Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Ηομως το αιμα δεν εχει σταματησει ετσι σκεφτηκα να ξεκινησω gaps,εδωσα 3 μερες καροτο χυμο αραιωμενο με νερο ομως το αποκορυφωμα την τελευταια βδομαδα ειχε σε καθε πανα που την αλλαζα απο μια τριχουλα και χθες ειχε πολλες τριχουλες,.

Γράψε στο αντίστοιχο θέμα όπως σου είπε η Κατερίνα. Αλλά γιατί έδωσες καροτόζουμο? Θα έπρεπε να ξεκινήσεις με ζωμούς. Και σε σενα και στο μωρό. Τον χυμό τον αφήνεις για αργότερα, γιατί είναι αποτοξινωτικός. Εσύ αυτήν την στιγμή θες healing και αυτό θα το πετυχείς με πολλούς ζωμούς και αρκετό κρέας με ζελέ (πχ ποντίκι, βιολογικό κοτόπουλο με λίπος, αρνί/κατσίκι κυρίως μερη με λίπος πχ λαιμός). Τα λαχανικά που θα συνοδεύεις το φαγητό σου θα είναι πολύ καλά βρασμένα, ξεφλουδισμένα και ξεσποριασμένα. Το βιβλίο το έχεις διαβάσει?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια καλημέρα, θα ήθελα για αλλη μία φορά τη βοήθειά σας, πήγαμε

σήμερα στη παιδίατρο για να κάνουμε τα εμβόλια, είμαστε 4 μηνών και 7800 κιλά. Πριν 2,5 εβδομάδες είδα στα κακάκια του μωρού αιματάκι, και πριν 1 εβδομάδα τα κακακια αρχίσαν να είναι πράσινα. αυτέσ τισ μέρες είναι πρασινομουσταρδί!!επίσης, είναι σαν διάρροια..(σορι για την περιγραφή>>)να πω ότι θηλάζουμε αποκλειστικά. η παιδίατρος σημερα μας σύστησε να πάρουμε το ultra levure κάτι σαν αμπούλα και να το βάζω σε χαμομήλι κάθε πρωί για 10 μέρες για να φτιάξει η φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου. Χαμομήλι δεν του δίνω μόνο θηλάζουμε, έχω κόψει τα γαλακτοκομικά εδω και λίγεσ μέρες, να αναφέρω ότι πριν είχαμε και τεράστιες γουλιές όπου έχουν σταματήσει προφανώς από την αποχή γαλακτοκομικών από τη διατροφή μου. θα ήθελα στη συμβουλή σας, να του δώσω το σκέυασμα, έχει χρησιμοποιήσει καμία παρόμοιο φαρμακάκι? επίσης μας είπε ότι μπορεί να περνούσε καμία ιωσούλα όπου το σκέφτηκα και εγώ γιατί και η μυτούλα του ήταν λίγο υγρή. Τέλος μου είπε να κάνω εγώ το εμβόλιο της γρίπης για να περάσει μέσα από το γάλα στο παιδί.

τι λέτε εσείς?

ευχαριστώ

New Mammy :D

26/5/12 Έσκασε μύτη ο Γιωργάκης!!

Καλημέρα,

το παρακάτω ποστ, ήταν για μία εβδομάδα περίπου πριν,

επανέρχομαι με καινούργια δεδομένα. δεν του έχω δώσει τπτ, τα κακάκια του επανήλθαν στο μουσταρδί και κανα δυο φορές μόνο είχαν και λίγο πράσινα.

ξέχασα να αναφέρω ότι κάποια στιγμή είχε βγάλει και κάτι σπυράκια τον Σεμπτέμβρη όπου κατάλαβα ότι τον πείραζε το αυγό(είχα φάει πολλά εκείνες τις μέρες γιατί μας φέραν χωριάτικα..,και είχα ξετρελαθεί!!)κάων αποχή από γαλακτοκομικά και δεν κάνει σχεδόν καθόλου γουλίτσες.οπότε ο μικρός έχει αλλεργία?να του δώσω το σκεύασμα?το εμβόλιο της γρίπης να το κάνω? πολλές απορίες!!!ουφ!!:):):)

ευχαριστώ πολύ

Καλησπέρα σε όλες σας. Αγλαϊα θα ήθελα την ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ.

Η μπέμπα μου είναι 2 μηνών. Την δεύτερη εβδομάδα γέννησης της παρουσίασε 2 κόκκινες κουκίδες. Τα κακάκια κυρίως το βράδυ άλλαζαν χρώμα και από πορτοκαλί γινόντουσαν πράσινα. Έκανα αποχή απ΄'όλα τα γαλ/κά , ψάρια και γενικά ότι θεωρείται αλλεργιογόνο. Την Παρασκευή μου είπε η παιδίατρος αφού στρώσαν τα κακά εδώ και 3 εβδομάδες να δοκιμάσω ψάρια. Δοκίμασα και η μικρή μια χαρά ούτε αέρια , τα κακά καλά.

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

- Σε τι διάστημα μπορώ να δοκιμάσω κάτι καινούριο;

- Συμπλήρωμα ασβεστίου να πάρω;Την παιδίατρο την άκουσα πολύ αποφασιστική στο να δοκιμάσω ακόμα και γάλα.

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.

Καλησπέρα σε όλες σας. Αγλαϊα θα ήθελα την ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ.

