Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Οι ξηροί καρποί δυστυχως πρέπει να αποφεύγονται. Για το ασβέστιο γιατί δεν δοκιμάζεις ταχίνι με μέλι? Είναι ίσως κάπως επίφοβο' date=' αλλά είναι τροφή που αξίζει να την δοκιμάσεις και θα σε χορταίνει κιόλας. Επίσης αν δεν σας πειράζει το ρύζι, σπανακόρυζο, μπρόκολο σαλάτα, κολοκοκύθα και για σούπες και για πίτες. Επίσης μπορείς να τσεκάρεις την ντομάτα, χωρίς φλούδα και σπόρια, ακόμα κι αν την πάρεις βιολογική. Έτσι μπορείς να τρως σνακ με βραστο κοτοπουλο ή γαλοπουλα, ντομάτα και ψωμί. Τέλος θα σου πρότεινα μία βόλτα σε βιολογικό κατάστημα που έχουν και σνακ πχ μπισκότα που είναι χωρίς αυγό, βούτυτο και γάλα, αν είσαι ακαμάτρα όπως εγώ :oops: και δεν μπορείς να τα φτιάξεις. :P Αυτά δεν έχουν και συντηρητικά, αλλά πάντα με μέτρο. ααα και ρυζογκοφρέτες. Δεν μου έρχονται άλλα!

Μην στεναχωριέσαι τώρα, άσε το παιδί λίγο να συνέλθει και να καθαρίσει και σε καμιά βδομάδα δοκιμάζεις πάλι την τύχη σου με νέες τροφές.[/quote']

Θα τα κόψω όλα...μόνο πατάτα καρότο μακαρόνι ρύζι και κοτόπουλο. Πήρα σήμερα τις εξετάσεις της μικρής και δεν είναι πολύ καλές. Η μαγιερ βγήκε θετική και ήμουν σίγουρη οτι θα βγει αρνητική γιατί δεν έβλεπα αίμα μάλλον υπήρχει μικροσκοπικά.

Το ραστ για γάλα αγελάδος 0,29 (έγραφε <0,35) δηλαδή δεν έχει αλλεργία?και τι έχει τότε??

Οι γενικές αίματος είναι χάλια αιματοκρίτης 30 πολλές τιμές αίματος εκτός ορίων (λευκά, αιμοσφαιρίνη κα) και γραφει στις παρατηρήσεις: Υποχρωμία (+), μικροκυττάρωση (+), θριμβοκυττάρωση και στο πλακάκι. Τι είναι όλα αυτα βρε κορίτσια κοντεύω να σκάσω θα τρελαθώ. τι έχει το παιδι μου?

Ο παιδιατρος μου είπε να πάω επιγόντος στην Καφρίτσα γιατι πρέπει να την παρακολουθήσει αυτή.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Θα τα κόψω όλα...μόνο πατάτα καρότο μακαρόνι ρύζι και κοτόπουλο. Πήρα σήμερα τις εξετάσεις της μικρής και δεν είναι πολύ καλές. Η μαγιερ βγήκε θετική και ήμουν σίγουρη οτι θα βγει αρνητική γιατί δεν έβλεπα αίμα μάλλον υπήρχει μικροσκοπικά.

Το ραστ για γάλα αγελάδος 0,29 (έγραφε <0,35) δηλαδή δεν έχει αλλεργία?και τι έχει τότε??

Οι γενικές αίματος είναι χάλια αιματοκρίτης 30 πολλές τιμές αίματος εκτός ορίων (λευκά, αιμοσφαιρίνη κα) και γραφει στις παρατηρήσεις: Υποχρωμία (+), μικροκυττάρωση (+), θριμβοκυττάρωση και στο πλακάκι. Τι είναι όλα αυτα βρε κορίτσια κοντεύω να σκάσω θα τρελαθώ. τι έχει το παιδι μου?

Ο παιδιατρος μου είπε να πάω επιγόντος στην Καφρίτσα γιατι πρέπει να την παρακολουθήσει αυτή.

καταρχην μην αγχωνεσαι τοσο

ολα αυτα που περιγραφεις μπορει να οφειλονται στον ερεθισμο του εντερου(φλεγμονη) λογω της επιδρασης των αλλεργιογονων τροφων που ακομη δεν εχεις ανακαλυψει

οι φυσιολογικες τιμες σε ποιες ηλικιες αντιστοιχουν ? δηλ. τα ορια των φ.τιμων αντιστοιχουν στην ηλικια του παιδιου σου?

αν ναι , τοτε μολις κοψεις τα φαγητα που πειραζουν θα αρχισουν να φτιαχνουν και οι τιμες (και εμεις ετσι ημασταν)

εκανες ραστ μονο για το ολικο γαλα η και για τα κλασματα του γαλακτος?μπορει να μην εχει στο ολικο γαλα και να εχει στο κλασμα

δεν ειναι επειγον απλα δεν χρειαζεται να καθυστερεις............

ειμαι εδω για οτι χρειαστεις

καταρχην μην αγχωνεσαι τοσο

ολα αυτα που περιγραφεις μπορει να οφειλονται στον ερεθισμο του εντερου(φλεγμονη) λογω της επιδρασης των αλλεργιογονων τροφων που ακομη δεν εχεις ανακαλυψει

οι φυσιολογικες τιμες σε ποιες ηλικιες αντιστοιχουν ? δηλ. τα ορια των φ.τιμων αντιστοιχουν στην ηλικια του παιδιου σου?

αν ναι , τοτε μολις κοψεις τα φαγητα που πειραζουν θα αρχισουν να φτιαχνουν και οι τιμες (και εμεις ετσι ημασταν)

εκανες ραστ μονο για το ολικο γαλα η και για τα κλασματα του γαλακτος?μπορει να μην εχει στο ολικο γαλα και να εχει στο κλασμα

δεν ειναι επειγον απλα δεν χρειαζεται να καθυστερεις............

ειμαι εδω για οτι χρειαστεις

ναι τα έχω παίξει είναι η αλήθεια...

