Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΟΣ ΑΓΛΑΪΑ-ΣΧΙΣΤΟΧΕΙΛΙΑ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Recommended Posts

Ο γιος μου που γεννήθηκε στις 18/11 χειρουργήθηκε από σχιστοχειλία. Αφού μου τον φέρανε στην αγκαλιά μου προσπάθησε να θηλάσει. Έπιασε θηλή αλλά την ίδια ημέρα μου τον πήρανε διότι θα γινόταν η εγχείρηση την επόμενη ημέρα. Στο δωμάτιο ήρθε το παιδί από την Παρασκευή την Δευτέρα το απόγευμα με αποτέλεσμα να έχει συνηθίσει με το μπουκάλι. ΘΕΛΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να θηλάσω το παιδί μου ή τουλάχιστον να βγάζω με το θήλαστρο. Στην φάση που βρίσκομαι είναι το πρωτόγαλα αλλά λόγω απαιτήσεων του μωρού δεν μπορώ να το βγάζω κάθε 3 ώρες. Πραγματικά αναζητώ βοήθεια από την Αγλαϊα ή από οποιαδήποτε γνωρίζει πως να γίνει η επανένταξη μου σε αυτό το θαυματουργό πράγμα που δίνει ο Θεός για το παιδί.

Διαφημίσεις

• Επιστημονική συνεργάτιδα
Ο γιος μου που γεννήθηκε στις 18/11 χειρουργήθηκε από σχιστοχειλία. Αφού μου τον φέρανε στην αγκαλιά μου προσπάθησε να θηλάσει. Έπιασε θηλή αλλά την ίδια ημέρα μου τον πήρανε διότι θα γινόταν η εγχείρηση την επόμενη ημέρα. Στο δωμάτιο ήρθε το παιδί από την Παρασκευή την Δευτέρα το απόγευμα με αποτέλεσμα να έχει συνηθίσει με το μπουκάλι. ΘΕΛΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να θηλάσω το παιδί μου ή τουλάχιστον να βγάζω με το θήλαστρο. Στην φάση που βρίσκομαι είναι το πρωτόγαλα αλλά λόγω απαιτήσεων του μωρού δεν μπορώ να το βγάζω κάθε 3 ώρες. Πραγματικά αναζητώ βοήθεια από την Αγλαϊα ή από οποιαδήποτε γνωρίζει πως να γίνει η επανένταξη μου σε αυτό το θαυματουργό πράγμα που δίνει ο Θεός για το παιδί.

ariel, είναι σημαντικό να έχεις νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης και να αντλείς όσο πιο τακτικά μπορείς

Γράψε εδώ ότι άλλο σε απασχολεί

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΤΟ MEDELA MINI ELECTRA. Με αυτό δεν θα μπορώ να κάνω δουλίτσα? Επίσης, τι πρέπει να τρώμε για να κατεβάσουμε γάλα?

Αυτό το θήλαστρο είναι ΜΟΝΟ για μητέρες που θηλάζουν αποκλειστικά το μωρό τους χωρίς κανένα πρόβλημα, έχουν εδραιώσει τη γαλουχία και κάνουν 1-2 αντλήσεις τη μέρα για να αφήσουν ένα γεύμα στο μωρό τους. Δεν μπορεί να υποστηρίξει τη γαλουχία.

Για να το καταλάβεις: έχεις να ανέβεις ένα βουνό και χρειάζεσαι 4Χ4, εσύ προσπαθείς να το ανέβεις με σκούτερ. Χρειάζεσαι τα κυβικά ενός μεγάλου οχήματος και κίνηση στους 4 τροχούς. Με το σκούτερ απλώς θα κυλήσεις πίσω στην πρώτη ανηφόρα.

Το θήλαστρο που έχει κάνει μόνο 34 θηλαστικές κινήσεις το λεπτό που είναι το όριο δυσφορίας για τον άνθρωπο. Το νοσοκομειακό κάνει 60-75 κινήσεις το λεπτό. Η συσκευή ζυγίζει περίπου 3 κιλά, αυτό που έχεις, ζυγίζει περίπου 200 γρ. Η απόδοση της κάθε συσκευής εξαρτάται άμεσα από τα κυβικά του μοτέρ.

Διάβασε εδώ για το πρωτόκολλο των αντλήσεων, υπάρχει λινκ και για τα θήλαστρα

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Διαφημίσεις

επίσης ήθελα να σε ρωτήσω. Ο μπεμπάκος μου έχει και σχιστεία στην σκληρή υπερώα. Μήπως αυτό τον εμποδίζει για τον θηλασμό?

