Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τελικά .... "μούφα" η Φεγγαρότσαρκα ;


Afroditi D

Recommended Posts

14Jul 07

 

 

Πήγαμε τελικά στο φεγγάρι;

 

 

 

moon1.5ntzn7149m4o0gw8ossk8000s.313e9dw3ywkkwkg8osgkkcwgg.th.jpeg

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα κάποιοι που πιστεύουν ότι η NASA δεν πήγε στο φεγγάρι και ότι το όλο σκηνικό και το video που είχε δωθεί στη δημοσιότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία κακογυρισμένη προσπάθεια να πειστεί η ανθρωπότητα ότι πήγαμε.

Στην παρακάτω σελίδα λοιπόν περιέχεται ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο. Αναλύει ένα ένα όλα τα επιχειρήματα αυτών που υποστηρίζουν ότι δεν πήγαμε στο φεγγάρι εκείνη την περιόδο και γιατί κατά τη γνώμη του αρθρογράφου δεν ισχύουν. Ρίξτε μια ματια όσοι είστε hoax believers λοιπόν! Φυσικά υπάρχει και η αντίπαλη πλευρά με τα ανάλογα άρθρα της. Μπορείτε λοιπόν να διαβάσετε 2 από αυτά στα ελληνικά εδώ και εδώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apollo 14, 21 Ιανουαρίου 1971

Το φεγγάρι είναι αυτό ή κάποιο κινηματογραφικό στούντιο στη Νεβάδα; Γιατί κυματίζει η αμερικανική σημαία αφού στο φεγγάρι δεν φυσάει αεράκι; Γιατί δεν είναι ορατά τα αστέρια στις φωτογραφίες από την πρώτη επίσκεψη του ανθρώπου στο φεγγάρι;

Τα τελευταία τριάντα χρόνια η ΝΑΣΑ αγνοεί εσκεμμένα ερωτήσεις τέτοιου τύπου και όσους υποστηρίζουν πως το Apollo δεν έφτασε ποτέ στο φεγγάρι και πως όλα αποτελούν μια τεράστια συνωμοσία της αμερικανικής κυβέρνησης.

Με αφορμή ωστόσο ένα ντοκιμαντέρ που πρόβαλλε το αμερικανικό κανάλι Fox το οποίο διατύπωνε αμφιβολίες για το αν ο άνθρωπος πήγε στο φεγγάρι, το θέμα έχει επανέλθει στα αμερικανικά media.

Η πρώτη αντίδραση της ΝΑΣΑ ήταν να παραγγείλει σε ένα επιστήμονα τη συγγραφή ενός βιβλίου το οποίο θα απαντούσε σε όλες τις κατηγορίες και θα αντιμετώπιζε την επιστημονική αμάθεια. Το σχέδιο εγκαταλείφθηκε από τη ΝΑΣΑ, αλλά ο συγγραφέας James Oberg στον οποίο είχε ανατεθεί η συγγραφή του βιβλίου αποφάσισε να το γράψει έτσι κι αλλιώς αναζητώντας άλλες πηγές χρηματοδότησης. Σύμφωνα με τον Oberg, με το να αγνοεί η ΝΑΣΑ τους αμφισβητίες αφήνει την κατάσταση να ξεφεύγει εκτός ελέγχου.

Το εν λόγω ντοκιμαντέρ προβλήθηκε από το κανάλι Fox το Φεβρουάριο του 2001 και άλλη μια φορά ένα μήνα αργότερα με τίτλο "Η θεωρία της συνωμοσίας: Πήγαμε στο Φεγγάρι;" καταφέρνοντας να επηρεάσει ακόμη και επιστήμονες.

Το θέμα αυτό υφίσταται εδώ και χρόνια και έχουν γραφτεί εκατοντάδες σχετικά άρθρα αλλά το κανάλι Fox το επανέφερε με συγκλονιστικό τρόπο και του έδωσε μεγάλες διαστάσεις, υποστηρίζουν κάποιοι. Άλλοι υποστηρίζουν πως η ΝΑΣΑ δεν έχει ανάγκη να απαντήσει στους αμφισβητίες και να συμμετάσχει σε ένα τηλεοπτικό καρναβάλι που θα αμφισβητεί την αξιοπιστία της ενώ πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως η ΝΑΣΑ πρέπει να λάβει θέσει προκειμένου να κλείσει το ζήτημα.