Δεν ξέρω που αντιστοιχούν οι τιμές. Πάνω πάνω το χαρτί γράφει ηλικία:90 ημερών αλλά δεν φαίνεται κάπου που αντιστοιχουν οι τιμές.

Γράφει cow milk. O παιδίατρος μου έγραψε ραστ για γάλα αγελάδος συγκεκριμένα δεν ξέρω αν είναι ολικό ή κλάσματα που λες.

Προσπαθούσα να την βρω στο τηλ να κλείσουμε ραντεβου απο τις 7 και δεν το σήκωνε ελπιζω να είμαι τυχερή αύριο...

Εχω νευριάσει και με τον παιδίατρο μου που τον πήρα να του το πώ και τον ρώτάω τι σημαίνουν όλα αυτά τι έχει το παιδί και μου λέει να πας στην Καφριτσα και να με ενημερώσεις δλδ αυτός δεν μπορεί να ερμηνεύσει απο τις εξετάσεις κάτι??έστω να μου πει κατι με έχει φάει η αγωνία εμένα??

Εχει κάνει αναιμία??

sagia μη στενοχωριεσαι. και το δικο μου παιδι σε μια εβδομαδα κλεινει τα 2 και τρωει μονο κατσικι, αρνι, πατατα, καροτο, κολοκυθι και ρυζι. Δεν νομιζω οτι εχει κατι το μωρο στο εντερο. Μπορει οπως σου ειπε η jen να φταιει το υποαλλεργικο γαλα. Και εμεις ολο το καλοκαιρι παιδευομασταν με το υποαλλεργικο γαλα. Προσθεταμε 1 μεζουρα καθε 2-3 εβδομαδες. ολα θα πανε καλα.

Εχει κάνει αναιμία??

Γεια σου fani82!το καλυτερο φυσικα ειναι τις αιματολογικες εξετασεις να σου τις εξηγησει ο γιατρος σου κ να δει πραγματι αν οι φυσιολογικες τιμες που αναγραφονται αντιστοιχουν στην ηλικια του μωρου σου.υποχρωμια κ μικροκυτταρωση χαρακτηριζει συνηθως-και-την σιδηροπενικη αναιμια<ελλειψη σιδηρου>.κ εμεις το ιδιο εχουμε:-( ,οπως κ τα περισσοτερα παιδακια με αλλεργιες ειτε απο απωλεια αιματος ειτε απο μειωμενη ληψη σιδηρου απο την τροφη.μην στεναχωριεσαι..ειναι κατι που μπορει να διορθωθει.εμεις περνουμε φυτικο σιδηρο<οι τιμες μας ειναι σχετικα καλες,αυξησαμε κ τις τροφες πλουσιες σε σιδηρο.μερικα μωρακια ομως χρειαζονται χημικο σιδηρο με πολυ χαμηλες τιμες γιατι αυτος αφομιωνεται καλυτερα κ γρηγοροτερα<με περισσοτερες βεβαια παρενεργιειες:?>.το σπουδαιοτερο ειναι να βελτιωθει η αλλεργια κ να σταματησει το αιματακι.:-P:-P:-Pαυτα γνωριζω.ελπιζω να σε βοηθησα λιγακι.ο γιατρος σου θα σε κατατοπισει ,απλως βαριεται λιγακι μου φαινεται...

Διαφημίσεις

fairy's mum τις τελευταιες εβδομαδες του εφτιαξα το κατσικι στο φουρνο με τις πατατες και 2 φορες του εδωσα πατατες τηγανητες. Μηπως δεν επρεπε? Αλλα τα βραστα τα ειχε βαρεθει και δεν πολυετρωγε. Εχει μεγαλωσει και ολο μαμ ζηταει, ειδικα με τις τηγανητες πατατες τρελαθηκε !!!

Εμβολια εχω να κανω σχεδον ενα χρονο . Ελεγα ομως να κανω μια δοση επαναληπτικη της διφθεριτιδας, τετανου κοκκυτη. Τι λες? Να μην το κανω? Για την ομοιοπαθητικη το σκεφτομαι σοβαρα. Τη Σηλια μου ειπες οτι την εχει βοηθησει αρκετα. Πηγαινετε ακομα στον ομοιοπαθητικο?

ναι τα έχω παίξει είναι η αλήθεια...

Δεν ξέρω που αντιστοιχούν οι τιμές. Πάνω πάνω το χαρτί γράφει ηλικία:90 ημερών αλλά δεν φαίνεται κάπου που αντιστοιχουν οι τιμές.

Γράφει cow milk. O παιδίατρος μου έγραψε ραστ για γάλα αγελάδος συγκεκριμένα δεν ξέρω αν είναι ολικό ή κλάσματα που λες.

Προσπαθούσα να την βρω στο τηλ να κλείσουμε ραντεβου απο τις 7 και δεν το σήκωνε ελπιζω να είμαι τυχερή αύριο...

Εχω νευριάσει και με τον παιδίατρο μου που τον πήρα να του το πώ και τον ρώτάω τι σημαίνουν όλα αυτά τι έχει το παιδί και μου λέει να πας στην Καφριτσα και να με ενημερώσεις δλδ αυτός δεν μπορεί να ερμηνεύσει απο τις εξετάσεις κάτι??έστω να μου πει κατι με έχει φάει η αγωνία εμένα??

Εχει κάνει αναιμία??

απο οτι καταλαβαινω σας εχει δει ηδη παιδογαστρεντερολογος και σας συνεστησε να κανετε καποιες εξετασεις και ταυτοχρονα να αποκλεισετε καποια πραγματα απο την διατροφη μεχρι να βγουν οι εξετασεις? οντως ραστ εγινε μονο για ολικο γαλα ,καλο θα ηταν να γινει και για τα 3 κλασματα..

τι αιμοσφαιρινη εχει το μωρο και τι ορια βαζει το εργαστηριο ?

πως ξεκινησε το προβληματακι σας?

ηρεμησε ομως ,δεν βοηθαει και δεν υπαρχει και κατι τοσο σοβαρο οσο φανταζεσαι

Εχει μεγαλωσει και ολο μαμ ζηταει, ειδικα με τις τηγανητες πατατες τρελαθηκε !!!

