Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ

Recommended Posts

:confused:

Κορίτσια γειά σας.

Μου έγραψαν από το κέντρο εξωσωματικής 15 μέρες άδεια για τη δουλειά μου, λόγω της 2ης εξωσωματικής που έκανα. Όμως σήμερα, που πήγε ο άντρας μου στο ΙΚΑ, ο γιατρός δεν δέχθηκε να γράψει το παραπεμπτικό για την άδεια (με το οποίο θα περάσω από επιτροπή για να πληρωθώ τις μέρες), χωρίς όμως να μας πει και το λόγο. Ούτε αυτός δεν ήξερε.... Σχεδόν πέταξε τα χαρτιά στα μούτρα, χωρίς να δικαιολογηθεί και του είπε ότι "δεν γράφει άδεια". Ετσι απλά!

Στην πρώτη εξωσωματική είχα πάρει χωρίς πρόβλημα το παραπεμπτικό (και πέρασα επιτροπή για άδεια και όλα ΟΚ).

Να σημειώσω ότι έχω γνωμάτευση από ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΚΑ (για τις δύο προσπάθειες που δικαιούμαι και την προσκόμισα). Αυτό μου συμβαίνει πρώτη φορά στο ΙΚΑ. Τι κάνω τώρα? Αν ξέρει κάποια, παρακαλώ να μου απαντήσει!!

Διαφημίσεις

Αχ, κοριτσάκι μου. Με το ΙΚΑ δεν βγάζεις άκρη...

Εμένα μου αρνήθηκε γυναικολόγος του ΙΚΑ να μου δώσει το παραπεμπτικό για την επιτροπή για τα φάρμακα της εξωσωματικής... Τι να πεις?

Μήπως να πάει ο άντρας σου σε άλλο γιατρό? Και στο ΙΚΑ της περιοχής σας να μην ανοίκει, δεν πειράζει. Μπορεί να πάει σε όποιο άλλο υποκατάστημα του ΙΚΑ θέλετε.

Και εγώ αυτό θα κάνω.

Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σας και όλα να πάνε καλά!

Μην αφήσεις τίποτα να σε ταράξει και να σε στεναχωρήσει.

Πάνω από όλα ο αγώνας μας!!!

Εμείς οι δυο, σαν ένα ...

Μα είναι καλά οι άνθρωποι? και θέλουν να λέγονται και γιατροί? Τι πρόβλημα είχε? Δεν είπε τίποτα, παρά μόνο, ότι δεν γράφει άδεια! Δεν μου φτάνει η αγωνία μου, να έχω και πρόβλημα με την αναρρωτική τώρα (και ειδικά για τόσο σοβαρό λόγο). Ελεος!! :mad:

Πανθηράκι,

Η αλήθεια είναι ότι από τη μια δεν ξέρουν τι τους γίνεται και από την άλλη δεν ξέρουν τι δικαιολογητικά χρειάζονται..

Όπως σου είπε η Μαζί μπορείς να πας σε άλλο γυναικολόγο του ίδιου υποκαταστήματος ή σε άλλο ΙΚΑ.

Στην περίπτωση που ούτε αυτός σου γράψει να πας κατευθείαν στον Ελεγκτή ή και στο Διευθυντή ακόμα και να απαιτήσεις να σου δώσει εξηγήσεις το γιατί δεν σου γράφει την άδεια. Για να δούμε τι θα σου πει τότε..

Πανθηράκι,

Η αλήθεια είναι ότι από τη μια δεν ξέρουν τι τους γίνεται και από την άλλη δεν ξέρουν τι δικαιολογητικά χρειάζονται..

Όπως σου είπε η Μαζί μπορείς να πας σε άλλο γυναικολόγο του ίδιου υποκαταστήματος ή σε άλλο ΙΚΑ.

Στην περίπτωση που ούτε αυτός σου γράψει να πας κατευθείαν στον Ελεγκτή ή και στο Διευθυντή ακόμα και να απαιτήσεις να σου δώσει εξηγήσεις το γιατί δεν σου γράφει την άδεια. Για να δούμε τι θα σου πει τότε..

Κορίτσια πήγα σήμερα σε αλλο ΙΚΑ, οπως μου ειπατε και μου εγραψε το παραπεμπτικο για να περασω επιτροπή για την αδεια! Αλλη συμπεριφορα σημερα, χωρις να προβαλλει αντίσταση, χωρις εκνευρισμό, χωρίς τίποτα. Τώρα, θα εφταιγα εγω, αν εκανα μια αναφορα στον Ιατρικό Σύλλογο για την χθεσινή συμπεριφορα του γιατρού???:mad: Αλλα ειναι που δεν θελω να ταραχτω αλλο! Ευχαριστώ κορίτσια...:-):smile:

Διαφημίσεις

Κορίτσια πήγα σήμερα σε αλλο ΙΚΑ, οπως μου ειπατε και μου εγραψε το παραπεμπτικο για να περασω επιτροπή για την αδεια! Αλλη συμπεριφορα σημερα, χωρις να προβαλλει αντίσταση, χωρις εκνευρισμό, χωρίς τίποτα. Τώρα, θα εφταιγα εγω, αν εκανα μια αναφορα στον Ιατρικό Σύλλογο για την χθεσινή συμπεριφορα του γιατρού???:mad: Αλλα ειναι που θελω θελω να ταραχτω αλλο! Ευχαριστώ κορίτσια...:-):smile:

Μπράβο panther2002! Πολύ χάρηκα που έβγαλες άκρη!

