Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

SOS! Γεμίσαμε καντήλες!

Recommended Posts

Η μπέμπα μου ειναι 6,5 μηνών. Θηλαζουμε αποκλειστικά και εδώ και 2 εβδομάδες ξεκινήσαμε δειλά δειλα φρουτάκια. Τις πρωτες 4 μέρες εφαγε μόνο αχλαδάκι, μετά 2 μέρες αχλάδι-μπανάνα και επειδή εκείνες τις μέρες δεν βρήκα βιολογικές μπανάνες της προκοπής, της έδωσα 2 μέρες αχλάδι-μήλο. Η κοπέλα που την κρατάει το πρωί δεν καταλαβε την αλλαγή και της συνέχισε αχλάδι-μπανάνα (που εν τω μεταξύ είχα αγοράσει). Τεσπα για να μην πολυλογώ, εχθές η μπέμπα έφαγε για πρώτη φορά το τρίπτυχο αχλάδι-μήλο-μπανάνα. Ολα καλά μεχρι το βραδυ.

Στο ενδιάμεσο συνέβησαν τα εξής: πήγα η προκομένη να ξεσκονίσω την κρεββατοκάμαρα (η μπέμπα κοιμαται στο ίδιο δωμάτιο μαζί μας) και έσπασα μια κολώνια. Εννοείται πως έχω την μπαλκονόπορτα συνέχεια ανοιχτή, αλλά ακόμα και σήμερα μυρίζει.

Αργότερα το απόγευμα βγήκαμε έξω και ντυθηκαμε καρναβαλάκια. Εννοείται πως η στολή της ήταν καθαρή, πλυμένη (οχι σιδερωμένη όμως, γιατί είναι συνθετική, με τούλια και δαντέλες και δεν ήθελε σιδέρωμα). Ειναι η δεύτερη φορά που της έβαζα τη στολή, την πρωτη φορά ομως για πολύ λιγο, ίσα ίσα που της έβγαλα φωτογραφίες.

Το βράδυ κάναμε μπανάκι. Χρησιμοποιώ τη σειρά της a-derma γιατί έχει πολύ ευαισθητο δερματάκι και από πολύ μικρούλα είχε εμφανίσει σμηγματορροϊκή δερματίτιδα. Χρησιμοποιώ την κρέμα για ατοπικά δερματα εδώ και 4 μήνες και το σαμπουάν-αφρόλουτρο κάπου 10 μέρες. Μετά το μπάνιο ειδα ότι είχε μια κοκκινίλα στο μαγουλάκι της, σκέφτηκα ότι ίσως το έτριψε με τη σκληρή δαντέλα από το φορεματάκι της. Δεν ανησύχησα, τη θηλασα και κοιμήθηκε.

Το βράδυ, οπως και καθε βράδυ- ξύπνησε αρκετές φορες για να θηλάσει (περίπου ανα τρίωρο). Στα βραδινά ξυπνήματα δεν ανοίγω φωτα, μόνο ένα μικρό πολύ χαμηλό φωτάκι, οπότε και δεν εβλεπα καθαρά. Καποια στιγμή μου φάνηκε πως ειδα κατι περίεργες σκιές στο προσωπάκι της μπέμπας, αλλά πάλι δε μου κοψε να ανοίξω το φως...

Στο πρωινό τάισμα κατά τις 7, ειχε ήδη λίγο φως οπότε και είδα καλά αυτό που υποψιάστηκα το βράδυ. Το προσωπο του μωρού είχε γεμίσει καντηλες, μεγάλες και ασυμετρες! Κατω από τα μάτια ειχε μεγάλες κοκκινήλες, στα μάγουλα και στο σβερκάκι της. Μάλιστα ήταν ανάγλυφες, δεν ήταν απλά κοκκινο το δέρμα, ήταν και λίγο πρησμένο στα σημεία αυτά. Την κοιτάω στο σώμα, δεν είχε τίποτα, μόνο ένα κοκκινο σημαδι στο κάθε μπουτάκι της εσωτερικά, κοντά στο σημείο που ακουμπάει στην πάνα, οποτε σκέφτηκα ότι ίσως να ειναι εγκαυματακι τριβής.

