Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Myangel τί περιθώριο σου δίνει πέραν της ΠΗΤ;;; Πόσο θα σε περιμένει;;;

Το σπάσιμο των νερών δεν πονάει. Ούτε καν το κατάλαβα για τα κορίτσια που ρώτησαν.

YBsep2.png

0VTqp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το σπάσιμο των νερών δεν πονάει. Ούτε καν το κατάλαβα για τα κορίτσια που ρώτησαν.

μαλλον εννοεις το φυσιολογικο σπασιμο νερων. αν στο κανουν ποναει εμενα τουλαχσιτον που στο πρωτο καναμε καποιες διαδικασιες για τοκετο μου ταχαν σπασει οι γιατροι.και πονεσε παααραα πολυ. δευτερολεπτο βεβαια μετα το ξεχνας.

irnadi μου σου στειλα πμ. δε ξερω αν το ειδες

1-2-3MPOMPIRES!!!

πάντως εγώ είμαι αρνητική για το φυσιολογικό μετά από δύο καισαρικές...

το έχω ξαναπεί ότι στον εαυτό μου ίσως το επυχειρούσα (έχω και φυσιολογικό τοκετό στο ιστορικό μου) όμως δεν το συστήνω σε άλλον...

Το ξέρω ΜΑΡΙΑΛ μου ότι διαφωνείς..αλλά επέτρεψέ μου να έχω κι εγώ τη γνώμη μου που το έχω ψάξει πολύ και για μένα, κι εύχομαι σε σένα να μην χρειαστεί να το ψάξεις καθόλου και να τα καταφέρεις με την πρώτη..Για την ιστορία πάντως κι εγώ έχω στο ενεργητικό μου έναν φυσιολογικό τοκετό.

Οι 3 λατρείες μου:

12,5 χρονών

10 χρονών

3 χρονών

Supermama η επισκληριδιος απαραγορεύεται στο vbac, έτσι λέει η βιβλιογραφία έτσι είπαν και σε μένα όταν γεννούσα και ο λόγος είναι ότι πρέπει να νοίωθεις καλά όλο το σώμα σου γιατί αν μη κακό συμβεί ρήξη θα πρέπει να μπορείς να αισθανθείς ότι κάτι πάει στραβά. Νομίζω ότι όλες οι κοπέλες θα σκέφτηκαν ή θα ένοιωσαν αμφιβολίες ή φόβο για το ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά αλλά είναι φυσιολογικό. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν θέτεις τον εαυτό σου σε πραγματικό κίνδυνο.

Το φυσιολογικό σπάσιμο νερών όντως δεν πονάει. Το τεχνητό που προσπαθούσαν να μου κάνουν στην πρώτη γέννα πονούσε πολύ. Δεν είναι λίγο να σου βάζουν όλο το χέρι μέσα ξαναά και ξανά και να σε τρυπάνε με αυτό το εργαλείο, φυσικά εγώ ήμουν και εξαίρεση γιατί δεν σπάγανε με τίποτα.

Όσο για τις κοπέλες που είχαν κολλήσει με τη διαστολή και την πρώτη γέννα αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβεί αν είχε γίνει πρόκληση. Αν όμως φτάσατε διαστολή μετά τα 6 εκ. να ξέρετε ότι θα έχετε γρήγορη δεύτερη γέννα.

Μια άλλη φιλική συμβουλή μείνετε σπίτι όσο μπορείτε. Αυτές οι ακανόνιστες συσπασούλες των τελευταίων ημερών δεν πρέπει να μας στέλνουν στην κλινική, όσο μένουμε σπίτι τόσο πιο ήρεμα και γρήγορα εξελίσσεται ο τοκετός (μιλάω φυσικά για το αρχίκο στάδιο που είναι ανεκτές οι συσπάσεις)

Δεν είναι μόνο αυτό. Αν ξεκινήσει μόνος του ο τοκετός ενδεχομένως να εξελίσσεται γρήγορα και να μην προλαβαίνει για κ.τ. οπότε να αναγκαστεί να κάνει κάτι που δεν ξέρει και δεν θέλει. Αν αποφασίσεις να αφήσεις τον τοκετό να ξεκινήσει ακόμη κι αν πρόκειται να κάνεις καισαρική από επιλογή φρόντισε να το κάνεις με γιατρό που το χει. Κορίτσια διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Ακριβώς την ιδια εντυπωση ειχα κι εγώ! Κι ηταν ενας απ'τους λόγους που δίσταζα για VBAC. Μήπως δηλαδη το μωρο αρχισει να κατεβαινει και χρειαστει καισαρική οπότε και θα προκειται για κατι πολύ επικίνδυνο. Ομως με διαβεβαιωσε πως κανονικά η καισαρική πρέπει να γίνεται αφου ερθουν οι πρωτοι πονοι της γέννας,αφου δηλ ωριμάσει το μωρό. Στα προγραμματισμένα ραντεβού για καισαρική οπως δηλ. γεννησα κι εγω τον πρωτο μυ γιο,το μωρο 38 εβδομάδων ειναι ακομα ανετοιμο για γεννηση.