γενικα τις τηγαντες πατατες καλο ειναι να τις αποφευγουμε στα αλλεργικα παιδια, αλλα οταν το διαιτολογιο ειναι τοσο περιορισμενο και οταν ειναι τοσο νοστημες και της ζηταει το παιδι(και το δικο μου) τι να κανεις .

αυτο που γνωριζω ειναι οτι πρεπει τουλαχιστον για μια ωρα να μεινουν κομμενες στο νερο και να τηγανιζονται σε μπολικο λαδι για να μειωθει ο σχηματισμος μιας πολυ επικινδυνης ουσιας .

απο οτι καταλαβαινω σας εχει δει ηδη παιδογαστρεντερολογος και σας συνεστησε να κανετε καποιες εξετασεις και ταυτοχρονα να αποκλεισετε καποια πραγματα απο την διατροφη μεχρι να βγουν οι εξετασεις? οντως ραστ εγινε μονο για ολικο γαλα ,καλο θα ηταν να γινει και για τα 3 κλασματα..

τι αιμοσφαιρινη εχει το μωρο και τι ορια βαζει το εργαστηριο ?

πως ξεκινησε το προβληματακι σας?

ηρεμησε ομως ,δεν βοηθαει και δεν υπαρχει και κατι τοσο σοβαρο οσο φανταζεσαι

οχι δεν έχουμε πάει ακόμη τώρα θα πάμε.

Ο παιδίατρος μας συνέστησε να πάμε στη γαστρεντερολόγο και μας έγραψε και τις εξετάσεις.

Η αιμοσφαιρίνη της είναι 10,6 με όρια 11-17.

Εγω απο τις πρώτες εβδομάδες που γεννήθηκε σταμάτησα τα αγελαδινα (μόνο αυτά προβειο και τα σχετικά έτρωγα) γιατί είχε η μικρή πολύ έντονους κολικούς και είχα διαβάσει οτι μπορεί να επιβαρύνουν. Κοντα στις γιορτές μια που μου είχαν λήψει 2 μήνες μια τα τραπέζια τα άρχισα κανονικά και γάλα και τα πάντα εκεί μετά απο 3 εβδομάδες είδα το πρώτο αιματάκι. Το ψιλιάστικα και τα έκοψα όλα και τα αλλαντικά και τα ψωμιά απο έξω και τα πάντα που μπορεί να περιείχαν γάλα. Επίσης το μοσχάρι το αυγό και το ψάρι όπως μου είπε ο παιδίατρος (πάει μήνας σχεδόν).

Καλυτέρευσε αρκετά αλλά συνέχισε κάπου κάπου να έχει πάλι αίμα και κατάλαβα οτι και κάτι άλλο φταίει. Το χοιρινό βγήκε απο τη λίστα όποτε τρώω έχει πολύ νερουλά κακά και αιμα και τώρα έκοψα και τους ξηρούς καρπούς (καρύδι και αμύγδαλο δλδ δεν έτρωγα κάτι άλλο).

Ηρθε σήμερα ένας παιδίατρος γνωστος απο την οικογένεια του άντρα μου ο οποίος είναι μεγάλος και δεν ασκεί πλεον το επάγγελμα συστηματικά (δεν είναι ένας γιατρός που παρακολουθεί κάθε μήνα αλλά αν έχεις πρόβλημα ή είναι άρρωστο το παιδί τρέχει καθώς έχει πολύ εμπειρία ήταν διευθυντής στην ΜΕΘ νεογνών στο παίδων). Απο τις εξετάσεις είπε οτι έχει αναιμία, το ραστ είναι πολύ οριακό πρέπει να γίνει λεπτομερής ανάλυση σε κλάσματα όπως είπες και εσύ. Είδε τον πωπό της όσο μπορούσε μέσα και έχει ραγάδα ήταν φανερό...Σεβομαι πολύ την γνώμη του και ήταν και "αγωνιστής" του μητρικόυ θηλασμού μου είπε να τη δει γαστρεντερολόγος αλλά φιλικά με ενημέρωσε οτι μπορέι να μην βγάλω και άκρη και να έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου οτι μόνη μου θα πρέπει να βρω τι πειράζει το μωρό.

Εσεις τελικά πότε στρώσατε, ότι συμβουλή καλοδεχούμενη.

edit admin...ο γιατρός που ήρθε σήμερα μου συνέστησε και τη Ρώμα έχει εμπειρία καμιά μανούλα??

ΛΟΙΠΟΝ ΦΑΝΗ δεν ειναι μεγαλη η αναιμια , οφειλεται στην απωλεια αιματος απο το εντερο αλλα και στην μη απορροφηση του σιδηρου απο ενα εντερο που πασχει η και στα δυο

γενικα να ξερεις σε καθε επομενη εκθεση στην τροφη που κανει αλλεργια ο οργανισμος αντιδρα πιο γρηγορα και πιο εντονα

εχεις παλιες εξετασεις?

τα λευκα,τα πολυμορφοπυρηνα , τα λεμφοκυτταρα και τα αιμοπεταλια εχουν μεγαλη αποκλιση απο την φ.τιμη?

καλο ειναι στις επομενες εξετασεις που θα κανεις να δεις και τις ολικες πρωτεινες αιματος -αλβουμινη-σφαιρινες , δειχνουν κατα ποσο απορροφονται οι τροφες απο το εντερο.

κανε ραστ και στο λευκωμα και κροκο αυγου(εμεις παθαμε μεγαλη ζημια απο το λευκωμα του αυγου) και επειδη σε μικρες ηλικιες τα 2 βασικα αλλεργιογονα ειναι το γαλα και το αυγο.

οταν λες ραγαδα μηπως εννοεις πολυ κοκκινο πρωκτο (μεσα το ανοιγμα) γιατι εαν ηταν ραγαδα θα πονουσε πολυ και θα εκλαιγε το παιδι.