Παιρνω τηλεφωνο τον παιδίατρο. Αλλεργία μου λέει, παρακολούθησε την και αν χειροτερεύσει βάλε της αλοιφή elocon και δώστης atarax. Προσπαθώ να το αποφύγω, η μερα πάει καλά, δε βλεπω να χειροτερεύει, αλλά δε βλεπω και ιδιαίτερη βελτίωση, απλά οι καντήλες δεν είναι πια φουσκωμένες. Η μπέμπα εν τω μεταξύ μια χαρά ευδιάθετη ήταν, γελαγε, επαιζε, δε φαινεται να την ενοχλούν ή να την φαγουρίζουν. Ο παιδίατρος μας ειπε να φάει κανονικά φρουτόκρεμα, οπότε και σήμερα της έδωσα αχλάδι-μήλο-μπανάνα. Εφαγε μια χαρά, λιγο λιγοτερο από χθες, αλλά και πάλι το ήθελε το κουτάλι.

Τωρα το βράδυ που την εγδυσα για να την κανω μπάνιο, ειδα ότι εχει γεμίσει κοκκινήλες, στις μασχαλες, στα μπρατσακια, στις πατουσίτσες... μόνο στην πλάτη δεν εχει... χάλια εχει γινει το μωρό! Ξανα τηλεφωνο τον παιδίατρο, μου είπε να της βάλω την κρέμα, να δωσω atarax και επιπλέον σταγόνες soldesanil. Βεβαια διαβάζοντας τις οδηγίες, έπαθα κατιτις... Το μεν αταραχ -γνωστό και μη εξαιρετεο- ηρεμιστικό και αντιισταμινικό, το δε soldesanil κορτικοστεροειδές, αντιφλεγμονώδες, αντιαλλεργικό. Και τα δυο βαριά φαρμακα με πολλές παρενέργειες. Και αναρωτιέμαι τώρα... αρκεί η δια τηλεφώνου διάγνωση για να δώσω τέτοια φάρμακα στο παιδί??? Εχω και έναν φόβο, γιατί ο πατέρας μου είχε περάσει αλλεργικό σοκ, με λιποθυμίες, άπνιες και τέτοια, στο τσακ τον προλάβανε στο νοσοκομείο...

Και σκέφτομαι τώρα... υπάρχει περίπτωση να φταίει καποιο από τα φρούτα? Απ' οσο ξέρω αχλάδι μήλο ειναι τα πιο αθώα... για τις μπανάνες εχω μια υποψία (ο πρώτος μας παιδίατρος μου ειχε πει να ξεκινήσω μπανάνα μετά τον 10ο μήνα... είχε βεβαια ενα θεμα αλλεργίας ο μικρός, αιμα στα κακα όταν ήταν 2,5 μηνών). Αλλά όταν εφαγε μόνο αχλάδι-μπανάνα δεν εδειξε να υπάρχει θεμα. Υπάρχει περίπτωση ο συνδιασμός των τριων φρούτων να την πειραξε? Εγώ δεν άλλαξα κατι στη διατροφή μου, εχθές ειδικά δεν εφαγα και τίποτα ιδιαίτερο. Ούτε γαλακτοκομικά πολλά τρώω.

Υποπτεύομαι (οπως και ο παιδίατρος φυσικά) την κολώνια. Σημερα την κοιμησα στο άλλο δωματιο, μαζί με τον γιό μου. Υποπτεύομαι και τη στολή, μιας και ήταν η πρωτη φορά που φορεσε κάτι μη-βαμβακερό. Κρεμες και αφρόλουτρα, δε νομίζω ότι έχουμε θεμα. Με τις πάνες ίσως? Μεχρι τώρα της φόραγα pampers, εδώ και καμια δεκαριά μερες βάζουμε lidl για την ημερα και pampers για το βραδυ. Την φρουτόκρεμα κατά πόσο πιστεύετε πρέπει να την υποπτεύομαι? Εχετε ακούσει περιστατικά αλλεργίας στα φρούτα αυτά? Υπαρχει κάποια μανούλα που να έχει παρόμοια εμπειρία? Μήπως να το παω το μωρό σε ένα νοσοκομείο να το δουν?

Συγχωρήστε με για το τεράστιο μήνυμα. Θα εκτιμούσα κάθε απάντηση.

