Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!

Recommended Posts

μετα απο 2 θετικες χοριακες καφε υγρα τις τελευταιες μερες πηγα πριν λιγο στο γιατρο καναμε υπερηχο και τελικα διεγνωσε εξωμητριο κυηση. Δεν εχω πανικοβληθει τοσο που θα χασω το παιδι οσο για το οτι πρεπει να βγαλω τη σαλπιγγα αν δεν μειωθει η πορεια της χοριακης. Ειπε πως αν αυριο δεν αυξηθει κανονικα η χοριακη θα μου κανουν ενεση που δεν θυμαμαι πως την ειπε, αν ομως αυξανεται κανονικα πρεπει να μπω κατευθειαν χειρουργειο. Τι να κανω? τρελαινομαι και μονο στην ιδεα

Διαφημίσεις

Καλή μου, δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, εκτός από το να περιμένεις και να εύχεσαι να μην αυξηθεί κανονικά η χοριακή και χρειαστεί να μπεις χειρουργείο.

Εύχομαι να πάνε όλα όσο το δυνατόν καλύτερα...

EukOp3.png 

με τρομαζει η ιδεα του χειρουργειου μου κοβονται τα ποδια. Κι αν τελικα εχω κατι αλλο? στον υπερηχο ειδε κανονικη τη μητρα και τις ωοθηκες αλλα με την επεμβαση αν φανει κατι αλλο? πανικος μ εχει πιασει

Δε θα έχεις τίποτα άλλο...Μπορεί να μη χρειαστεί καν η αφαίρεση της σάλπιγγας...Να σκέφτεσαι θετικά...Αλλά μην παίζει το μυαλό σου παιχνίδια...Δε θα έχεις κάτι άλλο...

EukOp3.png 

Ioanna,

Δυστυχώς πριν ενάμιση μήνα έκανε και εγώ επέμβαση λόγω εξωμητρίου. Είχα φτάσει σχεδόν 2 μηνών, αλλά δεν είχα καταλάβει τίποτα γιατί είχα περίοδο κανονικά. Οπότε μια μέρα άρχισα να έχω αιμοραγία και πόνο δυνατό, πήγα στον γυναικολόγο και μέσα σε 3 ώρες είχα μπει χειρουργείο. Δυστυχώς αφαίρεσα και την αριστερή σάλπιγγα.

Μακάρι να σταματήσει η χοριακή σου εκεί που είναι και να μην χρειαστεί να αφαιρέσεις τη σάλπιγγα. Εμένα είχε δημιουργήσει μια φλεγμονώδη κατάσταση χάλια. Φαντάζομαι λαπαροσκοπικά θα κάνεις την επέμβαση.

Όσο για αυτό που λες ότι δεν σε πειράζει για το μωρό, κι εγώ έτσι είπα, ότι αφού δεν ήξερα καν ότι είμαι έγγυος, δεν έχω πρόβλημα. Στο λέω από τώρα, ότι θα σου σκάσει εκ των υστέρων. Ελπίζω να τελειώσεις σύντομα με όλη τη διαδικασία και όσο πιο ανώδυνα γίνεται...

Διαφημίσεις

ειλικρινα απευχομαι να χρειαστει να σου αφαιρεθει η μια σαλπιγγα...

ομως, ακομα κι αν τυχει (φτου φτου φτου) να ξερεις οτι ουδεν κακο αμιγες καλου... αρχιζει και υπερλειτουργει η αλλη, και ειναι πολυ πιο ευκολο να μεινεις εγκυος...

ειμαι παιδι γυναικας με μια σαλπιγγα, μετα απο αναγκαστικη αφαιρεση, και μαλιστα σε ηλικια 40 ετων...

θα βρεις εδω μεσα πολλες μαρτυριες απο γυναικες που λενε το ιδιο πραγμα...

λαπαροσκοπικα ειπε οτι θα γινει. ειναι επωδυνη επεμβαση? τι θα εχω μετα?

