Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

B επιπέδου ΙΚΑ ενσταση

Recommended Posts

Κι εγώ τα πήρα κορίτσια και για το β'επιπέδου και για το doppler! Όλη τη διαφορά, όμως κι εγώ περίμενα ένα χρόνο. Γραπτώς με ειδοποίησαν να πάω, γραπτώς με ειδοποίησαν και για το ποσό που εγκρίθηκε τελικά απ' το ΙΚΑ Ιλίου. Πάντως και στις 2 περιπτώσεις είχα παραπεμπτικό του ικα που έλεγε ότι ΔΕΝ εκτελείται στο ΙΚΑ. Την ένσταση την έκανα μόλις πληρώθηκα στις παροχές και μάλιστα εγώ το είπα στην υπάλληλο, όχι μόνο δεν μου το πρότεινε αλλά μου είπε "Θα κάνεις όλη αυτή τη διαδικασία για το ΑΝ πάρεις κάτι;" Εγώ επέμεινα και να που βγήκα κερδισμένη, και σιγά τη διαδικασία! Σε 2' συμπλήρωσα την αίτηση και σε άλλα 5' την πρωτοκόλλησα και μετά από ένα χρόνο σπατάλησα 1,5 ώρα από ένα μεσημέρι μου για να πάρω 50 ευρώ σε κάθε ένσταση! Στη δουλειά μου πάντως δε με πληρώνουν 50 ευρώ τη 1,5 ώρα!! Και να φανταστείς στην 2η ένσταση δεν πήγα καν! Είχα τα παιδιά με πυρετό και ότι είχαμε μάθει ότι η μάνα μου που τα κράταγε ως τότε έχει καρκίνο. Ένα πρωί που πήγα τη μπέμπα στην παιδίατρο ενημέρωσα την υπεύθυνη γραμματέα και δεν χρειάστηκε να πάω! Εξάλλου όπως είπε και κάποια άλλη κοπέλα έχουν τον φάκελό μου εκεί..

5dyVp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 96
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ανακεφαλαίωση λοιπόν να δώ αν άλλαξε κάτι..

Πάμε με το παραπεμπτικό του Γιατρού μας ,

την απόδειξη απο το κέντρο ελέγχου και

φωτοτυπία των αποτελεσμάτων

στις παροχές????? και παίρνουμε τα λεφτά και εκεί κάνουμε και ένσταση?

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

Ανακεφαλαίωση λοιπόν να δώ αν άλλαξε κάτι..

Πάμε με το παραπεμπτικό του Γιατρού μας ,

την απόδειξη απο το κέντρο ελέγχου και

φωτοτυπία των αποτελεσμάτων

στις παροχές????? και παίρνουμε τα λεφτά και εκεί κάνουμε και ένσταση?

Ναι , με το παραπεμπτικό του ΙΚΑ , την απόδειξη που πλήρωσες στο εξωτερικό κέντρο , τα αποτελέσματα , το βιβλιάριο και την ταυτότητα σου στις παροχές. Μόλις σου δώσουν την απόφαση από τις παροχές , πας στο ταμείο του ΙΚΑ για είσπραξη. Την ίδια στιγμή ρωτάς που θα υποβάλλεις ένσταση , εκεί τους δείχνεις την απόφαση μαζί με το ταμειακό παραστατικό ότι πληρώθηκες από το ΙΚΑ , τα βγάζουν φωτοτυπίες και σου δίνουν αριθμό πρωτοκόλλου. Μετά περιμένεις , σου έρχεται γραπτώς (εμένα μου ήρθε με courier) η ειδοποίηση για το πότε θα περάσεις επιτροπή.

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!!!!!!!!!!!

παω για ΙΚΑ αχ..με τον μεγαλο μου 4,5 χρ. τον μικρο μου 18μηνων και ενα παιδι στην κοιλια...ελπιζω να μην ταλαιπωρηθω!!!