Η μπέμπα μου είναι 2 μηνών. Την δεύτερη εβδομάδα γέννησης της παρουσίασε 2 κόκκινες κουκίδες. Τα κακάκια κυρίως το βράδυ άλλαζαν χρώμα και από πορτοκαλί γινόντουσαν πράσινα. Έκανα αποχή απ΄'όλα τα γαλ/κά , ψάρια και γενικά ότι θεωρείται αλλεργιογόνο. Την Παρασκευή μου είπε η παιδίατρος αφού στρώσαν τα κακά εδώ και 3 εβδομάδες να δοκιμάσω ψάρια. Δοκίμασα και η μικρή μια χαρά ούτε αέρια , τα κακά καλά.

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

- Σε τι διάστημα μπορώ να δοκιμάσω κάτι καινούριο;

- Συμπλήρωμα ασβεστίου να πάρω;Την παιδίατρο την άκουσα πολύ αποφασιστική στο να δοκιμάσω ακόμα και γάλα.

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.

Για να καθαρησει ο οργανισμος σου απο τις πρωτεινες του γαλακτος θελει 2 εβδ και αλλες τοσες το μωρο, συνολο εναν μηνα.

Μπορεις να δοκιμαζεις μικρες ποσοτητες τροφων με τον εξης τροπο:τρως δυο συνεχομενες ημερες την τροφη που θες και περιμενεις αλλες δυο για να σου δειξει συμπτωματα.Αρα καθε 4 ημερες δοκιμαζεις κατι νεο.(διαλεξες τον σκληρο δρομο κοβοντας τα ολα)

Αν τρως τροφες πλουσιες σε ασβεστιο οπως φακες,μπροκολο,ξηρους καρπους, σαρδελες, καλυπτεσαι πιστευω.Εχεις κανει εξετασεις;

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Διαφημίσεις

Mουρμπουρ ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν έχω κάνει εξετάσεις, αλλά όλοι οι γιατροί και γυναικολόγος και παιδίατρος μου είπαν ότι πρέπει να παίρνω ασβέστιο.Τον γιό μου που είχε και αυτός αλλεργία με παλλινδρόμηση, και πολύ αίμα στα κακά στους 11 μήνες δοκίμασα πρώτη φορά γαλ/κό και είχε υποχωρήση η αλλεργία. Επίσης η παιδογαστρεντολόγος μου είχε πει τότε το ίδιο.Δεν έχουμε κανένα προβλημα αλλεργίας τώρα είναι 3,5 ετών και είμαστε παμφάγα.:P Τότε πήρα ασβέστιο για λίγο διάστημα, γιατί και αυτά δεν είναι τόσο αθώα όσο τα παρουσιάζουν.

Κορίτσια καλημέρα, θα ήθελα για αλλη μία φορά τη βοήθειά σας, πήγαμε

σήμερα στη παιδίατρο για να κάνουμε τα εμβόλια, είμαστε 4 μηνών και 7800 κιλά. Πριν 2,5 εβδομάδες είδα στα κακάκια του μωρού αιματάκι, και πριν 1 εβδομάδα τα κακακια αρχίσαν να είναι πράσινα. αυτέσ τισ μέρες είναι πρασινομουσταρδί!!επίσης, είναι σαν διάρροια..(σορι για την περιγραφή>>)να πω ότι θηλάζουμε αποκλειστικά. η παιδίατρος σημερα μας σύστησε να πάρουμε το ultra levure κάτι σαν αμπούλα και να το βάζω σε χαμομήλι κάθε πρωί για 10 μέρες για να φτιάξει η φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου. Χαμομήλι δεν του δίνω μόνο θηλάζουμε, έχω κόψει τα γαλακτοκομικά εδω και λίγεσ μέρες, να αναφέρω ότι πριν είχαμε και τεράστιες γουλιές όπου έχουν σταματήσει προφανώς από την αποχή γαλακτοκομικών από τη διατροφή μου. θα ήθελα στη συμβουλή σας, να του δώσω το σκέυασμα, έχει χρησιμοποιήσει καμία παρόμοιο φαρμακάκι? επίσης μας είπε ότι μπορεί να περνούσε καμία ιωσούλα όπου το σκέφτηκα και εγώ γιατί και η μυτούλα του ήταν λίγο υγρή. Τέλος μου είπε να κάνω εγώ το εμβόλιο της γρίπης για να περάσει μέσα από το γάλα στο παιδί.

τι λέτε εσείς?

ευχαριστώ

To levure είναι προβιοτικά και κακό δεν θα κάνει σιγουρα. Το αντίθετο. Αν και υπάρχουν και πιο ποιοτικά προβιοτικά στην αγορά κυρίως του εξωτερικού (από κεί τα παίρνω εγώ). Αυτό που σου έδωσε νομίζω έχει και κάτι σε ζάχαρη μέσα και είναι ο μόνος λόγος που προσωπικά το απέρριψα.

Όσο για την πρόταση της να κάνεις εμβόλιο προσωπικά την θεωρώ...ας μην πω τι την θεωρώ καλύτερα... Δεν θα στο συνιστούσα.

Αντίθετα θα σου συνιστουσα να πάρεις κι εσύ προβιοτικά και να κόψεις ζάχαρη και γλουτένη.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Αντίθετα θα σου συνιστουσα να πάρεις κι εσύ προβιοτικά και να κόψεις ζάχαρη και γλουτένη.

