Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μια μικρη βοηθεια-συμβουλη απο την Αγλαϊα!

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους.Θα ηθελα μια μικρη βοηθεια-συμβουλη οπως γραφω και στον τιτλο μου απο την Αγλαϊα ή σε οποια κοπελα γνωριζει.

Η μικρη μου ειναι 4 μηνων και κατι και την θηλαζω αποκλειστικα,δεν εχω δωσει ξενο γαλα καθολου.

Γεννηθηκε στις 10-9-11 4000 κιλα με φυσιολογικο τοκετο χωρις επισκληριδιο.Δεν εμφανισε ικτερο.

Μετρησεις απο την γεννηση της.

Ημ Γεν. 10-9 4000 κιλα (εξοδου 3850)

11-10 4650

11-11 5300

20-12 5650

17-01 6000

γευματα κανει την μερα καθε μιση-μια ωρα εως 3 ωρες.την νυχτα κοιμαται απο τις 11 μεχρι τις 5-6 το πρωι,τρωει απο το ενα στηθος ξανακοιμαται κ ξυπναει στις 8.πανες βρεχει αρκετες,κακα κανει ποτε 1-2 φορες την ημερα ποτε ανα 2 ημερες μια φορα,κανονικα μουσταρδι με σπορακια.

δεν εχει γκρινια ιδιαιτερη.

αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αρχικα εχω ανησυχησει που δεν παιρνει το τελευταιο διμηνο πολυ βαρος ,ο παιδιατρος μου ειπε στην αρχη θα το δουμε κ τον επομενο μηνα (απο 3 σε 4 μηνων) ,δεν αναφερε καν για ξενο γαλα.αυτην την φορα μου ειπε οτι το σκαρι της ειναι τετοιο κ οτι αυτο το βαρος θα παιρνει,να μην ανησυχω.ειναι ενταξει με το βαρος μας?θα πρεπει να κοιταξω κατι αλλο?η μικρη τρωει καθε μιση-μια ωρα εως 3 ωρες,την βαζω δηλ στο στηθος με το παραμικρο.μηπως θα ηταν καλυτερα να την αποσπω περισσοτερη ωρα μεχρι το επομενο γευμα για να μη γκρινιαζει στο στηθος οταν τρωει τοσο συχνα κ δεν υπαρχει εντονη ροη?

στις 14 φεβρουαριου στο επομενο ραντεβου με τον γιατρο,θα αρχισουμε φρουτα κ κρεμες.οταν αρχισει να τρωει ικανοποιητικα θα μειωσω καποιο γευμα στον θηλασμο?θα αρχισει με τις τροφες να παιρνει περισσοτερο βαρος?εσεις πως βλεπετε μεχρι τωρα το βαρος μας?ποτε μας ανησυχει?

αυτα προν παρον.σορρυ για το μεγαλο ποστ.

Διαφημίσεις

Καλησπερα σε ολους.Θα ηθελα μια μικρη βοηθεια-συμβουλη οπως γραφω και στον τιτλο μου απο την Αγλαϊα ή σε οποια κοπελα γνωριζει.

Η μικρη μου ειναι 4 μηνων και κατι και την θηλαζω αποκλειστικα,δεν εχω δωσει ξενο γαλα καθολου.

Γεννηθηκε στις 10-9-11 4000 κιλα με φυσιολογικο τοκετο χωρις επισκληριδιο.Δεν εμφανισε ικτερο.

Μετρησεις απο την γεννηση της.

Ημ Γεν. 10-9 4000 κιλα (εξοδου 3850)

11-10 4650

11-11 5300

20-12 5650

17-01 6000

γευματα κανει την μερα καθε μιση-μια ωρα εως 3 ωρες.την νυχτα κοιμαται απο τις 11 μεχρι τις 5-6 το πρωι,τρωει απο το ενα στηθος ξανακοιμαται κ ξυπναει στις 8.πανες βρεχει αρκετες,κακα κανει ποτε 1-2 φορες την ημερα ποτε ανα 2 ημερες μια φορα,κανονικα μουσταρδι με σπορακια.

δεν εχει γκρινια ιδιαιτερη.

αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αρχικα εχω ανησυχησει που δεν παιρνει το τελευταιο διμηνο πολυ βαρος ,ο παιδιατρος μου ειπε στην αρχη θα το δουμε κ τον επομενο μηνα (απο 3 σε 4 μηνων) ,δεν αναφερε καν για ξενο γαλα.αυτην την φορα μου ειπε οτι το σκαρι της ειναι τετοιο κ οτι αυτο το βαρος θα παιρνει,να μην ανησυχω.ειναι ενταξει με το βαρος μας?θα πρεπει να κοιταξω κατι αλλο?η μικρη τρωει καθε μιση-μια ωρα εως 3 ωρες,την βαζω δηλ στο στηθος με το παραμικρο.μηπως θα ηταν καλυτερα να την αποσπω περισσοτερη ωρα μεχρι το επομενο γευμα για να μη γκρινιαζει στο στηθος οταν τρωει τοσο συχνα κ δεν υπαρχει εντονη ροη?

στις 14 φεβρουαριου στο επομενο ραντεβου με τον γιατρο,θα αρχισουμε φρουτα κ κρεμες.οταν αρχισει να τρωει ικανοποιητικα θα μειωσω καποιο γευμα στον θηλασμο?θα αρχισει με τις τροφες να παιρνει περισσοτερο βαρος?εσεις πως βλεπετε μεχρι τωρα το βαρος μας?ποτε μας ανησυχει?

αυτα προν παρον.σορρυ για το μεγαλο ποστ.

Νενακι καλα ειναι να θηλαζεις το παιδι οπως κ κανεις οποτε θελει κ να μη του αποσπας τη προσοχη για να φαει αργοτερα,τουλαχιστον αυτο εκανα κ εγω,για να μην ανχωνεται το παιδι αδικαι.Αν ειδα καλα βαζει κοντα στα 300 γραμμαρια καθε μηνα..Μου φαινεται οτι ειναι λιγο δεδομενου οτι μεχρι τον 6ο διπλασιαζον το βαρος γενησης.Παντως οταν θα ξεκινησετε στερεες λενε οτι δε παιρνουν τοσο βαρος οπως με το γαλα.Δεν θα βγαλεις θηλασμους,αντιθετως προτεινεται να θηλαζεις κ μετα να δινεις τη στερεα τροφη καθως οπως εχω διαβασει,η στερεες μεχρι το χρονο αποτελουν δευτερευουσα τροφη,κυρια ειναι το γαλα.Θα σουπουνε κ οι εμπειροτερες τη γνωμη σου καθως δε μπορω να βοηθησω για το βαρος κ τι μπορεις να κανεις.

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

σε ευχαριστω Λενα για την απαντηση.περιμενω βεβαια και την απαντηση της Αγλαϊας αν διαβασει το ποστ μου.

και εγω αυτο κανω μεχρι τωρα με τον θηλασμο,τρωει οποτε γκρινιαξει απλα οταν το βραδυ ή το μεσημερι θελει να φαει αρκετα για να κοιμηθει κιολας,γκρινιαζει γιατι εχει φαει πριν μιση-μια ωρα κ δεν εχει πολυ γαλα.

αυτο με τις στερεες δε το ηξερα οτι συνεχιζονται τα ιδια γευματα κ συμπληρωνουμε με τροφη..εγω ηξερα οτι δινεις τροφη κ συμπληρωνεις με γαλα.αρα οι πιθανοτητες που ειχα να αφησω κ καμια ωρα την μικρη σε αλλα χερια να βγω για καμια δουλεια παει στραφι παλι....