Φυσικα οι γιατροι για πρακτικους αλλα και ιατρικούς λόγους επιλέγουν την προγραμματισμένη καισαρική οπου κρινεται απαραιτητη αλλα εξισου ασφαλές ειναι να σε πιασουν οι πόνοι και να κάνεις καισαρική τομη. Ταδε εφη ο γυναικολόγος μου!

FKg5p3.png LQCpp3.png

Διαφημίσεις

Μια άλλη φιλική συμβουλή μείνετε σπίτι όσο μπορείτε. Αυτές οι ακανόνιστες συσπασούλες των τελευταίων ημερών δεν πρέπει να μας στέλνουν στην κλινική, όσο μένουμε σπίτι τόσο πιο ήρεμα και γρήγορα εξελίσσεται ο τοκετός (μιλάω φυσικά για το αρχίκο στάδιο που είναι ανεκτές οι συσπάσεις)

Πολύ θα το ήθελα...Οταν λες ακανόνιστες τι εννοεις? Ο γιατρος μου συμφωνει για επισκληριδιο.Μου ειπε οτι δεν υπάρχει προβλημα.Το μόνο που δεν επιτρεπεται με τιποτα σε VBAC ειναι οι προκληση τεχνητων συσπάσεων με οποιοδηποτε τροπο

FKg5p3.png LQCpp3.png

ουφ! τελικα οι αποψεις δεν ειναι ιδιες και ειναι λογικο. ακομα και σε γιατρο να ρωτησω πρεπει να μην ειναι ενας και να σιγκρινω..Και ενα αλλο θεμα (ισως οχι τοσο περι vbac) ειναι οτι οταν ενα μωρακι δεν ειναι ετοιμο και δενεχουν πιασει τη μαμα οι πονοι και παει απλα με ραντεβου να γεννησει ειναι λογικο να ειναι δυσκολο να γινουν ολα σωστα. Καιγω ετσι. προκληση. δεν ειχα καποια ιδιαιτερη διαστολη με αποτελεσμα να αρχισει να κουραζετε και το μωρο = καισαρικη. στο δευτερο παλι που ηξερα απο την αρχη για καισαρικη ηταν ακομα πιο νωρις. το πιανουμε στον υπνο το μωρακι στην κυριολεξια. αλλο να προσπαθησει λιγο να ξεκλειδωσει να βγει αλλο στα καλα καθουμενα να του κανουμε ''τζα''! επισης πολλα μωρακια αποτοι ακουσα (και το 2ο το δικο μου) αντιμετωπιζουν και αναπνευστικο θεμα λογω καισαρικης λεει. που βγαινει αποτομα χωρις φαση προετοιμασιας. αλλα αυτο ειδικα ειναι θεμα. αν ξεκινησω να παρω κανα τηλεφωνο ετσι απο περιεργεια σε κανα γιατρο λετε να μου απαντησει?η θα πρεπει να παω απο κει? γιατι λογικα καθε επισκεψη εστω και για ερωτηση θα πληρωνετε ε?

επισης νομιζω πως το ξαναρωτησα. οταν λεμε πιο τακτικος και αυστηρος ελεγχος αποτο γιατρο δηλ? στο μηνα ποσες φορες πανω κατω πηγαινεις?

1-2-3MPOMPIRES!!!

πάντος γιατρός (νομίζω τον λένε Λουρίδα) ο οποίος κάνει vbac στα σίγουρα έχει κάνει σε γνωστή μου

σε μια φίλη μου που έμεινε έγκυος στο εξάμηνο της αρνήθηκε τον φυσιολογικό...

περίμενε βρε κορίτσι κανά εξάμηνο - χρόνο να σαι σίγουρη...

πόσο χρονών είσαι;

καλά δεν το συζητώ θα περιμένω να γίνει ενός έτους η μπέμπα και μετά βλέπουμε και όχι μόνο για λόγους vbac αλλά για άλλους λόγους.

