Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σκυλάκι στο σπίτι!!

Recommended Posts

Καλησπέρα ,

πρόσφατα αποχτήσαμε ένα μικρό λαβραντορακι στο σπίτι γιατί η μικρή μου το ήθελε πάρα πολύ (είναι 8 χρονών) είναι πολύ χάρουμενη και παίζει συνέχεια μαζί του , αλλά θα ήθελα να μου πείτε αν θα πρέπει να προσέξω κάτι απο θέματα αρρώστιας για την κόρη μου ;

Διαφημίσεις

Αν το σκυλάκι είναι πλήρως εμβολιασμένο και τηρούνται οι κανόνες υγιεινής,δεν θα υπάρξει πρόβλημα.Υπενθύμιζε στο κοριτσάκι σου να μην φιλάει το σκυλί και να πλένει τα χέρια της μετά απο κάθε τους παιχνίδι :-)

χαρα εμεις ειχαμε στην αυλη γερμανικο ποιμενικο,πληρως εμβολιασμενο και μπανιαρισμενο παντα.. να προσεχει απλα οταν τρωει να μη της γλυφει το φαγητο της γιατι εμας ηταν λιχουδης, μας αρπαζε τα παγωτα απο τα χερια..κατα τ'αλλα καλο πλυσιμο των χεριων και βασικοι κανονες υγιεινης και καλα παιχνιδια.. το καλυτερο δωρο της κανατε..

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

αν το σκυλάκιτο περιποιήστε (από άποψη καθαριότητας) και συμβουλευτείται τον κτηνίατρο για εμβόλια, χάπια, σπρέι και ότι άλλο χρειάζεται το συγκεκριμένο σκυλάκι δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα! σίγουρα θα πρέπει να πλένει το παιδάκι τα χέρια του πριν το φαγητό.αρσενικό η θυλικό είναι το σκυλάκι; ίσως αργότερα χρειαστεί και στείρωση θα σας συμβουλέψει και ο κτηνίατρος.

Παναγιώτης 4,5 χρονών

Αχ σας ευχαριστώ όλες!!

Του έχουμε κάνει όλα τα εμβόλια στον κτηνίατρο απο αυτό το θέμα είναι οκ!

Τώρα θα προσέχω για χεράκια και το φαγητό όπως μου είπατε! Πω πω είναι καταενθουσιασμένη η μικρή! Όντως το καλύτερο δώρο! :P

Μαρή το σκυλάκι είναι αρσενικό και τον λέμε Έκτορα .. ναι μας είπε ο κτηνίατρος για στείρωση αλλά δεν θέλω ακόμα τουλάχιστον...

Διαφημίσεις

Εφόσων είναι εμβολιασμένο και αποπαρασιτωμένο το σκυλάκι σας, απλά κρατάτε τους κανόνες υγιηνής και θα είστε οκ...

Τα σκυλιά είναι πολύ καθαρά ζωακια!

Θα δεθεί πολύ με τη μικρή σου θα δεις. Επίσης θα δεις πόσο υπεύθυνη θα γίνει! :D

Μου αρέσει να χαμογελώ να να βλέπω τον κόσμο μέσα από ροζ γυαλιά..!Μου φτιάχνει τη διάθεση

ρωτάω γιατί το δικό μας είναι θυλικό και μία φορά το μήνα "λέρωνε" δεν ξέρω πολλά για μεγάλα σκυλιά, εμάς είναι 13 κιλά και δεν παίρνει άλλο, είναι τώρα 4 χρονών σχεδόν

Παναγιώτης 4,5 χρονών

είναι όντως απίθανο το δώρο.

και τα παιδιά ηρεμούν πολύ με έναν σκύλο .

Εγώ όταν ήμουν φοιτήτρια κοιμόμουν με τον σκύλο στο δωμάτιο μου για να μην νοιώθω μοναξιά (επειδή έμενα μόνη).

(μετά την θέση του την πήρε .... άλλος).

Η ηλικία της είναι κατάλληλη για να έχει ζωάκι και μόνο λίγο τα χεράκια να έχεις το νου σου .

Καλό θα είναι μετά το πλύσιμο και λίγο οινόπνευμα.

Αλλά κάτι άλλο τις ευθύνες του ζώου να τις επικοντιστή η μικρή - όχι εσύ -

Να μάθει να είναι υπεύθυνη για τον σκύλο της και γενικά αυτό θα την βοηθήσει παρα πάρα πολύ στην ζωή της.

Να τον ταΐζει να του βάζει το νεράκι του καθημερινά και γενικά να τον φροντίζει και να τον βγάζετε μαζί βόλτες.

Και ακόμα μια καλή ιδέα θα ήταν να αγοράσετε και ένα βιβλίο για σκυλιά για να αρχίσετε μαζί την εκπαίδευση του !!!!!!

τα Λαμπραντόρ αγαπούν πολύ τα παιδιά και μαθαίνουν πολλά με μια απλή εκπαίδευση.

