Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

νοιώθω χάλια

Recommended Posts

Πριν 2 μήνες χώρισα με τον σύζυγό μου. Έχουμε 2 παιδάκια που ζουν μαζί μου. Έχουμε συμφωνήσει λοιπόν να τα βλέπει 2 σαββατοκύριακα τον μήνα. Γενικά δεν έχω βάλει εμπόδια στην επικοινωνία μαζί τους. Ακόμα και καθημερινές αν θέλει, δεν τον εμποδίζω (εκτός φυσικά και αν έχω κανονίσει κάτι άλλο) να έρχεται σπίτι και να τα βλέπει. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν το πρώτο που θα διανυκτέρευε ο μεγαλός μου γιος μαζί του. Όταν ήρθε και τον πήρε για να φύγουν μόνο που δεν έβαλα τα κλάματα και ειδικά όταν είδα πόσο χαρούμενος ήταν ο μικρός. Πέρασα ένα άσχημο Σαββατοκύριακο. Με έπιασε μελαγχολία και στεναχώρια. Είχα βέβαια τον άλλο μου γιο μαζί μου αλλά παρόλα αυτά ήμουν στεναχωρημένη. Την επόμενη που μου τον έφερε στο σπίτι, έκλαιγε γιατί ήθελε και άλλη βόλτα. Εκεί με αποτελείωσε. Άρχισα να σκέφτομαι μήπως το παιδί δεν περνάει καλά μαζί μου, μήπως νοιώθει παραμελημένο, ότι δεν είμαι καλή μητέρα κλπ. Ξέρω πως δεν είναι σωστό να σκέφτομαι έτσι, όμως δεν μπορώ να το αποφύγω. Από το Σάββατο είμαι χάλια, απογοητευμένη και δεν έχω όρεξη για τίποτα. Και δεν υπάρχει χειρότερη εποχή για να πέσω ψυχολογικά, ειδικά τώρα που έχω τόσα στο κεφάλι μου.

kh4Ap3.png

Διαφημίσεις

οταν ζεις με εναν ανθρωπο υπαρχουν καποιες ισοροπιες σωστα?τωρα αλλαξαν για εσενα τα δεδομενα και ερχονται αλλα μετρα και σταθμα στην ζωη σου.παρτο δηλ. ετσι και θα δεις δεν ειναι και τοσο κακο.ο μπαμπας (και ποιοι πατεραδες εχουν ολη την ευθυνη που χουμε εμεις)θα ειναι για την διασκεδαση και αντε και κανα μικρο τρεξιματακι και εσυ θα εισαι απλα η μαμα που τα ζοριζεις να διαβαζουν να πηγαινουν φροντιστηριο και τετοια αλλα θα εισαι μια ηρεμη μαμα γτ εχεις τα παιδια σου κοντα σου γερα και εισαι ησυχη και προπαντον ελευθερη και ωραια.κανε θετικες σκεψεις αγαπα και προσεχε τα ζουζουνια σου και θα δεις κερδισμενη θα βγεις και οχι χαμενη

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Εσένα σε βλέπει συνέχεια.. Λογικό δεν είναι να του λείπει ο μπαμπάς του?

Καθόλου μην τα σκέφτεσαι αυτά..

Ισα ίσα να χαίρεσαι που περνάει καλά με τον μπαμπά του.. ;)

Nothing you would take... Everything you gave...

Εσένα σε βλέπει συνέχεια.. Λογικό δεν είναι να του λείπει ο μπαμπάς του?

Καθόλου μην τα σκέφτεσαι αυτά..