Γιατι να κοψει τη γλουτενη αφου ειναι λιγες μερες μονο που ξεκινησε αποχη απο γαλακτοκομικα;πιστευεις οτι πρεπει να την κοβουμε απο την αρχη ή για αλλο λογο;

Ηγλουτενη κανει ενα μηνα να καθαρησει απο τον οργανισμο, οπως τα γαλακτοκομικα;

To levure είναι προβιοτικά και κακό δεν θα κάνει σιγουρα. Το αντίθετο. Αν και υπάρχουν και πιο ποιοτικά προβιοτικά στην αγορά κυρίως του εξωτερικού (από κεί τα παίρνω εγώ). Αυτό που σου έδωσε νομίζω έχει και κάτι σε ζάχαρη μέσα και είναι ο μόνος λόγος που προσωπικά το απέρριψα.

Όσο για την πρόταση της να κάνεις εμβόλιο προσωπικά την θεωρώ...ας μην πω τι την θεωρώ καλύτερα... Δεν θα στο συνιστούσα.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, αυτές τις μέρες δεν έχει βλεννες αλλά νομίζω ότι είναι διαρροια αλλά με μουσταρδι χρώματα!! Από ότι διάβασα, από εξωτερικό στη σελίδα της campel για gaps diet έχει κάποια προβιοτικα. Αυτά τα συστηνετε;δεν του έχω δώσει τπτ ακόμα, μήπως δεν πρέπει να το καθυστερω κ

του κάνω κακό; Τα γαλακτοκομικά τα έχω κόψει μια εβδομάδα τώρα, να ρωτήσω μόνο της αγελάδας η μπορώ να τρώω κατσικισια ας πούμε;από ποιες τροφές μπορώ να παίρνω ασβέστιο; Από αμύγδαλα;

Ευχαριστώ πολυ

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του φόρουμ.

Ήθελα να σας πω και την δική μας περιπέτεια με τις αλλεργίες και τα διλλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Καταρχάς πρώτη φορά είδαμε αίμα όταν το παιδί ήταν 2 μηνών και 20 ημερών. Η σύζυγος υπόψη θηλάζει αποκλειστικά. Σε επικοινωνία με την παιδίατρο μας σύνεστησε αποχή από τα γαλακτοκομικά μόνον.

Φυσικά και ακολουθήσαμε την συμβουλή της αλλά μας πήρε καιρό μέχρι να ανακαλύψουμε όλα τα κρυφά γαλακτοκομικά. Πλέον είμαστε σίγουροι ότι δεν καταναλώνει ίχνος γάλατος (ακόμα και το ψωμί το ζυμώνουμε).

Έκτοτε το παιδί έχει περιστασιακά αίμα λίγο ή περισσότερο καθώς και βλέννες. Κρατάμε ημερολόγιο του τι τρώει η μητέρα και αν έχουν αίμα οι κενώσεις αλλά δεν μπορούμε να βρούμε κάποια σαφή συσχέτιση.

Μην μπορώντας να ζούμε αυτό το μαρτύριο απευθυνθήκαμε σε παιδοαλλεργιολόγο (πριν ένα μήνα) η οποία αρχικά ήταν καθησυχαστική και μας είπε να δίνουμε βιταμίνη D, να συνεχίσουμε τον θηλασμό και να μην μας ανησυχεί όταν βλέπουμε λίγο αίμα.

Μετά από 15 ημέρες και μετά από 2-3 κενώσεις με κάπως περισσότερο αιματάκι μας πρότεινε και συμπλήρωμα σιδήρου καθημερινά.

Το αίμα και οι βλέννες συνεχίζονται και πλέον σε νεότερη επικοινωνία μας είπε να πάρει γάλα neocate για κάποιο χρονικό διάστημα (πχ μία εβδομάδα) ώστε να υπάρξει διάγνωση ότι μιλάμε για αλλεργία και όχι κάτι άλλο. Επίσης κάποιες αιματολογικές εξετάσεις.

Επειδή πιστεύουμε στον θηλασμό, είμαστε πολύ προβληματισμένοι για το τι πρέπει να κάνουμε. Η σύζυγος σε μια ύστατη προσπάθεια έχει κόψει μοσχάρι, αυγό, ξηρούς καρπούς (όχι πως έτρωγε) εδώ και μια βδομάδα και είναι διατεθειμένη να κάνει ακόμα μεγαλύτερες θυσίες. Βέβαια το αίμα συνεχίζετε κανονικά.

Τι πιστεύεται πως πρέπει να κάνουμε? Να ακολουθήσουμε τις συμβουλές της ειδικού ή το ένστικτο των γονιών? Και οι δύο επιλογές έχουν υπέρ και κατά και βρισκόμαστε σε δίλλημα.

Οποιαδήποτε συμβουλή – παρατήρηση δεκτή.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας…

Ένας μπαμπάς που αγωνιά για το μικρό του αγγελούδι…

Διαφημίσεις

Ήθελα να σας πω και την δική μας περιπέτεια με τις αλλεργίες και τα διλλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Καταρχάς πρώτη φορά είδαμε αίμα όταν το παιδί ήταν 2 μηνών και 20 ημερών. Η σύζυγος υπόψη θηλάζει αποκλειστικά. Σε επικοινωνία με την παιδίατρο μας σύνεστησε αποχή από τα γαλακτοκομικά μόνον.

Φυσικά και ακολουθήσαμε την συμβουλή της αλλά μας πήρε καιρό μέχρι να ανακαλύψουμε όλα τα κρυφά γαλακτοκομικά. Πλέον είμαστε σίγουροι ότι δεν καταναλώνει ίχνος γάλατος (ακόμα και το ψωμί το ζυμώνουμε).