Δεν είναι επώδυνη, απλά μετά είσαι πολύ φουσκωμένη και δυσκίνητη. Ε και μετά την ολική αναισθησία (εγώ πρώτη φορά έκανα) είναι κάπως περίεργα. Με την τουαλέτα τις 2-3 πρώτες μέρες είχα κάπως δυσκολία. Ο πόνος είναι κάτι σχετικό, εμέναμου έδωσε παυσίπονα υπόθετα και πήρα μόνο ένα. Θα συνέλθεις γρήγορα σωματικά. Εγώ ράματα είχα 4 συνολικά, τίποτα δλδ. Και μετά από 10 μέρες μου τα έκοψε ο γιατρός. Εγώ πήρα και αντιβίωση για λίγες μέρες. Σε μια βδομάδα το πολύ θα έχεις συνέλθει εντελώς!

Και βέβαια, ακόμα και αν χρειαστεί να σου αφαιρέσει την σάλπιγγα, έχεις την άλλη, εννοείται ότι μένεις έγγυος κανονικά, απλά να κάνεις μια σαλπιγγογραφία πριν τις προσπάθειες. Ούτως ή άλλως θα περιμένεις 2-3 μήνες. Εγώ περιμένω την τρίτη μου περίοδο και μετά προχωράμε...

σ ευχαριστω για την απαντηση. Η αληθεια ειναι οτι φοβαμαι και τη ναρκωση και ολη τη διαδικασια, ειμαι γενικα και φοβιτσιαρα.

Κι εγώ Ιωάννα μου πρώτη φορά έκανα νάρκωση. Και είχα πολύ άγχος. Όλα θα πάνε καλά! Μην ανησυχείς καλή μου!

Διαφημίσεις

σ ευχαριστω για την απαντηση. Η αληθεια ειναι οτι φοβαμαι και τη ναρκωση και ολη τη διαδικασια, ειμαι γενικα και φοβιτσιαρα.

ioanna81 καλημέρα!!

σε ακούω πανικοβλημένη, αγχωμένη λογικό...όμως στο τέλος θα δείς ότι τίποτα δεν είναι...θα περάσει και ούτε καν οι ραφές θα φαίνονται. τον Απρίλιο που πέρασε μετά απο εξωσωματική (δίδυμη κύηση) το ένα εξωμήτριο και το άλλο χωρίς καρδιακούς παλμούς, με είχε πιάσει ένας φοβερός πόνος πρωινές ώρες και όταν πήγα στο γιατρό αμέσως χειρουργείο γιατί είχα πάθει εσωτερική αιμορραγία και στο τσάκ με γλύτωσαν...δεν είχα χρόνο να το πολυσκεφτώ η αλήθεια...μπήκα βγήκα και έμεινα και εντατική...άλλη περίπτωση η δικιά μου...μου αφαίρεσαν και εμένα την μία σάλπιγγα...κανονικά 1 βράδυ μένεις μέσα...είναι 3 τριπήτσες στην κοιλιά...μην φοβάσαι..θα με θυμηθείς...μακάρι να μην χρειαστείς φυσικά΄....ότι και να γίνει θα γίνει μην ανησυχείς..καλή σου μέρα και περιμένουμε νέα σου!

Irene μου, γεια σου! να σε ρωτήσω κάτι μιας και το ανέφερες! Από τον καινούριο χρόνο πάω κι εγώ για εξωσωματική, λόγω χρωμοσωματικών. Είχα ήδη μια εξωμήτριο κύηση και αφαίρεση σάλπιγγας. Υπάρχει και στην εξωσωματική περίπτωση εξωμητρίου? Στις 13 Ιανουαρίου έχω ραντεβού με γιατρό, απλά μαζεύω απορίες και πληροφορίες!

Ελπίζω να μην έχει αυξηθεί η χοριακή σου.Εύχομαι για το καλύτερο αποτέλεσμα. Φρόντισε να ηρεμήσεις και να σκέφτεσαι θετικά.Η σκέψη μας θα σε ακολουθεί.

Δήμητρα

Ιωάννα κοριτσάκι μου καταρχήν μην αγχώνεσαι για την επέμβαση και την μετεγχειρητική πορεία . Συνήθως γίνεται λαπαροσκοπικά και επανέρχεσαι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.Και για του λόγου το αληθές σου λέω πως μου αφαίρεσαν τη σάλπιγγα λόγω εξωμήτριου κύησης 15 μέρες πρίν το γάμο μου και την ημέρα του γάμου ξεπατώθηκα στο χορό!!!! ¨Ασε που μετά από 6 μήνες έμεινα έγκυος στο αγοράκι μου χωρίς κανένα πρόβλημα. Γιαυτό think positive!!!!!