-να το χαίρεστε!!!!!!!-

ξέρεις κάποιο συγκεκριμένο βιβλίο; γιατί και μάς ενδιαφέρει το θέμα!!! Εχω και μια απορία, μετά την βόλτα τους και πριν μπείτε σπίτι κρατάτε και κάποιον άλλο κανόνα υγειινής; π.χ. του καθαρίζεται τα ποδαράκια του ή τον βάζεται κατευθείαν στην μπανιέρα; γιατί όσο ναναι την ανάγκη τους κάνουν στην βόλτα, κια όταν μπαίνουν στο σπίτι μετά απ' αυτό δεν υπάρχει πιθανότητα να μεταδώσουν κάποια νοσήματα;

Καλημερα να σου απαντησω εγω μιας και εχω και εγω ενα μικρο

σκυλακι,Μετα την βολτα του καθαριζω τα ποδια με μωρομαντηλα αν ομως ειναι πολυ βρωμικα τον πλενω.Μια φιλη μου του καθαριζει τα ποδια με πενταντιν αλλα οταν ρωτησα τον κτηνιατρο μου ειπε οτι ειναι υπερβολη.

Διαφημίσεις

Καθαρίζουμε ποδαρακια με μωρομαντιλο, τα υπολοιπα ειναι υπερβολη κατ εμε και κατα την γνωμη του κτηνιατρου...

Υπαρχει και φορουμ για σκυλακια που θα βριετε πολυτιμες πληροφορίες!

Μου αρέσει να χαμογελώ να να βλέπω τον κόσμο μέσα από ροζ γυαλιά..!Μου φτιάχνει τη διάθεση

Βιβλίο δεν ξέρω κανένα συγκεκριμένο άλλα αν πας σε ένα βιβλιοπωλείο σίγουρα θα βρεις .

Να πάρεις βιβλίο για Λαμπραντόρ που είναι η ράτσα σας.

Έχει σημασία αυτό .

Όλα βεβαία τα σκυλιά εκπαιδεύονται αλλά κάθε ράτσα έχει κάποιες ιδιαιτερότητες που θέλουν προσοχή.

ο αδερφος μου κι εγω μεγαλωσαμε με σκυλακι στο απιτι.οινοπνευμα μετα το πλυσιμο των χεριων βαζαμε τους πρωτους μηνες,μετα παιδιατρος και παθαλογος ειπαν στη μητερα μου οτι ηταν υπερβολη και καλο πλυσιμο χεριων αρκει.οσο για τα ποδια του ζωου,στην αρχη η μητερα μου τα περνουσε..απολυμανση!(τι τραβαγε ο καλος μου!)αλλα οι γιατροι της ειπαν οτι ειναι επισης υπερβολικο.οποτε αν ηταν λερωμενα(εννοω λασπη σε βροχερες μερες η νερα στο δρομο)τα επλενε με.. παιδικο σαμπουαν.κατα τα αλλα μωρομαντιλα.

παντως ειναι μια κινηση που δε θα μετανιωσεις.τα συναισθηματα και το δεσιμο που θα δημιουργηθει με το παιδι θα βοηθησει πολυ τη συναισθηματικη του αναπτυξη.εμεις μαθαμε να ειμαστε υπευθυνοι για την φροντιδα ενος πλασματος που μας ειχε αναγκη καλα καλα για την επιβιωση του.ξεφευγεις απο το ρολο παιδι και μονο παιδι,εισαι κι εσυ υπευθυνος για μια ζωουλα.δεν μπορω να το περιγραψω απολυτα,ελπιζω να καταλαβες τι εννοω...

children=world:D

happy children=better world:wink:

Διαφημίσεις

• 1 month later...

και εμεις μεγαλωσαμε με κατοικιδια-ημασταν και σε χωριο-και πραγματικα νομιζω οτι τα ζωακια βοηθουν πολυ στην ωριμανση της συναισθηματικης μας ταυτοτητας...αυτο που μας τονιζε διαρκως η μαμα μου και θα το εκανα και εγω στα μικρα μου, ειναι οτι κανενα ζωακι δεν ειναι παιχνιδι και οτι η ανατροφη του αποτελει μια σημαντικη και σοβαρη ευθυνη!!

καλη ζωη ευχομαι με το νεο σας φιλο!!

Επισης και το dogforoum.gr ειναι πολυ καλο φορουμ για σκυλια. Εχω ενα μικρο γκριφον κανις (το αβαταρ μου) και ειναι 5 κιλα, θηλυκο. Με καλυψαν οι προλαλησαντες (:P) σε οτι αφορα την καθαριοτητα. Θα δεις και ποσο υπευθυνη θα γινει η κορουλα σου με το σκυλακι!

h0MYp3.png

ο αδερφος μου κι εγω μεγαλωσαμε με σκυλακι στο απιτι.οινοπνευμα μετα το πλυσιμο των χεριων βαζαμε τους πρωτους μηνες,μετα παιδιατρος και παθαλογος ειπαν στη μητερα μου οτι ηταν υπερβολη και καλο πλυσιμο χεριων αρκει.οσο για τα ποδια του ζωου,στην αρχη η μητερα μου τα περνουσε..απολυμανση!(τι τραβαγε ο καλος μου!)αλλα οι γιατροι της ειπαν οτι ειναι επισης υπερβολικο.οποτε αν ηταν λερωμενα(εννοω λασπη σε βροχερες μερες η νερα στο δρομο)τα επλενε με.. παιδικο σαμπουαν.κατα τα αλλα μωρομαντιλα.