Εξαρτάται από το μέγεθος και τη θέση. Αν η σχιστία είναι μικρή και σε θέση που μπορεί να την καλύψει το στήθος, τότε με κατάλληλη τοποθέτηση μπορεί να θηλάσει. αν όμως η σχιστία είναι σχετικά μεγάλη ή/και σε θέση που δεν μπορεί να την κλείσει το στήθος, τότε το μωρό δεν μπορεί να δημιουργήσει κενό αέρος για να "αντλήσει" γάλα.

Ίσως θα ήταν καλό να αξιολογηθεί ο θηλασμός από κοντά από κάποιον σύμβουλο γαλουχίας.

θα μπορούσα παρακαλω να ειχα καποια ενημερωση γι'αυτο?αν δεν μπορεί το μικρούλι μου να θηλάσει τότε να μην μπαίνω στην διαδικασία για το θήλαστρο. Ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθειά σου. Αισθάνομαι πολλές τύψεις που πραγματικά δεν μπορώ να του δώσω μητρικό γάλα

Το sympony της medela κάνει?και εάν ναι που μπορώ να το ενοικιάσω?

Κάνει.

Eδώ υπάρχουν όλα τα στοιχεία

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862

θα μπορούσα παρακαλω να ειχα καποια ενημερωση γι'αυτο?

τι εννοείς;

αν δεν μπορεί το μικρούλι μου να θηλάσει τότε να μην μπαίνω στην διαδικασία για το θήλαστρο.

Τα μωρα με σχιστίες έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία στις ωτίτιδες και γι αυτό το μητρικό γάλα τους είναι περισσότερο απαραίτητο.

Πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση, θα ήταν καλό να ενημερωθείς πλήρως γι αυτό το θέμα.

http://www.childrensmn.org/Manuals/PFS/Nutr/018722.pdf

Αισθάνομαι πολλές τύψεις που πραγματικά δεν μπορώ να του δώσω μητρικό γάλα

Γιατί το λες αυτό; Αφού ήδη αντλείς!

Εδώ θα βρεις πολλές συγκεντρωμένες πληροφορίες.

http://www.kellymom.com/babyconcerns/bfhelp-cleft.html

Διαφημίσεις

Με ποιον σύμβουλο θηλασμού θα μπορούσε να αξιολογήσει τον δικό μου θηλασμό ή να πάρω κάποιες πληροφορίες. Κλείνεις ραντεβού με κάποιον και έρχεται σπίτι σου ή πηγαίνω κάπου. Οι τύψεις είναι γιατί είμαι ακόμη στην φάση του πρωτόγαλα ενώ το παιδί έχει γεννηθεί από τις 18/11 και μάλιστα είναι πολύ λίγο. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου

• 3 εβδομάδες μετά...

Ariel, να σου ζήσει το μωράκι σου!

Η μπέμπα μου γεννήθηκε πριν 2 μήνες με σχιστία στη μαλακή υπερώα. Από την αρχή πάλεψα πολύ το θέμα του θηλασμού, την έβαζα συνέχεια στο στήθος, αλλά δεν τα κατάφερνε το πουλάκι μου. Νοίκιασα το symhony και με 5 αντλήσεις την ημέρα έχω καταφέρει να της δίνω αποκλειστικά μητρικό γάλα με το μπιμπερό με την ειδική θηλή. Συνεχίζω να τη βάζω κάποιες φορές στο στήθος, τώρα πλέον τραβάει λίγο γαλατάκι αλλά κουράζεται πολύ γρήγορα και τα παρατάει.

Μακάρι να είχα δει το μήνυμά σου νωρίτερα, για να σου πω ότι είναι εφικτό να προσφέρεις μητρικό γάλα στο μωρό σου, έστω και με αυτόν τον τρόπο.

Σχετικά με την αποκατάσταση της σχιστίας, μιλήσαμε με χειρουργό του παίδων και μας ενημέρωσε για την επέμβαση που θα γίνει γύρω στον 11ο μήνα. Εσείς το έχετε ψάξει; Αν θες στείλε πμ να τα πούμε πιο αναλυτικά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Σύνδεση/Εγγραφή

Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν: 

• Δημοφιλή μέλη

Nobody has received reputation this week.

• Δημιουργία νέου...