Έκτοτε το παιδί έχει περιστασιακά αίμα λίγο ή περισσότερο καθώς και βλέννες. Κρατάμε ημερολόγιο του τι τρώει η μητέρα και αν έχουν αίμα οι κενώσεις αλλά δεν μπορούμε να βρούμε κάποια σαφή συσχέτιση.

Μην μπορώντας να ζούμε αυτό το μαρτύριο απευθυνθήκαμε σε παιδοαλλεργιολόγο (πριν ένα μήνα) η οποία αρχικά ήταν καθησυχαστική και μας είπε να δίνουμε βιταμίνη D, να συνεχίσουμε τον θηλασμό και να μην μας ανησυχεί όταν βλέπουμε λίγο αίμα.

Μετά από 15 ημέρες και μετά από 2-3 κενώσεις με κάπως περισσότερο αιματάκι μας πρότεινε και συμπλήρωμα σιδήρου καθημερινά.

Το αίμα και οι βλέννες συνεχίζονται και πλέον σε νεότερη επικοινωνία μας είπε να πάρει γάλα neocate για κάποιο χρονικό διάστημα (πχ μία εβδομάδα) ώστε να υπάρξει διάγνωση ότι μιλάμε για αλλεργία και όχι κάτι άλλο. Επίσης κάποιες αιματολογικές εξετάσεις.

Επειδή πιστεύουμε στον θηλασμό, είμαστε πολύ προβληματισμένοι για το τι πρέπει να κάνουμε. Η σύζυγος σε μια ύστατη προσπάθεια έχει κόψει μοσχάρι, αυγό, ξηρούς καρπούς (όχι πως έτρωγε) εδώ και μια βδομάδα και είναι διατεθειμένη να κάνει ακόμα μεγαλύτερες θυσίες. Βέβαια το αίμα συνεχίζετε κανονικά.

Τι πιστεύεται πως πρέπει να κάνουμε? Να ακολουθήσουμε τις συμβουλές της ειδικού ή το ένστικτο των γονιών? Και οι δύο επιλογές έχουν υπέρ και κατά και βρισκόμαστε σε δίλλημα.

Σε ποια πόλη είστε;

Η οδηγία για διακοπη θηλασμου ακόμα και προσωρινή κι αντικατάσταση με υποαλλεργικό γάλα είναι απαράδεκτη. Δεν ειναι μέθοδος διάγνωσης αλλεργίας σε μωρο που θηλαζει.

Να κόψει τη γλουτενη και τη ζάχαρη. Τρώει κάτι συσκευασμένο;

Επίσης τα προβιοτικα θα βοηθήσουν και για το μωρο και για εκείνη. Ρίξε μια ματια στο θέμα gaps.

Διάβασε κι εδω

http://pediatros-thes.gr/ενημέρωση-επαγγελματιών-υγείας/αλλεργική-πρωκτοκολίτιδα-αίμα-στα-κό/

http://pediatros-thes.gr/άρθρα/ψευδείς-ισχυρισμοί-βρεφικών-γαλάτων-2/

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Ακριβως ετσι κι εγω.Απο αλλα συμπτωματα ειχα υποψιαστει αλλεργια και εκοψα τα γαλακτοκομικα απο τοτε που το μωρο ηταν 15ημερων αλλα με πολλα λαθη λογω των κρυφων.Ετσι κι εγω 2,5 μηνων ειδα πρωτη φορα αιμα.Απο τοτε κανω αυστηροτατη αποχη,εδω δηλ κι ενα μηνα.

Το ιδιο κι εμεις.

Την βιταμινη Δ την σταματησα γιατι παραγεται απο μερος ψαριων και μπορει να ειναι αλλεργικη στο ψαρι(επισης 2 φορες που αποπειραθηκα να φαω ψαρι μου εκανε μετα λιγο αιμα).Προς το παρον βγαινουμε βολτες στον ηλιο.

Πραγματι απ'οσο εχω καταλαβει οδηγια ολων των παιδιατρων ειναι να μην ανησυχουμε στο λιγο αιμα.Μπορει να εχει ερεθιστει το εντερο γενικοτερα ή να οφειλεται σε καποια ραγαδα.

Φοβουνται αναιμια επειδη χανει αιμα,αλλα προσωπικα θα φοβομουν να δωσω.

Το γαλα-σκονη -εστω και το neocate- μπορει να επιδεινωσει την κατασταση, μπορει βεβαια και να το δεχτει μια χαρα...

Δηλ τι αλλο σας ειπαν οτι μπορει να ειναι;

Οι αιματολογικες τι περιλαμβανουν;

Δεν εχω καταλαβει ποσο ειναι το μωρο σαε και ποσο καιρο η μαμα κανει αποχη απο τα γαλακτοκομικα.Θα πρεπει να συμπληρωσει 1-1,5 μηνα αποχης για να καθαρησει το μωρο.Αν μετα το αιμα επιμενει να κοψει και την γλουτενη που ειναι η δευτερη πιο συνηθισμενη αλλεργια στα μωρα. Εχω 10 μερες που εκοψα και το ψωμι και ειδα αισθητη διαφορα/βεβαια βιαστηκα αφου δεν περιμενα να καθαρησουμε τελειως απο τα γαλακτοκομικα, οποτε αργοτερα θα δοκιμασω να το επανεισαγω.

