Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νεογεννητο και ζωα... τι κανουμε??

Recommended Posts

Εγώ δεν έχω γάτα αλλά ένα σκυλάκι, τσιουάουα, το οποίο εξαιτίας της υπερβολικής αγάπης που του δείχναμε είχε κακομάθει αρκετα. Κοιμόταν στο κρεβάτι μας πάντα, ήθελε συνέχεια να κάθεται στην αγκαλιά μας κ.λ.π. Όταν έμαθα ότι ήμουν έγκυος προσπάθησα σιγά σιγά να του κόψω αυτές τις συνήθειες και ομολογουμένως πήρε αρκετούς μήνες, μπορεί 4-5, αλλά στο τέλος τα καταφέραμε. Το αποτέλεσμα είναι ότι ίσως νιώθει παραμελημένος αυτόν τον καιρό, κάθεται μόνο στο δωμάτιο του, τον μπέμπη δεν τον πλησιάζει καθόλου, δείχνει μια αδιαφορία φοβερή και στην κρεββατοκάμαρα μας δεν μπαίνει σχεδόν ποτέ, ίσως επειδή καταλαβαίνει ότι είναι το κρεβάτι του μωρού εκεί. Σαφώς με στενοχωρεί που τον ξεκόψαμε έτσι, μπορεί όχι απότομα, αλλά του ξεκόψαμε τα πολλά χάδια, αλλά δε γίνεται αλλιώς. Προτεραιότητα, ότι και να κάνουμε έχει το μωρό σε αυτή τη φάση οπότε αναγκαστικά το σκυλάκι μας έρχεται δευτερο..:?

Πάντως ποτέ δε φοβήθηκα ότι μπορεί να υπάρξει πρόβλημα στο μωρό από το σκυλάκι, άλλώστε λέγεται ότι τα μωρά αποκτούν περισσότερες αντοχές σε αλλεργίες κ.λ.π. όταν συζούν με ζώο μέσα στο σπίτι. Απλά εσύ προσπάθησε να προσαρμόσεις από τώρα τη γατούλα σου στις νέες συνθήκες που θα υπάρξουν και όλα θα πάνε καλά. Άλλωστε την αγάπη σου προς αυτή θα τη δείχνεις με άλλους τρόπους, ένα χαδάκι, καλά λογάκια κ.λ.π.;)

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Γεια σας!

Θα ήθελα την βοήθεια σας και τις γνώσεις, κυρίως αυτών που έχουν ζωάκια ή είναι ειδικοί σε τέτοια θέματα (ακόμα καλύτερα).

Η μητέρα του αντρα μου έχει ένα σκυλάκι και μόλις σήμερα έκανε κάποιες εξετάσεις και έδειξαν οτι έχει τοξόπλασμα. Ο γιατρός της είπε ότι πιθάνον να ευθύνεται το ζωάκι (αν και υπάρχει και η πιθανότητα του μολυσμένου λαχανικού κτλ.)

Το προβλημά μου είναι ότι ο γιος μου την μίση μέρα την περνάει στο σπίτι της γιαγιάς του παρέα με το σκύλακι (λόγω του ότι κι έγω και ο άνδρας μου εργαζόμαστε).

Υπάρχει κάποιος κίνδυνος για το μωράκι? Έχω θορυβηθει και περιμένω το απόγευμα να παρω τον παιδίατρο τηλέφωνο...

[url=http://lilypie.com][img]http://b1.lilypie.com/xpGNp2/.png[/img][/url]

• 2 εβδομάδες μετά...
Aπο την προσωπική μου εμπειρία δεν θα σου πρότεινα να κρατήσεις πάνω απο ένα ζωάκι, ειδικά αν έχεις παιδί και δουλεύεις. Θα έχεις ελάχιστο χρόνο για να ασχοληθείς και ο συνδυασμός όλων αυτών θα σε κουράσει αφάνταστα. Εκτός αν έχεις βοήθεια στο σπίτι.

Η μετακίνηση με τα κατοικίδια ειδικά σε φάση διακοπών είναι πολύ δύσκολη. Σε πολύ λίγα ξενοδοχεία / ενοικιαζόμενα δωμάτια δέχονται ζώα.

Εμείς έχουμε αναγκαστεί είτε να πηγαίνουμε για διακοπές μόνο στο εξοχικό μας είτε να τα αφήνουμε στους γονείς μας.

Το μυστικό για να μάθουν να κάνουν έξω την ανάγκη τους είναι ΒΟΛΤΑ ΒΟΛΤΑ ΒΟΛΤΑ.