Ισα ίσα να χαίρεσαι που περνάει καλά με τον μπαμπά του.. ;)

Αυτό.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Πριν 2 μήνες χώρισα με τον σύζυγό μου. Έχουμε 2 παιδάκια που ζουν μαζί μου. Έχουμε συμφωνήσει λοιπόν να τα βλέπει 2 σαββατοκύριακα τον μήνα. Γενικά δεν έχω βάλει εμπόδια στην επικοινωνία μαζί τους. Ακόμα και καθημερινές αν θέλει, δεν τον εμποδίζω (εκτός φυσικά και αν έχω κανονίσει κάτι άλλο) να έρχεται σπίτι και να τα βλέπει. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν το πρώτο που θα διανυκτέρευε ο μεγαλός μου γιος μαζί του. Όταν ήρθε και τον πήρε για να φύγουν μόνο που δεν έβαλα τα κλάματα και ειδικά όταν είδα πόσο χαρούμενος ήταν ο μικρός. Πέρασα ένα άσχημο Σαββατοκύριακο. Με έπιασε μελαγχολία και στεναχώρια. Είχα βέβαια τον άλλο μου γιο μαζί μου αλλά παρόλα αυτά ήμουν στεναχωρημένη. Την επόμενη που μου τον έφερε στο σπίτι, έκλαιγε γιατί ήθελε και άλλη βόλτα. Εκεί με αποτελείωσε. Άρχισα να σκέφτομαι μήπως το παιδί δεν περνάει καλά μαζί μου, μήπως νοιώθει παραμελημένο, ότι δεν είμαι καλή μητέρα κλπ. Ξέρω πως δεν είναι σωστό να σκέφτομαι έτσι, όμως δεν μπορώ να το αποφύγω. Από το Σάββατο είμαι χάλια, απογοητευμένη και δεν έχω όρεξη για τίποτα. Και δεν υπάρχει χειρότερη εποχή για να πέσω ψυχολογικά, ειδικά τώρα που έχω τόσα στο κεφάλι μου.

Kαλή μου θα σου πω το πρώτο συναίσθημα που μου ήρθε όταν διάβασα το μήνυμά σου. Σκέφτηκα τι κρίμα ενας πατέρας να βλέπει μόνο 2 σ/κ τα παιδάκια του......... και εσένα γλυκια μουσε καταλαβαίνω 100%100 άλλωστε για έχω γραψει απο χθες και εγώ ένα σχετικό θέμα με τα συναισθήματα του παιδιού ...

Διαφημίσεις

Μην στενοχωριέσαι καθόλου. Εσύ είσαι ο γονιός που μένουν μαζί, που τους βάζει απαγορεύσεις, όρια κλπ, ό,τι χρειάζεται για να γίνει σωστός άνθρωπος ένα παιδί. Συχνά ο πατέρας, που τα βλέπει σπανιότερα, θα γίνει ο "καλός" της υπόθεσης. Είτε αυτό σημαίνει ένα ποτήρι κοκακόλα παραπάνω, είτε μια τρέλλα που η μαμά απαγορεύει, τέτοια πραγματάκια, χαζά, που το παιδί πιστεύει ότι "ξεπέρασε' το όριο του σπιτιού.

Ο καλός μου έχει έναν γιο από τον πρώτο του γάμο. Είναι τώρα 13 ετών το παιδί. Τον έχουμε στο σπίτι μας κάθε δεύτερη Κυριακή, εδώ και περίπου 7-8 χρόνια. Όταν η ώρα πλησιάζει να τον πάει ο άντρας μου στη μαμά του, ο μικρός λυσσάει και θέλει πάντα να το καθυστερήσει. Γιατί? Γιατί στη μαμά έχει κανόνες, διάβασμα, ώρα ύπνου συγκεκριμένη. Ενώ στο σπίτι του μπαμπά ψιλοξεσκάει από τα καθημερινά. Αλλά φυσικά τη μαμά του τη λατρεύει, όπως όλα τα παιδιά άλλωστε.

