Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κρίση και στις κοινωνικές σχέσεις ?

epang

Recommended Posts

Μήνες τώρα έχω παρατηρήσει ότι έχουν δυσκολέψει πολύ οι κοινωνικές σχέσεις. Από άποψη συχνότητας, δεν γίνονται πιά τόσο συχνές συναντήσεις σε σπίτια φίλων. Παλιά, μία φορά τη βδομάδα θα βρισκόμασταν με φίλους, τώρα δεν υπάρχει διάθεση από κανένα για να γίνει κάτι, ούτε σε σπίτι ούτε και έξω. Αλλά και όταν γίνονται συναντήσεις ή θα υπάρχουν τσακωμοί μεταξύ δημοσίων/ιδιωτικών/ελευθ.επαγγελματιών, προνομιούχων ή μη, κτλ., ή θα είναι βαριά η ατμόσφαιρα και τα θέματα συζήτησης τόσα δυσάρεστα, που σπάνια θα καταλήξει θετικά. Και η ψυχολογία είναι που είναι χάλια λόγω των γεγονότων και της άσχημης οικονομική κατάστασεις των περισσότερων, αν δεν τα συζητάμε για να τα μοιραζόμαστε και μεταξύ μας, θα κλατάρουμε!!!

Τελικά η καλύτερη παρέα που μας έχει μείνει είναι να λέμε ανέκδοτα με το παιδί και να βλέπουμε παιδικά DVD οικογενειακώς!!

Συμβαίνει και σε εσάς ή μόνο εμείς τα έχουμε παίξει κοινωνικώς????

Διαφημίσεις

Μπα νομίζω δεν είστε οι μόνοι.

Μια απο τα ίδια και εμείς. Περιμένεις να σε καλέσουν? Πρέπει να καλέσεις? Κάτι δεν θα κρατάς? Όλα μάλλον τα υπολογίζεις....

Απο διάθεση δεν νομίζω να παίζει τόσο. Χαίρεσαι να βλέπεις φίλους.... αλλάζεις θέμα αν πάει η συζήτηση στην επικαιρόητα.

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

συγουρα εχουν λιγοστεψει οι κοινωνικες σχεσεις...αλλα φταιμε ολοι μας.Με την κριση που υπαρχη ειναι ασχημο να σταματησουμε κ αυτο.Δεν βγαινουμε τοσο συχνα,αρα τουλαχιστον ας μαζευομαστε στα σπιτια. Εμεις το κανουμε συνεχεια με φιλους (απο παλια βεβαια,οχι μονο τωρα).Φαντασου οτι μια εποχη(πριν μετακομοισουμε πιο μακρυα τους)συγουρα βρησκομασταν 2-3φορες την βδομαδα.Περναμε ντιλιβερη 'η μαγειρευα(οχι πολλα)και παρακολουθουσαμε ταινια,καποια εκπομπη,λεγαμε ανεκδοτα,παιζαμε επιτραπεζια,ενταξη συζητουσαμε και καποια ασχημα....!!

Και τωρα γινετε αλλα οχι τοσο συχνα. Μονοι μας πρεπει να σταματησουμε αυτο το ''να κρατας κατι'',υπαρχουν και οικονομικες λυσεις,οπως αν ειναι καλοκαιρι,εμενα εφερναν ενα οικο.παγωτο απο το περιπτερο..δεν ηταν αναγκη να πανε στην δωδωνη.μπορεις να φτιαξεις μια σοκολατοπιτα που δεν στοιχιζει και πολλα και πιστεω(εγω τουλαχιστον)οτι θα το εκτημισουν. Στην περιπτωση που σε καλεσουν για ενα πιο τυπικο τραπεζι και σκεφτεσαι οτι μια τουρτα θα κανει 20-25ευρω(το εχουν παρακανει κ αυτοι)...παρε ενα μπουκαλι κρασι..ειναι μια ωραια κινηση και θα το ανοιξει κ στο τραπεζι.

Απλα πραγματα παιδια...γιατι θα καταληξουμε μονοι μας!!!

jyjdp3.png

sWN4p3.png

η κακη ψυχολογια νομιζω οτι ειναι υπευθυνη για ολο αυτο. καλο θα ηταν μιας και σιγουρα η επαφη με φιλους βοηθαει να περασουμε καλα με οικονομικοτερο τροπο να αποτελει για ολους μας την πρωτη λυση. τωρα βεβαια οταν ειναι τοσο στενα τα οικονομικα που ουτε αυτο δεν ειναι εφικτο ας βρισκομαστε και ας βαζει ο καθενας τα δικα του. ακομη και ετσι η παρεα ειναι παρεα...

Edited by apricot
διορθωση

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Όταν έρχονται σπίτι φίλοι φέρνουν κάτι και για τα παιδάκια σας? Εσείς τι κάνετε όταν επισκέπτεστε φίλους με παιδιά?

95Jqp2.png

Διαφημίσεις

Όταν έρχονται σπίτι φίλοι φέρνουν κάτι και για τα παιδάκια σας? Εσείς τι κάνετε όταν επισκέπτεστε φίλους με παιδιά?

Αν είναι κολλητοί φίλοι και βρισκόμαστε συχνά, παίρνουμε γλυκά ή σοκολάτες ή περιοδικά για τα παιδιά και μόνο στις γιορτές πάμε δώρα.