Καλή τύχη :)

Θα διαφωνησω...Καλο ειναι να κρατησεις 2ζωακια ακριβως για γιο λογο οτι δε θα εχεις πολυ ωρα να ασχοληθεις μαζι τους...Θα ειναι τα 2 τους,θα παιζουν παρεα,θα εχει το ενα το αλλο για συντροφια και ετσι θα εξαρτωνται λιγοτερο απο πανω σου.Εχω ηδη 2 γατες μες στο σπιτι για τον ιδιο λογο.Επιπλεον οταν πηρα τη μικρη ο γατος σταματησε να δαγκωνει στα παιχνιδια,κοινονικοποιηθηκε.Οσο και να προσπαθουσαμε εμεις με "ΜΗ" και διαφορες αλλες τεχνικες ο γατος δεν ηξερε μεχρι που πρεπει να βαλει δυναμη.Στην αρχη που επαιζε με την μικρη τη δαγκωνε κι αυτην δυνατα,ειχαμε καποια "χου" αλλα στο τελος καταλαβε πως για να συνεχιστει το παιχνιδι πρεπει να μην δαγκωνει δυνατα.Αυτα που του μαθαινει ενα 2ο ζωακι,δυσκολα μπορουμε να τους τα μαθουμε εμεις,εκτος κι αν ειμαστε εκπαιδευτες!;)

Οσο για την αναγκη τους ειναι απο τα πρωτα πραγματα που μαθαινουν πολυ ευκολα απο μας!

Ευχαριστω πολυ nora και flower!!!Μου δωσατε πολυ χαρα!!Ολοι οι συγγενεις και φιλοι μου λενε να τον δοσω γιατι θα κανει κακο στο μωρο,θα το ζηλευει, θα ειναι μπελας κλπ κλπ...αλλα εγω τον αγαπαω ειναι πολυ καλος ο γλυκουλης μου. :D:D:)

ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ! Μην ακουτε τις ιστοριες τρομου της γιαγιας σας!!Το ιδιο λενε κι εμενα για τα γατια και για τοξοπλασμα κτλ αλλα ο κοσμος απλα δεν ξερει και ουτε καν εχει κατσει να ενημερωθει,να ρωτησει καποιον γιατρο!Μην εγκαταλειψετε ποτε το σκυλι ειναι μεγαλη αμαρτια και φυσικα μη το δοσετε,εχετε ιδεα ποσα περιμενουν χρονια να υιοθετηθουν??

Θα γινω τωρα κακια...

Εχουμε δυο rottweiller τα οποια πειμενουμε να πεθανουν λογω ηλικιας.

Αγαπω πολυ τα σκυλια γιατι ειχα κι εγω αλλα με το παιδι αν και μας ειπε ο γιατρος οτι αφου ειναι εμβολιασμενα δεν χρειαζεται να τα διωξουμε σας λεω ενα:

ειναι εξω στη βεραντα και περνανε μεσα απο το καθιστικο μας μονο για την βολτα τους.

ειμαι με μια σκουπα και μια σφουγγαριστρα στο χερι!!!!!!!!!!! σκουπιζω και σφουγγαριζω τρεις φορες την ημερα χωρια την βεραντα. Το ενα μαλιστα πισω απο το τζαμι εβγαζε στον μπεμπη μου δοντια!!!!!

Και κατι αλλο.

ΤΡΙΧΕΣ ΠΑΝΤΟΥ.

Ακομα και στο δωματιο του παιδιου που εχω τις σιτες κατεβασμενες βρισκω τριχες!

Οταν απλωνω ακομα κι αν δεν πανε διπλα γιατι βαζω "εμποδια", τιναζονται και κολλανε πανω στα ρουχαλακια του παιδιου (για τα δικα μας δεν με νοιαζει)

Στην κουζινα οταν ανοιγω τα παραθυρα να μπει καθαρος αερας και φυσαει τα εχω ολα καλλυμενα.

Επαναλαμβανω οτι αγαπω πολυ τα ζωα αλλα ο συνδιασμος με ενα μωρο που μπουσουλαει και αρχιζει να βαζει ολα στο στομα ειναι για εμενα τουλαχιστον δυσκολος.

Μπορει να ακουγομαι σπαστικια αλλα....

Συγνωμη αλλα οταν αποφασιζεις να παρεις ενα ζωο τα ξερεις αυτα!Και τις τριχες και τα γαβγισματα και αν εχεις χωρο να το κρατησεις!Δεν παιρνουμε ετσι ενα ζωο,το κραταμε χρονια και μετα μολις ερχεται το μωρο ολα μας ξενιζουν!Ενα ζωο ειναι μια δεσμευση 15 χρονων το γνωριζεις αυτο πρωτου το παρεις!Και επισης μπορειτε με καποιο τροπο να περιορισετε το σκυλι να μπαινει μεσα στο σπιτι?Αν οχι και δεν εχτε το χωρο και δεν σας αρεσει αυτη η κατασταση,κακως το πηρατε!Εγω προσωπικα δεν εχω προβλημα με τριχες και εχω 2 γατες που ζουν αποκλειστικα μεσα στο σπιτι και φανταζεστε πως μαδανε!Επιπλεον τα ζωα θελουν βουρτσισμα/χτενισμα για να αποφευχθουν οι πολλες τριχες παντου,θελουν φροντιδα!