Το ντοκιμαντέρ υποστήριζε πως οι ΗΠΑ είχαν τότε ανάγκη να κάνουν μια κίνηση εντυπωσιασμού έναντι των Ρώσων στον «πόλεμο» της κατάκτησης του διαστήματος αλλά δεν διέθεταν την τεχνολογία. Γι’αυτό το λόγο «κατασκεύασαν» την προσεδάφιση μιας επανδρωμένης αποστολής στο φεγγάρι!

dot.gifΣτις 20 Ιουλίου του 1969 οι πρώτοι άνθρωποι, ο Neil Alden Armstrong και ο Edwin Eugene ʽBuzzʼ Aldrin, είχαν φτάσει επιτέλους στο λυχνάρι που φωτίζει κάθε βράδυ τους ουρανούς της Γης μας. Η αποστολή Apollo 11 ήταν η πρώτη επανδρωμένη αποστολή που προσσεληνώθηκε στο Φεγγάρι. Ήταν η πέμπτη διαστημική πτήση του ανθρώπου, ενταγμένη στο σχέδιο Apollo και το τρίτο ανθρώπινο ταξίδι στη Σελήνη. Ωστόσο, το τεράστιο αυτό ανθρώπινο κατόρθωμα αμφισβητείται από μια μερίδα ατόμων. Οι συνωμοσιολογικές θεωρίες που σχετίζονται με την προσσελήνωση του Apollo 11 αφορούν σε ισχυρισμούς ότι όλα ή κάποια στοιχεία από την προσσελήνωση του Apollo είχαν κατασκευαστεί ως ψεύτικες αποδείξεις από τη NASA και πιθανόν από άλλες εμπλεκόμενες οργανώσεις.

 

Κάποιες ομάδες όπως και μεμονωμένα άτομα έχουν αναπτύξει διάφορες θεωρίες στις οποίες ισχυρίζονται πως οι αστροναύτες του Apollo δεν έφτασαν ποτέ στο Φεγγάρι και πως η όλη υπόθεση είχε σκηνοθετηθεί από τη NASA. Για την υποστήριξη αυτών των ισχυρισμών επικαλούνται διάφορα στοιχεία που θεωρούν πως αποδεικνύουν ότι η προσσελήνωση είχε σκηνοθετηθεί και πως αποτέλεσε μια μαζική εξαπάτηση της ανθρωπότητας. Στη συνέχεια θα δούμε μερικά από τα αναφερόμενα στοιχεία και πως αυτά αντικρούονται. Για πολλούς, απομένει το ερώτημα: Τελικά, περπατήσαμε στο Φεγγάρι;

 

 

Η σημαία που ανέμιζε

 

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό αυτό, η αμερικάνικη σημαία που είχε καρφωθεί στην επιφάνεια της Σελήνης ανέμιζε, πράγμα που ήταν αδύνατο χωρίς την ύπαρξη ατμόσφαιρας. Ωστόσο, η σημαία δεν κινείται σε όλα τα βίντεο, παρά σε εκείνο στο οποίο την είχε αγγίξει ο Neil Armstrong ή ο Buzz Aldrin. Στη συνέχεια, η έλλειψη ατμόσφαιρας και τριβής σταμάτησε την κίνησή της γρήγορα, όπως θα γινόταν και στη Γη. Εάν κινούνταν, θα έπρεπε να συνεχίζει να κινείται. Δε χρειάζεται αέρας, δηλώνει ο Doug Millard του Μουσείου Επιστήμης στο Λονδίνο.

 

 

Οι σκιές που μετακινούνται

 

Οι φωτογραφίες από την προσσελήνωση του Apollo 11 δείχνουν σκιές αντικειμένων στην επιφάνεια της Σελήνης που βρίσκονται σε διαφορετικές γωνίες. Φαίνεται σα να υπήρχαν πολλαπλές πηγές φωτός, όπως σε ένα στούντιο που γίνονται τηλεοπτικά ή κινηματογραφικά γυρίσματα. Σύμφωνα με την αντίθετη άποψη όμως, η χαμηλή θέση του Ηλίου και η ανωμαλία της σεληνιακής επιφάνειας μπορούν να διαστρέψουν τις γωνίες των σκιών στις εικόνες. Αλλά εάν υπήρχαν πολλαπλές πηγές φωτός, γιατί κάθε αντικείμενο να έχει μόνο μια σκιά κι όχι περισσότερες; Το Φεγγάρι είναι ένα άγνωστο μέρος και οι άνθρωποι που εγείρουν τέτοια ερωτήματα απλά δεν βρίσκονται στη θέση να σχολιάσουν εμπεριστατωμένα σχετικά με το τι θα έπρεπε να περιμένουμε εκεί, τονίζει ο Millard. Μόνο 12 άτομα έχουν πάει εκεί και ξέρουν τα πράγματα από πρώτο χέρι.