σε 1-2 μηνες θα στρωσουν τα πιο ενοχλητικα συμτωματα και μετα θα χρειαστει καιρος για να στρωσει εντελως (μια απο τα ιδια και εμεις) ακομη ψαχνομαι και για τα υπολοιπα αλλεργιογονα ,μην σε αποθαρρυνει αυτο ,συνηθιζεται ,ειμαστε και εμεις εδω(με 2 παιδια )

ο παιδιατρος εχει δικιο θα βρεις μονη σου τι το πειραζει το παιδι

με τη βοηθεια και των εξετασεων ομως

κανατε τις IGE ανοσοσφαιρινες?

οσο για τα φαγητα απεκλησε οπως και το εκανες δηλ.ολα τα πολυ αλλεργιογονα

γαλα(κατσικισιο-αγελαδινο)

αυγο

σογια(υπαρχει σε μαργαρινες )

ψαρι

πορτοκαλι

μοσχαρι

χοιρινο (αφου εισαι σιγουρη οτι σας πειραζει)

ταχινι

μελι

τυρια

ξηρους καρπους

νωπα λαχανικα -ρυθμισε το εντερο σου πολυ καλα(να μην εχεις πολλα αερια -δυσκοιλιοτητα -διαρροια)

φυσικα δεν σημαινει οτι το μωρο ειναι αλλεργικο σε ολα αυτα ,απλα σε αυτη την φαση καλο ειναι να μην ερεθιστει το εντερο επιπλεον

μολις βρω χρονο θα σου γραψω κιαλλα

Διαφημίσεις

ΛΟΙΠΟΝ ΦΑΝΗ δεν ειναι μεγαλη η αναιμια , οφειλεται στην απωλεια αιματος απο το εντερο αλλα και στην μη απορροφηση του σιδηρου απο ενα εντερο που πασχει η και στα δυο

γενικα να ξερεις σε καθε επομενη εκθεση στην τροφη που κανει αλλεργια ο οργανισμος αντιδρα πιο γρηγορα και πιο εντονα

εχεις παλιες εξετασεις?

τα λευκα,τα πολυμορφοπυρηνα , τα λεμφοκυτταρα και τα αιμοπεταλια εχουν μεγαλη αποκλιση απο την φ.τιμη?

Τα λευκά είναι καλά μέσα στα όρια.

Πολυμορφ. 28,6 (45-80)

λεμφοκ. 62,2 (25-50)

Αιμοπετάλια 531 (150-400)

Εϊναι αρκετά εκτώς ορίων

καλο ειναι στις επομενες εξετασεις που θα κανεις να δεις και τις ολικες πρωτεινες αιματος -αλβουμινη-σφαιρινες , δειχνουν κατα ποσο απορροφονται οι τροφες απο το εντερο.

κανε ραστ και στο λευκωμα και κροκο αυγου(εμεις παθαμε μεγαλη ζημια απο το λευκωμα του αυγου) και επειδη σε μικρες ηλικιες τα 2 βασικα αλλεργιογονα ειναι το γαλα και το αυγο.

Θα μου τις γράψει όλες αυτές η γαστρεντερολόγος ή πρέπει να πάρω την πρωτοβουλία μόνη μου?

οταν λες ραγαδα μηπως εννοεις πολυ κοκκινο πρωκτο (μεσα το ανοιγμα) γιατι εαν ηταν ραγαδα θα πονουσε πολυ και θα εκλαιγε το παιδι.

σε 1-2 μηνες θα στρωσουν τα πιο ενοχλητικα συμτωματα και μετα θα χρειαστει καιρος για να στρωσει εντελως (μια απο τα ιδια και εμεις) ακομη ψαχνομαι και για τα υπολοιπα αλλεργιογονα ,μην σε αποθαρρυνει αυτο ,συνηθιζεται ,ειμαστε και εμεις εδω(με 2 παιδια )

ο παιδιατρος εχει δικιο θα βρεις μονη σου τι το πειραζει το παιδι

με τη βοηθεια και των εξετασεων ομως

ήταν πολύ κόκκινος ο πρωκτός εσωτερικά και μου είπε οτι υπάρχει μια πολύ μικρή ραγάδα όσο μπορούμε να δούμε πιο μέσα δεν ξέρουμε. Οταν την πειράζει κάτι στη τροφή σπαράζει στα κακά της αλλίως όλα ΟΚ...

κανατε τις IGE ανοσοσφαιρινες?
οχι δεν έχουμε κάνει τπτ εκτός απο γενική μαγιερ και ραστ για γάλα αγελάδος.

οσο για τα φαγητα απεκλησε οπως και το εκανες δηλ.ολα τα πολυ αλλεργιογονα

γαλα(κατσικισιο-αγελαδινο)

αυγο

σογια(υπαρχει σε μαργαρινες )

ψαρι

πορτοκαλι

μοσχαρι

χοιρινο (αφου εισαι σιγουρη οτι σας πειραζει)

ταχινι

μελι

τυρια

ξηρους καρπους

νωπα λαχανικα -ρυθμισε το εντερο σου πολυ καλα(να μην εχεις πολλα αερια -δυσκοιλιοτητα -διαρροια)

φυσικα δεν σημαινει οτι το μωρο ειναι αλλεργικο σε ολα αυτα ,απλα σε αυτη την φαση καλο ειναι να μην ερεθιστει το εντερο επιπλεον

μολις βρω χρονο θα σου γραψω κιαλλα

θα τα βγάλω όλα αν και σήμερα έφαγα λόγο μέλι...τι να τρώω το πρωι? πινάω πολύ όταν ξυπνάω :?:?:? είναι ο θηλασμός δεν ξέρω αλλά λυσάω κάθε πρωί.

Το έντερό μου είναι ΧΑΛΙΑ δεν ξέρω τι έχει πάθει..έχω πολύ συχνά διάρροιες στο άσχετο αέρια που δεν μπορώ να τα καταλάβω καθώς δεν έχω φάει κάτι που τα δημιουργέι και δυσκοιλιότητα κάποιες μέρες..ποτέ δεν είχα θέμα με το έντερο είναι 1,5 μήνας τώρα.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ νοιώθω λίγο πιο χαλαρή τώρα, πραγματικά βοηθάτε πολύ κορίτσια δεν το πίστευα οτι θα βρώ τόσες λύσεις και συμπαράσταση.