Διαφημίσεις

συγνωμη αλλα 2 ροτβαιλερ σε σπιτι χωρις κηπο??

αγαπας τα ζωα και περιμενεις να πεθανουν στο μπαλκονι??? :shock:

ελεος!!!!

χαρισε τα να χουν ενα αξιοπρεπες τελος τουλαχιστον

πριν παρουμε ζωο κοιταμε αν μπορουμε να καλυψουμε τις αναγκες του

και μετα το περνουμε.......

ΣΩΣΤΗ!

η μπεμπα μου μεγαλωνει με τον Εκτορακο....το γαυγισμα του δεν την τρομαξε ποτε...απο την κοιλια τον εμαθε.

με τον εκτορα τρωει,με τον εκτορα γελαει...κ ειναι μονο 6 μηνων.

ειναι "σχολειο" το κατοικιδιο για ενα παιδακι....

ο παιδιατρος μου οταν μιλησαμε για αυτο(το εθιξα μονο κ μονο γιατι το μωρο μου ειναι προωρο) μου εκανε τον εξης διαλογο

-ποσες φορες αρρωστησες

-οχι πολλες

-ποσες?5-10?

-5

-ποσες φορες κολλησες τον σκυλο?

-καμια

-τοτε αυτος γιατι να σας κολλησει???

βασικοι κανονες υγιεινης να τηρουνται,κ θα μεγαλωσει τελεια το μωρο σου εχοντας τον σκυλακο.θα ειναι πιο υπευθυνο,φιλοζωο,θα μαθει να μοιραζεται πριν ακομα αποκτησει αδερφακι.Ο σκυλος ειναι παντα το μικρο αδερφακι καθε παιδιου...αυτο που ακομα δεν μιλαει.

Το νεραιδακι ηρθε κ μας αλλαξε τη ζωη στις 16 Μαρτιου 2009!!!

[/url]1liBp3.png

Διάβασα όλα τα πόστ του συγκεκριμένου τόπικ και πραγματικά ηρέμησα αρκετά, αλλά ομολογώ ότι μια ανησυχία την έχω ακόμα και θα σας εξηγήσω το γιατί. Πριν δυο χρόνια είχαμε βρει ένα νεογέννητο σκυλάκι το οποίο μεγαλώσαμε με πολλές θυσίες και αγάπη και φυσικά το λατρεύουμε. Κι ο γάτος μας που τότε ήταν 10 μηνών, το δέχτηκε μια χαρά και είναι πολύ αγαπημένοι. Ο σκυλάκος μας όμως έγινε μεγαλόσωμος, καθώς είναι ημίαιμο λυκόσκυλο και είναι αρκετά άγαρμπος ο κακομοίρης. Στα παιχνίδια του με τον Ραφαήλ ώρες-ώρες το παρακάνει και μου θυμίζει έντονα τον τρόπο που παίζουν τα σκυλάκια μεταξύ τους...δηλαδή για τον Έκτορα παίζω με τον Ραφαήλ σημαίνει του ρίχνω δαγκωνίτσες...που ενίοτε βέβαια (ειδικά αν ο Ραφαήλ αντιδράσει) γίνονται και πιο έντονες. Κι αυτό παρά το γεγονός οτι ο Ραφαήλ πιστός στις συμβουλές μας δεν τον προκαλεί για επιθετικά παιχνίδια...Τι θα γίνει με το μωρό; Το οποίο 1ον θα κουνάει χεράκια ποδαράκια και ίσως ο Έκτορας το περάσει για παιχνίδι; 2ον ίσως κάποια στιγμή άθελά του προκαλέσει ένα επιθετικό παιχνίδι εκ μέρους του σκύλου; Δεν συζητάμε τώρα για το όταν το μωρό περπατήσει γιατί τρομάζω με την ιδέα...Φοβάμαι οτι θα το πετάει κάτω συνέχεια με τις άγαρμπες κινήσεις του...Ή οτι θα το κυνηγάει για "δαγκωνίτσες" όπως κάνει και με τον Ραφαήλ...

