Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

εχω πανικοβληθεί (ενεργείτε οταν τρώει)

Recommended Posts

Δευτερη φορά το νινί μου 5μηνων+ ενώ πίνει το γαλατάκι του του έρχεται να κανει τα κα..... του σφίγγεται και αρχίζει να μου βγάζει γάλα απο το στόμα την μυτη ,να τρέχουν τα μάτια του δάκρυα και γενικά να πνίγεται και κουνάει τα χεράκια του φοβισμένο να σωθεί!έχω κατατρόμάξει.Γενικά δεν είναι δυσκοίλια κια απο γάλα μου εβγαζε κάποιες φορες με τα ρεψίματα.σας έχει τύχει? ποια η γνώμη σας?δεν ξέρω πως να αντιδράσω

2GxD.jpg2GxDp2.png

Διαφημίσεις

Εμενα επειδη ειναι πολυ λαιμαργος μου το κάνει αυτό συχνα. Ενω πνιγεται δεν αφηνει το μπιμπερο με τιποτα γινεται κατακοκκινος με τα χιλια ζορια του το ξεμαγκωνω και τον χαιδευω αναμεσα στα ματια λιγο πανω απο τη μυτουλα του και τον φυσαω λιγο στο προσωπο και ετσι παιρνει καλυτερα ανασα και τον βοηθαει.

........ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ!!

Δεν νομίζω ότι είναι κάτι ανησυχητικό, αλλά ρώτα τον παιδίατρο. Το τρίψιμο ανάμεσα στα μάτια μάλλον βοηθάει, αν και οι παιδίατροι δεν το παραδέχονται. Προσοχή πάντως όταν τι φυσάτε κάντε το στα μαλλάκια ή στα μάγουλα, όχι στο πρόσωπο.

καλημέρα ,

εμένα μου το κάνανε και τα δυο παιδάκια μου , βέβαια εμείς είχαμε και ΓΟΠ οπότε οφείλοταν εκεί ..

σε σημείο να μην αναπνεύουν καθόλου

θυμάμαι μια φορά ο μεγάλος μου είχε βγάλει τέτοια γουλιά απο την μύτη που δεν μπορούσε καθόλου να αναπνεύσει ....

τον είχα τσιμπήσει πολύ δυνατά ( :oops::oops: ) όπως μου είχε πει η μαία μου και τότε κορίτσια βάζει κάτι κλάματα απο το τσίμπιμα που τότε πήρε αέρα απο το στόμα και άρχισε να αναπνέει ξανά...

όσο το θυμάμαι ανατριχίαζω .....

πάντως εγω απο τότε πάντα είχα μαζί μου αυτά τα λαστιχένια που τρβάνε τις μυξούλες .... και όποτε βγάζαν γουλιά απο την μύτη τους το τράβαγα το ΄γαλα απο το ρουθούνι και έτσι ξεβουλώναν.....

αυτά ...φιλιά

Διαφημίσεις

Κατάλαβα.Εμένα όμως αυτό με το γάλα απο τη μύτη μου το κάνει μονο όταν την πιάνει καθώς τρώει να κάνει τα κακάκια της και ζορίζεται χωρίς να εχει καλά κατεβάσει το γάλα.Μπήκαμε και στην στερεά τροφή και αλλαξαμε και γάλα και τα κακακια μας είναι κάπως σκληρά.Ειναι φυσιολογικά ολα αυτά?

2GxD.jpg2GxDp2.png

Κατάλαβα.Εμένα όμως αυτό με το γάλα απο τη μύτη μου το κάνει μονο όταν την πιάνει καθώς τρώει να κάνει τα κακάκια της και ζορίζεται χωρίς να εχει καλά κατεβάσει το γάλα.Μπήκαμε και στην στερεά τροφή και αλλαξαμε και γάλα και τα κακακια μας είναι κάπως σκληρά.Ειναι φυσιολογικά ολα αυτά?

σαφως κι ειναι φυσιολογικο,εφοσον αρχισατε στερεες τροφες για να μην ανυσηχεις ομως παρε και τον παιδιατρο σου..

my baby was my reborn...

Frourou και εγω είχα πρόβλημα όταν αρχίσαμε τις τροφές με τα κακάκια της δικιάς μου και μου είχε πει ο παιδίατρος να βάζω πιο πολλά πράσινα λαχανικά στη σούπα της (κολοκυθάκια, σέληνο, μπάμιες, αρακά ακόμη και μελιτζάνα). Επίσης της αφαίρεσα το καρότο και της μετρίασα τη πατάτα και το ζυμαρικό. Μπορώ να πω ότι λειτούργησε. Βέβαια εμείς έχουμε το άλλο τώρα. Όταν είναι να κάνει κακάκια κλαίει γιατί πονάει προφανώς και θέλει να την παίρνω αγκαλιά. Μερικές φορές το παιδί εξαντλείται τόσο πολύ από την προσπάθεια που είναι καταιδρωμένο και κουρασμένο. Μάλιστα ορισμένες φορές είδα και αίμα στα κακάκια της. Όταν ρώτησα τον παιδίατρο μου είπε να τη βοηθάω με ένα θερμόμετρο στο ποπό της, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω κάνει ακόμη. Πάντως αυτό με τη διατροφή τη βοήθησε. Ρώτα και τον παιδίατρό σου.

