Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ακουω ιδεες.....

Recommended Posts

Κοριτσια καλησπερα,εχω εναν γιο 15 μηνων ο οποιος βαριεται παρα πολυ γρηγορα,δηλ οτι παιχνιδι και να παιξουμε το παραταει μεσα σε 5 βαρια 10 λεπτα,ζωγραφιζει(μη φανταστειτε κατι κυκλακια κλπ)για κανενα 5λεπτο...του λεω ελα να ζωγραφισουμε μαζι και δεν θελει,παμε παρακατω τουβλακια...βαζουμε 5,6 τουβλακια και μετα τα παραταει του λεω ελα να τα κανουμε μαζι,του δειχνω πως πρεπει να τα κανει,φτιαχνω εγω εναν πυργο μπας και τον δελεασω αλλα μπα,εχω ολα τα παιχνιδια σε κουτακια και τα βγαζω με τη σειρα,αυτοκινητακια με τα οποια παιζει για λιγα λεπτα και μετα παλι τα παραταει,τρενακια το ιδιο,βιβλια με εικονες και γενικα παραμυθια τα κοιταει για λιγο μου δειχνει καποια ζωακια και μετα λεει τελος και κλεινει το βιβλιο,με παραμυθια δεν το συζητω δεν καθεται με τιποτα να ακουσει,τα βαριεται,ακουει μονο τραγουδακια και χορευει αυτο δεν το βαριεται μπορει να το κανει ολη μερα και παντου επισης επειδη απο μικρο τον εχω συνεχεια εξω και βολτες τωρα δεν μπορω να τον κρατησω μεσα,ειτε βρεχει ειτε χιονιζει αυτος θελει εξω ,μου λεει συνεχεια μαμα ατα του λεω ελα να παιξουμε λιγο μαζι αλλα μπα παει φερνει τα ρουχαλακια του τα παπουτσια του το καπελο και το παγουρι και μου τραβαει τα χερια φωναζοντας παμε ατα,....εχουμε και στιγμες απιθανες με πολυ γελιο,κατρακιλαμε στα πατωματα,κανουμε διαφορα αστεια με το στοματακι και λιωνουμε στα γελια αλλα βρε κοριτσια δεν γινεται συνεχεια ετσι....ειναι πολυ εξυπνος και οτι του δειξεις μια φορα το εχει πιασει με τη μια δεν χρειαζεται να προσπαθησει και τα παραταει.Σορυ για το σεντονι αλλα προσπαθησα να σας τον περιγραψω...τι αλλο να κανω για να μην βαριεται;;;;;ωρες ωρες τον βλεπω που τριγυρναει χωρις να κανει κατι αλλα να γυαλιζει το ματι του σαν να θελει να κανει κατι αλλα δεν ξερει τι;;;πειτε ιδεες κοριτσια γιατι πραγματικα εχω στεγνωσει απο ιδεες...ειμαι και ολη μερα μαζι του οποτε δεν ξερω τι αλλο μπορω να κανω....σας ευχαριστω

Διαφημίσεις

Γενικά στην ηλικία αυτή δεν συγκεντρώνονται τα περισσότερα παιδιά. Τώρα που είναι καλοκαίρι, δοκίμαστε την πλαστική πισινούλα με νερό με καραβάκια μέσα. Εμένα καθόταν εκεί κανένα μισαωράκι. Επίσης με μπαλίτσα έπαιζε αρκετά. Η μεγάλη τους διασκέδαση είναι η βόλτα, όπως θα έχεις διαπιστώσει. Μεγαλώνοντας θα έχει πιο πολλά ενδιαφέροντα.....

