Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΞΟΔΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (Βάπτιση)

eddie_30

Recommended Posts

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ... ΘΑ ΓΙΝΩ ΝΟΝΑ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ Κ ΕΧΩ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕ ΤΑ ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝ ΤΑ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ, ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ, ΠΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΩΣ ΝΟΝΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ... ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΝΩ ΔΗΛ? ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ? ΤΑ 50 ΕΥΡΩ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΛΙΓΑ?? ΑΧ ΓΙΑΤΙ Κ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΝΟΝΟΣ...!?? :cry:

Διαφημίσεις

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ... ΘΑ ΓΙΝΩ ΝΟΝΑ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ Κ ΕΧΩ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕ ΤΑ ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝ ΤΑ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ, ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ, ΠΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΩΣ ΝΟΝΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ... ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΝΩ ΔΗΛ? ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ? ΤΑ 50 ΕΥΡΩ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΛΙΓΑ?? ΑΧ ΓΙΑΤΙ Κ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΝΟΝΟΣ...!?? :cry:

δική μου άποψη είναι οτι δεν υπάρχει πόσο..δινεις οτι θες και βασικά ο,τι μπορείς. Δηλαδη τι, αν ήσουν άπορη θα σου ζητούσαν λεφτά; δεν το καταλαβαίνω..Αντε γιατί τώρα θυμήκα που βαφτισα το μεγάλο μου γιο σε μοναστήρι (γιατί το χα ταμα) και επειδή ο νονος ήταν φοιτητης τότε, η καλογρια τρελάθηκε να ρωταει ποιος θα πληρώσει την εκκλησία....είναι να τρελένεσαι... Ό, τι θες κι ό,τι μπορείς δώσε κορίτσι μου και μη χολοσκάς, το μυστήριο να γίνει.

80ffc6ceff.png[/url]59b611aa66.png

Καλημέρα. Λοιπόν εγώ έχω γίνει 4 φορές Νονά. Στην τρίτη βάπτιση πάω στον παπά πρίν απο το μυστήριο και του λέω τι χρωστάω και μου λεέι 200 ευρώ, μου έπεσε το σαγόνι. Τα έδωσα όμως γιατί δεν μπορούσα να κάνω κάτι εκείνη τη στιγμή, θα τα ζητουσε απο την κουμπάρα μου, και δεν ήθελα. Βεβαια πήρε και 50 ευρώ απο τον μπαμπά χωρίς να το ξέρω εκείνη τη στιγμή. Στην τελευταία βάπτιση επειδή ο παπάς ήταν ο παππούς του μωρού δεν πλήρωσά την εκκλησία αλλα πήγα στο super market και στο χασάπι ψώνισα τρόφιμα και τα πήγα στην εκκλησία που δίνει φαγητό σε αστεγους και φτωχούς.

ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ ΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ , δεν υπάρχει ταρίφα, και ο νέος αρχιεπίσκοπος είπε να μη ζητάνε πλέον χρήματα για τα μυστήρια Γγιατί μερικοί παπάδες το είχαν παρακάνει.

Οταν ο ανθρωπος κάνει σχέδια η μοιρα κουνάει το κεφάλι και γελάει.........

ξεχασα να σου πω τα δίνεις ότι δώσεις στον παπα πρίν απο τη βάπτιση.

Οταν ο ανθρωπος κάνει σχέδια η μοιρα κουνάει το κεφάλι και γελάει.........

200 EURO?? ΚΑΛΑ, ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ 200 ΕΥΡΩ?? ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!! ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΟΥΤΕ 100, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΩ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ Κ ΣΕ ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΜΟΥ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ. Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΟΣΑ ΓΛΙΤΩΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΩΝ....

ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΜΗ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ...ΔΕ ΘΑ ΜΠΩ ΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ

Διαφημίσεις

Στο γαμο μου, οταν ο παπας ειπε στον κουμπαρο να παει για να τα συζητησουν, ο κουμπαρος του ειπε οτι θα πηγαινε μετα το μυστηριο....,ε, δεν πηγε ποτε. Και στη βαπτιση ειμαι της γνωμης ο νονος να δωσει ο,τι θελει και αν μπορει.