οι εξετασεις που εγραψες απλα δειχνουν μια μετρια φλεγμονη στο εντερο

οι ραστ και η ανοσοσφαιρινη Ε συνηθως γραφονται απο τους γιατρους ,οι πρωτεινες σπανια ,ζητα τις ευγενικα ,εξερταται και απο το ταμειο σου ,π.χ στο ικα χλωμο το βλεπω ,δεν ειναι ομως ακριβες.

το εντερο θελει ρυθμιση σιγουρα ,η διαιτα που θα κανεις θα βοηθησει απο μονη της ,θα πουμε πολλα για αυτην

θα σε βοηθησει φυσικα και η γαστρενερολογος

α να δειτε και την αναπτυξη της μικρης κιλα ,υψος

οποσδηποτε θα τα δει η παιδογ/γος

να πινεις νερο αλλα οχι με το φαγητο τουλαχιστον μιση ωρα πριν η μια ωρα μετα

fani κανε υπομονη. ολα θα πανε καλα. Εγω για 1,5 χρονο καθε πρωι ετρωγα ρυζογκοφρετες με μελι. Δεν νομιζω οτι το μελι δεν κανει να το φας. Ουτε και η αλλεργιολογος μου το ειχε απαγορευσει. Βεβαια εσυ θα παρατηρεις παντα τα κακα του μωρου γιατι δεν μπορεις να ξερεις ακριβως σε ποια τροφη ειναι αλλεργικο. Το δικο μου ειναι αλλεργικο και στη γλουτενη και στο καλαμποκι, γιαυτο θα σου ελεγα να εχεις το νου σου μηπως το πειραζει το ψωμι και ολα τα δημητριακα που εχουν γλουτενη. Εγω ειχα κοψει ολες τις επικινδυνες τροφες αλλα μονο οταν εκοψα και το ψωμι σταματησε να εχει αιμα στα κακα του.

Διαφημίσεις

τα εμβολια σε καποιες χωρες δεν τα συνιστουν οι (συμβατικοι) γιατροι σε αλλεργικα παιδια η συνιστουν μονο τα 2-3 βασικα και αυτα οχι μαζι

η ομοιοπαθητικη ειχε αμεσα αποτελεσματα σε εσας ? πως ακριβως λειτουργει στην τροφικη αλλεργια (μηπως σου το εξηγησε η ομοιοπαθητικος)?

ο φυτικος σιδηρος (το εχω ξαναγραψει πιο πανω) εχει εκχυλισματα απο παρα πολλα φυτα οπως το πορτοκαλι και αλλα που δεν τα θυμαμαι τωρα ,για αυτο θελει προσοχη ,εγω ετσι οπως το πηρα το εχω ακομη(ειναι και ακριβο).

Εδώ πάλι αν τολμήσεις και πεις σε παιδίατρο ή ακόμα και αλλεργιολόγο ότι δεν κάνεις εμβόλια λόγω της αλλεργία, πέφτουν να σε φάνε. Χρειάζεται να είσαι διαβασμένος για τους αντιμετωπίσεις...και δυστυχώς πόσοι γονείς αλλεργικών παιδιών διαβάζουν για τα εμβόλια...???

Άμεσα αποτελέσματα δεν είχε. Απλά τόνωσε με τον καιρό το ανοσοποιητικό της με αποτέλεσμα και να βελτιωθεί το έντερο (θεωρώ) και να μην μου γυρίσει ποτέ μία ίωση ή κρύωμα σε βργχίτιδα ή άσθμα. Και το τελευταίο είναι σηματνικό, γιατί έχω πάει σε αμέτρητους παιδιάτρους 6-7 και 3-4 στο ΙΚΑ που μου έγραφαν τα γάλατα και ΟΛΟΙ απορούσαν πώς παιδί με τέτοια αλλεργία δεν έχει κάνει βρογχίτιδα ή βρογχικό άσθμα.

Για φυτικό σίδηρο φτηνό μπορώ να σας δώσω λινκ για αγορά από το εξωτερικό 17? τα 500ml το floradix. Για τα φυτικά έλαια ίσως και να έχεις δίκιο, ούτε εγώ είχα πάρει τα Ω3-6-9 για τον ίδιο λόγο.

fairy's mum τις τελευταιες εβδομαδες του εφτιαξα το κατσικι στο φουρνο με τις πατατες και 2 φορες του εδωσα πατατες τηγανητες. Μηπως δεν επρεπε? Αλλα τα βραστα τα ειχε βαρεθει και δεν πολυετρωγε. Εχει μεγαλωσει και ολο μαμ ζηταει, ειδικα με τις τηγανητες πατατες τρελαθηκε !!!

Εμβολια εχω να κανω σχεδον ενα χρονο . Ελεγα ομως να κανω μια δοση επαναληπτικη της διφθεριτιδας, τετανου κοκκυτη. Τι λες? Να μην το κανω? Για την ομοιοπαθητικη το σκεφτομαι σοβαρα. Τη Σηλια μου ειπες οτι την εχει βοηθησει αρκετα. Πηγαινετε ακομα στον ομοιοπαθητικο?

Και στη δική μου δίνω τηγανιτές πατάτες καλέ, αλλά σπάνια! Καλό είναι να αποφεύγονται, αλλά μην τρελαίνεσαι κιόλας! Αφού τις φτιάχνεις εσύ σε δικό σου λάδι. Δίνε τις όμως όσο πιο αραιά γίνεται. Εναλλακτικά μπορείς να δώσεις και κόκκινη κολοκύθα σαν συνοδευτικό, είτε βραστή είτε στον φούρνο.

edit admin ! Εδώ δεν το κάνω εγώ που ξέρεις τι βελτίωση έχουμε. Αν το κάνω, θα είναι μετά τα 2 και αφού τελειώσει και το θέμα με το αυγό.