Irene μου, γεια σου! να σε ρωτήσω κάτι μιας και το ανέφερες! Από τον καινούριο χρόνο πάω κι εγώ για εξωσωματική, λόγω χρωμοσωματικών. Είχα ήδη μια εξωμήτριο κύηση και αφαίρεση σάλπιγγας. Υπάρχει και στην εξωσωματική περίπτωση εξωμητρίου? Στις 13 Ιανουαρίου έχω ραντεβού με γιατρό, απλά μαζεύω απορίες και πληροφορίες!

salvation καλημέρα!! ναι εγώ απο εξωσωματική το έπαθα...δεν το ήξερα ούτε εγώ...κουφό μου ακουγόταν...ψάξε στο ιντερνετ και θα δείς...υπάρχει πιθανότητα...μην ανχώνεσε δεν σημαίνει συμβαίνει συνέχεια!! αν και εμένα με τρώει η έγνοια αν μου ξανασυμβεί....σκεφτόμαστε θετικά..σε ποιο γιατρό πας;

Διαφημίσεις

εχθες εκανα χοριακη και απο 1275 ηταν καπου στο 800. Αυτο μου ειπε ειναι καλο γιατι φαινεται οτι αντιδρα ο οργανισμος και δεν το θελει. Στον υπερηχο ηταν χαμηλοτερο το ενδομητριο απο 9 ειχε παει 7, καλο κι αυτο, η σαλπιγγα δεν ειχε καμμια αλλαγη αλλα μεχρι τωρα δεν εχω πονους που να μας ανησυχουν. Αν δεν πεσει τελειως η χοριακη θα πρεπει να κανω μια ενεση και αν δει μονο καποια αιμορραγια στη σαλπιγγα θα κανω επεμβαση. Για την ωρα ειμαστε στην αναμονη, θα παω παλι αυριο για χοριακη και υπερηχο και βλεπουμε. Ουτε ξερω πως θα κανουμε χριστουγεννα ειναι ολα πολυ ρευστα ακομα για την εξελιξη που θα εχει.

Ιωάννα μου, μακάρι να κατέβει και να μην χρειαστεί να αφαιρέσεις τη σάλπιγγα! Είναι δύσκολη η κατάσταση και κοίτα να ελέγχεις συχνά την τιμή της χοριακής. Το γνωρίζω γιατί κι εγώ έκανα εξωμήτριο πριν εναμιση χρόνο και μου αφαίρεσαν την αριστερή σάλπιγγα. Μην το αμελήσεις και όταν με το καλό τελειώσουν όλα, κάνε μία σαλπιγγογραφία οπωσδήποτε!!!

Αστεράκι μου, ήρθες και μας φωτισες :P Σε λατρεύω!

εχθες ειχε πεσει ευτυχως αρκετα, πηγε 379 και σημερα απ οτι φαινεται θα ξεκινησει η περιοδος. Το γιατρο τον ειδα πολυ ικανοποιημενο εχτες γιατι και η σαλπιγγα ειχε λιγο συρρικνωθει. Μαλλον γλυτωσαμε τα χειροτερα. Τουλαχιστον να μου μεινει μονο η σαλπιγγογραφια αν και ξερω οτι δεν ειναι ευκολη εξεταση αλλα σε σχεση με την επεμβαση προτιμω αυτη

αντε βρε ιωαννα μπραβο είχα αγχωθεί με την περιπτωση σου. όλα καλα θα πανε. καλες γιορτες και ο καινουριος χρονος μ ένα υγιες μωρακι!!!

Μπράβο κοπέλα μου! Την σαλπιγγγογραφία μην την φοβάσαι καθολου. Δεν είναι τίποτα... Να την κάνεις οπωσδήποτε πριν ξεκινήσεις προσπάθεια για παιδάκι. Ησουν τυχερή που δεν έγινε ρήξη. Να περάσεις πολύ όμορφα Χριστούγεννα και να σκέφτεσαι μόνο θετικά!

Αστεράκι μου, ήρθες και μας φωτισες :P Σε λατρεύω!