Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Χαμηλή ανταπόκριση διέγερσης ωοθηκών

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες σας.

Είμαι καινούριο μέλος στο site αν και διαβάζω τις συμβουλές και τις εμπειρίες σας εδώ και καιρό.

Ονομάζομαι Δήμητρα και είμαι 39 ετών. Εχω ήδη ένα αγοράκι 10 ετών το οποίο απέκτησα με την 1η σπερματέγχυση που είχα κάνει προ 10ετίας στην οποία είχα πάρει μόνο serpafar για 5 ημέρες. Πριν από 5 χρόνια αποφάσισα να προχωρήσω σε 2η εγκυμοσύνη με την βεβαιότητα ότι θα ήταν αρκετά εύκολα τα πράγματα αλλά οι προσδοκίες μου απεδείχθησαν λανθασμένες.

Σήμερα μετά από 8 σπερματεγχύσεις και 2 εξωσωματικές (η 2η με κατεψυγμένο έμβρυο) έχω ξεκινήσει την προσπάθεια για την 3η εξωσωματική.

Οι δόσεις των φαρμάκων που παίρνω είναι 400 IU Gonal-F και 75 IU Menopur από την 3η ημέρα. Σήμερα ήταν η 5η ημέρα της διέγερσης (8η ημέρα μετά την έναρξη του κύκλου) και έκανα υπέρηχο για να δούμε πόσα ωάρια έχουν δημιουργηθεί το αποτέλεσμα ήταν μόνον 3 ωάρια icon_sad.gif μεγέθους 12-13 χιλ., το ενδομήτριο καλό και η Οιστραδιόλη 335.

Ο γιατρός δεν ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την ανταπόκριση σε τόσο υψηλή δόση φαρμάκων, παρ' όλα αυτά μου είπε πως συνεχίζουμε κανονικά.

Να σημειώσω εδώ ότι η υπογονιμότητα είναι "ανεξήγητη" όλες οι εξετάσεις μου καλές και οι ορμόνες και το σπέρμα του συζύγου καλό. Παρ' όλα αυτά θα προχωρήσουμε με ICSI και όχι με κλασική εξωσωματική και η μεταφορά είχαμε αποφασίσει να γίνει σε στάδιο βλαστοκύστεων στο οποίο απ' ότι έχω διαβάσει δεν προχωρούν όλα τα γονιμοποιημένα ωάρια.

Εχω απογοητευτεί πραγματικά, παρ' όλα αυτά θα συνεχίσω εφόσον ο γιατρός νομίζει ότι μπορούμε ακόμα να συνεχίσουμε. Εχει καμιά σας ανάλογη εμπειρία με μικρή ανταπόκριση στα φάρμακα και αν ναι πια ήταν η κατάληξη?

bh6wp3.png

Gba0p3.png

Διαφημίσεις

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!!

...επεσα πανω στο μυνημα σου,και ειπα"να και μια αλλη περιπτωση που μοιαζει με την δικια μου!!!"

.ειμαι η μισελ,και ειμαι και εγω....40.Βρισκομαι και εγω σημερα στην 9η μερα του κυκλου,εκανα υπερηχο και οιστραδιολη,και ...να σου πω την αληθεια,και εγω προβληματιζομαι αυτη τη στιγμη,για την σχετικα,χαμηλη ανταποκριση του οργανισμου μου ....

................δεν ειδα τον γιατρο μου να προβληματιζεται απο αυτα που ειδε,θα ξαναπαω την τεταρτη,και το πολυ-πολυ,να γινει η ωοληψια μια μερα αργοτερα,απο'τι νομιζα.....

θα σου πω την οιστραδιολη μου,αλλα να μην μπεις στην διαδικασια να κανεις συγκριση ,γιατι ποτέ δεν ειναι ιδιες οι τιμες τν εξετασεων,σε δυο διαφορετικες γυναικες!