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

λοιπον...κατεθεσα τα χαρτια οχι στις παροχες αλλα στο υγειονομικο!Κρατησαν την αποδειξη μονο την γνησια και τα αποτελεσματα σε φωτοτυπια και ολα τα υπολοιπα μου τα εδωσαν πισω.Σε καμμια εικοσαρια μερες μου ειπαν να περασω απο το ταμειο να παρω τα λεφτα.Αρα δεν εκανα ενσταση αφου δεν ξερω τι ποσο θα μου δωσουνε.Δεν μου δωσανε τιποτα απλα θα παω στο ταμειο με αυτα τα χαρτια και θα ζητησω τα λεφτακια μου...

για να δουμε...

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

Διαφημίσεις

κορίτσια να ρωτησω κατι?

εγω εκανα αμνιοπαρακεντηση εξωτεριακ και πληρωσα τα μαλλιοκεφαλα μου,αλλα δεν το χα γραψει στο ικα γαμωτο.μπορω να κανω κατι?

ή παει τωρα?

κορίτσια να ρωτησω κατι?

εγω εκανα αμνιοπαρακεντηση εξωτεριακ και πληρωσα τα μαλλιοκεφαλα μου,αλλα δεν το χα γραψει στο ικα γαμωτο.μπορω να κανω κατι?

ή παει τωρα?

Δυστυχώς όχι! Για να πάρεις λεφτά από το ΙΚΑ θα πρέπει να έχεις παραπεμπτικό από γυναικολόγο του ΙΚΑ για οποιαδήποτε εξέταση.

Όταν σου το δίνουν , πας στο γραφείο του εκάστοτε διοικητή-διευθυντή

για θεώρηση.Υπάρχουν εξετάσεις που γίνονται είτε σε δημόσια ιδρύματα , είτε σε συνεργαζόμενα με το ΙΚΑ εξωτερικά κέντρα. Οπότε είτε σου δίνουν μία λίστα με το που μπορείς να κάνεις την εξέταση , ή σου βάζουν σφραγίδα "η εξέταση δεν εκτελείται στο ΙΚΑ" και πας όπου θέλεις εσύ και την κάνεις.Στην πρώτη περίπτωση με το παραπεμπτικό δεν πληρώνεις τίποτα , στη δεύτερη πληρώνεις εσύ και κάνεις τη διαδικασία που αναφέρεται σε προηγούμενα posts για να πάρεις κάποια λεφτά πίσω.

Πάντως εγώ για τη β' επιπέδου και την αμνιοπαρακέντηση , παρόλο που θα μπορούσα να την κάνω σε δημόσιο νοσοκομείο την έκανα έξω , κατέθεσα ένσταση και στην επιστροπή επικαλέστηκα το επείγον του θέματος και ότι δεν μπορούσαν να μου κλείσουν εγκαίρως ραντεβού σε δημόσιο νοσοκομείο και το δέχτηκαν...

κορίτσια να ρωτησω κατι?

ή παει τωρα?

Η ημερ/νία του παραπεμπτικού του ΙΚΑ πρέπει να προηγείται της ημερ/νίας της αποδείξεως. Αυτό σημαίνει ότι πρώτα το γράφεις στο ΙΚΑ, σου βάζουν σφραγίδα ότι δεν εκτελείται στο ΙΚΑ, μετά το κάνεις, μετά πας στις παροχές και μετά κάνεις ένσταση. Και αν είσαι στο ΙΚΑ Ιλίου περιμένεις τουλάχιστον 1 χρόνο για να εκδικαστεί:-D!!

5dyVp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...
την ένσταση την κάνεις στο ταμείο την ώρα που παραλαμβάνουμε τον παρα μας?

Αφού πληρωθείς στο ταμείο , (χρειάζεσαι και το ταμειακό παραστατικό που λέει ότι πληρώθηκες) , ρωτάς σε ποιό γραφείο μπορείς να υποβάλλεις ένσταση και σου λένε.Εγώ ρώτησα στις παροχές μόλις μου παρέδωσαν την απόφαση και μου είπαν σε ποιό γραφείο θα πάω , αλλά με ενημέρωσαν ότι θα χρειαστώ και το ταμειακό παραστατικό ,άρα πας πρώτα ταμείο και μετά..

