Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

κακή ψυχολογία

Recommended Posts

Αν και είμαι πολύ λογικός,υπομονετικός και ψύχραιμος άνθρωπος, τελευταία λόγω της οικονομικής κρίσης τα βλέπω όλα μαύρα και νιώθω τρομερό άγχος για το μέλλον των παιδιών μου. Νιώθω μεγάλη απογοήτευση από τα πάντα...τι να κάνω?

Διαφημίσεις

Εγώ δεν νιώθω μόνο άγχος για το τί θα γίνουν και για το πώς θα ζήσουν αυτά τα παιδιά αλλά, ειλικρινά, έρχονται στιγμές που αισθάνομαι τύψεις που τα έφερα σε αυτόν τον κόσμο... και αναρωτιέμαι εάν κάναμε καλά.... -σε στιγμές απελπισίας που όσο πάνε και πληθαίνουν------- υπομονή, λέω από μέσα μου "Μπόρα είναι θα περάσει??????"

Τουλάχιστον, δεν είμαστε οι μόνοι που βιώνουμε αυτό το συναίσθημα....:roll:

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Διαφημίσεις

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΩ ΜΑΚΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΟΚΑΡΩ ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ...ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΚΑ!ΝΟΙΩΘΩ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ....ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ 2012...ΠΑΕΙ ...ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ..........

Νιώθω κι εγώ έτσι ακριβώς. Πως γίνεται βρε παιδιά να έχουμε καταντήσει έτσι; Προσπαθώ πολύ να μην με παίρνει από κάτω. :roll: Πολλά ζητάμε πια; Δουλειά που να την πληρωνόμαστε, σχολεία για να μορφώνονται τα παιδιά μας και νοσοκομεία αν αρρωστήσουμε. Υπάρχει κάτι πιο αυτονόητο από αυτό;

74Qtp3.png2SeRp3.png

Ένα τεράστιο βήμα είναι να σταματήσουμε να βλέπουμε ειδήσεις. Αυτές που σε κάνουν και νιώθεις ότι αύριο θα πέσει κεραυνός και θα μας κάψει όλους. Σας πληροφωρώ ότι είμαι πολύ πιο ήρεμη από τότε που τις έκοψα μαχαίρι. Διαβάζω μόνο εφημερίδα την Κυριακή και όχι τις πολιτικές σελίδες αλλά όλα τα άλλα. Ο κόσμος είναι πιο νορμάλ όταν δεν τον βλέπουμε με τα τρομολάγνα μάτια των δημοσιογράφων που θέλουν μόνο να πουλήσουν.

Όσο για το μέλλον των παιδιών, δε νομίζω ότι είναι χειρότερο απ' αυτό που είχαμε εμείς ή οι γονείς μας. Οι γονείς μας έζησαν πολέμους, πείνα, ξενιτιά, και όμως και επιβίωσαν και κατάφεραν πράγματα και παιδιά γεννήσαν. Άρα το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να μην παραδινόμαστε και να μη γινόμαστε εύκολα θύματα.

Νιώθω κι εγώ έτσι ακριβώς. Πως γίνεται βρε παιδιά να έχουμε καταντήσει έτσι; Προσπαθώ πολύ να μην με παίρνει από κάτω. :roll: Πολλά ζητάμε πια; Δουλειά που να την πληρωνόμαστε, σχολεία για να μορφώνονται τα παιδιά μας και νοσοκομεία αν αρρωστήσουμε. Υπάρχει κάτι πιο αυτονόητο από αυτό;
Αυτο ειναι που θελουμε ολοι αλλα δεν το βλεπω στο μελλον.Περπατω στο δρομο και βλεπω ανθρωπους με κατεβασμενο το κεφαλι μελαγχολικους σκεφτικους σιωπηλους,γινομαι χαλια και προσπαθω και εγω να μην με παιρνει απο κατω αλλα ειναι δυσκολο.

Διαφημίσεις

Όπου και να πας με όποιον και να μιλήσεις για την οικονομική κρίση θα σου πει....