Γενικά στην ηλικία αυτή δεν συγκεντρώνονται τα περισσότερα παιδιά. Τώρα που είναι καλοκαίρι, δοκίμαστε την πλαστική πισινούλα με νερό με καραβάκια μέσα. Εμένα καθόταν εκεί κανένα μισαωράκι. Επίσης με μπαλίτσα έπαιζε αρκετά. Η μεγάλη τους διασκέδαση είναι η βόλτα, όπως θα έχεις διαπιστώσει. Μεγαλώνοντας θα έχει πιο πολλά ενδιαφέροντα.....
πισινα;;του πηραμε μια τεραστια με παπακια με καραβακι κλπ τρελλαινεται μπορει να ειναι εκει για ωρες αλλα και παλι μπαινει μεσα βγαινει τρεχει γυρω γυρω κουβαλαει ολα τα χορτα και τα διαφορα ζουζουνια που εχουμε στο τυπου εξοχικο του παππου γιατι εμεις δεν εχουμε εδω μπαλκονια οποτε δεν μπορω να βαλω την πισινα εδω αν και τον παω πολυ συχνα σε πισινες χειμωνα καλοκαιρι και κανει τα μπανακια του,τι γινετε μεσα στο σπιτι δεν ξερω;;σευχαριστω για την ιδεα...

Δοκίμασε να βάλεις την πισίνα μέσα στο σπίτι χωρίς νερό με παιχνιδάκια του και μπαλίτσες. Η δικιά μου κάθεται και έτσι. Επίσης κάτι που της αρέσει πολύ είναι να της μιλάνε και καλά τα παιχνίδια της. Μόνο έτσι με ακούει ότι θέλω το λέει και καλά η κούκλα της και το κάνει. Σκέφτομαι τώρα να της πάρω κουκλοθέατρο...νομίζω οτι θα ξετρελαθει!!!

απο τη μικρη μου θα σου πω που τα εχω προσφατα..

ποτισμα λουλουδιών, τραγουδια (ξανα και ξανα τα ιδια αργα αργα...εχει μαθει πολλά ετσι τελικά..), βολτα τις κουκλες με το καροτσι της (εσεις φορτωστε τιποτε μπαλες η αυτοκινητα σε κανενα οχημα, βαλτου και ενα κορδονι και καλες βολτες..

Διαφημίσεις

κοριτσακια μου σας ευχαριστω πολυ που μπηκατε στο κοπο να απαντησετε,αυτο παντως με το κουκλοθεατρο μου αρεσει πολυ θα παω απο βδομαδα να δω τι γινετε,που τα πουλανε;;του εχω βαλει ενα κορδονακι σε ενα φοστηγο που εχει και μπορω να πω οτι ασχολειτε με αυτο περισσοτερο απο τα υπολοιπα,βαζει μεσα αμμο και πετρουλες το πηγαινει βολτα το αδειαζει το ξαναγεμιζει με καινουρια και παλι το παει τσαρκα....εχω σκεφτει να βαλω μια τσουληθρα στο δωματιο των ξενων με μια πλαστικη πισινα που εχουν αυτες τις μικρες μπαλες μεσα ξερετε αυτες που εχουν σε παιδοτοπους αλλα δεν ξερω ποσο καλη ιδεα θα ειναι,λετε να το παρακανω;;εδω στη γερμανια εχουμε βαρυ χειμωνα και πραγματικα με τρομαζει να σκεφτομαι πως το μισο χειμωνα θα την βγαλει μεσα και ο κοντινοτερος παιδοτοπος ειναι 100χλμ.

• 3 weeks later...

...πηγαινε τον σε παιδικο σταθμο.. εκει θα τον απασχολουν ειδικοι παιδαγωγοι ολη μερα και οτα ον παιρνεις κανε παλι αυτα που κανεις... εμενα μου ακουγεται σαν να βαριεται και να θελει εκτονωση και κοινωνικοτητα...παρεα αλλα παιδακια εχετε;

• 4 weeks later...

και με τη δικιά μου, το ίδιο θέμα έχω.βαριέται εύκολα ..έχει μεγάλη ενεργητικότητα..κοιμάται λίγο σε σχέση με τα άλλα παιδιά, όλη τη μέρα τρέχει,σκαρφαλώνει,ανοίγει συρτάρια,όλο θέλει κάτι!!το μάτι της παρατηρεί τα πάντα,ενθουσιάζεται με κάτι..και λες..αχ ωραία!θα απασχοληθεί για λίγο..κι όμως!2 λεπτά είναι αρκετά!