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Κόψαμε την κρέμα αλλα τίποτα.Τελικά αλλαξαμε γάλα και μπαίνουμε σιγά σιγα στο πρόγραμμα μας.Τώρα έχουμε διάροια με τα φρούτα.Τελικά δεν τελείωνουμε με αυτά μέχρι να συνηθίσουν τα εντεράκια τους

2GxD.jpg2GxDp2.png

Να ξερετε κοριτσια το εξης. Οταν το παιδι κανει αναγωγη ποσοτητα γαλακτος ενδεχεται να φραξει τα ρουθουνια. Τα πολυ μικρα παιδακια δεν σκεφτονται να παρουν ανασα απο το στομα και προσπαθουν ματαια να εισπνευσουν απο τη μυτη. Η εικονα του παιδιου ειναι τρομαχτική για τη μαμα καθως βλεπει ενα μωρο να κουναει φοβισμενο χερια-ποδια στην προσπαθεια να ανασανει. Η πρωτη κινηση ειναι να ριξετε αφθονο φυσιολογικο ορο στη μυτη και να γυρισετε το μωρο μπρουμητα. Αφου καθαρισετε τη μυτουλα απο τα πηγμενα γαλατα κρατηστε το μωρο σε ορθια θεση μεχρι να ηρεμησει.

Σας μιλαει μια παθουσα που την πρωτη φορα ετρεχε στο σπιτι σε αλλοφρονα κατασταση και φωναζε "ΔΕΝ ΑΝΑΠΝΕΕΙ!!!!!!!"

Να ξερετε κοριτσια το εξης. Οταν το παιδι κανει αναγωγη ποσοτητα γαλακτος ενδεχεται να φραξει τα ρουθουνια. Τα πολυ μικρα παιδακια δεν σκεφτονται να παρουν ανασα απο το στομα και προσπαθουν ματαια να εισπνευσουν απο τη μυτη. Η εικονα του παιδιου ειναι τρομαχτική για τη μαμα καθως βλεπει ενα μωρο να κουναει φοβισμενο χερια-ποδια στην προσπαθεια να ανασανει. Η πρωτη κινηση ειναι να ριξετε αφθονο φυσιολογικο ορο στη μυτη και να γυρισετε το μωρο μπρουμητα. Αφου καθαρισετε τη μυτουλα απο τα πηγμενα γαλατα κρατηστε το μωρο σε ορθια θεση μεχρι να ηρεμησει.

Σας μιλαει μια παθουσα που την πρωτη φορα ετρεχε στο σπιτι σε αλλοφρονα κατασταση και φωναζε "ΔΕΝ ΑΝΑΠΝΕΕΙ!!!!!!!"

Συμφωνώ απόλυτα! Από την πρώτη μερα που φέραμε σπίτι τον μπέμπη οποτε και κάλεσα και την παιδίατρο, το πρώτο πράγμα που μου έδειξε ήταν ο ανωτέρω τρόπος που περιγράφει η Jean, χαρακτηρίζοντας τον ως "πρώτες βοήθειες" για το μωρό και μέχρι να πάει 3-4 χρόνων! Με ανατρίχιασε η διαδικασία όταν μου την έδειξε...με έβαλε να την επαναλάβω και εγώ...δεν λέω είναι ψυχοφθόρα αλλά χειρότερο είναι να βλέπεις το παιδί σου να πνίγεται και να μην ξέρεις τι να κάνεις ή να το κάνεις χειρότερα με λάθος χειρισμούς... Σαν εξάσκηση της παραπάνω μεθόδου με έχει συμβουλέψει να βάζω κάθε πρωί ορό στην μυτούλα του με τον ίδιο τρόπο (κάτι που επίσης είναι απαραίτητο για τον αποσυμφορισμό της μύτης απο μιξούλες..). Χρειάστηκε να εφαρμόσω με την μαμά μου τα ανωτέρω προχθές στις 3π.μ. όταν μου έβγαλε ρουκέτα όλο το γάλα και καθώς είδαμε να βγάζει γάλα και απο την μύτη ...αυτόματα και μηχανικά του κάναμε την όλη διαδικασία. Σε αντίθετη περίπτωση...που δεν γίνει αυτό...μπορεί το παιδί να παρουσιασει ωτιτιδα απο την πίεση του γαλατος.... (σύμφωνα πάντα με την παιδίατρο μας).

• 1 month later...

Διαφημίσεις