Οκ το ξέρουμε, το γνωρίζουμε, το βιώνουμε.....

Το θέμα είναι τι θα κάνουμε.....φυσικά δε θα περιμένουμε με σταυρωμένα τα χέρια!

Όσο έχουμε υγεία όλα γίνονται

Και όσο υπάρχουν άνθρωποι με όνειρα και φιλοδοξίες όλα θα πηγαίνουν προς το καλύτερο....γι΄αυτό προσοχή μη μας κάνουν να πάψουμε να ονειρευόμαστε!

Και φυσικά πάντα μέσα από τις κρίσεις κάποιοι είναι ωφελιμένοι....και είναι αυτοί που βλέπουν λίγο πιο μπροστά!

Έλα και είναι Παρασκευή.....:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Έκοψα το να βλέπω ειδήσεις από το καλοκαίρι και μετά.(και γενικά έκοψα την tv)

Ανέβηκε λιγάκι η ψυχολογία...

Και πρόσφατα ενημερώθηκα ότι ο εργοδότης μου θα μας κόψει 20% του μισθού.Όχι ότι δεν το περίμενα...

Και έπεσε πάλι η ψυχολογία.

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D καλοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο! και εγω μαζι σου!!!!!!!!!!

Ρε συ Σωτηρια (συγνωμη για το οφφ τοπικ κοπελες)....να σου πω. Ειχες παρει 'μεν' κοκκινη αλλα στο παλιο υsername σου δεν γραφει 'αποκλεισμενος χρηστης'........για δες το......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Ένα τεράστιο βήμα είναι να σταματήσουμε να βλέπουμε ειδήσεις. Αυτές που σε κάνουν και νιώθεις ότι αύριο θα πέσει κεραυνός και θα μας κάψει όλους. Σας πληροφωρώ ότι είμαι πολύ πιο ήρεμη από τότε που τις έκοψα μαχαίρι. Διαβάζω μόνο εφημερίδα την Κυριακή και όχι τις πολιτικές σελίδες αλλά όλα τα άλλα. Ο κόσμος είναι πιο νορμάλ όταν δεν τον βλέπουμε με τα τρομολάγνα μάτια των δημοσιογράφων που θέλουν μόνο να πουλήσουν.

Όσο για το μέλλον των παιδιών, δε νομίζω ότι είναι χειρότερο απ' αυτό που είχαμε εμείς ή οι γονείς μας. Οι γονείς μας έζησαν πολέμους, πείνα, ξενιτιά, και όμως και επιβίωσαν και κατάφεραν πράγματα και παιδιά γεννήσαν. Άρα το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να μην παραδινόμαστε και να μη γινόμαστε εύκολα θύματα.

Έτσι ακριβώς... αλλά από την άλλη ο καλός μου, επειδή γίνονται απολύσεις στη δουλειά μου έχει βγάλει ψυχοσωματικά προβλήματα και αναρωτιέμαι που θα πάει αυτό!

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

τα ίδια κ εγώ! Το ταμείο είναι μείον...τα έξοδα τρέχουν...εγώ εποχιακή...2 παιδιά...ο άντρας μου με πίεση και ψυχοσωματικά...ο μεγάλος γιός χρειάζεται εγχείρηση κρεατάκια??...αμυγδαλές???...άγνωστο, δε μπορούν να βγάλουν μια διάγνωση!!!και δε μου έφταναν όλα αυτά πριν 4 μέρες μου βρήκε ο γιατρός μου όγκο στο στήθος...και πάω για βιοψία!!! Ο Θεός βοηθός!!!

Διαφημίσεις

πριν 4 μέρες μου βρήκε ο γιατρός μου όγκο στο στήθος..

Εύχομαι να μην είναι τίποτα...Να πάνε όλα καλά..

Όταν με πιάνουν οι μαύρες μου, είμαι πολύ χάλια και μετά προσπαθώ να σκέφτομαι ότι "όσο έχουμε την υγεία μας, είμαστε καλά", γιατί αν τα δω όλα μαύρα, πρέπει να φουντάρω...