Καλα μας πιασανε τον .... ! Με το που κλεισαμε την εκκλησια ο χαρτοκαλογερος μας εσκασε το μυστικο. 250 η εκκλησια και 50 ο νεοκορος!!!!! @#$%&*$

ΚΑΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕ ΚΟΥΦΑΝΑΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ 2ΟΟΑΡΙΑ ΚΑΙ 250ΑΡΙΑ..ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ !ΑΜΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ!!!!!!!!!!ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΔΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ..ΤΑ 50ΕΥΡΩ EDDIE 30 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ..ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΔΙΑΡΚΕΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ?ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΒΓΑΖΕΙ 50ΕΥΡΩ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ?ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ?ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ

δεν ξερω να σου απαντησω αλλα και εγω στην κουμπαρα μου της ειπα να παει και να δωσει οτι μπορει

να μην ρωτησει και της πουνε τιποτα τρελο..και θυμηθηκα τωρα εναν κολητο μου που εγινε νονος..παει στον παπα τον ρωταει και του λεει ο παπας 150 χωρις κλιματιστικο και 200 με...

τρελαθηκε..και γυρναει και λεει στον παπα οτι δεν εχει παραπανω λευτα να του δωσει και αν γινεται =να το αναψει(καλοκαιρι τωρα ετσι..)και του λεει οχι!!

παιδια δεν το αναψε..αλλα λεει το παιδι οτι τουλαχιστον εσκασε και αυτος μαζι τους..

αν ειναι δυνατον!!

Διαφημίσεις

Η βάφτιση του γιού μου έγινε σε ένα μικρό εκκλησάκι πριν 3.5 χρόνια.Το μόνο που μου ζήταησαν ήταν ένα πιστοποιητικό γεννήσεως.'Οταν τελείωσε το μυστήριο εμφανίστηκε μια κυρία που μας είπε ότι είναι η υπεύθυνη της εκκλησίας και ότι η βάπτιση σας κοστίζει 300 ευρώ.Οι κουμπάροι τρελλάθηκαν και επειδή δεν ήθελα φασαρίες είπα στον άντρα μου να τα δώσει.Ήταν όμως ιδιαίτερα προκλητική η εν λόγω υπεύθυνη και με τα πολλά μετά απο φασαρία δεν δώσαμε τίποτα.Ηαπάντησή της ήτανε ότι μας κάνει δώρο την βάφτιση και το ζεστό νερό της κολυμπύθρας.Άκουσον.,άκουσον....Α ,και επειδή είχαν ξεχάσει να μας πούν την ταρίφα της βάπτισης αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα τα πληρώναμε κιόλας..

Πάντως για να καταλάβετε για τί πράγμα μιλάω ,στο ίδιο εκκλησάκι ένα χρόνο μετά,κλείνει μία γνωστή μου ημερομηνία βάπτισης και ρώτά ποιές οι υποχρεώσεις της ως προς την εκκλησία.Της λένε τίποτα μόνο το πιστοποιητικό γεννήσεως του παιδιού...Λοιπόν,η ίδια υπεύθυνη τηλεφωνεί στη γνωστή μου μία εβδομάδα πριν το μυστλυριο και της λέει ότι η βάφτιση κοστίζει 400ευρώ και ότι είχε ξεχάσει να της το πεί...ΈΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ;;;;;;;;;;;;

Απ' οτι καταλαβα οσο πιο μικρο και γραφικο το εκκλησακι τοσο πιο ακριβο. Τις κορες μου τις βαφτισα σε κεντρικες μεγαλες εκκλησιες της θεσ/νικης και πληρωσαμε ενα συμβολικο ποσο. Στο μπεμπη ειπαμε να παμε στο εκκλησακι που υπαρχει μεσα στο Cosmos επειδη βολευει σε ολους η αποσταση, και θα μας γδαρουν κανονικα!

Ένας ξάδερφάκι μου βάφτισε 2 παιδάκια (δίδυμα).... Πάει η θεία μου στον παπά να ρωτήσει πόσα θέλει κ της λέει............ 200 Ε για το κάθε παιδάκι! Έμεινε κάγκελο!!!! Του λέει 50 Ε έχω πάνω μου αν τα θες παρτα αλλιώς.... κ πριν προλάβει να τελειώσει τη πρόταση της τα αρπάζει ο παπάς κ της λέει φερτα εδώ!!!!