δεν κάθεται..ούτε σε καρότσια..ούτε στην καρέκλα..κοιμάται σε κανονικό κρεβατακι..όλη μέρα παιχνίδι και τρέξιμο!και είναι 14,5 μηνών.

φαντάσου τι θα γίνεται θα 2-3!!!

μόνο οι πλαστελίνες την συναρπάζουν και τα βιβλία...που κάθεται για 10-λεπτάκια!έχει αντίληψη..το βλέπω ότι είναι λίγο διαφορετικό από τα άλλα..δεν έχει καθόλου αίσθηση του φόβου (αυτό με φοβίζει πολύ)...π.χ ανεβαίνει μόνη της σε μια τσουλήθρα που έχω στην αυλή...δεν φοβάται το σκοτάδι...πήγε να αρπάξει προχθες ένα σκυλάκι από τα μούτρα..αντιλαμβάνεται τα πάντα.., κάνει πράγματα που ποτέ δεν της τα έχουμε δείξει, αλλά τα έχει δει και τα κάνει(το τελευταιο..έβαλε το φωτάκι νυχτός στην μια και μοναδική μπρίζα που υπάρχει ακάλυπτη και το άναψε και άλλα πολλά).

αυτά τα παιδιά ξέρω ότι θέλουν συγκεκριμένη μεταχείρηση.

θα μου πείτε είναι κακομαθημένη, δεν έχει πειθαρχία,θέλει όλοι να ασχολούνται μαζί της?ότι κάνω λάθος?είναι ζωήρη....ευχομαι να μην τα φτύσω ....και φοβάμαι γιατί μπορεί να χτυπήσει..τη μαλώνω (υψώνω τη φωνή)..της εξηγώ..τπτ!αλλά τι να κάνω..?να τη βάλω στο πάρκο και να την αφήσω να κλαίει..για να ασχοληθεί με κάτι?

παιχνίδια που παίζουμε.

1-μπαλες....γκολ..η μια στην άλλη + μπάσκετ

2-ζωγραφική με νερομπογιές ή κηρομπογιές και μετά μπάνιο γιατί γινόμαστε χάλια)μαθαίνουμε και τα χρώματα έτσι

3)βιβλία εκπαιδευτικά και παραμυθάκια

4)μετράμε μαζί εως το δέκα με τα δακτυλάκια μας

5)λέμε τραγουδάκια και μαθαίνουμε φιγούρες μαζί

6)ζωγραφίζουμε πέτρες από τη θάλασσα

7)πισίνα με τα παιχνιδάκια της

:cool:μπανιέρα με καραβάκια παπάκια φωκιες κτλ

9)κυβάκια να φτιάξουμε σπιτάκια σκάλα κτλ

10)βάζουμε μπαλίτσες ή κάτι ζωάκια της Playmobil σε κάτι κυπελλάκια (μαθαίνουμε τα ζωάκια +χρώματα+αδειάζουμε γεμίζουμε)

11.μαγειρέυουμε μαζί και της λέω να με βοηθήσει.. να μου δώσει πχ τη ντομάτα...

12.παίζουμε με τις κούκλες..τις βαζουμε για νάνι..της ταίζουμε...της φτιάχνουμε τα μαλλάκια

13.απαντάμε στο τηλέφωνο..

14.βλέπουμε βιντέακια στο πισι (ζωάκια, μωράκια,παιδικά κα)

15.βάζουμε μουσική και χορευουμε

16.παίζουμε κυνηγητο

17.παίζουμε κρυφτό

18.κρύφτο με πράγματα..πχ καθόμαστε κάτω με τα παιχνίδια και βάζω την αγελάδα κάτω από ένα κουβαδάκι...που πήγε η αγελάδα???και το βρίσκει και χαίρεται πολύ!!