Οι αλλεργιες θελουν μικρα βηματα και υπομονη.

Ο θηλασμος εχει το πλεονεκτημα οτι με ασφαλη τροπο βρισκουμε σιγα σιγα τις αλλεργιες του μωρου και τις αντιμετωπιζουμε εγκαιρως για να μην τις βρουμε μπροστα μας οταν μπουν οι στερεες που τοτε μπορει να ειναι πιο επικινδυνο, ενω συγχρονως το μητρικο γαλα βοηθα να επουλωθει το εντερο του μωρου.

Παρακαλω ενημερωστε για την περαιτερω εξελιξη, ο ενας μαθαινει απο τις εμπειριες του αλλου.

Μαμα ομοιπαθουσα

.......

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, αυτές τις μέρες δεν έχει βλεννες αλλά νομίζω ότι είναι διαρροια αλλά με μουσταρδι χρώματα!! Από ότι διάβασα, από εξωτερικό στη σελίδα της campel για gaps diet έχει κάποια προβιοτικα. Αυτά τα συστηνετε;δεν του έχω δώσει τπτ ακόμα, μήπως δεν πρέπει να το καθυστερω κ

του κάνω κακό; Τα γαλακτοκομικά τα έχω κόψει μια εβδομάδα τώρα, να ρωτήσω μόνο της αγελάδας η μπορώ να τρώω κατσικισια ας πούμε;από ποιες τροφές μπορώ να παίρνω ασβέστιο; Από αμύγδαλα;

Nai φυσικά. Αυτά χρησιμοποιώ κι εγώ και στα παιδιά μου. Σίγουρα τα προβιοτικά θα βοηθησουν πολύ. Αλλά μπορείς να πάρεις και προβιοτικά από τροφές που είναι και πιο ισχυρά και η Καμπελ τα προτιμάει έναντι των συμπληρωμάτων. πχ λάχανο τουρσί (απαραίτητο!), κεφίρ νερού, κεφίρ γάλακτος 24 ωρών για να φύγει η λακτόζη, το ίδιο και το γιαούρτι.

Ασβεστιο θα παίρνεις από ζωμούς κρεάτων και από κοκκαλα (Stock, broth).

Αμυγδαλόγαλα καλύτερα τώρα στην αρχή και ασε τα αμύγδαλα για αργότερα.

Συνταγες και βοήθεια μπορείς να βρεις στα αντιστοιχα τοπικ της γκαπς εδώ μέσα.

Μην πανικοβάλεσαι! Ξεκινα με ζωμούς καθημερινά, ειδικά κοτόπουλου (3 φορές την μέρα), φτιάξε προιοντα ζύμωσης που θα σου παρεχουν προβιοτικά και ειδικά τουρσί λάχανο και ταυτόχρονα παραγγέλνεις και τα προβιοτικά.

Καλό είναι να πάρετε και μουρουνέλαιο fermented

http://www.red23.co.uk/Healthy-Oils-Omega-3_c_41.html

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Γιατι να κοψει τη γλουτενη αφου ειναι λιγες μερες μονο που ξεκινησε αποχη απο γαλακτοκομικα;πιστευεις οτι πρεπει να την κοβουμε απο την αρχη ή για αλλο λογο;

Ηγλουτενη κανει ενα μηνα να καθαρησει απο τον οργανισμο, οπως τα γαλακτοκομικα;

Γιατί η γλουτένη και η ζάχαρη δίνουν τροφή στα κακά μικρόβιαο του εντερου που αυτήν την στιγμή έχουν πάρει το πάνω χέρι. Ετσι δεν μπορεί να γίνει σωστή πέψη και οι άπεμπτες τροφές εκλαμβάνονται ως αλλεργιογονες από τον οργανισμό του μωρού. Γι αυτό πρέπει να εστιασει στον αποκλεισμό γλουτένης και ζάχαρης.

Οι ζωμοί βοηθάνε δραματικά στην επούλωση του εντερου που είναι σαν σουρωτήρι και με τον καιρό θα καταφέρει να τρώει γαλακτοκομικά χωρίς προβλημα (ξεκινώντας πάντα από προιοντα ζύμωσης)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

.

Την βιταμινη Δ την σταματησα γιατι παραγεται απο μερος ψαριων και μπορει να ειναι αλλεργικη στο ψαρι(επισης 2 φορες που αποπειραθηκα να φαω ψαρι μου εκανε μετα λιγο αιμα).

Φοβουνται αναιμια επειδη χανει αιμα,αλλα προσωπικα θα φοβομουν να δωσω.

Η βιταμινη D είναι απαραιτητη αλλά στην φυσική της μορφή. Δες το λινκ για fermented cod liver oil. Μόνο αυτό είναι φυσική πηγή βιταμίνη D σε απόλυτη ισορροπία με βιαταμίνη Α. Αν έχεις φοβο για πιθανή αλλεργία κάνε τεστ ευαισθησίας:

Στον καρπό βάλε λιγο από ό,τι θες να δοκιμάσεις και το επομενο πρωί αν είναι κοκκινο το αφήνεις. Αν δεν είναι ερεθισμένη η περιοχή, προχωράς. Συνηθως το μουρουνελαιο είναι ασφαλές και στην αλλεργία στο ψάρι.