Έλεος!!! Δεν είμαι κατά στο να δίνουμε λεφτά αλλά κάποιο παπάδες έχουν ξεφύγει!!!!

Έχω κ άλλο περιστατικό με παπά από τον γάμο μου αλλά δεν είναι τόσο τραβηγμένο όσο αυτό! :)

Διαφημίσεις

Εμείς πάντως το δεύτερο παιδάκι μας το βαφτίσαμε στην Μονή Πεντέλης και έγινε το εξής τραγελαφικό.Καταρχήν όταν πήγαμε να κλείσουμε την ημερομηνία εκτός από το πιστοποιητικό γέννησης μας ζητήσανε και 60€ και καλά δωρεά των γονιών προς την Μονή.Εξαλλη η δικιά σου γιατί λέω μοναστήρι είναι δεν θα ζητήσουν ότι και οι απλές εκκλησίες.Πάμε για την βάφτιση και αφού υπογράψαμε οι γονείς μας λέει ο παπάς που είναι η νονά και πριν πάει της λέω μη τυχόν δώσεις πάνω από 50€.Πάει και αφού υπογράφει κάνει το λάθος και τον ρωτάει τί χρωστάει και της λέει ο παπάς πως κοστολογείται μία βάφτιση.Εν τω μεταξύ ξέχασα να σας πώ ότι το μυστήριο θα έκανε ο πεθερός μου που είναι παπάς και τους είχαμε ενημερώσει ουσιαστικά νοικιάζαμε μόνο την εκκλησια.Γυρνάει η νονά του μικρού και με κοιτάει και της λέω δώστου τα 50€ τα δίνει και γυρνάει και της λέει τόσο κοστολογείται μία βάφτιση??Γυρνάω και εγώ και του λέω στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε είστε πολύ καλά πληρωμένος.Φεύγει και πάει στον πεθερό μου και τί γυρνάει και του λέει "Τί θέλουν και φέρνουν εδω πάνω τα παιδιά για να τα βαφτίσουν"Έξαλλη εγώ μετά την βάφτιση μπαίνω και στέλνω ένα ξεχεστίριο στην αρχιεπισκοπή βέβαια απάντηση δεν πήρα αλλά τουλάχιστον ξελάφρωσα.Ήθελα να ξέρα το δώρεα λάβαιτε δωρεά δώτε σε ποιον το είπε ο ΧΡΙΣΤΟΣ.Ολα εμπόριο τα έχουν κάνει.Δηλαδή οι άποροι και οι φτωχοί δεν πρέπει να βαφτίζονται να παντρέυονται να πεθαίνουν γιατί μερικοί αχρείοι έχουν κάνει τα μυστήρια της εκκλησίας εμπόριο.

κοριτσια λετε για την εκκλησια σε βαπτιση.. σε γαμο ποσα θα δινατε αν εισασταν κουμπαροι?

χθες επεσα απ τα συνεφα...

ειπε ο παπας οταν πηγαμε στο τελος θα τα κανονισουμε τα χαρτια.. και θα δωσετε κατι για την εκκλησια και αρχισε να απαριθμει ατομα(νεοκορο κλπ)

και ενω ειχα πλανο τα 100 λεω του αντρα να δωσουμε 150.

παω στο τελος να τα δωσω και με προσβαλε... μου λεει αυτα ειναι???

λεω ειναι καποιο συγκεκριμενο ποσο? και αρχισε τις.... οχι δεν ειναι και και και..

τελικα του εδωσα 200ευρω.

*O μονος πραγματικος χρόνος είναι το εδώ και το τώρα

Όταν καταλάβουμε τι σημαίνει ελπίδα, θα πάψουμε να πιστεύουμε σ' αυτήν...

aMppp3.png

Εγώ και ο άντρας μου όταν παντρεύαμε τους κολλητούς μας, ο παπάς (Προφ. Ηλίας στον Πειραιά) μας ζήτησε 200? πριν 5χρόνια! Ο άντρας μου (που δεν τα πάει καθόλου μα καθόλου καλά με τους παπάδες και τα σχετικά) του λέει: Πάτερ μου, τώρα που εγώ έχω μόνο 100? να σου δώσω, τι θα γίνει; Θα σχολάσει ο γάμος;

Φυσικά, ο παπάς τα δέκτηκε αλλά στράβωσε και καθ΄ όλη την διάρκεια του μυστηρίου είχε μια μούρη μέχρι το πάτωμα...λες και έχασε το χαρτζιλικάκι του!