18.παίζουμε στο σπιτάκι της λιμπερο...της κάνω επίσκεψη...της χτυπάω το κουδούνι..μου ανοίγει την πόρτα...αερίζουμε το σπιτάκι...κτλ..κάθεται και λίγο μόνη της εκεί..απασχολείται λίγο

19.παιχνίδι στον κήπο...κούνια..τσουλίθρα

20.μαζέυουμε από τον κήπο φυλλαράκια και λουλουδάκια μαθαίνοντας,ποτίζουμε και τα λουλούδια..της βρέχω λίγο τα ποδαράκια με το λάστιχο..

21.παίζουμε με πλαστελίνες (το αγαπημένο της)

22.παίζουμε την κιθάρα του μπαμπά και το αρμόνιο του

23.με μπωλ κουτάλες ξύλινες καλαμάκια κτλ την αφήνω όταν κάνω δουλειά στην κουζίνα

24.καμιά φορά παίζουμε και με το φαγητό...την αφήνω να κρατάει αυτή το κουτάλι..πιρούνι...να μάθει να τρώει μόνη...με ταίζει κιόλας..χαλια μετα η κουζίνα...τα ρούχα μας

25.γαιδουράκι η μαμά.

και άλλα

αλλά η δικιά μου βαριέται πολύ γενικως

δεν την κρατάει κάτι πάνω από 5 λεπτά..μόνο οι πλαστελίνες κανένα δεκάλεπτο και τα βιβλία.

γενικώς ότι κάνω το κάνω μαζί της...

"έλα να τακτοποιήσουμε αυτό το συρτάρι...αααα..τι έχει μέσα...κράτα αυτό να με βοηθήσεις..."έλα να καθαρίσουμε το τραπέζι..πάρε και συ να καθαρίσεις.." έλα να βάλουμε σκούπα...ανέβα πάνω να σε κάνω βόλτα ενώ σκουπίζω" η μαμά έχει δουλειά..κάτσε δίπλα μου να ζωγραφίσεις.."κάπως έτσι.

και κάπως έτσι κάνω καμιά δουλειά και μαθαίνει κιόλας.

αλλά λίγο κούραση..ζωηρή η μικρή..

λατρεύει τη θάλασσα

είναι το μόνο μέρος που μπορώ να πω ότι θα κάτσω και θα την επιτηρώ που παίζει σαν τρελή με την άμμο και τα κουβαδάκια με τις ώρες,πηγαίνοντας μέσα έξω στην ακρούλα της θάλασσας.

το πιο όμορφο παιχνίδι όμως είναι να την γεμίζω με φιλάκια στο κρεβάκι..να την κουκουλώνω με το σεντόνι..να την ψάχνω και καλά...να την βρίσκω και να την ρουφάω ολόκληρη..αγκαλίστες..γυμναστικούλα..κτλ.

όταν βλέπεις να φωτίζετε το προσωπάκι τους από χαρα και να λύνονται στο γέλιο..πάει και η κούραση..πάνε και τα άγχοι.

την έχω να τραβήξω..είναι μόλις 14,5..

όπως είπε και μια φίλη που είχαμε την κουβέντα αυτή, όλα τα μωρά τελικά μια ριξιά είναι (γεια σου Κελ!) :D

άνοιξα κι εγώ θεματάκι χτες για τον ίδιο λόγο, δεν ξέρω πλέον τι να την κάνω για να απασχολείται, έχουμε αδειάσει όλα τα ντουλάπια, έχουμε εξαντλήσει τις δυνατότητες του σπιτιού και τη βλέπω ότι στο σπίτι βαριέται και αρχίζει τις διαβολιές του στυλ ξηλώνω τα κουμπιά της κουζίνας, ανοιγοκλείνω τον ανεμιστήρα και τέτοια.

Η καλύτερή της είναι η παραλία και η βόλτα, αλλά τις ώρες που είμαστε εδώ δεν κρατιέται με τίποτε.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Διαφημίσεις