Ευχαριστώ πολύ!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Την πηγες γιατρο να την δει κλινικα; Η μονο τηλεφωνικη διαγνωση εκανε; Εγω επειδη φοβαμαι τις αλλεργιες θα σταματουσα τις πανες λιντλ και τις μπανανες για πολυ καιρο. Και θα πηγαινα παιδιατρο ή παιδοδερματολογο. Επισης ξερω οτι τουλαχιστον 4 μερες (οχι 2) δοκιμαζουμε καθε νεα τροφη. Οποτε ισως να φταιει η μπανανα αφου την δοκιμασατε 2 μερες στην αρχη μονο. Και θα της φορουσα μονο βαμβακερα μεχρι να φυγουν ολα τα εξανθηματα. Και μενα η μητερα μου εχει παθει αλλεργικο σοκ απο αντιβιωση και κοντεψε να πεθανει. Γι αυτο και φοβαμαι τις αλλεργιες. Και οι περισσοτεροι στην οικογενεια ειναι ατοπικοι. Περαστικα ευχομαι.

Αν η αλλεργία ήταν μόνο στα σημεία που ακούμπησε η στολή θα μπορούσες να την υποψιαστείς. Εφόσον όμως γεμίζει όλο το σώμα είναι εσωτερική... άρα ή διατροφή ή η κολώνια (οσμή). Τελικά της έδωσες τίποτα ή όχι;

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Zouzounel….

Οταν ηταν 8 μηνων, (τωρα ειναι 2 χρ.) κ ενω την εδωσα την 1η μπουκιτσα απο αβγο, στα 3 sec. εβγαλε ενα σπυρι ασσυμετρο στο στομα, εξαπλωθηκαν στα χειλη, στη μυτη, στα φρυδια, στο λαιμο κ μερικα διασπαρτα στον κορμο, ολα φουσκωτα. Ειχα ηδη παρει τον παιδιατρο κ μου ειπε κοψε αυγο για καιρο, τωρα προσεχεις για δυσπνοια, ασυνηθυστη υπνηλια κ τετοια. Με μια μπουκιτσα ολα αυτα? Μονο ψημενο μεσα σε κεϊκ, πιτες κ τετοια μου λεει το αβγο κ μικρες μπουκιες.Μετα απο κανενα 3ωρο ολα καλα.

Οταν ηταν 1.5 της φορεσα ενα μπλουζακι με χρυσαφι συνθετικο ρελι στα μανικια κ στο λαιμο. Γεμισε, παλι φουσκωτα! Ξινοταν πολυ, κ φτερνριζοταν πολυ. Περνω τφ τον πδτρ. Πετας το μπλουζακι κ την κανει μπανακι τωρα. Κ μετα παλι μπανακι, κοκ.

Το κατακαλοκαιρο που μας περασε ετσι ξαφνικα, χωρις να εχει φαει κατι ασυνηθιστο, εβγαλε σπυρακια παντου ομως σε διαστημα 2 ημερων. Κ στις πατουσες. Μου λεεγαν διααφοροι για οστρακια, για ανεμοβλογια..... τρομοκρατηθηκα κ την πηγα στο μητερα στο γιατρο. Κανενα αλλο συμπτωμα, ουτε πυρετο, ουτε δεκατα, ουτε φτερνισμα, τπτ τπτ τπτ. Ηθελα να της κανουν εξετασεις αιματος.δεν καναμε. Ο πδτρς διεγνωσε απλη βρεφικη εξαρση. Φωναξε κ κατι φιλους-υφισταμενους με ειδικοτητα στην δερματολογια, γιατι ειχα παθει πλακα κ μου ειπαν για αιφνιδια βρεφικη ροδανθη (νομιζω) αντιδραση του οργανισμου σε μια απλη ιωση χωρις συμπτωματολογια . κ κανανε πολλες μερες να φυγουν 2 βδομαδες σιγουρα.

(για την κορτζονη) Οταν ηταν 1 ετους κρυωσε με πυρετο 39+ κ φλεματα. Περνω τφ. Θες να σου δωσω κορτιζονη χωρις να τη δω?? Την πηγα κ εντελει πηρε αερολιν, αεριους κ κατι αλλο σε σπρευ παλι. Μου ειπε ομως να εχω παντα ενα μπουκαλακι κορτιζονη παντα στο σπιτι.