Φυσικά και να μην ταράζεσαι για τέτοια θέματα.

Εμείς έχουμε τον στόχο μας και όλα τα άλλα δεν μετράνε, αρκεί η δουλειά μας να γίνεται.

Καλή επιτυχία και πάλι!

Μπράβο panther2002! Πολύ χάρηκα που έβγαλες άκρη!

Φυσικά και να μην ταράζεσαι για τέτοια θέματα.

Εμείς έχουμε τον στόχο μας και όλα τα άλλα δεν μετράνε, αρκεί η δουλειά μας να γίνεται.

Καλή επιτυχία και πάλι!

Εσυ κορίτσι μου, τι έκανες τελικά? Πήγες για τα φάρμακα,που έλεγες? Σου τα έγραψαν???

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σου! Καλή επιτυχία και στις δυό μας με θετική σκέψη και διάθεση για να πετύχουμε το στόχο!!! ;);););)

Εγώ έχω κλείσει ραντέβου για αύριο σε άλλον γυναικολόγο του ΙΚΑ για να μου γράψει την σαλπιγγογραφία και να μιλήσουμε και για το παραπεμπτικό για την επιτροπή του ΙΚΑ για τα φάρμακα. Τι να πω? Ελπίζω να μην μου αρνηθεί... Βέβαια, αυριο είναι και η απεργία. Θα τον πετύχω? Για να δούμε...

Ας μας βοηθήσει ο Θεός και η Παναγία να μας πάνε όλα καλά και να έχουμε το πολυπόθητο αποτέλεσμα!!!

Μαζί μου δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά το πιθανότερο είναι να μην τον βρεις αύριο... λόγω απεργίας φυσικά... Ευκαιρία ψάχνουν για να μη δουλέψουν τις καλές μέρες, τώρα με την απεργία λες να πάνε για δουλειά;

• 6 months later...

Κορίτσια γειά σας,

εχω μια απορία. Μετά την εμβρυομεταφορά θα πάρω από το κεντρο εξωσωματικής χαρτί για 15 μέρες άδεια. Εγώ δεν θα μπορώ να μετακινηθώ. Μπορεί να πάει και ο συζυγός μου στο γιατρό του ΙΚΑ από ότι κατάλαβα, έτσι?

Τι πρέπει να εχει μαζί του? Να του κάνω εξουσιοδότηση από τα ΚΕΠ? Και τι να γράψω?

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

7SKXp3.png

6zRCp3.png

Διαφημίσεις

• 2 months later...
Κορίτσια γειά σας,

εχω μια απορία. Μετά την εμβρυομεταφορά θα πάρω από το κεντρο εξωσωματικής χαρτί για 15 μέρες άδεια. Εγώ δεν θα μπορώ να μετακινηθώ. Μπορεί να πάει και ο συζυγός μου στο γιατρό του ΙΚΑ από ότι κατάλαβα, έτσι?

Τι πρέπει να εχει μαζί του? Να του κάνω εξουσιοδότηση από τα ΚΕΠ? Και τι να γράψω?

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

την ημέρα που τελειωνει η άδεια πάει ο άνδρας σου ατο γιατρό του ικα και σου κόβει παρα/κο για επιτροπη και ΤΕΛΟΣ

θέλει δεν θέλει μέχρι να μάθεις το αποτέλεσμα.........

θέλει μόνο

το χαρτί του νοσοκομείου πότε έγινε η μεταφορά

το βιβλιάριο του ίκα

αν δεν έχεις πάρει άδεια για το 2011 σου γράφει 15 και μετά επιτροπή

όλα καλά να σου πάνε

gkrrrrrrrrrrrrrrrrr ελεος!!

λες και ειχαμε καμια ορεξη να τρεχουμε για εξωσωματικες....δε μας παρατανε;;;;;;;; λεγονται και λειτουργοι-γιατροι.....σιχτιιρ:mad::-x:-x:-x

• 10 months later...

Eγω πηγα σε γιατρό του ικα και μου έγραψε μόνο 4 μέρες από σήμερα που πηγα μέχρι την παρασκευή που κάνω τη μοριακή. Δεν ηξερα αυτή τη διαδικασία πρέπει να κλείσω ραντεβού για παραπεμπτικό? Η παω κατευθείαν σε ελεγκτές?

• 2 weeks later...

Τι ΙΚΑ βρε κορίτσια?? Εγώ πήγα να μου γράψει φάρμακα για σπερματέγχυση και μου πέταξε στα μούτρα ότι συνεργάζομαι με τον γυναικολόγο, τα παίρνω εγώ δωρεάν και ο γυναικολόγος τα πουλάει και τσεπώνει τα λεφτά.. Δε φτάνει που έχουμε τις αγωνίες μας και τον πόνο μας, μας κάνουν και πλάκα... Και το χειρότερο είναι ότι τους πληρώνουμε εμείς!! Αφού δεν υπάρχει ένα ευέλικτο σύστημα - πλαίσιο από την πολιτεία για την εξωσωματική, καλά κάνουν και αλωνίζουν.. Υπογεννητικότητα σου λέει μετά και θα μείνουμε λίγοι στη χώρα... Αυτά δεν τα βλέπει κανείς???