Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πως θα σταματησει αυτο?

Recommended Posts

δεν ξερω αν ειμαι στη σωστη ενοτητα αλλα θελησα να ανοιξω αυτο το θεμα με αφορμη κατι που μου ειπε η μανα μου το πρωι.

εψαχνε στο facebook στα χαριζονται για να βρει νομιζω ενα ποδηλατο.εκει που εψαχνε βρηκε μια κοπελα η οποια ζητουσε να της χαρισουν παιδικα ειδη,και σε μια αλλη σελιδα βρηκε την ιδια κοπελα να πουλαει τα πραγματα τα οποια της ειχαν χαρισει!!!!και ρωταω(επειδη πολλες κοπελες εχουν αναγκη και το εχουμε δει και μεσα στο forum)ειναι σωστο αυτο?εχουν κανει δηλαδη αυτο το πραγμα επαγγελμα!το κακο με αυτο ειναι οτι πραγματι υπαρχουν ανθρωποι οι οποιοι για καποιους λογους εχουν οντως αναγκη απο καποια πραγματα αλλα με ολα αυτα που ακους κατα καιρους δυσκολευεσαι να πιστεψεις αν θα πανε τα πραγματα που θα δωσεις για να βοηθησουν η αν θα πουληθουν.το θεωρω απαραδεκτο ρε κοριτσια αυτο που γινεται!το λεω γιατι οταν εμεινα εγκυος πολλα ατομα με βοηθησαν με ρουχαλακια σεντονακια κλπ γιατι πραγματικα βρεθηκαμε σε μια κατασταση την οποια δεν την ειχαμε υπολογισει και χρειαστηκαμε βοηθεια.αν ομως ολοι αυτοι που απλοχερα τοτε με βοηθησαν ηταν επιφυλακτικοι και δεν ειχα βοηθεια απο πουθενα δε ξερω τι θα εκανα.γιατι λοιπον μια κοπελα που θα εχει αναγκη τη βοηθεια μας να τη περνει στο λαιμο του ο επαγγελματιας ζητουλας??θα σταματησει ποτε αυτο?

qcKmp2.png

Διαφημίσεις

Εχεις δικιο, ειναι κριμα να γινεται αυτο και στο τελος να μενουν αβοηθητα καποια ατομα που οντως χρειαζονται βοηθεια...

Μηπως η κοπελα ειχε αναγκη απο ρευστο (μετρητα) και αυτος ηταν ενας ευκολος τροπος να το βγαλει? Θελω να πω, κανεις δεν θα μου δωσει 100 ευρω αν βγω σε μια δημοσια σελιδα (οπως το facebook) και τα ζητησω, ενω αν παρω καποια απο αυτα που χαριζονται -που στην ουσια δεν με επιβαρυνουν αφου χαριζονται- και μετα τα χαρισω? Ετσι θα μπουν στην τσεπη μου καποια χρηματα που εχω αναγκη..

Δεν την ασπαζομαι αυτη τη σκεψη αλλα μηπως σκεφτεται καπως ετσι?

Οσο για την ερωτηση σου, δυστυχως δεν νομιζω πως μπορουμε να κανουμε και πολλα! Αν παλι υπαρχει τροπος, θα ηθελα κι εγω να τον μαθω!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

εχμ.... βασικά θέλει και λίγη λογική σκέψη από τους ευεγερτούντες. Διότι άμα έχει πραγματικά ανάγκη κάποιος, λίγο δύσκολο να εχει υπολογιστές, ίντερνετ, λογαριασμούς στο facebook, κ.λπ.:rolleyes:

Άρα με την αφέλειά μας μερικές φορές γινόμαστε συνένοχοι σε τέτοιου είδους απάτες.

.....δε νομίζω τάκη....

γιατι μονο στο facebook γινετε αυτο ? εδω μεσα ξερετε ποσα εχω δει ?ειδικα απο αλλα φορουμ που τουσ τα χαρισαν ερχοντε εδω και τα μοσχοπουλανε .....

ylSkp1.pngrwLVp1.png

Δυστυχώς η μόνη λύση στο πρόβλημα αυτό είναι να χαρίζεις μόνο σε άτομα που τα γνωρίζεις ή τα γνωρίζουν φίλοι/συγγενείς σου. Αλλιώς, ισχύει η παροιμία "Κανε το καλό και ρίξτο στο γυαλό".... και ας παει όπου θέλει...