παντως ειναι μια κινηση που δε θα μετανιωσεις.τα συναισθηματα και το δεσιμο που θα δημιουργηθει με το παιδι θα βοηθησει πολυ τη συναισθηματικη του αναπτυξη.εμεις μαθαμε να ειμαστε υπευθυνοι για την φροντιδα ενος πλασματος που μας ειχε αναγκη καλα καλα για την επιβιωση του.ξεφευγεις απο το ρολο παιδι και μονο παιδι,εισαι κι εσυ υπευθυνος για μια ζωουλα.δεν μπορω να το περιγραψω απολυτα,ελπιζω να καταλαβες τι εννοω...

κ μεις τη δικιά μας , πουν ειχαμε μέσα στο σπίτι με παιδικό σαμπουάν τη πλέναμε γιατι τα σκυλιά έχουν διαφορετικό ph από τους ανθρώπους κ της δημιουργουσαν δερματικά τα κανονικά!!!!

πάντως κ μεις σα παιδια δε πάθαμε ποτε μα ποτέ τίποτα με το σκυλί μέσα στο σπίτι!!

να μην αγχώνεσαι καθόλου!!!

όπως έλεγε κ η μαμα μου σε αυτούς που την κριναν επειδη την ειχαμε σπίτι....."το σκυλί μου ειναι πολύ καθαρότερο από τους ανθρώπους":mrgreen:

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Και παρακαλώ πολύ , όποτε το πάτε βόλτα , να έχετε ΠΑΝΤΑ μαζί μία σακούλα σουπερ μάρκετ ή τα σακουλάκια που είναι για τρόφιμα , για να μαζεύετε τα κακά του!!!!!Θα το φοράτε σαν γάντι στο χέρι σας , τα μαζεύετε και γυρνάτε με τα άλλο χέρι τη σακούλα ανάποδα και πέταμα στον κάδο.Με λίγο εξάσκηση θα είναι παιχνιδάκι.Έλεος πια , κάθε φορά που πάω τα παιδιά μου βόλτα ,πρέπει να προσέχω και που πατάνε.Ωραία τα σκυλάκια ,τα λατρεύω αλλά βρίσκω απαράδεκτο΄όταν βλέπω ανθρώπους να τα πάνε βόλτα και όταν τα σκυλιά τους <τα κάνουν> ,απλά να συνεχίζουν τη βόλτα τους σαν να μην τρέχει τίποτα.Συχένεσαι να περπατάς στις πλατείες και στα πάρκα.Φιλιά από μένα.

• 7 months later...

Eχω ενα παιδακι 18μηνων..ποτε μπορω να του παρω ενα σκυλακι.λεω για μικροσωμο σιχτσου για την ακειβεια.Τι γνωμη εχετε?εγω ειχα ενα σιχτσου θηλυκο...τρομερος χαρακτηρας!!!!!αλλα δυστυχως ψοφησε στα 12μιση της χρονια απο καρδιακη ανεπαρκεια!

Και παρακαλώ πολύ , όποτε το πάτε βόλτα , να έχετε ΠΑΝΤΑ μαζί μία σακούλα σουπερ μάρκετ ή τα σακουλάκια που είναι για τρόφιμα , για να μαζεύετε τα κακά του!!!!!Θα το φοράτε σαν γάντι στο χέρι σας , τα μαζεύετε και γυρνάτε με τα άλλο χέρι τη σακούλα ανάποδα και πέταμα στον κάδο.Με λίγο εξάσκηση θα είναι παιχνιδάκι.Έλεος πια , κάθε φορά που πάω τα παιδιά μου βόλτα ,πρέπει να προσέχω και που πατάνε.Ωραία τα σκυλάκια ,τα λατρεύω αλλά βρίσκω απαράδεκτο΄όταν βλέπω ανθρώπους να τα πάνε βόλτα και όταν τα σκυλιά τους <τα κάνουν> ,απλά να συνεχίζουν τη βόλτα τους σαν να μην τρέχει τίποτα.Συχένεσαι να περπατάς στις πλατείες και στα πάρκα.Φιλιά από μένα.

μπραβο βρε κοριτσι μου,γιατι βαρεθηκα στην βολτα με την μικρη σκυλιτσα μου να μαλωνω με ''υπεροχους'' φιλοζωους που τα κανουν μια χαρα τα σκυλακια τους κ αυτοι τα αφηνουν ετσι!!!!!!!!!!αγαπαμε τα ζωοπαιδακια μας αλλα εκτως απο δικαιωματα εχουμε κ καποιες σοβαρες υποχρεωσεις!!!!!!!!

χαμογελα τρελλα κ ολα θα πανε μια χαρα

το αγορακι μου ειναι η ζωη μου ολη!!!!!!!!!!!