Όλα αυτά με τρομάζουν απίστευτα (γιατί τον έχω δει πώς συμπεριφέρεται με τον μικρό ήδη) αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ ούτε να τον δώσω ούτε φυσικά να τον απομονώσω. Τώρα το καλοκαίρι θα εκπαιδευτεί κιόλας...Βέβαια, θα μου πείτε πως αργήσαμε αλλά 1ον δεν είχε ποτέ προβληματική συμπεριφορά ΓΕΝΙΚΑ μέχρι πρότινος που έγινε επιθετικός άδικα σε δυο επισκέπτες μας (ξεχωριστές περιπτώσεις) που ενώ τους δέχτηκε μια χαρά, τους έκανε χαρούλες και δεχόταν τα χάδια τους, μετά απο πολλή ώρα και χωρίς προειδοποίηση τους δάγκωσε, και 2ον δεν είχαμε λόγω διαφόρων θεμάτων που προέκυπταν το ένα μετά το άλλο την οικονομική δυνατότητα να καλύψουμε την εκπαίδευσή του...Μετά τα παραπάνω περιστατικά όμως αρχίσαμε να μαζεύουμε ευρώ-ευρώ τα χρήματα που απαιτούνται γιατί καταλάβαμε το λάθος μας.

Λέτε να είναι επιθετικός με το μωρό; Είναι και αρσενικός και ξέρω οτι τα αρσενικά είναι πιο ατίθασα...

Μηπως να στειρωνατε το σκυλο?

Δεν ξέρω αν εχει αναφερθεί πουθενά, αλλά ήθελα να ρωτήσω εσας που έχετε γατάκια: Με τις τρίχες τι κανετε?

Εγώ έχω 2 γατιά ενήλικα, εμβολιασμένα και καθαρά που δεν έρχονται σε επαφή με άλλα ζώα και δεν τρώνε παρα κροκέτες.

Ζούμε σε διαμέρισμα και το δωμάτιο των γατιών ειναι το 2ο υπνοδωμάτιο του σπιτιού, που έχει διαμορφωθεί και σαν γραφείο. Εκεί έχουμε την άμμο το φαί και το νερό τους.

¨Οταν θα ρθει το μωρό, αυτό θα γίνει το δικό του δωμάτιο. Τα γατιά θα πρεπει να εκτοπισθούν. Φυσικά δεν θα αφήνουμε τα γατιά εκεί μέσα, αλλα το μωρό θα το πηγαίνω και στα δωμάτια, που λόγω των γατιών έχουν τρίχες.

Κάθε 2 μέρες βάζω σκούπα, αλλά και πάλι τπτ.

Εσείς τί κάνετε με αυτό το πρόβλημα?

Χτενισμα και γαντι για να φευγουν οι τριχες!

η μπεμπα μου μεγαλωνει με τον Εκτορακο....το γαυγισμα του δεν την τρομαξε ποτε...απο την κοιλια τον εμαθε.

με τον εκτορα τρωει,με τον εκτορα γελαει...κ ειναι μονο 6 μηνων.

ειναι "σχολειο" το κατοικιδιο για ενα παιδακι....

ο παιδιατρος μου οταν μιλησαμε για αυτο(το εθιξα μονο κ μονο γιατι το μωρο μου ειναι προωρο) μου εκανε τον εξης διαλογο

-ποσες φορες αρρωστησες

-οχι πολλες

-ποσες?5-10?

-5

-ποσες φορες κολλησες τον σκυλο?

-καμια

-τοτε αυτος γιατι να σας κολλησει???

βασικοι κανονες υγιεινης να τηρουνται,κ θα μεγαλωσει τελεια το μωρο σου εχοντας τον σκυλακο.θα ειναι πιο υπευθυνο,φιλοζωο,θα μαθει να μοιραζεται πριν ακομα αποκτησει αδερφακι.Ο σκυλος ειναι παντα το μικρο αδερφακι καθε παιδιου...αυτο που ακομα δεν μιλαει.

Οι ασθενειες των ζωων δεν εχουν καμια σχεση με του ανθρωπου.Το μονο που μπορεις να κολλησεις απο σκυλο ειναι παρασιτα και λυσσα η οποια εχει εξαφανιστει απο τη χωρα μας εδω και 40 χρονια λογω των τακτικων εμβολιασμων.Η αποπαρασιτωση μετραει πιο πολυ...Οι ασθενειες του σκυλου δεν μπορουν να κολλησουν τον ανθρωπο και αντιστροφα εκτος κι αν...τον φας!!

Διαφημίσεις

Γεια σας!

Θα ήθελα την βοήθεια σας και τις γνώσεις, κυρίως αυτών που έχουν ζωάκια ή είναι ειδικοί σε τέτοια θέματα (ακόμα καλύτερα).

Η μητέρα του αντρα μου έχει ένα σκυλάκι και μόλις σήμερα έκανε κάποιες εξετάσεις και έδειξαν οτι έχει τοξόπλασμα. Ο γιατρός της είπε ότι πιθάνον να ευθύνεται το ζωάκι (αν και υπάρχει και η πιθανότητα του μολυσμένου λαχανικού κτλ.)

Το προβλημά μου είναι ότι ο γιος μου την μίση μέρα την περνάει στο σπίτι της γιαγιάς του παρέα με το σκύλακι (λόγω του ότι κι έγω και ο άνδρας μου εργαζόμαστε).