είμαι 30 γιατί ρωτάς??

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

ΜΑΡΙΑΛ 2 δεν είπα ποτέ ότι πήγα με πρόκληση, τα νερά μου σπάσανε (γιατί να πάω με πρόκληση 1η μέρα της 37ης εβδομάδας???, που ήθελα τόσο πολύ να γεννήσω φυσιολογικά???)

η παρακολούθηση πάντως που μου κάνει δεν μου φαίνεται ιδιαίτερη - σε σχέση με την πρώτη μου εγκυμοσύνη..

ξέρω ότι την προηγούμενη εβδομάδα μόνο, έκανε 3 vbac... οπότε την εμπειρία την έχει...

IRNADI μου είπε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο περιθώριο για τις εβδομάδες, αρκεί να μην είναι το μωρό πάρα πολύ μεγάλο, που κι αυτό σχετικό είναι πάλι, μιας που οι υπέρηχοι σε αυτές τις εβδομάδες, όσο σύγχρονο και να είναι το μηχάνημα, έχουν περιθώριο λάθους 600 ολόκληρα γραμμάρια!! εγώ να πω την αμαρτία μου αισθάνομαι πιο σίγουρη τώρα πο ξέρω ότι θα έχω δικιά μου μαία, που ξέρει πολύ καλά ότι πάμε για vbac και το υποστηρίζει και η ίδια (λατρεύει τον γιατρό μου που δεν είναι "καισαρικάκιας"!!!)

και πάλι σκοπός είναι ένα υγιές μωρό και μια υγιής μαμά!

Διαφημίσεις

Artesio ακανόνιστες συσπασεις είναι όταν σε πιάνουνε πχ καθε 20 λεπτο μετά σταματάνε, μετά κάθε 10 λεπτο σταματάνε και ούτο κάθέξής. Μου συνέβη τρεις φορές στη 40η εβδομάδα να ξυπνήσω μεσα στη νύχτα με συσπάσεις καθε 10 λεπτά ή 20 ή και 7,8 λεπτά (για 2-3 ώρες περίπου) και μετά να σταματήσουν εντελώς και να με ξαναπάρει ο ύπνος. Σκεφτόμουν ότι αν είναι αληθινή γέννα θα συνεχίσουν και θα δυναμώσουν οπότε περίμενα. Μεχρι που έκλεισα τη 41η εβδομαδα και έσπασαν τα νερά.

Myangel νομίζω ότι παίζει μεγάλο ρόλο για την έκβαση του τοκετού αν σου σπάσουν τα νερά στην 37η εβδομαδα ή στη 41η. Εχεις μεγαλύτερες πιθανότητες για φ.τ. αν το μωρό έχει εμπεδωθεί στη λεκάνη, αν έχει μαλακώσει ο τράχηλος απ'τις συσπάσεις των τελευταίων ημερών και έχεις και 2-3 εκ. διαστολή πριν σπάσουν τα νερά και ξεκινήσει η γέννα. Αν είσαι έτοιμη δηλαδή.

Εγώ τουλάχιστον όταν στις 38 εβδ. με έβαλε με πρόκληση η γιατρός επειδή τις ανέφερα ότι είχα κάτι συσπασούλες την προηγούμενη, ένοιωθα ότι το σώμα μου και το μωρό δεν είναι έτοιμο για γέννα. Το μωρό ήταν τόσο ψηλά που έφτανε το στήθος μου. Και ποτέ δεν κατέβηκε φυσικά.

Artesio ακανόνιστες συσπασεις είναι όταν σε πιάνουνε πχ καθε 20 λεπτο μετά σταματάνε, μετά κάθε 10 λεπτο σταματάνε και ούτο κάθέξής. Μου συνέβη τρεις φορές στη 40η εβδομάδα να ξυπνήσω μεσα στη νύχτα με συσπάσεις καθε 10 λεπτά ή 20 ή και 7,8 λεπτά (για 2-3 ώρες περίπου) και μετά να σταματήσουν εντελώς και να με ξαναπάρει ο ύπνος. Σκεφτόμουν ότι αν είναι αληθινή γέννα θα συνεχίσουν και θα δυναμώσουν οπότε περίμενα. Μεχρι που έκλεισα τη 41η εβδομαδα και έσπασαν τα νερά.