463,σημερα,και προχθες 7η μερα του κυκλου 330.Αυτο ομως δεν λεει τιποτα!!!μου το ειχαν πει παλι αυτο,στην πρωτη προσπαθεια που ειχα κανει,πριν μερικους μηνες!Επισης το ενα ωαριο που ηταν στην 7η μερα,14 χιλ.,σημερα ηταν 18 και με την πρωτη ματια μου ειπαν"κυστικο ειναι".Αρα ,ειπα εγω"τι κανουμε τωρα? το αφηνουμε να σκασει και κυνηγαμε τα υπολοιπα?".....απαντηση πηρα ,οτι "ο επομενος υπερηχος θα δειξει αν θα χρειαστει να κανουμε και αλλες ενεσεις,η οχι!!!!"........και ολα αυτα με 175πουρεγον και 75 μενοπουρ......

************μου ειπαν ,μαλιστα οτι ο στοχος ειναι "η ποιοτητα" και οχι η ποσοτητα των ωαριων.....Αυτο να σκεφτεσαι και εσυ,να κανεις θετικες σκεψεις,για αυτα τα λιγα αυγουλακια που εδωσες με αυτο το πρωτοκολλο,και να ευχεσαι μονο,να ειναι ολα Α ποιοτητας........παιζει πολυ μεγαλο ρολο και η ηλικια,ξερεις....εγω που παρακολουθω καθε μηνα σχεδον ,τον κυκλο μου,ειδα ξεκαθαρα,πως,καθε μηνα που περναει ειναι ....λιγο χειροτερα τα πραγματα.....σε αυτο,βεβαια ,δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα......

*************μην αγχωνεσαι για τιποτα,εξ αλλου,δεν εχεις και αλλη λυση,εδω που εφτασες,,θα συνεχισεις αυτο το πρωτοκολλο,και αναλογα με το αποτελεσμα...βλεπεις,μετα!!!! μακαρι να πετυχουμε,και οι δυο,οπως και ολα τα κοριτσια που προσπαθουν.....το ευχομαι.....

.για βλαστοκυστες,δεν το συζηταμε...αρνητικη απαντηση πηρα!!!! οταν επεμενα μου εξηγησαν οτι η βλαστοκυστη,δεν αντεχει παντα στο περιβαλλον του εργαστηριου,παρ'ολο που βρισκεται σε φυσιολογικο υγρο ,σαν αυτο της μητρας,και οτι πολλες φορες,ενα γονιμοποιγμενο ωαριο που στο εργαστηριο δεν θα αντεχε να γινει βλαστοκυστη,αν το βαζουμε την 2 μερα,στην μητρα ,μπορει να δωσει εγκυμοσυνη,και να εξεληχθει και καλα!!!!

...αυτα απο μενα,καλο μου,μην σπας το μυαλο σου με τετοια πραγματα,γιατι το αγχος δεν κανει καθολου καλο,στην φαση που ειμαστε εμεις τωρα.....κανε χαρουμενες και θετικες σκεψεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...καλως ηρθες και παλι!!!!!!!!!! ...θα τα πουμε συντομα,γραψε τα νεακια σου,εδω.......

Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα, ή παράνομα ή παχαίνουν.

Μισέλ, σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σου. Ηταν η 7η μέρα του κύκλου μου σήμερα. Εκανα λάθος της ημέρες, αδιαθέτησα στις 2 του μήνα, άρα η οιστραδιόλη είναι περίπου στα δικά σου επίπεδα αν και ναι έχεις δίκιο όσον αφορά τις ορμόνες δεν θα μπω στο τρυπάκι των συγκρίσεων.

Τώρα όσον αφορά στις βλαστοκύστες, ο γιατρός δεν μου είπε ότι θα τις αποκλείσει. Στον προηγούμενο βέβαια γιατρό που πήγαινα (γιατί τις προηγούμενες δύο εξωσωματικές τις είχα κάνει σε άλλο κέντρο) μου τις είχε αποκλείσει, ενώ ο γιατρός που με παρακολουθεί τώρα το είχε από την αρχή προτείνει μόνος του. Βέβαια δεν περίμενε τόσο χαμηλή ανταπόκριση φαντάζομαι γι' αυτό και απογοητεύτηκε.

Τέλος πάντων. Περιμένω να δω το υπέρηχο και την οιστραδιόλη της Τετάρτης για να μου πει πώς θα συνεχίσουμε.