Διαφημίσεις

Τα πράγματα αλλάζουνε απο ΙΚΑ σε ΙΚΑ..

το λοιπόν κάνω ανακεφαλαίωση για να γνωρίζουν οι νέες και να ανανεώνονται οι παλιές..;)

Έκανα β επιπέδου στις 29/03 και στις 30/03 πήγα στο ΙΚΑ και κατέθεσα στο υγειονομικό και όχι στις παροχές τα χαρτιά.(Φρόντισα ευτυχώς να βγάλω φωτοτυπία την απόδειξη απο το ιατρικό κέντρο)Από εκεί μου έιπανε σε 20 μέρες να πάω στο ταμείο να πάρω τα λεφτά χωρίς να μου δώσουνε κάποιο χαρτί.

Πήγα σήμερα λοιπόν στο ταμείο με την απόδειξη φωτοτυπία και το βιβλιάριο μου (εννοείται ταυτότητα κουβαλάς πάντα μαζί..)και με στείλανε στις παροχές.Τα έδωσα στις παροχές και μου δώσανε την απόφαση η οποία ήταν ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΗ.Ζήτησα να κάνω ένσταση μου δωσε να συμπληρώσω μια αίτηση όπου ανέφερα οτι θέλω να πάρω ολόκληρο το ποσό του υπέρηχου, μετά πήγα στο ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ να την πρωτοκολλήσουνε και μετά τα πήγα στις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ όπου μου δωσε ένα απόκομμα που γράφει επάνω ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ (θαρρεις και σε πάρτυ θα με καλούσανε!) για 16/06 να βρεθώ εκεί στο όροφο του ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ για να πάρω τα λεφτά.(αν δεν μπορέσω εγώ μπορεί ο οποιοσδήποτε αρκεί να έχει εξουσιοδότηση και τις 2 ταυτότητες)

οπότε αναμένω τότε για....σχεδόν 2,5 μήνες για να πάρω τα λεφτά.

Έτσι δεν μου δώσανε ουτε 8 ευρω ουτε τίποτα..τώρα είναι θέμα ΙΚΑ ή άλλαξε το καθεστώς δεν ξέρω..ας γράψει και καμμιά κοπέλα που τα έκανε πρόσφατα να μάθουμε.

Αυτό που απορώ είναι γιατι με άφησαν 20 μέρες στην αναμονή ΕΦΟΣΟΝ ούτε σήμερα δεν θα μου δίνανε τα λεφτά...εξ αρχής αν γινόντουσαν και τα υπόλοιπα..δηλαδή θέλανε 20 μέρες για να βγάλουνε την απόφαση ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΗ????και ποιος δεν θα κάνει ένσταση???αυτος που δεν θα κάνει ένσταση είναι για να μην ταλαιπωρηθεί..άρα εξ αρχης δεν μπαίνει στον κόπο καν να πάει στο ΙΚΑ..

πάντως πολύ ταλαιπωρία πολυ..ΜΑΚΑΡΙ να γινόντουσαν όλα μέσω κομπιούτερ online να μην ταλαιπωρούσανε έτσι τον κόσμο αλλά και αυτοί θα ήτανε καλύτερα...

κάτι τελευταίο και κλείνω..αρκετές κοπέλες είπανε οτι τις αποθαρρύνουνε να κάνουνε την ένσταση εμένα δεν με αποθαρρυναν απλά μου δειξε ο υπάλληλος την απόφαση και μου λέει βλέπετε εδω Κυρία τι γράφει??βλέπετε..:-D θαρρείς και έφταιγα εγω που δεν την δεχθήκανε..:lol::lol::lol:

αυτά τα ολίγα..ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

Δηλαδή , συγνώμη για να καταλάβω :

Είχες παραπεμπτικό από γιατρό του ΙΚΑ για να κάνεις υπέρηχο και δεν σου έδωσαν ούτε τα 8 ευρώ????