Άρα μη σκας για χαζομαρίτσες. Το παιδάκι σου σ' αγαπάει και δεν σ' αλλάζει με τίποτα. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς... οδοντόκρεμες!

it's never too late to start all over again

Τα ξέρω όλα αυτά. Τα είχα σκεφτεί και πριν ακόμα αποφασιστεί ο χωρισμός. Όμως δεν περίμενα να το πάρω τόσο κατάκαρδα και να με επηρεάσει τόσο. Πριν από αυτό το Σαββατοκύριακο, τον έπαιρνε χωρίς διανυκτέρευση και μόλις μου τον έφερνε έτρεχε να με αγκαλιάσει και να μου πει τι έκανε. Προχθές όμως τίποτα, ήθελε απλά να ξαναφύγουν. Μόλις όμως έφυγε ο πατέρας του ήταν μια χαρά, αγκαλιές και φιλιά.

kh4Ap3.png

σε καταλαβαινω......

αλλα για σκεψου ποσο τυχερη εισαι... που τα παιδακια σου εχουν ενα μπαμπα που κανει το αυτονοητο!!! τα αγαπαει και τους το δειχνει, τα κανει να περνανε καλα!!!!!

σου μιλαει παιδι χωρισμενων γονιων, με μαμα που καθε φορα που γυρναγα σπιτι απο εξοδο με τον πατερα μου, ηταν μεσα στα μουτρα και τη θλιψη...

εφτασα σε σημειο να γυρναω σπιτι και να κρυβω τη χαρα μου και το ποσο καλα περασα...

εισαι τυχερη, θα δεις, με τον καιρο θα καταλαβεις οτι θα επρεπε να χαιρεσαι......

Συμφωνώ με όσα έχουν ειπωθεί. Για να νοιώθεις καλύτερα και να μην αισθάνεσαι ότι είσαι η μαμα με το πρόγραμμα και τους περιορισμούς προσπάθησε να βρίσκεις χρόνο να κάνετε και μαζί πραγματα που τους αρέσουν. Πχ ξυπνήστε το σάββατο ή την κυριακή το πρωι και πηγαίνετε βόλτα, κούνιες και ότι άλλο τους αρέσει ώστε να υπάρχει και το σαβ/κο με τη μαμα που περνάνε το ίδιο ωραία όπως και με το μπαμπά.

Με το μπαμπά τους μπορείτε να επικοινωνείτε και να συνυπάρχετε?πχ μπορείτε να πάτε όλοι μαζί σε πάρκο με κουνιες και καφε, ή για παγωτό ωστε να περνάτε και κοινές ώρες.Τις ώρες που τα παιδιά θα παίζουν εσύ μπορείς να διαβάσεις ένα περιοδικό. Ξέρω γνωστούς που το έχουν δουλέψει πολύ με αυτόν τον τρόπο και αξίζει. Βγάλε τις μαυρες σκέψεις από το μυαλό σου. Κάνεις το καλυτερο που μπορείς, μην το ξεχνάς!

Γενικότερα κάνω πράγματα μαζί τους. Το απόγευμα που σχολάω όσο διάθεση και να μην έχω, ποτέ δεν γυρίζουμε αμέσως σπίτι. Πάμε στις κούνιες, βόλτα με τα καρότσια. Και τα έκανα και πριν τον χωρισμό. Παρόλα αυτά, όπως είπα και νωρίτερα δεν εμποδίζω να τα βλέπει και ποτέ δεν θα τον εμπόδιζα όσο άσχημα και αν αισθανόμουν. Μάλλον τελικά ζηλεύω που τα παιδιά παρόλο που όσο ζούσε μαζί μας δεν ασχολιόταν μαζί τους, κάνουν σαν τρελά όταν τον βλέπουν.

kh4Ap3.png

Διαφημίσεις

Kαλώς ή κακώς τα παιδιά θέλουν και τους δύο γονείς. Και πρέπει να διατηρήσεις καλή επαφή με τον πρώην άνδρα σου για το καλό των παιδιών, άσχετα γιατί χωρίσατε. Το ξέρω είναι δύσκολο, ίσως φαίνεται αδύνατο και ακατόρθωτο, αλλά προσπάθησε για το καλό τους. Έτσι, ίσως έχεις σύμμαχο και τον άνδρα σου και μπορέσεις έτσι να ελέγξεις καλύτερα τα παιδιά.