 

 

Οι φωτογράφοι φαντάσματα

 

Οι φωτογραφίες που πάρθηκαν με τους αστροναύτες να φτάνουν στη Σελήνη και να φεύγουν από αυτή θα έπρεπε να έχουν κάποιον άνθρωπο να τις τραβάει με μια κάμερα. Αλλά, το μικρό πρώτο βήμα που έκανε ο Armstrong θα μπορούσε να είχε τραβηχτεί από μια κάμερα που βρισκόταν στην εξωτερική πλευρά της σεληνακάτου. Και επίσης, οι φωτογραφίες από την άφιξή του οι οποίες είχαν τραβηχτεί από μακριά ανήκουν στην πραγματικότητα στον Aldrin και τραβήχτηκαν από τον Armstrong. Ακόμα, κάμερες απόστασης που είχαν αφεθεί στη Σελήνη μπορούσαν με ευκολία να παρακολουθήσουν την αναχώρηση των αστροναυτών.

 

 

Η φονική ακτινοβολία

 

Οι αστροναύτες του Apollo δε θα μπορούσαν να έχουν ταξιδέψει στη Σελήνη, καθώς μια γιγάντια ζώνη από θανατηφόρα διαστημική ακτινοβολία θα τους είχε εξοντώσει. Σύμφωνα με τον Millard, οι επονομαζόμενες ζώνες Van Allen, όπου το μαγνητικό πεδίο της Γης συλλέγει την ηλιακή ακτινοβολία, θα ήταν επικίνδυνες μόνο εάν οι άνθρωποι ήταν εκτεθειμένοι σ' αυτές για αρκετές ημέρες. Αλλά η βόλτα των αστροναυτών κράτησε μόνο λίγες ώρες και η ακτινοβολία που δέχτηκαν δεν ήταν περισσότερη από αυτή μιας απλής ακτινογραφίας. Μπορείς να περάσεις μέσα από αυτήν με αρκετή ασφάλεια, φτάνει να μην εκτεθείς για πολύ χρόνο, σχολιάζει ο Millard.

 

 

Η φλόγα που έλειπε

 

Ένα άλλο στοιχείο υπέρ των συνομωσιολογικών θεωριών αναφέρεται στην απουσία φλόγας καυσαερίων από τη σεληνιακή υπομονάδα της σεληνακάτου όταν έφυγε από το Φεγγάρι. Θεωρούν, ότι επρόκειτο για ένα κατασκευασμένο μοντέλο που το τραβούσανε με ένα συρμάτινο καλώδιο. Αλλά η κεντρική ρουκέτα (Saturn V) έκαιγε υγρό οξυγόνο και κηροζίνη στην εκτόξευσή της, κάτι που προκαλεί μια πύρινη δέσμη. Δεν ίσχυε το ίδιο και με το όχημα που προσσεληνώθηκε και το οποίο χρησιμοποιούσε τετροξείδιο του αζώτου και Aerozine 50, τα οποία δεν προκαλούν αυτού του είδους την καύση. Τα προωθητικά του αέρια ήταν διαφανή.

 

 

Η απουσία αστεριών

 

Το διάστημα είναι γεμάτο με αστέρια. Πως συνέβη και δεν εμφανίστηκε κανένα από αυτά στις φωτογραφίες που πάρθηκαν στο Φεγγάρι; Οι αστροναύτες πήραν φωτογραφίες από φωτισμένα αντικείμενα που ήταν λευκά και έλαμπαν. Σε τέτοιες συνθήκες οι κάμερες χρειάζονται μικρό χρόνο έκθεσης και στενό διάφραγμα φακού, κάτι που καθιστά αδύνατο να αποτυπώσουν αμυδρά αντικείμενα που βρίσκονται στο φόντο. Ο φωτογράφος της Guardian, Graeme Robertson, αναφέρει: Θα είχαν χρησιμοποιήσει μια πραγματικά γρήγορη ταχύτητα κλείστρου, έτσι καθετί στο φόντο θα ήταν απλά μαύρο.

 

 

Η πλαστή πατημασιά

 

Οι διάσημες πατημασιές στη σεληνιακή επιφάνεια χρειαζόντουσαν υγρασία στο έδαφος για να σχηματιστούν. Σε διαφορετική περίπτωση θα αποσχηματιζόντουσαν όπως γίνεται στη στεγνή άμμο. Ωστόσο, η σκόνη του Φεγγαριού έχει διαφορετικό μέγεθος και σχήμα από την άμμο και δε χρειάζεται υγρασία για να συγκρατήσει ένα συμπιεσμένο σχήμα. Πολλές σκόνες στη Γη μπορούν να συμπεριφερθούν με τον ίδιο τρόπο. Αν περπατήσει κανείς σε πούδρα (ταλκ) θα το διαπιστώσει.