Είναι λογική η αναιμία, αλλά ο σίδηρος επιδεινώνει την κατασταση. Πρέπει να επικεντρωθείτε στο να επουλωθεί το έντερο. Εγώ σίδηρο δεν εδωσα ποτέ στα παιδιά μου. Ξεκινηστε ζωμούς, συκώτι αν γίνετε και καθημερινά (βιολογικό) και κρόκους σχεδόν ωμούς.

Το ξένο γάλα δεν είναι λύση. Θα σας βγάλει αργότερα χειρότερα προβληματα. Ακουστε το ένστικτό σας και συνεχίστε τον θηλασμό που πραγματικά προστατεύει το μωρό.

Δείτε τι έχω παραθέσει σχετικά με τον συνεχή αποκλεισμό τροφών σε προηγούμενη σελίδα (στα αγγλικά). Είναι λανθασμένη προσέγγιση. Καταλήγεις να κόβεις τα πάντα, να πεινάς και το πρόβλημα αργεί να διορθωθεί ή και δεν επιλύεται καν, οπότε καταφεύγει εξαντλημένη η μαμά στο ξένο γάλα.

Εμβολιάζετε κανονικά?

Εντιτ: Αναγκαίος είναι ο αποκλεισμός ζάχαρης και γλουτένης. Google gaps diet

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 40

Β. Το φύλο του βρέφους ΚΟΡΙΤΣΙ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. ΚΑΜΙΑ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ, ΞΕΡΩ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ 9

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. ΟΧΙ

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

18/5 3280

23/5 3090

7/6 3450

28/6 4260

20/7 4800

21/8 5310

19/9 5790

17/10 5710

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 6-7

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει ΣΕ ΟΛΑ

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα ΟΧΙ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. MEDELA SYMPHONY

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 2 ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ

7β. ποιες ώρες αντλείτε 09.30 KAI 23.30

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 15 ΛΕΠΤΑ

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 3-5

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο ΜΕΣΟ ΟΡΟ 2-4/ΗΜΕΡΑ

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... Το μωρό έχει πρασινωπές βλεννοαιματηρές κενώσεις, κάποιες εκρηκτικές, από τις 9/7 (1,5 μηνός). Από τότε απέχω από φανερά και κρυφά γαλακτοκομικά και μοσχάρι. Υπάρχουν περίοδοι χωρίς αίμα κ με αίμα. Τώρα έχουμε. Mayer θετική, παρασιτολογική και καλλιέργεια κοπράνων αρνητικές. Σήμερα ζυγιστήκαμε. Όχι απλά δε βάλαμε,χάσαμε κ λίγα γραμμάρια. Μέσα στον τελευταίο μήνα αυξησα τα ημερήσια γεύματά από 5-6 σε 7-8. Τη νύχτα αύξησε το ύπνο της από 8-9 ώρες σε 10,όμως κοιμάται ελάχιστα μέσα στη μέρα.έχουμε γκρίνια από τα δόντια.οι κενώσεις μας ήταν περίπου 2-5 την ημέρα,πρασινωπές βλενώδεις,κάποιες με λίγο αίμα λόγω αλλεργίας. δεν μπορω να αξιολογήσω αν κάποιες ήταν διαρροιακές.η παιδίατρος πρώτον με έχει καταγχώσει. Δεύτερον μας στέλνει επειγόντως σε παιδογαστρεντερολογο. Είναι σίγουρη ότι αυτό το βάρος είναι λόγω αλλεργίας.πέστε μου κάποια γνώμη. Υπόψη ότι η γιατρός ήταν ηδη δυσαρεστημένη με τη μηνιαία μας πρόσληψη βάρους.κατα τ αλλα το κορίτσι μου είναι πολύ καλόκεφο κ χαμογελαστό.ενώ eγω...

Είχα γράψει κ σε άλλο θέμα αλλά μάλλον εδώ θ' αράξω!

6kQ4p3.png

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 40

Β. Το φύλο του βρέφους ΚΟΡΙΤΣΙ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. ΚΑΜΙΑ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ, ΞΕΡΩ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ 9

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. ΟΧΙ

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

18/5 3280

23/5 3090

7/6 3450

28/6 4260

20/7 4800

21/8 5310

19/9 5790

17/10 5710

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 6-7

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει ΣΕ ΟΛΑ

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα ΟΧΙ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. MEDELA SYMPHONY

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 2 ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ

7β. ποιες ώρες αντλείτε 09.30 KAI 23.30

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 15 ΛΕΠΤΑ

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 3-5

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο ΜΕΣΟ ΟΡΟ 2-4/ΗΜΕΡΑ

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... Το μωρό έχει πρασινωπές βλεννοαιματηρές κενώσεις, κάποιες εκρηκτικές, από τις 9/7 (1,5 μηνός). Από τότε απέχω από φανερά και κρυφά γαλακτοκομικά και μοσχάρι. Υπάρχουν περίοδοι χωρίς αίμα κ με αίμα. Τώρα έχουμε. Mayer θετική, παρασιτολογική και καλλιέργεια κοπράνων αρνητικές. Σήμερα ζυγιστήκαμε. Όχι απλά δε βάλαμε,χάσαμε κ λίγα γραμμάρια. Μέσα στον τελευταίο μήνα αυξησα τα ημερήσια γεύματά από 5-6 σε 7-8. Τη νύχτα αύξησε το ύπνο της από 8-9 ώρες σε 10,όμως κοιμάται ελάχιστα μέσα στη μέρα.έχουμε γκρίνια από τα δόντια.οι κενώσεις μας ήταν περίπου 2-5 την ημέρα,πρασινωπές βλενώδεις,κάποιες με λίγο αίμα λόγω αλλεργίας. δεν μπορω να αξιολογήσω αν κάποιες ήταν διαρροιακές.η παιδίατρος πρώτον με έχει καταγχώσει. Δεύτερον μας στέλνει επειγόντως σε παιδογαστρεντερολογο. Είναι σίγουρη ότι αυτό το βάρος είναι λόγω αλλεργίας.πέστε μου κάποια γνώμη. Υπόψη ότι η γιατρός ήταν ηδη δυσαρεστημένη με τη μηνιαία μας πρόσληψη βάρους.κατα τ αλλα το κορίτσι μου είναι πολύ καλόκεφο κ χαμογελαστό.ενώ eγω...