Myangel νομίζω ότι παίζει μεγάλο ρόλο για την έκβαση του τοκετού αν σου σπάσουν τα νερά στην 37η εβδομαδα ή στη 41η. Εχεις μεγαλύτερες πιθανότητες για φ.τ. αν το μωρό έχει εμπεδωθεί στη λεκάνη, αν έχει μαλακώσει ο τράχηλος απ'τις συσπάσεις των τελευταίων ημερών και έχεις και 2-3 εκ. διαστολή πριν σπάσουν τα νερά και ξεκινήσει η γέννα. Αν είσαι έτοιμη δηλαδή.

Εγώ τουλάχιστον όταν στις 38 εβδ. με έβαλε με πρόκληση η γιατρός επειδή τις ανέφερα ότι είχα κάτι συσπασούλες την προηγούμενη, ένοιωθα ότι το σώμα μου και το μωρό δεν είναι έτοιμο για γέννα. Το μωρό ήταν τόσο ψηλά που έφτανε το στήθος μου. Και ποτέ δεν κατέβηκε φυσικά.

συμφωνώ μαζί σου

καλό βράδι

να μαι παλι. κοιτουσα στο ιντερνετ για vba2c (για μενα..) λεει σε γενικες γραμμες οτι γενικα γινετε αλλα σιγουρα ειναι πιο περιπλοκα τα πραγματα σε σχεση με μια καισαρικη. και ειδικα στην ελλαδα λεει με λιγα λογια πως ειναι δυσκολο να βρεις τον ''καλο'' γιατρο για τοκετο μετα απο μια καισαρικη φαντασου να βρεις γιατρο φια τοκετο μετα απο 2 καισαρικες. και αλλα πολλα.. βασικα δειτε λιγο τη σελιδα να μου πειτε αν την ξερετε και ποσο αξιοπιστη σας φαινετε. εμενα καλη μου φανηκε..

http://www.gynaikologos.net/VBAC.html

1-2-3MPOMPIRES!!!

να μαι παλι. κοιτουσα στο ιντερνετ για vba2c (για μενα..) λεει σε γενικες γραμμες οτι γενικα γινετε αλλα σιγουρα ειναι πιο περιπλοκα τα πραγματα σε σχεση με μια καισαρικη. και ειδικα στην ελλαδα λεει με λιγα λογια πως ειναι δυσκολο να βρεις τον ''καλο'' γιατρο για τοκετο μετα απο μια καισαρικη φαντασου να βρεις γιατρο φια τοκετο μετα απο 2 καισαρικες. και αλλα πολλα.. βασικα δειτε λιγο τη σελιδα να μου πειτε αν την ξερετε και ποσο αξιοπιστη σας φαινετε. εμενα καλη μου φανηκε..

http://www.gynaikologos.net/VBAC.html

φαινεται καπου στην σελιδα του με ποια μαιευτηρια συνεργαζεται;

παντως εδω στο φορουμ δεν θυμαμαι να εχω διαβασει τιποτα για τον συγκεκριμενο γιατρο.τα οσα διαβασα παντως μου φανηκαν μια χαρα...αρκετα ισως για να κανονιζα μια συναντηση μαζι του.

fBaep3.png

uwK7p3.png

Διαφημίσεις

supermama καλησπέρα! Μίλησες με irnadi; Εκείνη γέννησε πρόσφατα με γυναίκα γυναικολόγο στη Θεσ/νίκη, δεν ξέρω αν είναι στην κλινική που εσύ θέλεις.

ΑΠ' όσο διάβασα εδώ έχει πείρα. Γιατί δεν απευθύνεσαι σε κείνη να δεις τι θα σου πει για το vba2c;

Το δύσκολο όταν ψάχνεις για γιατρό σε τέτοιες φάσεις είναι που πρέπει να κλείσεις ραντεβού , θεωρώ ότι από το τηλέφωνο δε μπορείς να αναλύσεις το θέμα επαρκώς.

Κι εγώ περιμένω να μου πουν για ένα γιατρό, έχω υπόψην μου ακόμα ένα και μετά θα κλείσω ραντεβού και βλέποντας και κάνοντας...εδώ είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Αθήνα- Θεσ/ νίκη έχετε επιλογές!;)

Αν ημουν στη θέση σου θα πήγαινα απευθείας στη γυναικολόγο της irnadi και θα το συζητουσα.

Θα σου στείλω με π.μ. ό'τ ι υλικό έχω (ιστοσελίδες) μαζέψει για vbac να διαβάσεις. Ίσως σε βοηθήσουν να έχεις μια πιο ξεκάθαρη εικόνα...εύχομαι τα καλύτερα!:-D

4BMSp3.pngzHf1p3.png

βρε κοριτσια! ξανακοιταξα ολο το θεμα και το προηγουμενο που εχει κλειδωθει. δεν ειδα καποιο μηνυμα για vbac που ναχει γινει στο γενεσις? οι γιατροι δε πανε εκει? η σαν κλινικη το απαγορευει? ξερει καμια?