Υπάρχει κάποιος κίνδυνος για το μωράκι? Έχω θορυβηθει και περιμένω το απόγευμα να παρω τον παιδίατρο τηλέφωνο...

Τοξοπλασμωση απο σκυλο πρωτη φορα ακουω!:shock::shock::shock:Και στην τελικη πως γινεται να ειναι τοξοπλασμωση αν ο σκυλος δεν τρωει ωμα κρεατα?

Οσο για την τοξοπλασμωση:

http://www.mycat.gr/forum/showthread.php?t=1415

Μαλλον ο γιατρος δεν ειναι αρκετα ενημερωμενος...

• 1 month later...

Αχ, φιτίλια μου ανάψατε! Εγώ αναγκάστηκα να αφήσω τη σκυλίτσα μου στη μαμά μου αφ'ενός γιατί δεν την ήθελε ο άντρας μου στο σπίτι μας -ενώ πριν μείνουμε μαζί, κοιμόντουσαν αγκαλιά- αλλά κυρίως γιατί η γριούλα μου δεν συμπαθούσε ποτέ τα παιδιά! Φαίνεται θα είχε κακοπεράσει απο κανένα καλόπαιδο & απο όταν την βρήκα δεν ήθελε να την πλησιάζουν παιδιά, αγρίευε. Ούτε τα δικά μου τα μωρά τα συμπαθεί ιδιαίτερα, έχει μεγαλώσει κιόλας & την ενοχλούν... Ο μεγάλος δεν καταλαβαίνει οτι είναι μεγάλη, θέλει να παίξουν, την πλησιάζει & αυτή γρυλίζει... Νιώθω οτι την έχω εγκαταλείψει, δεν την βλέπω & συχνά & κάθε φορά που την βλέπω με πιάνουν τα κλάματα... Το μόνο που με παρηγορεί είναι οτι είναι στα καλύτερα χέρια! Έχει & την παρέα της, έναν γάτο μέσα στο σπίτι, άλλα 6 σκυλιά στον κήπο & την γιαγιά μου που της έχει μεγάλη αδυναμία!

το πιτσιρικι μου, εκ γεννετης ειναι μεσα στα ζωα.... ενας σκυλος, 2 γατες.....

τα ζωα ειναι εμβολιασμενα, και τρωνε μονο απο μας....

αν δεν εχετε δει μωρο να παιζει με ζωα.... δεν εχετε δει τιποτα!!!!! ποσο πολυ προσεχουν το μωρο τα ζωα, ειναι απιστευτο!!!!

η παιδιατρος μου απο την αρχη μου ειπε να αφηνω τα ζωα να πλησιαζουν τη μικρη... τωρα πια που ειναι 14 μηνων, παιζουν κανονικα.....

βεβαια, ειμαι και εγω εκει ΠΑΝΤΑ...

Θα γινω τωρα κακια...

Εχουμε δυο rottweiller τα οποια πειμενουμε να πεθανουν λογω ηλικιας.

Αγαπω πολυ τα σκυλια γιατι ειχα κι εγω αλλα με το παιδι αν και μας ειπε ο γιατρος οτι αφου ειναι εμβολιασμενα δεν χρειαζεται να τα διωξουμε σας λεω ενα:

ειναι εξω στη βεραντα και περνανε μεσα απο το καθιστικο μας μονο για την βολτα τους.

ειμαι με μια σκουπα και μια σφουγγαριστρα στο χερι!!!!!!!!!!! σκουπιζω και σφουγγαριζω τρεις φορες την ημερα χωρια την βεραντα. Το ενα μαλιστα πισω απο το τζαμι εβγαζε στον μπεμπη μου δοντια!!!!!

Και κατι αλλο.

ΤΡΙΧΕΣ ΠΑΝΤΟΥ.

Ακομα και στο δωματιο του παιδιου που εχω τις σιτες κατεβασμενες βρισκω τριχες!

Οταν απλωνω ακομα κι αν δεν πανε διπλα γιατι βαζω "εμποδια", τιναζονται και κολλανε πανω στα ρουχαλακια του παιδιου (για τα δικα μας δεν με νοιαζει)

Στην κουζινα οταν ανοιγω τα παραθυρα να μπει καθαρος αερας και φυσαει τα εχω ολα καλλυμενα.

Επαναλαμβανω οτι αγαπω πολυ τα ζωα αλλα ο συνδιασμος με ενα μωρο που μπουσουλαει και αρχιζει να βαζει ολα στο στομα ειναι για εμενα τουλαχιστον δυσκολος.

Μπορει να ακουγομαι σπαστικια αλλα....

ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ!!!κριμα τα σκυλακια αλλα αυτα ολα που γραφεις επρεπε να τα σκεφτεις πριν παρεις ζωα μεσα στο σπιτι σου!!!ειναι ζωντανες ψυχες ξερεις και πονανε πολυ και αυτα και καταλαβαινουνε περισσοτερα απο οτι νομιζεις!!