Είχα γράψει κ σε άλλο θέμα αλλά μάλλον εδώ θ' αράξω!

Τι τρως στο περίπου;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Δυστυχώς απέχω μόνο από γαλακτοκομικά κ μοσχάρι κ αυτό γιατί έμεινα στα λεγόμενά της γιατρού ότι είναι στάνταρ από γα. Κ δεν μου άνοιξε το μυαλό ούτε μόνη μου το άνοιξα. Να γράψω κ πιο συγκεκριμένα τι έφαγα στο περίπου πχ τις 2 τελευταίες βδομάδες ή δε θα βοηθούσε?

6kQ4p3.png

Δυστυχώς απέχω μόνο από γαλακτοκομικά κ μοσχάρι κ αυτό γιατί έμεινα στα λεγόμενά της γιατρού ότι είναι στάνταρ από γα. Κ δεν μου άνοιξε το μυαλό ούτε μόνη μου το άνοιξα. Να γράψω κ πιο συγκεκριμένα τι έφαγα στο περίπου πχ τις 2 τελευταίες βδομάδες ή δε θα βοηθούσε?

Επικεντρώσου στο αν τρως κάτι που ίσως να περιέχει γάλα.

Κάποια μωρα τα ενοχλούν ακόμα και τα ίχνη που καταναλώνει η μαμα. Σε αυτήν την περίπτωση ίσως χρειαστει να κόψεις το χοιρινο και το κοτόπουλο καθώς και το αυγό που δεν ειναι βιολογικα επειδη τρέφονται με ζωοτροφες που περιέχουν μοσχάρι κι ειδικα το κοτόπουλο τρώει ο,τι να ναι. Με την ίδια λογική και το ψάρι ιχθυοτροφειου.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Πήγαμε σε πδγαστρεντερολόγο τελικά. Είπε ότι δε μας παίρνει για δοκιμές λόγω της στασιμότητας του βάρους και μου έκοψε σόγια αυγό ξ καρπούς ψάρι χοιρινό εσπεριδοειδή ντομάτα μαγιά και το αγοραστό ψωμί φυσικά. Σε 1-2 βδομάδες αν είναι κάτι από αυτά θα δούμε διαφορά. Να ρωτήσω κάτι. Είμαι στη 2η μέρα αποχής τώρα και ήδη 2 μέρες πριν δεν είχα φάει καθόλου ψωμί, σύνολο 4 μέρες άψωμη! Τις 2 τελευταίες δεν έκανε αίμα (ίσως ελάχιστο) και έκανε και αρκετά κίτρινα κακά πράγμα σπάνιο για μας (πάντα πράσινα). Χθες ζύμωσα ψωμί με άσπρο αλεύρι, έβαλα και λίγο καλαμποκάλευρο μέσα και έφαγα. Σήμερα στη δεύτερη πάνα της ημέρας είχε αίμα και σε μια επόμενη επίσης και ήταν όλες πράσινες. Υπάρχει περίπτωση να την πείραξε το ψωμί ή μπορεί εκεί που 2 μέρες δεν έκανε αίμα να ξανακάνει υποτροπή στα πλαίσια της "αποτοξίνωσης"? Μπορεί αυτό το σημερινό αίμα να αξιολογηθεί σε σχέση με το ψωμί ή είναι νωρίς? Ξέρω ότι για να καθαρίσει ο οργανισμός της και το γάλα μου θέλει τουλάχιστον 1,5 βδομάδα απλά προβληματίστηκα γιατί απείχα από ψωμί και μόλις έφαγα έκανε.

6kQ4p3.png

Πήγαμε σε πδγαστρεντερολόγο τελικά. Είπε ότι δε μας παίρνει για δοκιμές λόγω της στασιμότητας του βάρους και μου έκοψε σόγια αυγό ξ καρπούς ψάρι χοιρινό εσπεριδοειδή ντομάτα μαγιά και το αγοραστό ψωμί φυσικά. Σε 1-2 βδομάδες αν είναι κάτι από αυτά θα δούμε διαφορά. Να ρωτήσω κάτι. Είμαι στη 2η μέρα αποχής τώρα και ήδη 2 μέρες πριν δεν είχα φάει καθόλου ψωμί, σύνολο 4 μέρες άψωμη! Τις 2 τελευταίες δεν έκανε αίμα (ίσως ελάχιστο) και έκανε και αρκετά κίτρινα κακά πράγμα σπάνιο για μας (πάντα πράσινα). Χθες ζύμωσα ψωμί με άσπρο αλεύρι, έβαλα και λίγο καλαμποκάλευρο μέσα και έφαγα. Σήμερα στη δεύτερη πάνα της ημέρας είχε αίμα και σε μια επόμενη επίσης και ήταν όλες πράσινες. Υπάρχει περίπτωση να την πείραξε το ψωμί ή μπορεί εκεί που 2 μέρες δεν έκανε αίμα να ξανακάνει υποτροπή στα πλαίσια της "αποτοξίνωσης"? Μπορεί αυτό το σημερινό αίμα να αξιολογηθεί σε σχέση με το ψωμί ή είναι νωρίς? Ξέρω ότι για να καθαρίσει ο οργανισμός της και το γάλα μου θέλει τουλάχιστον 1,5 βδομάδα απλά προβληματίστηκα γιατί απείχα από ψωμί και μόλις έφαγα έκανε.

