Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τί εννοεί η Β-Χοριακή ?

Recommended Posts

Καλησπέρα....

Την παρασκευή έκανα την πρώτη χοριακή η οποία επιβεβαίωσε το τέστ της προηγούμενης.

Η απορία μου είναι η εξής: Με μέτρηση στις 31/07/09 15.400,00 μοναδες στην β-χοριακή, κατατάσσομαι στην 5η με 6η εβδομάδα εγκυμοσύνης.

Πώς γίνεται αυτό αφού η τελευταία μου περίοδος ήταν στις 24 Ιουνίου (δλδ 37 μέρες πριν ή αλλιώς 5,2 βδομάδες πρίν την εξέταση) ????

Τί εννοεί τελικά με ευτή την μέτρηση?

Η πρώτη επαφή μετά την τελευταία περίοδό μου ήταν στις 1/07 και τις επόμενες 5,12,19/7.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας προκαταβολικά....

rys17ypa986dtm5i.png

Διαφημίσεις

Πόσο γρήγορα μετά τη γονιμοποίηση του ωαρίου αυξάνεται η β-χοριακή γοναδοτροπίνη (ορμόνη της εγκυμοσύνης);

Επτά ημέρες μετά τη γονιμοποίηση, η βhCG μπορεί να βρεθεί σε επίπεδα πάνω από 25mIU σε ευαίσθητα ανοσολογικά τεστ και φτάνει τις 100.000mIU 60 μέρες μετά τη σύλληψη για να πέσει στις 5000mIU μετά από 100-130 ημέρες.

Υπάρχει διαφορά στην αύξηση της β-χοριακής (βhCG) σε φυσιολογική κύηση και σε εξωμήτριο;

Βέβαια! Τα επίπεδα της βhCG στη φυσιολογική κύηση θα πρέπει να διπλασιάζονται κάθε 48-60 ώρες τις πρώτες 8 εβδομάδες της εγκυμοσύνης. Σε μία εξωμήτριο κύηση(έκτοπη) τα επίπεδα της ορμόνης ανεβαίνουν πολύ πιο αργά ή μένουν σταθερά. Σε μια αυτόματη αποβολή (έκτρωση) τα επίπεδα πέφτουν πριν καν φανεί αιμορραγία.

Όταν επιβεβαιωθεί με διακολπικό υπερηχογράφημα από το γυναικολόγο μια φυσιολογική εγκυμοσύνη, το νωρίτερο είναι 5 εβδομάδες μετά την τελευταία περίοδο (φαίνεται ο εμβρυϊκός πόλος καθώς και καρδιακή λειτουργία) και τα επίπεδα της β-χοριακής τότε είναι γύρω στις 1000-1500ΙU.

πηγή:http://www.mywedding.com.gr/fisegimosini.php

Αυτά περί χοριακής

σε ότι αφορά

την εβδομάδα της κύησης θα σου την πει ο γιατρός σου που θα την υπολογίσει με βάση την τελευταία σου περίοδο.

Ευχαριστώ το θεό που μου χάρισε δυο υπέροχες κορούλες

• 1 year later...