Εγώ πάλι δεν βλέπω ΚΑΘΟΛΟΥ Αυτιά...Αν το πρωί που θα ετοιμάζομαι για δουλειά τον πετύχω, δε λέει τίποτα, μα τίποτα, αισιόδοξο...Ωραίος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου...

τα ίδια κ εγώ! Το ταμείο είναι μείον...τα έξοδα τρέχουν...εγώ εποχιακή...2 παιδιά...ο άντρας μου με πίεση και ψυχοσωματικά...ο μεγάλος γιός χρειάζεται εγχείρηση κρεατάκια??...αμυγδαλές???...άγνωστο, δε μπορούν να βγάλουν μια διάγνωση!!!και δε μου έφταναν όλα αυτά πριν 4 μέρες μου βρήκε ο γιατρός μου όγκο στο στήθος...και πάω για βιοψία!!! Ο Θεός βοηθός!!!

Κι εμεις στα ιδια χαλια...

Εγω ανεργη (πλεον λογω μητροτητας... οι εργοδοτες πια ακουν "μητερα" και ριχνουν ακυρο), προσπαθησα να βαλω τη μικρη σε βρεφικο -δημοσιο- και δεν την πηραν επειδη δεν εχω ενσημα... Πως να εχω ενσημα οταν δεν με παιρνει κανεις ουτε για φυλλαδια? Εχω σκεφτει απο 'δω και στο εξης να μην την αναφερω... Που φτασαμε!

Η μικρη δοξα τω Θεω ειναι καλα περα απο τις ιωσεις που ταλαιπωρουν ολο τον κοσμο αλλα εχει τα δικα της παγια εξοδα καθε μηνα (π.χ. πανες, γαλατα, μωρομαντηλα, κρεμες κλπ.) και που και που εχουμε και τον παιδιατρο για εμβολια.

Ο αντρας μου με ψυχοσωματικα κι εμενα.. Μια να φουντωνει, μια να ξεφουντωνει.. Και να θελω να του πω τον πονο μου, το βουλωνω για να μην τον κανω χειροτερα..

Κι εγω.... Απο περυσι ηταν να κανω εναν καυτηριασμο με lazer στον τραχηλο γιατι μετα την εγκυμοσυνη εβγαλα ενα εξογκωμα (επιστημονικα λεγεται μορφωμα).. Ο αντρας μου τοτε σακατευτηκε στη δουλεια και εκατσε σπιτι με αναρρωτικη. Να αφησω τη μικρη καπου δεν ειχα, λεφτα επισης δεν ειχα και εν τελει πηγα φετος να με δει ο γυναικολογος και εχει μεγαλωσει πολυ.. Δεν μπορει πλεον να μου κανει lazer, θελει αφαιρεση και βιοψια. Και ο Θεος βοηθος...

Απλα ερχονται ωρες που σκεφτομαι... Τι θα γινει το παιδι μου αν παθω κατι εγω ή ο αντρας μου.. Γιατι μονοι μας παλευουμε... Αλλος λιγοτερο, αλλος περισσοτερο αλλα στην ουσια ειμαστε μονοι μας....

Περαστικα και σε εσενα και ευχομαι να μην ειναι τιποτα... ουτε το δικο σου, ουτε το δικο μου!:)

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Τα ίδια αισθανόμουν κι εγώ μέχρι πριν λίγο καιρό. Άγχος και φοβία για το αβέβαιο μέλλον..πως θα τα βγάλουμε πέρα, τι θα γίνει, πως θα γίνει κτλ?

Ωσπου μετά από μια μεγάλη ταλαιπωρία υγείας της κόρης μου και μπαινοβγαίνοντας σε νοσοκομεία βλέποντας άκρως βαριά περιστατικά κατάλαβα πως για το μόνο που πρέπει να άγχωμαι είναι για την υγεία μας.