Σαμπως σε συλλόγους, ιδρύματα, κλπ (γνωστά ή λιγοτερο γνωστά) οταν δίνεις πράγματα ή χρήματα, είσαι σίγουρος ότι πηγαίνουν πραγματι για καλό σκοπό;;

Διαφημίσεις

Έχει απόλυτο δίκιο η marigoula. Γι' αυτό κι εγώ αποφεύγω τις φιλανθρωπίες μέσω ίντερνετ κλπ, και δίνω ό,τι έχω από χέρι σε χέρι. Με αυτήν την κρίση ειδικά, γνωρίζω πολλές οικογένειες με παιδιά, που ένας ή και οι δύο γονείς μείνανε άνεργοι και που έχουν μεγάλες ανάγκες, ακόμα και στο πολύ στενό μου περιβάλλον. Αν εξαλειφθεί κάποτε αυτό, τότε ναι, θα κοιτάξω και μακρύτερα, δυστυχώς όμως δεν το βλέπω για σύντομα...

Από την άλλη. υποστηρίζω και κάποιους συλλόγους και φιλανθρωπικά ιδρύματα, και πάλι με τη λογική της προλαλήσασας. Αν πάνε αλλού τα λεφτά, ο Θεός κι η ψυχή τους.

τι να πω ρε κοριτσια ολα θυσιαζονται στο βωμο του κερδους!!!αν εχουν μερικοι αναγκη απο χρηματα ας πανε να δουλεψουν στη τελικη και οχι να πουλανε πραγματα που καποιοι τα δινουν απτη καλη τους τη καρδια!!δε ξερω σε αλλα φορουμ τι γινεται γιατι δε το εχω ψαξει και πολυ το θεμα αλλα εδω δεν εχω διαβασει και λιγα.μπορει να κανω το τοσο τοοοοοοοοοσο αλλα με χαλαει ρε μαιδι μου αυτο το πραγμα!εγω δεν εχω κανεναν γνωστο που να εχει αναγκη για να του δωσω πραγματα που πλεον δε τα χρειαζομαι,οσο για αυτα τα κουτια που βλεπουμε στα σουπερ μαρκετ με τα λεφτα που λενε οτι πανε για καλους σκοπους κλπ,δε τα εμπιστευομαι καθολου!οταν ομως δω καποια κοπελα απο εδω πχ που να εχει αναγκη εκει ναι ρε γμτ θα τα δωσω γιατι με πιανει και συγκινηση με τα μωρα!!αλλα εδω ειναι οπως το λεει η κοπελια,κανε το καλο και ριχτο στο γυαλο!!!

qcKmp2.png

εχμ.... βασικά θέλει και λίγη λογική σκέψη από τους ευεγερτούντες. Διότι άμα έχει πραγματικά ανάγκη κάποιος, λίγο δύσκολο να εχει υπολογιστές, ίντερνετ, λογαριασμούς στο facebook, κ.λπ.:rolleyes:

Άρα με την αφέλειά μας μερικές φορές γινόμαστε συνένοχοι σε τέτοιου είδους απάτες.

αυτο ακριβος θα ελεγα και εγω παρακολουθουσα πολλα θεματα εδω μεσα εδω κ πολυ καιρο και θυμαμαι μια περιπτωση κοπελας αχαριστης θα μπορουσα να πω...οπου ελεγε δεν ειχε λεφτα να φαει τις εκοψαν το ρευμα κτλ αλλα σχεδον καθε μερα ειχε ιντερνετ κ λαπτοπ και ηταν ον λινε ....ξερω πως αν πεινανε τα παιδια σου το πρωτο που κανεις ειναι να κοψεις αυτα που δεν ειναι παραιτητα και το πρωτο που κοβεις ειναι το ιντερνετ κ αν χρειαστει πουλας και το λαπτοπ για να εχεις εστω λιγα εσοδα να παρεις ενα ψωμι κατι,,,, βεβαια μετα απο καιρο μαθαμε πως η κοπελα πηρε κ bmw :shock: με τα λεφτα σας...μετα απο αυτο οσες φορες και αν διαβαζα κατι αναλογο δεν το πιστευα βεβαια ξερω πως πραγματικα υπαρχουν ανθρωποι που εχουν αναγκη την βοηθεια μας αλλα μετα απο αυτο δυστιχος λιγη πια θα βοηθουν:( η τουλαχιστον θα το ψαχνουν πρωτα... και στην περιπτωση της κοπελας που τα ζηταγε ματα τα πουλαγε τι να πω ΝΤΡΟΠΗ....:evil: και στο κατω κατω αν ειχε αναγκη απο ρευστο ας εβγεν ε να πει εχω αναγκη απο δουλεια επειγων ολο και καποιος κατι θα τις προτινε κατι...