Αλλά αν βρισκόμαστε σπάνια, τότε σίγουρα θα πάμε κάποιο δωράκι για τα παιδιά.

Εγώ δεν κολλάω στο οικονομικό της επίσκεψης γιατί κάτι λίγο πάντα μπορείς να το πας, ή και αν δεν μπορείς δεν υπάρχει παρεξήγηση μεταξύ φίλων.. αλλά κολλάω στο ότι δεν υπάρχει διάθεση για συναντήσεις. Και γι'αυτό ψάχνω τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να οργανόνται πιό συχνά οι συναντήσεις με φίλους. Γιατί αν βρεθείς με φίλους, ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά, σίγουρα κάτι θα γίνει και θα περάσει ευχάριστα η ώρα..

Οι κοινωνικές επαφές έχουν μειωθεί εδώ και αρκετό καιρό θα έλεγα τα τελευταία 3 χρόνια. Αυτό αν κρίνω απο πεθερικά, γονείς, θείους.

Για την ηλικία μας δεν μπορώ να σου πω γιατί παντρεύτητα και έμεινα έγκυος το τελευταίο χρόνο. Τώρα που είμαι σε άλλο κλαμπ βλέπω να μην υπάρχει ανταπόκριση απο μαμάδες φίλες μου και με στεναχωρεί πολύ. Οι ελεύθερες φίλες μου όποτε μπορώ τις βλέπω και όταν θέλουν έρχονται σπίτι. Οι μαμάδες όμως? ΌΧΙ. Τυχαίο?

95Jqp2.png

Οντως οι κοινωνικές σχέσεις έχουν λιγοστέψει.

believe οι μαμάδες μπορεί και να μην προλαβαίνουν. Παράπονα είχα κι εγώ από τις φίλες μου που δεν τις έβλεπα, αλλά τώρα με το μωρό τις κατάλαβα.

Εμείς το τελευταίο διάστημα μαζευόμαστε σε σπίτια για καφέ.Οχι πολλά άτομα, το πολύ δύο ζευγάρια, άντε τρία. Φτιάχνουμε κανένα σπιτικό γλυκάκι απλό, για να συνοδέψουμε το καφέ ή το τσάι.

Κάτι τους πάμε, κάτι μας φέρνουν...Αλλά με κάποιους είπαμε να τα κόψουμε αυτά. Τα "Αδεια χέρια" θα είναι προϋπόθεση για τις συναντήσεις μας.Αμα έχεις στενή σχέση με κάποιους δεν υπάρχει παρεξήγηση.

• 2 weeks later...

Διαφημίσεις

βρε κορίτσια με την ψυχολογία στο πάτωμα πού να πας??

Εμεις εννοείται ότι σκεφτόμασταν ποιος θα έρθει στο σπίτι..(γλυκά, φαγητό, ποτό κοστίζουν βλέπεις)...

Όπως και σε ποιον θα πάμε...τί δώρο θα πάρουμε κλπ

Δεν πήγαμε σε αρκετούς γάμους λόγω δώρου, ρούχων, κόμμωτηρίου και τα σχετικά. Επίσης σε έναν δεν πήγαμε λόγω βενζίνης (εκτος Αθηνών)...

Τραγικά? Ναι, τώρα που τα γράφω, τώρα τα συνειδητοποιώ...

Συνήθως σας προσκαλούν στο σπίτι ή προτείνετε να πάτε εσείς?

Λέτε "αντε να συναντηθούμε" και...?? Συναντιόσαστε τελικα?

Κάποιοι το έχουν πιό ευκολο να καλούνε σπίτι, να μην "κουνιούνται" απο το σπίτι τους ή να συναντιόσαστε κάπου εκτός σπιιτού πιο βολικά σε αυτούς?

Δύσκολοι οι καιροί και για επισκέψεις....

Πάντως διάθεση έχω, χρήμα δεν έχω. Να πάω με άδεια χέρια δεν με "παίρνει" πάντα.

95Jqp2.png

Κρίση στη διάθεση θα το έλεγα εγώ.Εμείς με αυτούς που συναναστροφαστε σε απλές συναντήσεις ποτέ δεν είχαμε το πάρε φέρε.Πλέον ότι κάνουνε το κάνουμε με ρεφενέ και περναμε μια χαρα

οντως υπαρχει κριση και στις σχεσεις.απο παντα υπηρχε δηλαδη. δεν εχουμε τις σχεσεις και τις φιλιες που ειχανε πχ οι γονεις μας, ητανε βαθιες, αληθινες. στην γενια μας νομιζω οτι εχουν εκλειψει λιγο αυτα. ωστοσο τον τελευταιο καιρο εχουμε κλειστει στο καβουκι μας. εχουμε αραιωσει και τις συναντησεις.αλλα με μωρο που να πας κιολας???τωρα τον χειμωνα με τις αρρωστιες κλεινεσαι ετσι κιαλλιως. οσον αφορα τα δωρα, αν ειναι σε καποιον που παμε συχνα δεν παιρνω καθε φορα. καμμια σοκολατα για τα παιδια και αν εχω φτιαξει κατι σε γλυκο, πιτα , κεικ (προσπαθω να εχω), θα παω σιγουρα μερικα κομματια.