ΣΩΣΤΗ!!!!ΣΥΜΦΩΝΩ!!!ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΟΥΛΑ ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ ΕΛΕΝΑ!!ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΖΩΑ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΟΠΩς ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥς ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΙΩΧΝΟΥΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ!!!ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Εμας η κορη μας μεγαλωνει μαζι με ενα Λαμπραντορ που ειχαμε απο πριν γεννηθει.

Κανενα απολυτως προβλημα.

Το μυστικο ειναι με τον ερχομο του νεου μελους , να μην παραμελησετε τον σκυλο.

Αγαπη να υπάρχει για όλους.

Ισα-ισα που οπως μας ειχε πει και ο παιδιατρος , το παιδι θα γινει πιο ανθεκτικο σε αλλεργιες συμβιώνοντας με ενα κατοικιδιο.

Εννοειτε βεβαια πως ο σκυλος ζει μαζι μας μεσα στο σπιτι και οχι σε κανα οικοπεδο και οτι ολα τα εμβολια και οι εξετασεις του γινονται κανονικα.

...και δεν ξεχναμε ποτε τον βασικο κανονα,οσο "αγιο" και να ειναι ο σκυλος μας :

"Παιδι και σκυλι παντα υπο επιτηρηση , ποτε μονα τους."

• 1 month later...

Γεια σας κι από μένα,

Επιτέλους διαβάζω λογικά πράγματα για τα κατοικίδια και το λέω αυτό γιατί χτες δέχτηκα επίθεση από την παιδίατρό μας για τον σκύλο μας.Πριν 27 μέρες

έφερα στον κόσμο ένα πανέμορφο κοριτσάκι και έτσι τώρα πια η οικογένεια μας είναι 4μελής.Έγω, ο σύζυγος, η μικρή και το Bulldog μας!Η γιατρός λοιπόν

πιστεύει ότι το παιδί κινδυνεύει από το σκυλί (το οποίο το έχω κυριολεκτικά σαν παιδί μου) και μου είπε κατάμουτρα ότι πρέπει να φύγει το σκυλί γιατί το

παιδί θα πάθει ζημιά από τις τρίχες του σκύλου και θα τρέχουμε στα νοσοκομεία.Επειδή λοιπόν δεν είμαι άσχετη και έχω διαβάσει αρκετά για την συνύπαρξη σκύλου και παιδιού, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αλλάξω γιατρό, όχι γιατί μου επισήμανε τους κινδύνους που κατά την γνώμη της διατρέχει το παιδί μου, αλλά γιατί με διέταξε να "ξεφορτωθώ" το σκυλί.Νομίζω ότι δεν μπορώ να συνεχίσω με την συγκεκριμένη επιστήμονα.

AMHGp2.png

Γεια σας κι από μένα,

Επιτέλους διαβάζω λογικά πράγματα για τα κατοικίδια και το λέω αυτό γιατί χτες δέχτηκα επίθεση από την παιδίατρό μας για τον σκύλο μας.Πριν 27 μέρες

έφερα στον κόσμο ένα πανέμορφο κοριτσάκι και έτσι τώρα πια η οικογένεια μας είναι 4μελής.Έγω, ο σύζυγος, η μικρή και το Bulldog μας!Η γιατρός λοιπόν

πιστεύει ότι το παιδί κινδυνεύει από το σκυλί (το οποίο το έχω κυριολεκτικά σαν παιδί μου) και μου είπε κατάμουτρα ότι πρέπει να φύγει το σκυλί γιατί το

παιδί θα πάθει ζημιά από τις τρίχες του σκύλου και θα τρέχουμε στα νοσοκομεία.Επειδή λοιπόν δεν είμαι άσχετη και έχω διαβάσει αρκετά για την συνύπαρξη σκύλου και παιδιού, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αλλάξω γιατρό, όχι γιατί μου επισήμανε τους κινδύνους που κατά την γνώμη της διατρέχει το παιδί μου, αλλά γιατί με διέταξε να "ξεφορτωθώ" το σκυλί.Νομίζω ότι δεν μπορώ να συνεχίσω με την συγκεκριμένη επιστήμονα.

Οχι τπτ αλλο , αλλα με αυτα που λέει και υποστιριζει , αποδεικνυει οτι ειναι παντελως ασχετος.

Ασε που τα bulldog ειναι οτι καλυτερο για παιδια...απο τις ανεκτηκοτερες ράτσες.

Μην ακους κανεναν.

Απαρχαιομενες βλακείες.

Γεια σας κι από μένα,

Μου αρέσει που τη λες & επιστήμονα! Λοιπόν, ο παιδίατρός μας -που είναι & καθηγητής στο πανεπιστήμιο- μας είχε πει οτι όταν ένα παιδί μεγαλώνει με σκυλί στο σπίτι, μειώνονται οι πιθανότητες να εμφανίσει άσθμα & πως -όταν φυσικά είναι εμβολιασμένο & καθαρό- δεν διατρέχει απολύτως κανέναν κίνδυνο!

