Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

εξέταση για καρκινικό δείκτη ca 125

Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα,

Προσπαθώ και εγώ για παιδάκι τον τελευταίο καιρό φυσικα αρκετα διστακτικά καθως προχωραω προς τα 43, αλλα δυστυχως στον ετήσιο ελεγχο ενω ήδη είχα μια κυστη (δερμοειδή) στην αριστερή ωοθήκη, εκτός απο ενα ωχρο σωματιο στην δεξια εντοπισαμε και μια ακόμα η οποια φαίνεται ως ενδομητριωσιακη μαλλον γυρω στα 2 εκατοστα.

Αυτό που με ανησυχησε περισσότερο ειναι οτι ο γυναικολογος μου ζητησε εξεταση ca 125, η οποία βγήκε 29,4. Ειναι εντος των φυσιολογικών ορίων οπου ειναι 35 αλλα πριν 2μισυ χρονια που την ειχα μετρήσει ήταν 18,5. Οταν ανεφερα την τιμή στον γιατρο στην αρχή μου ειπε οκ αλλα μετα οταν ανεφερα οτι ανεβηκε μου ειπε να ξανακανω την εξεταση σε ενα 3μηνο. Ειχε καποια απο εσας παρομοιο θεμα;; εχω αρχισει και ανησυχω καπως

Διαφημίσεις

καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα,

Προσπαθώ και εγώ για παιδάκι τον τελευταίο καιρό φυσικα αρκετα διστακτικά καθως προχωραω προς τα 43, αλλα δυστυχως στον ετήσιο ελεγχο ενω ήδη είχα μια κυστη (δερμοειδή) στην αριστερή ωοθήκη, εκτός απο ενα ωχρο σωματιο στην δεξια εντοπισαμε και μια ακόμα η οποια φαίνεται ως ενδομητριωσιακη μαλλον γυρω στα 2 εκατοστα.

Αυτό που με ανησυχησε περισσότερο ειναι οτι ο γυναικολογος μου ζητησε εξεταση ca 125, η οποία βγήκε 29,4. Ειναι εντος των φυσιολογικών ορίων οπου ειναι 35 αλλα πριν 2μισυ χρονια που την ειχα μετρήσει ήταν 18,5. Οταν ανεφερα την τιμή στον γιατρο στην αρχή μου ειπε οκ αλλα μετα οταν ανεφερα οτι ανεβηκε μου ειπε να ξανακανω την εξεταση σε ενα 3μηνο. Ειχε καποια απο εσας παρομοιο θεμα;; εχω αρχισει και ανησυχω καπως

Γεια σου, Red Cat! Αν και δεν έχω παρόμοια εμπειρία, εγώ θα σου πρότεινα, για να μη σε φάει το άγχος μέχρι να περάσει το τρίμηνο που λες, να ξανακάνεις αυτές τις μέρες την ίδια εξέταση σε κάποιο άλλο διαγνωστικό κέντρο. Μπορεί να έγινε λάθος, μπορεί να ήταν ψιλοχαλασμένος ο αναλυτής, μπορεί κάτι να έφαγες ή κάτι άλλο να επηρέασε, πού ξέρεις... Μια επιβεβαίωση δεν βλάπτει. Πολλές φορές συμβαίνει η δεύτερη εξέταση να είναι εντελώς διαφορετική. Εξάλλου δε νομίζω να έχει μεγάλο κόστος.

Εύχομαι καλή επιτυχία στις προσπάθειές σας, κοπέλα μου, και με το καλό να βρεθείς με ένα θετικό τεστάκι!

M7X9p2.png OvOqp2.png

Καλησπέρα. Έχω κ εγώ συμπτώματα ενδομητρίωσης, πόνο στην περίοδο και πόνο κατά την επαφή, δεν έχω όμως καθόλου κύστες, και έκανα την ίδια εξέταση. Ο δείκτης μου είναι 28,5, έκανα επαναληπτική όπως μου είπε ο γιατρός και ήταν 21. Ο υψηλός δείκτης είναι δείγμα ενδομητρίωσης, όχι απόδειξη όπως μου είπε ο γιατρός μου. Απ' ότι μου είπε, το όριο 35 είναι για τον καρκιικό δείκτη, πάνω από 10 αρχίζουν να ψιλιάζονται ενδομητρίωση. Ο μόνος τρόπος να σιγουρευτείς είναι λαπαροσκοπηκά...