Αυτο που θελω να σου πω ειναι μην δωσεις κορτιζονη αν δεν την πας νοσοκ. Κ δει στο γιατρο σου. Ειναι πολυ μικρη η κορουλα σου. Αλλα κανε κατο γρηγορα.

Λογικα απ την κ****στολη ειναι.

Κ να πεις της γυναικας τα φρουτακια να στα πλενει με σαπουνι πριν τα ξεφλουδισει. Οχι πασαλημα τα φαρμακα κ ξεφλουδισμα.

Επλιζω να βοηθησα καπως...... περαστικα σας ευχομαι.

υγ. μηπως κατι εφαγες???? δεν νονιζω να ειναι οι πανες. συνηθως η αλλεργια εξ επαφης ξεκιναει στο σημειο της αμεσης επαφης!

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

νομίζω οτι φταιει η στολή και μόνο. Εγώ δε θα έδινα τοσα φάρμακα σε τοσο μικρο παιδι με τηλεφωνικη διαγνωση.

Να το πας να το δει γιατρός το παιδι! Εγώ κοντεψα να πεθανω απο αλεργικο σοκ.

Διαφημίσεις

κ με το μπλουζακι που της ειχα βαλει εγω, ειχε γεμισει παντου...παντου ομως. για το αρωμα δεν ξερω...! επεσε κ πανω της? δεν ετυχε ποτε να την παρεις αγκαλια κ να φορας αυτο το αρωμα?

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και που διαβάσατε το τεράστιο μήνυμά μου!

Επισης ξερω οτι τουλαχιστον 4 μερες (οχι 2) δοκιμαζουμε καθε νεα τροφη. Οποτε ισως να φταιει η μπανανα αφου την δοκιμασατε 2 μερες στην αρχη μονο.

Εφαγε 4 μερες αχλάδι, 2 μέρες αχλάδι-μπανανα, 2 μέρες αχλάδι-μήλο, 4 μέρες ξανά αχλάδι-μπανάνα και με το που της εδωσα αχλάδι-μηλο-μπανάνα εμφανίστηκαν τα εξανθήματα. Η μπανάνα "δοκιμάστηκε" αρκετές μερες, το μήλο όχι. Αλλά παιδί αλλεργικό στο μήλο δεν εχω συναντησει...

Αν η αλλεργία ήταν μόνο στα σημεία που ακούμπησε η στολή θα μπορούσες να την υποψιαστείς. Εφόσον όμως γεμίζει όλο το σώμα είναι εσωτερική... άρα ή διατροφή ή η κολώνια (οσμή). Τελικά της έδωσες τίποτα ή όχι;

Της εδωσα το βράδυ 2,5ml αταραξ μόνο. Σημερα το πρωι είναι πολύ καλύτερα το προσωπάκι της, εχει βεβαια πολλές κοκκινήλες αλλά δεν είναι πια σα ντοματούλα. Οι μεγάλες καντήλες σα να εχουν συρρικνωθεί σε πιο μικρές. Στα χεράκια και τη μασχάλη της όμως εξακολουθούν να ειναι μεγάλες.

Αυτο που θελω να σου πω ειναι μην δωσεις κορτιζονη αν δεν την πας νοσοκ. Κ δει στο γιατρο σου. Ειναι πολυ μικρη η κορουλα σου. Αλλα κανε κατο γρηγορα.

Λογικα απ την κ****στολη ειναι.

Κ να πεις της γυναικας τα φρουτακια να στα πλενει με σαπουνι πριν τα ξεφλουδισει. Οχι πασαλημα τα φαρμακα κ ξεφλουδισμα.

Επλιζω να βοηθησα καπως...... περαστικα σας ευχομαι.

υγ. μηπως κατι εφαγες???? δεν νονιζω να ειναι οι πανες. συνηθως η αλλεργια εξ επαφης ξεκιναει στο σημειο της αμεσης επαφης!

Ναι κι εγώ δε θέλω να της δώσω κορτιζόνη, ειδικά με τηλεφωνική διάγνωση.

Εχω μια γνωστή δερματολόγο, να την παω λετε ή θα θελει παιδοδερματολόγο?