Την ομοιοπαθητική δεν την σταματάω. Μας έχει γίνει τρόπος ζωής και με αυτήν αντιμετωπίζουμε τα πάντα!

edit admin ...ο γιατρός που ήρθε σήμερα μου συνέστησε και τη Ρώμα έχει εμπειρία καμιά μανούλα??

edit admin Εγώ ήμουν μεταξύ Ρώμα (Αγία Σοφία) και Παπαδοπούλου (αγλαια). Τελικά πήγα στην Παπαδοπουλου, αλλά τυχαία, γιατί και η Ρωμα έχει πολύ καλή φήμη. Μπορείς να την δοκιμάσεις. edit admin

θα τα βγάλω όλα αν και σήμερα έφαγα λόγο μέλι...τι να τρώω το πρωι? πινάω πολύ όταν ξυπνάω :?:?:? είναι ο θηλασμός δεν ξέρω αλλά λυσάω κάθε πρωί.

Το έντερό μου είναι ΧΑΛΙΑ δεν ξέρω τι έχει πάθει..έχω πολύ συχνά διάρροιες στο άσχετο αέρια που δεν μπορώ να τα καταλάβω καθώς δεν έχω φάει κάτι που τα δημιουργέι και δυσκοιλιότητα κάποιες μέρες..ποτέ δεν είχα θέμα με το έντερο είναι 1,5 μήνας τώρα.

Σόρρυ για το ταχίνι που σου είπα, είναι πολύ νωρίς ακόμα για εσάς. Δεν είχα δει την ηλικία του μωρού σου :oops:

Ο ομοιοπ φαρμακοποιός μας μου είχε πει κατόπιν συζήτησης να δοκίαζα αν ενοχλούν το μωρό τα σκούρα φρούτα. Έτσι δοκίμασα μαρμελάδα μαύρο κεράσι, βύσσινο και μύρτιλο χωρίς συντηρητικά και είδα ότι είμασταν οκ, οπότε εγώ το έτρωγα συχνά σαν πρωινό, αλλα με ψωμί που έφτιαχνα εγώ και βιτάμ στο χαρτί. Την δικιά μου δεν την πείραζαν, οπότε στο λέω με κάθε επιφύλαξη!

Επίσης έτρωγα ρυχογκοφρέτες, πίτες με σπανάκι ή κολοκύθα και φρουτόκρεμα στο μπλέντερ σαν του μωρού με μήλο, αχλάδι, μπανάνα.

Το θέμα με το έντερο μπορεί να είναι και ψυχολογικό. Εγώ τότε είχα κάνει μεγάλη ραγάδα που υπέφερα καθε φορά. Ο γανστρεντρολόγος που πηγα μου έδωσε ένα σωρό φάρμακα, δεν τα πήρα και έφτιαξα εν τέλει με την ομοιοπαθητική.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

μου είπε να τη δει γαστρεντερολόγος αλλά φιλικά με ενημέρωσε οτι μπορέι να μην βγάλω και άκρη και να έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου οτι μόνη μου θα πρέπει να βρω τι πειράζει το μωρό.

Εσεις τελικά πότε στρώσατε, ότι συμβουλή καλοδεχούμενη.

Να σου απαντήσω και σε αυτά.

Ο γιατρός αυτός στα είπε πολύ σωστά! Άκρη θα αρχίσεις να βγάζεις μετά τους 6-7 μήνες που θα πας σε αλλεργιολόγο. Μέχρι τότε ο καλύτερο γιατρός του παιδιού σου θα είσαι εσύ με το ημερολόγιο που θα κρατάς (τροφές που τρως, ώρες, κενώσεις του παιδιού με ώρες και υφή).

Εμάς σταμάτησε το αίμα γύρω στον 7-8ο μήνα, αν θυμάμαι καλά και αφού έκανα ήδη 4 μήνες την διατροφή. Οπότε υπομονή!!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

οι εξετασεις που εγραψες απλα δειχνουν μια μετρια φλεγμονη στο εντερο

οι ραστ και η ανοσοσφαιρινη Ε συνηθως γραφονται απο τους γιατρους ,οι πρωτεινες σπανια ,ζητα τις ευγενικα ,εξερταται και απο το ταμειο σου ,π.χ στο ικα χλωμο το βλεπω ,δεν ειναι ομως ακριβες.

το εντερο θελει ρυθμιση σιγουρα ,η διαιτα που θα κανεις θα βοηθησει απο μονη της ,θα πουμε πολλα για αυτην

θα σε βοηθησει φυσικα και η γαστρενερολογος

α να δειτε και την αναπτυξη της μικρης κιλα ,υψος

οποσδηποτε θα τα δει η παιδογ/γος

να πινεις νερο αλλα οχι με το φαγητο τουλαχιστον μιση ωρα πριν η μια ωρα μετα

Θα τα ζητήσω και σε ευχαριστώ που μου ανοίγεις τα μάτια!!!Εχουμε ΤΕΒΕ στο παιδί οπότε δεν νομίζω να μην τα γράψουν.

Το παιδάκι κατά τα άλλα είναι ευτυχισμένο ζωηρό και πολύ ανεπτηγμένο για την ηλικία της. Είναι 3 μηνών 64πόντους και 6500κιλά.

fani κανε υπομονη. ολα θα πανε καλα. Εγω για 1,5 χρονο καθε πρωι ετρωγα ρυζογκοφρετες με μελι. Δεν νομιζω οτι το μελι δεν κανει να το φας. Ουτε και η αλλεργιολογος μου το ειχε απαγορευσει. Βεβαια εσυ θα παρατηρεις παντα τα κακα του μωρου γιατι δεν μπορεις να ξερεις ακριβως σε ποια τροφη ειναι αλλεργικο. Το δικο μου ειναι αλλεργικο και στη γλουτενη και στο καλαμποκι, γιαυτο θα σου ελεγα να εχεις το νου σου μηπως το πειραζει το ψωμι και ολα τα δημητριακα που εχουν γλουτενη. Εγω ειχα κοψει ολες τις επικινδυνες τροφες αλλα μονο οταν εκοψα και το ψωμι σταματησε να εχει αιμα στα κακα του.