Η εδομητρίωση δημιουργεί πρόβλημα στη σύλληψη, μα αν καταφέρεις να συλλάβεις γλιτώνεις τη λαπαροσκόπηση και την μετέπειτα θεραπεία της ενδομητρίωσης...

Εγώ προσπαθώ με τεστ ωορρηξίας, 2-3 μήνες, μήπως τα καταφέρω... αν όχι θα μπω στη θεραπεία. Πολλές κοπέλες την έχουν κάνει και είχαν αποτέλεσμα την πολυπόθητη εγκυμοσύνη...

ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις :) μου δινουν κουραγιο, απλά δεν φοβαμαι τοσο την ενδομητριωση οσο να ειναι κατι χειροτερο..γιαυτο αγχωθηκα πιο πολυ

Καλησπέρα. Έχω κ εγώ συμπτώματα ενδομητρίωσης, πόνο στην περίοδο και πόνο κατά την επαφή, δεν έχω όμως καθόλου κύστες, και έκανα την ίδια εξέταση. Ο δείκτης μου είναι 28,5, έκανα επαναληπτική όπως μου είπε ο γιατρός και ήταν 21. Ο υψηλός δείκτης είναι δείγμα ενδομητρίωσης, όχι απόδειξη όπως μου είπε ο γιατρός μου. Απ' ότι μου είπε, το όριο 35 είναι για τον καρκιικό δείκτη, πάνω από 10 αρχίζουν να ψιλιάζονται ενδομητρίωση. Ο μόνος τρόπος να σιγουρευτείς είναι λαπαροσκοπηκά...

Η εδομητρίωση δημιουργεί πρόβλημα στη σύλληψη, μα αν καταφέρεις να συλλάβεις γλιτώνεις τη λαπαροσκόπηση και την μετέπειτα θεραπεία της ενδομητρίωσης...

Εγώ προσπαθώ με τεστ ωορρηξίας, 2-3 μήνες, μήπως τα καταφέρω... αν όχι θα μπω στη θεραπεία. Πολλές κοπέλες την έχουν κάνει και είχαν αποτέλεσμα την πολυπόθητη εγκυμοσύνη...

2-3 μήνες πάντως δεν είναι πολύ. Σκέψου ότι κι εγώ (χωρίς κανένα πρόβλημα ενδομητρίωσης) προσπαθούσα πολύ στοχευμένα με άπειρα τεστ ωορρηξίας (έκανα τουλάχιστον για 10 μέρες το μήνα τεστ, και μάλιστα 2 φορές τη μέρα, μέχρι να μάθω και να βρω πότε είναι η καλύτερη στιγμή για τις επαφές) και τα καταφέραμε στον 5ο μήνα προσπαθειών.

M7X9p2.png OvOqp2.png

Διαφημίσεις

ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις :) μου δινουν κουραγιο, απλά δεν φοβαμαι τοσο την ενδομητριωση οσο να ειναι κατι χειροτερο..γιαυτο αγχωθηκα πιο πολυ

Μη φοβάσαι, κοπέλα μου. Τίποτα δεν θα είναι. Ξανακάνε την εξέταση για να σιγουρευτείς μόνο ότι δεν έγινε λάθος.

M7X9p2.png OvOqp2.png

2-3 μήνες πάντως δεν είναι πολύ. Σκέψου ότι κι εγώ (χωρίς κανένα πρόβλημα ενδομητρίωσης) προσπαθούσα πολύ στοχευμένα με άπειρα τεστ ωορρηξίας (έκανα τουλάχιστον για 10 μέρες το μήνα τεστ, και μάλιστα 2 φορές τη μέρα, μέχρι να μάθω και να βρω πότε είναι η καλύτερη στιγμή για τις επαφές) και τα καταφέραμε στον 5ο μήνα προσπαθειών.

2-3 μήνες είναι πολύ λίγο πράγματι. Όμως δεν εκφράστηκα σωστα. Έχουμε 1 χρόνο ελεύθερες επαφές και γι' αυτό έκανα και εξετάσεις. Ένας χρόνος, για δεύτερο παιδί, είναι κάμποσος και σε συνδυασμό με τους πόνους, πονηρευτήκαμε. Θα προσπαθήσω 2-3 ακόμη με τεστ ωορρηξίας και θα δω...

Μη αγχωνεσαι. Κ εμένα με 28,5 δείκτη δεν μου ανέφερε τίποτα άλλο, μόνο την ενδομητρίωση...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Σύνδεση/Εγγραφή

Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν: 

• Δημοφιλή μέλη

• Δημιουργία νέου...