Πλέον δεν με αγχώνει καμία οικονομική κρίση, δεν με φοβίζει κανένα αβέβαιο μέλλον...την υγεία μας θέλω μόνο και όλα τα άλλα θα έρθουν.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Κι εμεις στα ιδια χαλια...

Εγω ανεργη (πλεον λογω μητροτητας... οι εργοδοτες πια ακουν "μητερα" και ριχνουν ακυρο), προσπαθησα να βαλω τη μικρη σε βρεφικο -δημοσιο- και δεν την πηραν επειδη δεν εχω ενσημα... Πως να εχω ενσημα οταν δεν με παιρνει κανεις ουτε για φυλλαδια? Εχω σκεφτει απο 'δω και στο εξης να μην την αναφερω... Που φτασαμε!

Η μικρη δοξα τω Θεω ειναι καλα περα απο τις ιωσεις που ταλαιπωρουν ολο τον κοσμο αλλα εχει τα δικα της παγια εξοδα καθε μηνα (π.χ. πανες, γαλατα, μωρομαντηλα, κρεμες κλπ.) και που και που εχουμε και τον παιδιατρο για εμβολια.

Ο αντρας μου με ψυχοσωματικα κι εμενα.. Μια να φουντωνει, μια να ξεφουντωνει.. Και να θελω να του πω τον πονο μου, το βουλωνω για να μην τον κανω χειροτερα..

Κι εγω.... Απο περυσι ηταν να κανω εναν καυτηριασμο με lazer στον τραχηλο γιατι μετα την εγκυμοσυνη εβγαλα ενα εξογκωμα (επιστημονικα λεγεται μορφωμα).. Ο αντρας μου τοτε σακατευτηκε στη δουλεια και εκατσε σπιτι με αναρρωτικη. Να αφησω τη μικρη καπου δεν ειχα, λεφτα επισης δεν ειχα και εν τελει πηγα φετος να με δει ο γυναικολογος και εχει μεγαλωσει πολυ.. Δεν μπορει πλεον να μου κανει lazer, θελει αφαιρεση και βιοψια. Και ο Θεος βοηθος...

Απλα ερχονται ωρες που σκεφτομαι... Τι θα γινει το παιδι μου αν παθω κατι εγω ή ο αντρας μου.. Γιατι μονοι μας παλευουμε... Αλλος λιγοτερο, αλλος περισσοτερο αλλα στην ουσια ειμαστε μονοι μας....

Περαστικα και σε εσενα και ευχομαι να μην ειναι τιποτα... ουτε το δικο σου, ουτε το δικο μου!:)

Μακάρι να μην είναι τίποτα μας εύχομαι!! Χρειάζεται θετική σκέψη...για τα παιδιά μας...και όλα θα πάνε καλά!!! Ας μη σκεφτόμαστε τα χειρότερα...μας χρειάζονται!!!

ΜΗν απαισιοδοξείς platykodon, να βλέπεις πάντα το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο.

Με αισιοδοξία και ελπίδα θα την βγάλουμε και πάλι καθαρή!:wink:

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Δουλεύω σε τράπεζα και η καθημερινή συζήτηση (με πελάτες) είναι η άτιμη οικονομική κρίση.....

Μέχρι πρόσφατα ήμουν πολύ αισιόδοξη, αλλά τώρα τελευταία η ψυχολογία μου έχει πάριε την κατηφόρα. ακούμε συνέχεια για περικοπές μισθών, απολύσεις, χτες έμαθα ότι απολύουν έναν ξάδερφο μου από τη δουλειά του, είναι 44 ετών κ περιμένουν το πρώτο τους παιδί...

Μας έχόυν πέσει και κάτι τρελά έξοδα μαζεμένα κ έχπυμε φρικάρει (μόνωση ...4000 ευρώ, ένα από τα πολλά!)

Μεχρι κ ο άντρας μου που έχει τρύπια χέρια έχει αρχίσει να φρικάρει.

αλλά όπως ειπωθηκε και παραπάνω, την υγεία μας πάνω από όλα και όλα θα γίνουν!

Φάιη, εύχομαι να μην είναι τίποτα απολύτως!