Δηλαδή σαν να λέμε , ο γιατρός του ΙΚΑ σου έδωσε χαρτί να το κάνεις και τα γραφεία του ΙΚΑ δεν σε πληρώνουν?

Απίστευτο , κορίτσια γράψτε όσες τα έχετε πρόσφατα για να ξέρουμε τι γίνεται , δηλαδή με παραπεμπτικό του ΙΚΑ πλέον , μπορείς να κάνεις τους υπέρηχους μόνο σε δημόσια νοσοκομεία????

ναι κοπέλα μου ακριβώς ετσι..μου δώσανε κατευθείαν την απορριπτική απόφαση ...τωρα στις 16/06 έχουμε την συνέχεια..είομαι περίεργη να δω τι θα γίνει...ποια κοπέλα πήρε τελευταία 8 ευρώ? και πότε??

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

• 1 month later...

επαναφέρω το θέμα ...στην απορριπτική για ποιον λόγο αναφέρουν οτι έγινε??

σήμερα που κοιτούσα τα χαρτιά μου αναφέρουν 2 λόγους

1.Δεν υπάρχει έγκριση απο το αρμόδιο υγειονομικό όργανο.

και

2.Δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία..(το οποίο είναι το ίδιο με το πρώτο προφανώς..)

σε σας τι έγραφε???και όταν πήγατε τι σας ρώτησαν??

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

Διαφημίσεις

Βρε κοπέλα μου , τι "δεν υπάρχει έγκριση από το αρμόδιο υγειονομικό όργανο" δεν σου εξήγησαν τι σημαίνει???

Είχες παραπεμπτικό από γυναικολόγο του ΙΚΑ ,έτσι?

Μήπως έπρεπε να σου βάλουν καμμια σφραγίδα???

οχι ειχα παραπεμπτικο απο τον δικο μου γιατρο μονο οπου και κατεθεσα μαζι με την αποδειξη συν τις εξετασεις...

Ωπα! Τώρα κατάλαβα!

Στην ουσία για να πάρεις χρήματα από το ΙΚΑ , πρέπει τις εξετάσεις να τις έχει γράψει γυναικολόγος του ΙΚΑ (κι ας μη σε παρακολουθεί).

Όλες πηγαίνουμε το γιατρό μας , αλλά για να έχεις κάλυψη θέλει να πηγαίνεις ΚΑΙ στο γυναικολόγο του ΙΚΑ. π.χ. σου γράφει ο δικός σου γιατρός εξετάσεις ? Πας στο ΙΚΑ , στο κέντρο μάνας και παιδιού και του λες να σου τις γράψει κι εκείνος (ούτως ή άλλως οι γυναικολόγοι του ΙΚΑ το μόνο που έχεουν στο ιατρείο τους είναι στυλό για μπλοκ συνταγών, α! και ένα κρεββάτι παρατημένο σε μια γωνία).

Έτσι , αν έχεις το ρημάδι το χαρτί του ΙΚΑ ΜΑΖΙ με τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έκανες , τότε παίρνεις κάποια χρήματα πίσω...

...για τις αναρρωτικες γνωριζα και ετσι εκανα..εχω μεινει να μην πω σαν τι που ετρεξα τοσο πολυ για να τα κανω να ταλαιπωρηθω τοσο πολυ για να ανακαλυψω οτι αδικα θα παω τελικα εφοσον δεν πηγα να μου το γραψει ενας γιατρος του ικα..ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ...

οκ λοιπον εγω δινω ακυρο γιατι απλα δεν θα παρω οχι καποια λεφτα απλα τιποτα για μια ΣΦΡΑΓΙΔΑ..