Αυτό που με κάνει να απελπίζομαι είναι ότι τα φάρμακα που παίρνω είναι πολύ μεγάλη δόση. Νομίζω ότι ο οργανισμός μου δεν ανταποκρίνεται στις μεγάλες δόσεις. Με τα serpafar μόνο ή τα clomiphain έκανα 5-6 ωάρια. Τι να πω θα δείξει.

Θα έχω νέα την Τετάρτη.

Καλό βράδυ.

bh6wp3.png

Gba0p3.png

....ναι,με τα σερπαφαρ εκανες 5-6,αλλα πότε?πριν ποσα χρονια? σου ειπα οτι καθε μηνα που περναει, δυστυχως,γερνανε οι ωοθηκες μας και δεν εχουν την ιδια ανταποκριση.

.μια χαρα ειναι η ε2 σου.εγω στην 7η μεραμοπως ειδες,ειχα 330.Τοσο πρεπει να ειναι περιπου σε αυτη τη φαση! απο 100-150 για καθε ωοαριο που εχουμε.Και εμεις εχουμε απο τρια.Οποτε.....ειμαστε οκ.

....αντε,μην ανησυχεις αλλο,κανε χαρουμενες σκεψεις! θα δεις,ολα θα πανε καλα!!!!θα εχει πλακα να γονιμοποιηθουν και τα 3 και να πετυχουν ολα,...και να κανουμε.....τριδυμααααααααα............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!καλο βραδυ,και σε σενα!

Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα, ή παράνομα ή παχαίνουν.

Διαφημίσεις

κοριτσια καλησπερα.5 ημερες με gonal 450.1 ωαριο 10χιλ με ενδομητριο 7.5.Νομιζω οτι σας ξεπερασα ολες!

που οφειλετε αυτο baby ?? ρωτησες το γιατρο σου?? τι γινετε σε αυτη τη περιπτωση/?

σημερα εγω κοριτσια 10η μερα , 8 ωοθηλακια και διαστασεις 13, 14, 15, 16,

και εχω και απορια : ποσο πρεπει να ειναι για να ειναι ετοιμα??

και αν ξεπερασουν το οριο καποια..τι γινετε?? τα χανουμε??

Γειά σου συνονόματη,

Λοιπόν, τα ωοθυλάκια για να είναι έτοιμα πρέπει να είναι περίπου 17-18 χιλ. όταν ο γιατρός βρει ότι τα μεγαλύτερα έχουν αυτό το μέγεθος θα σου πει να κάνεις μία ένεση (όπως π.χ. Pregnyl) για να σπάσουν και να γίνει η ωορρηξία. Η σπερματέγχυση ή η εξωσωματική γίνεται σε περίπου 34-36 ώρες.

Στην πρώτη σπερματέγχυση που είχα κάνει προ 10ετίας και στην οποία έμεινα έγκυος είχα πάει σε φυσιολογικό κύκλο και το ωοθυλάκιο είχε φτάσει τα 25 χιλ. χωρίς να έχει σπάσει (ευτυχώς).

bh6wp3.png

Gba0p3.png

καλησπερα δημητρα κ.

ευχαριστω για την πληροφορια!! ηταν σημαντικη!!

μερικες φορες ειδες?? ο καθε οργανισμος αντιδρα διαφορετικα στα φαρμακα.

Διαφημίσεις

αμη??? τι ειναι αυτο??
χα

το αποθεμα ωαριων που εχουμε!

Βεβαια το πιο χαλια αποτελεσμα το εχω εγω.450 γκοναλ και 1 μονο ωαριο.

• 6 years later...

Καλησπερα κορίτσια! Να μοιραστώ κ εγώ την αγωνία μου μαζί σας... Κάνω μακρύ πρωτόκολλο όπως κ την πρώτη φορά. Η πρώτη πετυχημένη είχε σαν αποτέλεσμα 13-14 ωάρια... Σήμερα 8η μέρα κύκλου με αλτερμόν ο γιατρός είδε 1 ωάριο μόνο!!!! Η οιστραδιόλη είναι 70 κ το ενδομήτριο 5... Την πρώτη εξωσωματική την έκανα τέλη 2013... Κ τώρα είμαι 35... Έχω αγχωθεί... Είναι δυνατόν να άλλαξαν τόσο δραματική τα πράγματα;;; Η εγκυμοσύνη κ ο θηλασμός μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά;;;;