Αν και -δυστυχώς- δεν έχω το σκυλάκι μου στο δικό μου σπίτι αλλά στης μαμάς μου, αν άκουγα τέτοια απο έναν γιατρό, σίγουρα θα τον άλλαζα!!!

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΝΑ ΣΚΥΛΑΚΙ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ .ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΩ ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ.ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΣΤΕΛΛΙΤΣΑ ΜΑΣ .ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΡΥΒΩ ΠΩΣ ΕΙΧΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ Ο ΜΠΟΜΠΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΚΥΛΑΚΙ ΠΟΛΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΟ ΚΑΙ ΖΩΗΡΟ.ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΙΝ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ Ο ΚΟΥΝΙΑΔΟΣ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΛΤΙΤΣΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΒΡΙΣΚΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΑΦΗΣΑΜΕ ΚΑΤΩ ΤΟ ΠΟΡΤ ΜΠΕΜΠΕ ΜΥΡΙΣΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΣΤΕΛΛΙΤΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ.ΠΕΡΙΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΒΕΒΑΙΑ ΠΩΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙΡΟ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΝ ΓΑΥΓΙΖΕ.

ΤΩΡΑ Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ Ο ΜΠΟΜΠΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΩΡΕΣ ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΑΛΙΜΠΑΝΑΚΙ ΜΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΧΤΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΧΤΕΝΙΣΕΙ .ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟ.

ΜΗΝ ΣΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΜΕ ΖΩΑΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

• 4 εβδομάδες μετά...

Γειά σας κορίτσια. Θα ήθελα κι εγώ τα φώτα σας ώς νέα μέλλουσα μανούλα. Περιμένω δίδυμα. Εν' το μεταξύ έχω ένα σκυλάκι 1,5 ετών περίπου, chow chow, που κυκλοφορεί μέσα στο σπίτι και στο μπαλκόνι. Δεν ξέρει τι σημαίνει αλυσίδα αφού συνεχώς κυκλοφορεί ελεύθερο. Φυσικά έχει κάνει όλα τα εμβόλιά του και κάθε 2 εβδομάδες σχεδόν πάει για κούρα ομορφιάς.

Τα "προβλήματα" είναι ότι...

Έχει συνηθίσει μέσα στο σπίτι για να αισθάνεται έντονα την παρουσία μας, οπότε όταν την αφήνω στο μπαλκόνι και κλείσω την πόρτα, γκρινιάζει επίμονα και γρατζουνάει έντονα τις πόρτες.

Κοιμάται μόνο μέσα στο σπίτι.

Μαδάει πάρα πολύ έντονα ενώ φυσικά δεν επιτρέπεται κούρεμα.

Οι κοντινοί συγγενείς μου είναι της νοοτροπίας όχι ζώα μέσα στο σπίτι (δεν είναι καθόλου ζωόφιλοι).

Οπότε το άγχος μου είναι τι θα κάνω όταν θα έρθουν τα μωρά, όταν θα πρέπει να τα φροντίσω και να τα θηλάσω και αναγκαστικά θα πρέπει να αφήσω τον σκύλο έξω από το σπίτι. Τι θα κάνω με τόση τρίχα..είναι επίφοβο για τα μωρά, τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες της ζωής τους?

Επίσης, πώς θα τα βγάλω πέρα, αφού κανένας δεν θα έρχεται να με βοηθάει λόγω του σκύλου?

Από τώρα με πρήζουν για τον σκύλο, με επιμονή ότι θα βλάψει την υγεία των μωρών και ότι πρέπει να το απομακρύνω, αν όχι από τώρα που είμαι έγκυος τουλάχιστον όταν θα έρθουν τα μωρά και τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες. Θεωρούν λάθος να βρίσκεται ο σκύλος μέσα στο σπίτι μαζί με βρέφη.

Ο άντρας μου πλεον δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Να επισημάνω δε ότι ο γιατρός μου δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα με τα ζώα και δεν θεωρεί πως μπορεί να βλάψουν εμένα ή τα μωρά μου.

Συγνώμη αν σας κούρασα. Καλό βράδυ εύχομαι!