οποτε παμε στην επομενη παρακαλω...:twisted::twisted::twisted::twisted:

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

Σήμερα πήγα κι εγώ στο ΙΚΑ και είσπραξα το ποσό που εγκρίθηκε: 8,28 ευρώ κορίτσια, πήρε αύξηση γιούπιιιι! Δεν ξέρω τι να κάνω με τα επιπλεον 0,28 ευρώ! :)

Εννοείται έκανα ενσταση και είπαν θα με ειδοποιήσουν... Είδωμεν...

saxpa τουλάχιστον σου έδωσαν την αποδειξη πίσω? μπορείς να τη βάλεις στην εφορία του χρόνου.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

• 1 month later...

zouzpunel στο παρεπεμπτικο του ικα σε ειχε γραψει αναλυτικα ο γιατρος τις εξετασεις οπως αναφερετε παραπάνω κ παρολα αυτα σου δωσανε τα 8 ??

κ κατι ακομη για αυχενικη διαφανεια ζητησες λεφτα?

διαβασε προσεκτηκα τι θα κανεις

θα πας σε ενα γυναικολογο στο ικα

κ θα ζητησεις να σου γραψει

- υπερηχογραφημα μητρας

-doppler ξυησεως (τρια οργανα)

-doppler ομφαλιδος

-προγεννητικη διαγνωστικη χρωμοσωματικων ανωμαλιων

για την αυχενικη διαφανεια τι ακριβως πρεπει να μας γραψει ο γιατρος του ικα?

ισχυει κ για την papp-a?

• 1 month later...

κοριτσια γιανα μην μπερδευεστε πρεπει να εχετε παραπεμπτικο απο γυναικολογο του ικα για αυχενικη και β' επιπεδου αναλογως τι κανετε και με αυτο το παραπεμπτικο κατα8ετετε την αποδειξη απο οπου την κανατε την εξεταση και πληρωσατε -εγω γιανα ειμαι καλυμενη εχω ρυθμισει και κανω ολο τον προγεννητικο ελεγχο σε δημοσιο νοσοκομειο γιανα εξασφαλισω τουλαχιστον και λιγοτερα χρηματα και επιστροφη απο το ικα καθως σε ιδιωτικα φοβομουν το ρισκο της επιστροφης χρηματων. . .

καλημερα,

μπορεις να παρεις τα χρηματα,(110€ περιπου δικαιολογει) χωρις καμια ταλεπωρια, αν γυναικολογος του ικα στου γραψει σε παραπεμτικο αναλυτικα την εξεταση & να στο σφαγισει ο ελεκτης ιατρος "στερειτε το ιδρυμα", & η αποδειξη απο την κλινικη ή το διαγνωστικο εργαστηριο (πιστοποιημενο) να γραφει κ αυτη αναλυτικα την εξεταση . επισεις πρεπει να προσκομισεις κ τα αποτελεσματα της εξετασης (φωτοτυπια). Οι κοπελες που πηραν 8 €, ηταν γιατι ο γιατρος ή η αποδειξη εγραφε μονο υπερ/μα μητρας.

τα ιδια χρηματα μπορεις να παρεις κ για τον υπερ/χο του 3ου τριμηνου (αγγειολογικος ελεγχος - doppler + υπερ/μα μητρας)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 40 Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΙΚΑ (ΕΧΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΛΠ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ Η ΕΞΕΤΑΣΗ). ΚΑΝΑΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ. ΓΝΩΡΙΧΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΒΑΣΗ ΠΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ?

Εγώ σήμερα πήρα τα 8,28€ για την β-επιπέδου.

Δν ήξερα την διαδικασία της ένστασης :( Την απόδειξη κ το παραπεμπτικό του γιατρού του ΙΚΑ τα έχουν κρατήσει στις παροχές για να έχω την προαναφερόμενη επιστροφή χρημάτων.

Δν νομίζω ότι μπορώ να κάνω τίποτα από εδώ κ πέρα πλέον:(:(:(

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Σύνδεση/Εγγραφή

Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν: 

• Δημοφιλή μέλη

Nobody has received reputation this week.

• Δημιουργία νέου...