Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Θα ήθελα κάποια μανούλα που γνωρίζει κάτι παραπάνω να με ενημερωσει γιατι έχω καταμπερδευτεί. Η μικρή μου όταν γεννηθηκε ειχε ατοτική δεματίτιδα αλλά με την κατάλληλη προσοχή έφυγε και δεν εμφανίστηκε ξανά. Επίσης περίπου 4,5 μηνων εμφάνισε έκζεμα γυρω από τα χείλη της και μετα από 1 μηνα καταφερα να καταλαβω οτι έφταιγε η σιλικόνη της πιπίλας. Μολις σταμάτησα την συγκεκριμενη μαρκα έφυγε το έκζεμα. Μεχρι 3,5 μηνων θηλαζε και μετα της έδωσα Humana.

Ειχαμε γενικά πολλούς εμετους ( η παιδιατρος το ειχε συνδεσει με την βρογχιολιτιδα που μας ταλαιπωρησε αρκετα) και πολλές γουλιές. Μια αλλη παιδιατρος ειπε να ξεκινησουμε το Humana Ar και ετσι καναμε. Η κατάσταση βελτιώθηκε κατά πολύ τοτε. Το έπινε εως 9 μηνων περίπου και από τοτε της δινω ξανα Humana έως και σημερα.

Να μην τα πολυλογώ :-P τώρα που έγεινε 12 μηνων επρεπε να κανουμε εξετασεις για το G6PD και μαζί με αυτες αφου θα τσιμπουσαμε το μωρο καναμε και γενικη και Ιge ( άλλαξα παιδιατρο και οταν της ειπα το ιστορικο,οτι παρατηρω σπιρακια στο παιδι οταν του δινω μπισκοτακι με αυγο κλπ μου ειπε να δουμε για αλλεργιες και ετσι καναμε την Ige).

Χτες που πηρα τα αποτελέσματα και πηγα στην παιδ. μου ειπε οτι εχει αλλεργια. Η Ige ειναι αυξημενη για 12 μηνων μωρο. Αν και στο χαρτι εδεινε φυσιολογικη τιμη μικροτερη του 110, εμεις ειχαμε 91. Η γιατρός ειπε οτι εως 10 ειναι φυσιολογικο στα μωρα:shock::shock: Τελος Αυγούστου θα κανουμε τα rast σε αυγο και γαλα είπε και ως τότε οχι αυγο ουτε φρεσκο γαλα. Πριν κανα 2-3 μηνες της ειχα δωσει και advance γιαουρτι και την 2η μερα που ξαναεφαγε εκανε διάρροια. Το προσπάθησα ξανα πάλι διάρροια. Της εδωσε 3 κουταλιες μια μερα την προηγουμενη εβδομαδα και ηταν οκ. Ε, θα τρωμε μισο γιαουρτακι την ημερα :-D:grin:

Η τιμη αυτη της ige ειναι αρκετα ανεβασμένη (συγκριτικα με αλλα παιδακια με αλλεργιες)?? Επίσης δειχνει οτι εχει τροφικη αλλεργία ή μπορεί να την ανεβάζει και άλλους είδους αλλεργία?

Για το αυγο είμαι σχεδόν σίγουρη οτι την πειράζει, βγαζει συνεχεια σπυράκια στο σώμα αλλά οχι κατι τραγικό ή πάρα πολλά. Σταματαω, φευγουν και τα σπυριά. Για το γαλα λιγο μπερδευτηκα. Πάντως η doctor είπε να της δοκιμάζω και νεα πράγματα, ψαρι κλπ.

Σορυ για το μεγαλο ποστ αλλά επειδη με αλλεργιες δεν ψαχτηκα ποτε δεν ξερω και πολλά και θα ηθελα λιγακι να με βοηθήσετε :-D:grin::-D

Και κατι τελευταιο, μπορει να συνδέεται υψηλός αριθμός λεμφοκυτάρων με αλλεργία?

4Xjop3.png

Διαφημίσεις