εμεις παντρευτηκαμε στην αγια τριαδα στην πεντελη.το εκκλησακι αυτο υπαγεται στο μοναστηρι πεντελης.αρχικα ηταν να μας παντρεψει ενας παπας που απο την πρωτη στιγμη τον εκοψα οτι θα ζητησει πολλα.ο κουμπαρος μας ειχε πει οτι αν μου ζητησουν δε δινω, αμα μου πουν οτι θελετε τοτε θα δοσω.

τελικα μας παντρεψε αλλος παπας, που ηταν και καταπληκτικος και παρεξηγηθηκε οταν τον ρωτησε ο κουμπαρος μας αν χρωσταει κατι..τελικα εβαλε καποιο ποσο στο παγκαρι και ολα καλα!

τωρα στη βαφτιση που ο νονος μας ειναι ανεργος και θα πληρωσω εγω να δουμε..πανω απο 100 δε θα δοσω..και θα παω απο την προηγουμενη να το κανονισω μην πιασει το νονο και τον φερει σε δυσκολη θεση..

Εγω κοριτσια το προηγουμενο Σαββατο παντρευτηκα και βαπτισα τον γιο μου . Οπαπας πηρε απο τουσ κουμπαρους 200 ευρω για τον γαμο και απο τους νονους 200 ευρω για την βαπτιση εντωμεταξυ επειδη ειχε και αλλο γαμο μετα οπως ειδα ηθελε να συντομευει και στο μυστηριο του γαμου ειπε τα μισα λογια ουτε ενα τεταρτο δεν κρατησε και αλλη μιση ωρα η βαπτιση, για τρια τεταρτα δουλιτσα λοιπον εβγαλε απο εμας 400 ευρω τα οποια απαιτησε αφου οτεν τον ρωτησαν οι κουμπαροι ειπε μπορειτε να δωσετε απο 200 ευρω και πανω για το κθε μυστηριο αν ειναι δυνατον

Δυστυχως αυτα με τους παπαδες κ τα μυστηρια ειναι μαρτυριο..

Στανταρ ταριφα δεν υπαρχει.. Κ μαλιστα κανονικα δεν επιτρεπεται κιολας.. Ελαχιστοι δε θα ζητησουν παντως να ξερεις. Κ ακομα κ αν δεν ερθει ο ιδιος ο παπας απο τακτ να ξερεις οτι θα αρχισουν ολοι οι παρατρεχαμενοι νεοκοροι κ τα λοιπα να ζηταν κ μαλιστα στραβωνουν αν δεν ειναι αρκετα. Κ βεβαια συνηθως αφου παρουν απο τον νονο, ξεκιναν κ με τους παπουδες κ οποιον αλλο βρουν ευκαιρο..

Δικη μου αποψη να μη ρωτησεις ποσα θελουν. Στο τελος (ετσι ξερω εγω) πηγαινε κ δωσε οτι θες. Κ αν σου πουν τιποτα πες δυστυχως η οικονομικη μου κατασταση δεν μου επιτρεπει αλλα. Κ 50 πολλα ειναι παντως..

κοριτσια εγω βαφτισα τα δυο παιδια μου σε μοναστηρια. Ποτε ο παπας δεν μας ζητησε χρηματα αλλα δωσανε οι κουμπαροι επειδη το ηθελαν.

Οταν βαφτισαμε ενα αγορακι σε μοναστηρι επισης δεν μας ζητησαν ως νονοι.

Την τελευταια φορα που βαφτισα ομως ενα αγορακι σε τοπικη εκκλησια ο παπας μας ετοιμαζε τα χαρτια λιγο πριν αρχισει η βαφτιση και μας εβαλε ταριφα καπου 200Ε. Αυτο με ενοχλησε παρα πολυ οπως και τους γονεις του μωρου.

Animation3-6.gif

"Some only dream of Angels, I held three in my arms"