Καλησπερα κορίτσια! Να μοιραστώ κ εγώ την αγωνία μου μαζί σας... Κάνω μακρύ πρωτόκολλο όπως κ την πρώτη φορά. Η πρώτη πετυχημένη είχε σαν αποτέλεσμα 13-14 ωάρια... Σήμερα 8η μέρα κύκλου με αλτερμόν ο γιατρός είδε 1 ωάριο μόνο!!!! Η οιστραδιόλη είναι 70 κ το ενδομήτριο 5... Την πρώτη εξωσωματική την έκανα τέλη 2013... Κ τώρα είμαι 35... Έχω αγχωθεί... Είναι δυνατόν να άλλαξαν τόσο δραματική τα πράγματα;;; Η εγκυμοσύνη κ ο θηλασμός μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά;;;;

Καταρχήν να χαίρεσαι το παιδάκι σου! Ειχες κανει ορμονικές εξετασεις στην αρχή του κυκλου 2η μερα περιοδου; Εννοώ fsh, lh, οιστραδιολη; Αν ναι τι τιμες ειχες; Την ΑΜΗ την εχεις ελέγξει; Η εγκυμοσυνη και οι θηλασμός σίγουρα δεν επηρεάζουν αρνητικά τις ωοθήκες και την αναπαραγωγική ικανότητα...

I 'm a happy twin mom

Καταρχήν να χαίρεσαι το παιδάκι σου! Ειχες κανει ορμονικές εξετασεις στην αρχή του κυκλου 2η μερα περιοδου; Εννοώ fsh, lh, οιστραδιολη; Αν ναι τι τιμες ειχες; Την ΑΜΗ την εχεις ελέγξει; Η εγκυμοσυνη και οι θηλασμός σίγουρα δεν επηρεάζουν αρνητικά τις ωοθήκες και την αναπαραγωγική ικανότητα...

ΑΜΗ δεν έχω κάνει... Κ ορμονικές αυτή τη φορά δεν κάναμε.... Έχω τις παλιές μόνο. Τι μπορεί να έχει επηρεάσει το αποτέλεσμα;;;

ΑΜΗ δεν έχω κάνει... Κ ορμονικές αυτή τη φορά δεν κάναμε.... Έχω τις παλιές μόνο. Τι μπορεί να έχει επηρεάσει το αποτέλεσμα;;;

Κοίτα συνήθως το ωοθηκικός απόθεμα μειώνεται αν εχουν μεσολαβήσει χειρουργεία στις ωοθήκες όπως πχ σε περιπτωσεις ενδομητριωσης. Από την άλλη ίσως έπεσες σε ενα πολυ κακό κύκλο. Θα πρεπει να κανεις παλι ορμονικές κάποια στιγμη να δειτε το απόθεμα σου...

I 'm a happy twin mom

Διαφημίσεις

Δεν έχω κάνει κπ χειρουργείο... Το απόθεμα φαίνεται με την ΑΜΗ ή κ TSH κ οιστραδιόλη;;; Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω περισσότερα ωάρια σε αυτόν τον κύκλο;;; Να άργησε δλδ η διέγερση;;;

Δεν έχω κάνει κπ χειρουργείο... Το απόθεμα φαίνεται με την ΑΜΗ ή κ TSH κ οιστραδιόλη;;; Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω περισσότερα ωάρια σε αυτόν τον κύκλο;;; Να άργησε δλδ η διέγερση;;;

Το απόθεμα φαίνεται και απο την ΑΜΗ αλλά και από τις αναλογίες fsh, lh και οιστραδιολης τη 2η μέρα του κύκλου. Τωρα αν υπάρχει περίπτωση να βγάλεις κι αλλα ωοθυλάκια ρωτα τον γιατρο σου για μια πιο αξιόπιστη απάντηση. Μη στεναχωριέσαι κ να παιρνεις δύναμη απο το παιδάκι σου!

I 'm a happy twin mom

• 2 weeks later...

Καλησπέρα κορίτσια.....εγω αυριο ξεκινάω serpafar κ μετα ενέσεις menopur.... Τελος pregnyl κ θα μας πει ο γιατρός ποτε πρέπει να κάνουμε ελευθερα

[sIGPIC][/sIGPIC]