Εχετε απολυτο δικιο ολες...

Απλα να πω πως το ζητημα της δουλειας δεν ειναι -πλεον- τοσο ευκολο.. Φταιει η κριση? Φταιει το μυαλο μας? Δεν ξερω τι γινεται ρε κοριτσακια.... Κι εγω εψαχνα δουλεια οσο ηταν σε αναρρωτικη ο αντρας μου για 11 μηνες αλλα δεν βρηκα τιποτα και πιστεψτε με εψαχνα καθημερινα και οπου να 'ναι! Θελω να πω πως δεν εκανα επιλογες, ουτε ελεγα δεν παω για φυλλαδια π.χ. Ακομα και για καθαριστρια, περασα απο συνεντευξη (και δεν το αναφερω με σκοπο να υποτιμησω το επαγγελμα της καθαριστριας, ισα - ισα που για εμενα καμμια δουλεια δεν ειναι ντροπη).. Καθε μερα πηγαινα απο τον ΟΑΕΔ για να μου λενε πως δεν βρεθηκε τιποτα ή πως δεν εχουν τιποτα νεοτερο και καθε 1η του μηνα να ανανεωνω την καρτα.. Απλα θελω να πω πως δεν ειναι ευκολη η ευρεση εργασιας..

Δεν ειμαι εναντια σε καμμια σας, ισα - ισα συμφωνω και επαυξανω με οσα λετε, ειδικα στο θεμα περικοπων οταν υπαρχει αναγκη. Η μονη μου "ενσταση" ειναι στο θεμα της δουλειας... Κι αυτο επειδη το εζησα απο πρωτο χερι... :(:(

Παντως κι εγω θα θεωρουσα πιο εντιμο το να βγω να πω εχω αναγκη ή να πουλησω ο,τι εχω και δεν εχω απο αυτη την κινηση που κανουν ορισμενα ατομα... Νιωθω σαν να παιρνω κατι που ανηκει σε καποιον που το εχει μεγαλυτερη αναγκη απο εμενα... :roll:

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Διαφημίσεις

...........Αλλιώς, ισχύει η παροιμία "Κανε το καλό και ρίξτο στο γυαλό".... και ας παει όπου θέλει...

Σαμπως σε συλλόγους, ιδρύματα, κλπ (γνωστά ή λιγοτερο γνωστά) οταν δίνεις πράγματα ή χρήματα, είσαι σίγουρος ότι πηγαίνουν πραγματι για καλό σκοπό;;

πριν μερικά χρόνια είχε πάει ο παππούς μου διακοπές στη θεία μου στο εξωτερικό και αρρώστησε και πέθανε!!!

η θεία μου χάρησε όλα του τα ρούχα - παπούτσια για τους φτωχούς, λίγες βδομάδες μετά είδε τα Ελληνικά σκαρπίνια της δεκαετίας του '70 του παππού να πωλούνται προς 25 δολλάρια!!

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

ενταξει ισως να μη το διατυπωσα καλα και να φανηκε καπως για τη δουλεια,σιγουρα δεν ειναι πια τοσο ευκολο να βρεις δουλεια οσο πριν τη κριση και το ξερω πολυ καλα γιατι ειχα βρεθει εγκυος,χωρις δουλεια,με τον αντρα μου να μη μπορει να βρει τιποτα και πραγματικα ειμασταν σε αρκετα δυσκολη κατασταση.με εχουν βοηθησει πολλα ατομα εκεινη τη περιοδο με ρουχαλακια κλπ και τους ευγομονω,γιαυτο κιολας ανοιξα το θεμα επειδη υπαρχουν αυτοι οι "κυριοι" που το κανουν επαγγελμα το θεμα.σημερα και εγω με τη σειρα μου εδωσα σε μια κοπελα πραγματα τα οποια μου ειχαν μεινει και δε τα χρειαζομουν,γιατι λοιπον να μη τα δωσω αφου ειχε αναγκη?αν ομως τα πραγματα ηταν αλλιως και απλα τα ηθελε για να τα πουλησει θα ενιωθα μεγαλο κοροιδο.γιατι τα πραγματα φτανουν σε απιστευτο σημειο,ακου τα παπουτσια του παππου για 25 δολλαρια!!!!αισχος ρε παιδια ε να ειμαστε και καπου ανθρωποι!!!!!

qcKmp2.png