1-2-3MPOMPIRES!!!

βρε κοριτσια! ξανακοιταξα ολο το θεμα και το προηγουμενο που εχει κλειδωθει. δεν ειδα καποιο μηνυμα για vbac που ναχει γινει στο γενεσις? οι γιατροι δε πανε εκει? η σαν κλινικη το απαγορευει? ξερει καμια?

η κλινική σου παρέχει εξοπλισμό και προσωπικό, γιατί να απαγορεύει vbac?? εγώ λογικά εκεί θα κάνω..

η κλινική σου παρέχει εξοπλισμό και προσωπικό, γιατί να απαγορεύει vbac?? εγώ λογικά εκεί θα κάνω..
!α οκ! απλα δεν ειδα καπου να λεει οτι γεννησε εκει γιαυτο. εχω κολησει μωρε οπως ειπα και σε αλλες κοπελες επειδη εκει πηγα και στα 2 μου παιδια και εχω μαθει το χωρο. νιωθω ασφαλεια και μου ειναι πολυ οικειος γιαυτο..

1-2-3MPOMPIRES!!!

Νιώθω πολύ συγκινημένη που διαβάζωνετά από τόσο καιρό(σχεδόν 2 χρόνια) και είμαι μέσα στη λίστα των "επιτυχών" όχι τόσο για το γεγονός ότι ξέρετε όχι καισαρική όσο για το ότι υπάρχει η δυνατότητα να γίνει κι αυτό!!!!

Μπράβο σε όλες που προσπαθούν , μπράβο και σε αυτές που προσπάθησαν και δεν πραγματοποιήθηκε , μπράβο σε όλες όσες αποφασίζουμε να φέρουμε στο κόσμο αυτά τα υπέροχα πλάσματα:P

Πάντως έχω να σας πω ότι εγώ που ούτε το vbac δεν ήξερα τι ήταν και γέννησα με πρόκληση τοκετού και με επισκληρίδιο, χαίρομαι που όλα πήγαν κατ' ευχή!!!!!!!Να είστε καλά και να προσπαθήτε!!;)

Hello hello!

Να 'μαι κι εγώ πάλι!!!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε vageor, baila & irnadi

να σας ζήσουν τα μωράκια σας

και να θυμάστε πάντα τις υπέροχες στιγμές που ζήσατε,

και με το καλό σε όλες εσάς που ακολουθείτε!!!

Τι καλά που ξαναβρισκόμαστε?

Σας πέτυχα λίγο αργά βέβαια...

supermama εγώ έχω γεννήσει στο Γέννεσις με VBAC.

irnadi για πες, είχες μαζί σου την Ειρήνη?

Κοριτσια μπορείτε να μου λύσετε μία απορία; Η κουμπαρα μου γεννησε με φυσιολογικο τοκετο το πρωτο της παιδακι. Λίγο πριν γεννήσει,η μαια της λέει οτι έχει πλήρη διαστολή και της κάνει ενεση ωκυτοκίνης. Γιατι βρε κορίτσια εκανε ενεση αφου η κοπέλα ειχε 10 διαστολή; Σε εμας που απαγορευεται τι γινεται οταν (και αν με το καλο..)φτασουμε στη τελική ευθεία;

FKg5p3.png LQCpp3.png

irnadi για πες, είχες μαζί σου την Ειρήνη?

Γεια σου Εύη.

Ναι, την είχα την Ειρήνη. Άψογη σε όλα! Είναι τόσο γλυκός άνθρωπος...

Της είπα για σενα και φυσικά σε θυμόταν. Δεν ξεχνάει τίποτα!!!!

Κορίτσια επειδή με ρωτήσατε σε προηγούμενα ποστ, τα νερά μου τα έσπασε η γιατρός και Δεν κατάλαβα τίποτα. Δεν πονεσα καθόλου και δεν είχα κάνει ακόμη επισκληρίδιο.

YBsep2.png

0VTqp2.png

κορίτσια εσείς που πετύχατε το vbac ,την τελευταία στιγμή που άρχισαν οι πόνοι δεν φοβηθήκατε μήπως πάει στραβά;

[img]http://lb4m.lilypie.com/9e1Dp2.png[/img]
[img]http://lb2m.lilypie.com/aMfRp2.png[/img]

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...