Η δεύτερη πιο συχνή αλλεργία (η πρώτη ειναι στο γάλα) ειναι στη γλουτενη (σιτηρά), οπότε για αυτο μπορει να εχει βελτίωση μετα την αποχη απο το ψωμι.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Η δεύτερη πιο συχνή αλλεργία (η πρώτη ειναι στο γάλα) ειναι στη γλουτενη (σιτηρά), οπότε για αυτο μπορει να εχει βελτίωση μετα την αποχη απο το ψωμι.

Μάλιστα.. Η γιατρός μου είπε ότι τη γλουτένη μου την αφήνει τελευταία αν δεν βελτιωθούμε με την τωρινή αποχή γιατί είναι πιο δύσκολη κατηγορία. μια τελευταία ερώτηση.έχει νόημα να κόψω το ψωμί αλλα να τρώω ζυμαρικά,πληγούρι και αλλα γλουτενοειδή? Σε κούρασα με τις ερωτήσεις μου αλλα όπως και να χει με βοηθάς πολύ!

6kQ4p3.png

Μάλιστα.. Η γιατρός μου είπε ότι τη γλουτένη μου την αφήνει τελευταία αν δεν βελτιωθούμε με την τωρινή αποχή γιατί είναι πιο δύσκολη κατηγορία. μια τελευταία ερώτηση.έχει νόημα να κόψω το ψωμί αλλα να τρώω ζυμαρικά,πληγούρι και αλλα γλουτενοειδή? Σε κούρασα με τις ερωτήσεις μου αλλα όπως και να χει με βοηθάς πολύ!

καλησπερα ..διαβασα αυτα που γραφεις παρακατω...δεν εχω πολυ εμπειρια γιατι εμενα ο μπεμπης μου (θηλασα 6,5 μηνες) δεν μου παρουσιασε αλλεργιες ...στην αρχη ειχα δει λιγο αιματακι ...εκοψα τα οσπρια και τα κρεμμυδια-σκορδο κ ηρεμισαμε απο τοτε....οταν ετρωγα κοκκινιστα αλλαζανε τα κακα μας αλλα μεχρι εκει...

σχετικα με το ψωμι πιστευω οτι αυτο πειραζει..γιατι περιεχει γλουτενη..και γενικα πιστευω τα ζυμαρικα πρεπει να αποφευγεις γιατι περιεχουν κ ζαχαρη καποια!!!!

ευχομαι να βρεις τι σας πειραζει γιανα ηρεμισεις

........δεν ξερω αν εχεις θεμα με τα κιλα σου αλλα ευκαιρια κοψε το ψωμι που παχαινει....χαχα πλακιτσα γιανα γελασεις λιγο!!!!:-P

nanouka

καλοσυνη της γιατρου που δεν θελει να σε ταλαιπορει αλλα τελικα ετσι ταλαιπορεισαι περισσοτερο αφου δεν βρισκεις τι φταιει. Το ψωμι το κοβεις μονο του αν υποψιαζεσαι οτι περιεχει ιχνη γαλακτος (σιγουρα δεν τρως αλλες τροφες με ιχνη??) αλλιως κοβεις ολα τα γλουτενοειδη. Κανονικα η γλουτενη ειναι η δευτερη κατηγορια που κοβεις μετα τα γαλακτοκομικα/μοσχαρι. Κι εγω ειχα προσπαθησει τον Αυγουστο να κοψω την γλουτενη αλλα δεν τα καταφερα παρα για λιγο, ομως εκεινες τις μερες προσεξα οτι για το παιδι ηταν οι καλυτερες του ημερες. Τον Σεπτεμβρη ειπα ομως παλι δοκιμαστικα να κοψω και ζυμαρικα και ψωμι για μια εβδομαδα, ειδα παλι εμφανη καλυτερευση κι απο τοτε δεν τα ξαναρχησα. Τωρα μου φαινεται εξαιρετικα απλο και το μωρο φαινεται πολυ καλυτερα!(αν εξαιρεσεις οτι τωρα την επιασαν τα ουλα της :?: sad: ... )

Ομως μονο μεσα απο την παρατηρηση θα καταλαβεις τι παιζεται.

Ο γαστρεντερολογος σου κοβει παρα πολλα πραγματα, θα αντεξεις;κατα τη γνωμη μου δεν ειναι κι απαραιτητο να τα κοψεις ολα μαζι. Και προς θεου μη πεσεις με τα μουτρα στις πατατες, εγω ετσι απορρυθμησα το εντερο μου.

ΥΓ

αυτο που λες για την 1,5 εβδ σε ποια κατηγορια τροφων αναφερεται;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Σύνδεση/Εγγραφή

Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν: 

• Δημοφιλή μέλη

Nobody has received reputation this week.

• Δημιουργία νέου...