Σε ευχαριστώ πολύ και για τις συμβουλές και για την συμπαράσταση νομίζω είναι το μόνο που χρειάζομαι τώρα..:-)

Θυμάμαι που έγραφαν τα κορίτσια ότι ήταν πολύ δύσκολη στο τηλ. Εγώ ήμουν μεταξύ Ρώμα (Αγία Σοφία) και Παπαδοπούλου (αγλαια). Τελικά πήγα στην Παπαδοπουλου' date=' αλλά τυχαία, γιατί και η Ρωμα έχει πολύ καλή φήμη. Μπορείς να την δοκιμάσεις. Πρόσεχε μόνο αν πας στην Καφ. γιατί είχα διαβάσει ότι κάνει πολλές εξετάσεις ενδεχομένως και αχρείαστες (είναι βλέπεις σε ιδιωτικό) και πάει πολύ το μαλλί!

Σόρρυ για το ταχίνι που σου είπα, είναι πολύ νωρίς ακόμα για εσάς. Δεν είχα δει την ηλικία του μωρού σου :oops:

Ο ομοιοπ φαρμακοποιός μας μου είχε πει κατόπιν συζήτησης να δοκίαζα αν ενοχλούν το μωρό τα σκούρα φρούτα. Έτσι δοκίμασα μαρμελάδα μαύρο κεράσι, βύσσινο και μύρτιλο χωρίς συντηρητικά και είδα ότι είμασταν οκ, οπότε εγώ το έτρωγα συχνά σαν πρωινό, αλλα με ψωμί που έφτιαχνα εγώ και βιτάμ στο χαρτί. Την δικιά μου δεν την πείραζαν, οπότε στο λέω με κάθε επιφύλαξη!

Επίσης έτρωγα ρυχογκοφρέτες, πίτες με σπανάκι ή κολοκύθα και φρουτόκρεμα στο μπλέντερ σαν του μωρού με μήλο, αχλάδι, μπανάνα.

Το θέμα με το έντερο μπορεί να είναι και ψυχολογικό. Εγώ τότε είχα κάνει μεγάλη ραγάδα που υπέφερα καθε φορά. Ο γανστρεντρολόγος που πηγα μου έδωσε ένα σωρό φάρμακα, δεν τα πήρα και έφτιαξα εν τέλει με την ομοιοπαθητική.[/quote']

Στη Ρώμα θα πάω μόνο και μόνο επειδή μου την σύστησε αυτός ο γιατρός που του έχω τρελή εμπιστοσύνη. Κρίμα που δεν είναι ενεργός για να παρακολουθούσε κανονικά το παιδί. Τον έχουμε όποτε χρειαστούμε κάτι. Ηταν ο μόνος (απο γιατρούς γιατι δεν συνηθίζεται) που με βοήθησε στο θηλασμό.

Ταχίνι έτρωγα αλλά το έκοψα. Εχω φτιάξει μαρμελάδα ροδάκινο με τα χεράκια μου και θα τρώω και ψωμί επίσηε φτιάχνω μόνη μου.

Να σου απαντήσω και σε αυτά.

Ο γιατρός αυτός στα είπε πολύ σωστά! Άκρη θα αρχίσεις να βγάζεις μετά τους 6-7 μήνες που θα πας σε αλλεργιολόγο. Μέχρι τότε ο καλύτερο γιατρός του παιδιού σου θα είσαι εσύ με το ημερολόγιο που θα κρατάς (τροφές που τρως' date=' ώρες, κενώσεις του παιδιού με ώρες και υφή).

Εμάς σταμάτησε το αίμα γύρω στον 7-8ο μήνα, αν θυμάμαι καλά και αφού έκανα ήδη 4 μήνες την διατροφή. Οπότε υπομονή!![/quote']

Δεν είμαι πολύ της οργάνωσης αλλά θα προσπαθήσω να το ξεκινήσω απο αύριο. Να ρωτήσω πρέπει να γράφω τι ώρα έφαγα το κάθε τι και τι ώρα θήλασα το ίδιο και για τα κακά? Πως θα το κάνω σωστά για να βγάζω άκρη?

Σας ευχαριστώ τόσο πολύ όλες!!!!:-D:grin:

fanh εαν τις εξετασεις τις εκανες σε ιδιωτικο εργαστηριο μπορεις να ζητησεις να σου κανουν τις εξετασεις που επειγουν ,εαν φυσικα τους εχει μεινει αιμα ,εαν τους φτανει δηλ.η αν δεν το εχουν πεταξει ακομη

για να μην ξανατσιμπησουν την μικρη....καταλαβες

καλυτερα σημερα κιολας για να τα εχεις οταν πας στον γαστρ.

αν θες ζητα και σιδηρο - φερριτινη

Εχω φτιάξει μαρμελάδα ροδάκινο με τα χεράκια μου και θα τρώω και ψωμί επίσηε φτιάχνω μόνη μου.

Φανη μου όχι ροδάκινο!! Είναι από τα πλέον αλλεργιογόνα φρούτα!! Καλύτερα μία έτοιμη μαρμελάδα χωρίς συντηρητικά από άλλο φρούτο, παρά σπιτικό ραδάκινο!! Σταμάτα το αμέσως!

Δεν είμαι πολύ της οργάνωσης αλλά θα προσπαθήσω να το ξεκινήσω απο αύριο. Να ρωτήσω πρέπει να γράφω τι ώρα έφαγα το κάθε τι και τι ώρα θήλασα το ίδιο και για τα κακά? Πως θα το κάνω σωστά για να βγάζω άκρη?

Θα πάρεις ένα μικρό ημερολογιο τσέπης και θα γράφεις

πρωί ρυζογκοφρέτα

Μεσημέρι κοτόπουλο με πατάτες

Απόγευμα πίτα

Βράδυ φρούτα

και ενδιάμεσα τις κενώσεις του παιδιού

πχ 11 με βλένες

5 με αίμα

8 ήταν οκ

Εγώ έτσι διαπίστωσα ότι την πείραζε ο αρακάς και το λάχανο.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

εχω απογοητευτει λιγακι γιατι ειμαι σε φαση που δεν ξερω τι αλλο πειραζει τον μεγαλο μου γιο ,ενω οι ραστ αρνητικοποιηθηκαν οι ολικες ανοσοσφαιρινες Ε ειναι ιδιες,περιμενω και τις εξετασεις για κοιλιοκακη

σκεφτομουν να κοψω τη γλουτενη αλλα μου φαινεται βουνο

πως καταφερες να την αποκλεισεις τελειως?