Τωρα για το τι εφαγα εγω... απ' όσο μπορούσα να θυμηθω, εφαγα σπανακόπιτα που έφτιαξε η πεθερά μου με σπανάκι από τον κήπο τους, χοιρινό παστό (πάλι της πεθερούλας) και μελι ελατήσιο. Αλλά δεν ήταν η πρωτη φορά... τι να πω...

νομίζω οτι φταιει η στολή και μόνο. Εγώ δε θα έδινα τοσα φάρμακα σε τοσο μικρο παιδι με τηλεφωνικη διαγνωση.

Να το πας να το δει γιατρός το παιδι! Εγώ κοντεψα να πεθανω απο αλεργικο σοκ.

Για τη στολή σκέφτομαι ότι ήταν η δεύτερη φορά που τη φόρεσε. Δε θα είχε πρόβλημα από την πρώτη φορά, αν όντως ήταν αλλεργική στο ύφασμα? Ας πούμε ο γιος μου είχε θεμα με τα υφάσματα, τόσο που του έκοβα (και ακόμα κοβω) τα ταμπελάκια απ' τις μπλούζες που ακουμπούσαν στο σβερκάκι του, γιατί αλλιώς γέμιζε κοκκινήλες. Η μπέμπα δεν είχε πρόβλημα, μέχρι τώρα...

κ με το μπλουζακι που της ειχα βαλει εγω, ειχε γεμισει παντου...παντου ομως. για το αρωμα δεν ξερω...! επεσε κ πανω της? δεν ετυχε ποτε να την παρεις αγκαλια κ να φορας αυτο το αρωμα?

Αρωματα δε φοράω, τα εχω κόψει από όταν εμεινα έγκυος στον γιο μου. Δεν έπεσε πανω της, στα πλακάκια έπεσε και πότισε για τα καλα, όπως φάινεται. Ηταν του μπαμπά μας το άρωμα (ούτε κι εκείνος ομως φοράει).

Λεω να παρω τηλεφωνο τη δερματολόγο για αρχή. Ο παιδίατρός μας δεν εχει ιατρείο, κανει κατ' οικον επισκέψεις, αν δω μεχρι το μεσημερι ότι ειναι τα ίδια, θα του πω να ερθει να μας δει.

Ουφ... κι αν κατι φοβαμαι, είναι οι αλλεργίες....

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Λοιπόν η μπέμπα είναι ποοοολύ καλύτερα από εχθες, παρ όλα αυτά την πήγα στον δερματολόγο. Ε δε μας είπε και τίποτα ιδιαίτερο, μπορεί να παρουσιασε αλλεργία στο άρωμα, στο φόρεμα, ίσως στη μπανάνα, ίσως στο μέλι που έφαγα εγώ... τίποτα συγκεκριμένο δλδ, αλλά τουλάχιστον μου είπε ότι δε χρειάζεται να παρει κανενα φάρμακο το μωρό και ότι ίσως ο παιδίατρος υπερέβαλλε λιγάκι.

Τεσπα, όλα καλά, αποφεύγουμε για λίγο όλα τα παραπάνω και βλέπουμε.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Λοιπόν η μπέμπα είναι ποοοολύ καλύτερα από εχθες, παρ όλα αυτά την πήγα στον δερματολόγο. Ε δε μας είπε και τίποτα ιδιαίτερο, μπορεί να παρουσιασε αλλεργία στο άρωμα, στο φόρεμα, ίσως στη μπανάνα, ίσως στο μέλι που έφαγα εγώ... τίποτα συγκεκριμένο δλδ, αλλά τουλάχιστον μου είπε ότι δε χρειάζεται να παρει κανενα φάρμακο το μωρό και ότι ίσως ο παιδίατρος υπερέβαλλε λιγάκι.

Τεσπα, όλα καλά, αποφεύγουμε για λίγο όλα τα παραπάνω και βλέπουμε.

well done!

Και εμένα εδώ και αρκετές ημέρες έχει γεμίσει ψιλά ψιλά σπιθουράκια......λέτε να είναι από τη στολή που της έβαλα την προηγούμενη Κυριακή; Να είναι η μπανάνα που έφαγα την Τετάρτη ή το λαδάκι το βιολογικό που της έβαλα για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα;

Δοκίμασα και άλλαξα το λαδάκι.........τίποτα.

Όσο για τη στολή είναι πολλές ημέρες....

Λέτε η μπανάνα;

Διαφημίσεις