LFdxp3.png

Εχω ενα μπιγκλ....μην νομιζεις μαδαει ΤΡΟΜΕΡΑ>>>>>και οι τριχες της κοντες κ σκληρες τρυπανε τα υφασματα...την εχω λιγο πριν γεννησω...ολοι λεγανε τα δικα τους.Εγω το σκυλι ΔΕΝ το εδωσα.Ο γιατρος μου ειπε οτι αν ειναι εμβολισμενο το σκυλι κ ησυχο με τα παιδια δεν υπαρχει προβλημα.Δεν ξερω αν φαει το μωρο τριχα αν παθαινει κατι.Απο οτι εχω ακουσει δεν συμβαινει κατι.ΓΙΑ να ΦΑΕΙ τριχα δεν ειναι απλο ετσι?και φυσικα εσυ θα ταλαιπωρηθεις επειδη θα πρεπει ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ να βαζεις ηλεκτρικη.ισως πανω απο μια φορα.Τωρα αν το ζωντανο δεν ανεβαινει σε καρεκλες καναπεδες και τετοια δεν βλεπω τραγικα τα πραγματα για τις τριχες.

ναι μαδαει στο πατωμα και στο κρεβατι του.δεν θα πλαγιαζει με το νεογεννητο μωρακι.

αποψη μου ειναι αυτη.

Το σκυλι ΜΗΝ το κλεισεις εξω με το μωρακι σου που θα ερθει μπορει να παθει καταθλιψη σοβαρα στο λεω.ΘΑ νιωθει οτι το μωρο σε πηρε απο εκεινον.μην το κανεις πραγματικα.θα νιωθει ασχημα το σκυλακι.

Συνεχισε κανονικα την ζωη σου με το σκυλακι σου μην το παραμελησεις οσο μπορεις και θα δεις τι τρομεροι φιλοι θα γινουν τα δυο τους!

φυσικα θα τηρεις κανονες υγιεινης.Πλυσιμο χερια μαζεμα τακακα αν τα κανει στο μπαλκονι.ΤΟυς πρωτους μηνες ας μην εχουν πολλα πολλα.ασε ομως το σκυλακι να μυρισει το μωρο.Μην το διωχνεις.

Εμενα η σκυλα μου εχει βγαλει την ψυχη εχω κλαψει και σημερα μαλιστα απο τα νευρα μου αλλα ως προς το παιδι ολα καλα.Να δεις πως κανει το παιδι οταν μπαινει στην στρατα!απο πισω της παει και αν δεν του δωσει σημασια της φωναζει!!!!Εχουν πολυ πλακα...παιζουν πραγματικα και χαιρομαι!

Το πρωι που ξυπναει ο μικρος το πρωτο πραγμα που κανιε ιεναι να ψαξει για την ρουμπι κοιταει το πατωμα και στο κρεβατι της να την δει!και οταν τελικα ερχετεη φοραδα τρεχωντας σκαει στα γελια.

Βεβαια δεν αφηνω να τον γλυφει δεν μου αρεσει και αν το κανει τον σκουπιζω τον μικρο.και ουτε την αφηνω την σκυλα ακομα να παει διπλα του να ξαπλωσει γιατι μαδαει τρομερα.Αργοτερα σε κανενα χρονο θα την αφηνω.

Παντως στο λεω οτι αν τηρεις κανονες υγειινης και ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ εισαι οκ.

Δεν ειπαμε να τα κοιμιζεις μαζι.αλλα ενας σκυλος σοτ χωρο που ζει και το μωρο μονο καλο μπορει να φερει!

Επισης δεν καταλαβα που λες οτι λογω σκυλου δεν θα σε βοηθησει κανεις?εννοεις οτι αν εδινες το σκυλο θα ερχοτανε να σε βοηθανε?αν ειναι ετσι κουκλα μου να μην δεχτεις καθολου την βοηθεια τους.Δεν χρειαζετε.Σε βοηθαει καποιος γιατι το θελει να σε εξυπηρετησει να σε ξεκουραση.Ασχτα αν εχεις σκυλο η οχι.

Καλημέρα σε όλες!

Κι όμως casperaki μου, αν και έχω δύσκολη εγκυμοσύνη δεν ήρθε κανένας να με βοηθήσει με τις δουλειές του σπιτιού λόγω του σκύλου. Επίσης δεν με επισκέπτεται ούτε η μάνα μου ούτε η αδερφή μου εξ'αιτίας του σκύλου. Τραγικό ε? Έρχεται βέβαια μία θεία μου για τις δουλειές μία φορά το δίμηνο-τρίμηνο για να με βοηθήσει στις δουλειές αλλά πολύς καιρός βρε παιδί μου, δεν αρκεί!!

Βέβαια εγώ έχω πείσμα και θέληση να τα καταφέρω ακόμα και μόνη μου. Αρκεί όμως? Ίσως αρκεί αν έχεις ένα μωρό, δουλειές και σκύλο... με δύο μωρά όμως και άπειρη όπως είμαι εγώ? Τον σκύλο άρχισα να τον δένω στην αυλή για λίγες ώρες την ημέρα ώστε να μην του κακοφανεί ιδιαίτερα, δεν ξέρω αν είναι λύση ή αν θα με βοηθήσει αλλά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.

LFdxp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...