Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

granola; βοήθεια από αμερικανοτραφή μέλη πληζ!

peony

Recommended Posts

Μου αρέσει οτιδήποτε σε μούσλι, crunch και συναφή παρσακευάσματα. Κάποτε στην Αγγλία έτρωγα γιαούρτι με granola, που αν το έχω καταλάβει καλά, είναι κάτι σαν μούσλι ψημένο για να γίνει τραγανό, και πολύ συνηθισμένο στο Αμέρικα. Το νοστάλγησα τώρα τελευταία και βρήκα κάτι συνταγές για να φτιάξω κι εγώ τη δική μου.

Η ερώτησή μου:

Οι συνταγές αναφέρουν ότι απαιτείται "old-fashioned rolled oats" ή σκέτο "old-fashioned oats". Δεν έχω ιδέα τι σημαίνει αυτό, αλλά σκεφτόμουν να χρησιμοποιήσω νιφάδες βρώμης, δηλαδή κουάκερ. Όσοι έχετε φάει granola, ξέρετε να μου πείτε ποια είναι η βάση της;

Έχει κανείς καμιά ιδέα;

Διαφημίσεις

Η μητέρα μου , πρίν περίπου 2 χρόνια "απέκτησε" ζάχαρο ,γιατρός της συνέστησε το "γκρανόλα" αν λέμε για το ίδιο , το φτιάχνει με :

1/2 φλιτζάνι μέλι

1/2 φλιτζάνι μελάσα

2 κουταλιές βούτυρο

1/4 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη

4 φλιτζάνια νιφάδες βρόμης

1/2 φλιτζάνι τρίμμα φυσικής καρύδας (χωρίς ζάχαρη)

1 κουταλάκι αλάτι

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180° C.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το μέλι, τη μελάσα , το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη ,σε μέτρια φωτιά να πάρουν βράση για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείγουμε τις νιφάδες βρόμης, το τρίμμα της καρύδας και το αλάτι.

Ρίχνουμε το μείγμα με το μέλι στο μπολ με τις νιφάδες βρόμης και ανακατέψτε καλά.

Σε λαδώμένο ελαφρά ένα ταψί, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα ,σε όλη του την επιφάνεια και ψήστε στον ήδη προθερμασμένο φούρνο, στους 165° C για 20-25 λεπτά , ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

Αφού κρυώσει το φυλλάμε σε βάζα γυάλινα.

Ελπίζω να είναι αυτό που ζητάς. :)

υ.γ : Αμερικανοτροφές μέλος πάντως σίγουρα δεν είμαι ... :):lol:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Ααα, μάλλον για το ίδιο πράγμα μιλάμε γιατί η συνταγή είναι σαν αυτές που διάβασα εγώ (με τη διαφορά ότι εγώ βρήκα πιο παχυντικές, τύπου με φουντούκια, σουσάμι κτλ :lol: ). Θα το δοκιμάσω λοιπόν με νιφάδες βρώμης, αύριο κιόλας θα πάω να πάρω - να δω τι θα προκύψει!

Ευχαριστώ πολύ!

(Αχ, έγραψα αμερικανοτραφές γιατί συνταγές έβρισκα μόνο σε αμερικανικά σάιτ... Μήπως ο γιατρός της είναι αμερικανοσπουδαγμένος;;; :lol::lol: )