πηγα στο βιολογικο μαγαζι και ολα τα αλευρια ειναι μικτα ,εχουν καλαμποκι,ρυζι,φαγοπυρο,πατατα,ακομη και χαρουπαλευρο και ποιος μου λεει οτι το τελευταιο δεν θα πειραξει το παιδι?

φερισ μομ και εγω για το floradix ελεγα

fanh εαν τις εξετασεις τις εκανες σε ιδιωτικο εργαστηριο μπορεις να ζητησεις να σου κανουν τις εξετασεις που επειγουν ,εαν φυσικα τους εχει μεινει αιμα ,εαν τους φτανει δηλ.η αν δεν το εχουν πεταξει ακομη

για να μην ξανατσιμπησουν την μικρη....καταλαβες

καλυτερα σημερα κιολας για να τα εχεις οταν πας στον γαστρ.

αν θες ζητα και σιδηρο - φερριτινη

έχω κάνει και για σίδηρο φεριτίνη ειναι στα ορια αυτα...όσο σκεφτομαι οτι θα το ξανατρυπησουν με πιανουν τα κλαματα. ταλαιποριουνται τα ψυχουλια μας :cry:

Φανη μου όχι ροδάκινο!! Είναι από τα πλέον αλλεργιογόνα φρούτα!! Καλύτερα μία έτοιμη μαρμελάδα χωρίς συντηρητικά από άλλο φρούτο' date=' παρά σπιτικό ραδάκινο!! Σταμάτα το αμέσως![/quote']

δεν εφαγα ακομη!! με προλαβες!!:mrgreen:

να φτιάξω μαρμελάδα μήλο η και αυτη δεν κάνει??

Η κανέλα επιτρέπεται?

Θα πάρεις ένα μικρό ημερολογιο τσέπης και θα γράφεις

πρωί ρυζογκοφρέτα

Μεσημέρι κοτόπουλο με πατάτες

Απόγευμα πίτα

Βράδυ φρούτα

και ενδιάμεσα τις κενώσεις του παιδιού

πχ 11 με βλένες

5 με αίμα

8 ήταν οκ

Εγώ έτσι διαπίστωσα ότι την πείραζε ο αρακάς και το λάχανο.

ααα και όταν πας στην Ρώμα' date=' πες μας εντυπώσεις.[/quote']

Θα το ξεκινησω αυριο και θα σημειώνω. Θα πάω και θα σας πω κορίτσια!!!

Επίσης αυτοί οι κολικοί πότε θα τελειώσουν??ειναι απο την αλεργία??εχω εξαντληθει πια 3 μηνων γίναμε..

έχω κάνει και για σίδηρο φεριτίνη ειναι στα ορια αυτα...όσο σκεφτομαι οτι θα το ξανατρυπησουν με πιανουν τα κλαματα. ταλαιποριουνται τα ψυχουλια μας :cry:

για αυτο σου ειπα να ρωτησεις για το αιμα

σκεφτομουν να κοψω τη γλουτενη αλλα μου φαινεται βουνο

πως καταφερες να την αποκλεισεις τελειως?

πηγα στο βιολογικο μαγαζι και ολα τα αλευρια ειναι μικτα ,εχουν καλαμποκι,ρυζι,φαγοπυρο,πατατα,ακομη και χαρουπαλευρο και ποιος μου λεει οτι το τελευταιο δεν θα πειραξει το παιδι?

φερισ μομ και εγω για το floradix ελεγα

patch test έχετε κάνει?

Υπάρχουν δημητριακά χωρίς γλουτένη, πχ κεχρί, κινόα, φαγόπυρο, που είναι και εξαιρετικά πλούσια σε σίδηρο και βιταμίνες. Εμένα η δικιά μου έτρωγε κάθε απόγευμα κρέμα κεχρί και ενώ δεν είχε άλλη πηγή σιδήρου, οι τιμές της ήταν εξαιρετικές. Για συνταγές θέλει λίγο ψάξιμο. Κι εδώ μέσα πάντως έχουν δώσει κάποιες κοπέλες συνταγές.

Όπως και να χει η αποχή από γλουτένη είναι όντως μεγάλο ζόρι!

Αυτά τα φυτικά συμπληρώματα είναι πολύ καλά, αλλά έχεις δίκιο ότι σε αλλεργικά παιδιά θέλει προσοχή στα παντα.

δεν εφαγα ακομη!! με προλαβες!!:mrgreen:

να φτιάξω μαρμελάδα μήλο η και αυτη δεν κάνει??

Η κανέλα επιτρέπεται?

Το μωρό σου αν θες την γνώμη μου είναι ακόμα πολύ μικρό για να έχετε αποτελεσματα αξιόπιστα από αυτές τις εξετάσεις. Εγώ στη θέση σου θα περίμενα να γίνει 6 μηνών μέχρι να το ξανατρυπήσω, γιατί τότε ξεκινάνε οι εξετάσεις να δείχνουν πιο αξιόπιστα αποτελέσματα. Και προς θεού μην το πας το παιδί για αίμα ιδιωτικά! Μόνο παίδων που είναι εξπέρ. Εγώ ιδιωτικά και το ταλαιπώρησα και αίμα δεν κατάφεραν να του πάρουν οι άσχετες! Στην αιμοληψία έχω να πω τα καλύτερα για το παιδων! (αρκεί να έχεις δικό σου τραυμαπλαστ μετά γιατί αυτοί δεν έχουν :mrgreen: Αθάνατο δημόσιο!!)

Το μήλο είναι μια χαρά! Και η κανέλα είναι οκ, απλά τσέκαρε μην είναι από τις τροφές που μειώνουν την παραγωγή, γιατί δεν τα ξέρω κι εγώ καλά να σου πω σίγουρα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...