 

 

Το μπουκάλι της Coca Cola

 

Μια γυναίκα από την Αυστραλία, γνωστή ως Una Ronald, ισχυρίστηκε πως είδε ένα μπουκάλι αναψυκτικού να πετιέται τυχαία στην επιφάνεια της Σελήνης κατά τη διάρκεια της προσσελήνωσης του Apollo 11. Έτσι, πιθανότατα η όλη αποστολή είχε κινηματογραφηθεί σε ένα στούντιο. Η επονομαζόμενη Una, εάν υπάρχει αυτό το πρόσωπο, είδε κάτι που ο υπόλοιπος κόσμος που παρακολουθούσε δεν πρόσεξε καν και δεν έχει παραμείνει ούτε ένα στοιχείο σχετικά με το συμβάν αυτό. Δε μοιάζει και τόσο να είναι πραγματικότητα.

 

 

Η μάρκα στον βράχο

 

Ένας βράχος από τη Σελήνη που φωτογραφήθηκε στη μεταγενέστερη αποστολή του Apollo 16 είναι σημαδεμένος με ένα 'C', κάτι που δείχνει πως η όλη υπόθεση ήταν σκηνοθετημένη. Αλλά το C αυτό δεν εμφανίζεται στα αυθεντικά αρνητικά ή στις εκτυπώσεις της NASA. Κάτω από κοντινή μεγέθυνση, μοιάζει σαν τρίχα ή κάποια ίνα που παρεμβλήθηκε σε μια μεταγενέστερη ανατύπωση.

 

 

Η συγκάλυψη από το Hubble

 

Η NASA θα μπορούσε τέλος, να σταματήσει όλους τους συνομωσιολογικούς ισχυρισμούς για την προσσελήνωση, απλά χρησιμοποιώντας το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble και παίρνοντας φωτογραφίες από τον εξοπλισμό που είχε παραμείνει στην επιφάνεια της Σελήνης. Αλλά κι αυτός ο ισχυρισμός καταρρίπτεται από όσους αντιστρατεύονται τις θεωρίες περί σκηνοθετημένης προσσελήνωσης. Το Hubble μας έχει προμηθεύσει με καταπληκτικές εικόνες από γαλαξίες, σούπερ νόβα και νεφελώματα που είναι όμως όλα τεράστια σε μέγεθος. Το μεγαλύτερο κομμάτι από κάποιο ανθρώπινα κατασκευασμένο αντικείμενο που θα βρισκόταν στη Σελήνη είναι η εξέδρα προσσελήνωσης που δεν ξεπερνά τα 10 μέτρα. Ένα τέτοιο μέγεθος είναι πολύ μικρό για να γίνει ορατό από το Hubble.

 

Αυτά λοιπόν ήταν 10 από τα γνωστότερα επιχειρήματα υπέρ του ισχυρισμού για την σκηνοθετημένη προσσελήνωση του 1969. Παρουσιάστηκαν μαζί με τα αντεπιχειρήματά τους. Πειστικά ή όχι, η όλη συζήτηση έχει ξεσηκώσει το ενδιαφέρον χιλιάδων οπαδών της συνομωσιολογίας. Τόσο οι ισχυρισμοί όσο και τα αντεπιχειρήματα χρειάζονται πιθανότατα περαιτέρω μελέτη ώστε να διαμορφώσει κανείς τη δική του άποψη.

 

 

35au24z.jpg

23rpqc8.jpg

wol_error.gifΚάντε κλικ εδώ για να δείτε ολόκληρη την εικόνα.2sb99x4.jpg

wwdgg0.jpg

 

 

 

Σχετικά Links:http://www.nasa.gov

http://www.wiggler.gr/2007/07/14/moon-hoax-theory/

 

http://www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=5120

 

www.esoterica.gr

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


...χα χα μπορείτε να διαβάσετε και το μυθιστόρημα Αρκτικός κύκλο θα προβληματιστείτε λιγουλάκι;)

 

 

υ.γ.: αφροδιτούλα το τραγουδάκι του Παπάζογλου στην υπογραφή σου από τα αγαπημένα

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

http://news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/8152161.stm

δεν μπορουμε να ξερουμε ποια ειναι τελικα η αληθεια, αλλα αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι δεν επιχειρηθηκε ποτε ξανα, και δεν ειναι στα σχεδια να ξαναγινει, παρα την τεχνολογικη προοδο.... παντως το βιντεακι ειναι ενδιαφερον...

Link to comment
Share on other sites

...χα χα μπορείτε να διαβάσετε και το μυθιστόρημα Αρκτικός κύκλο θα προβληματιστείτε λιγουλάκι;)

 

 

υ.γ.: αφροδιτούλα το τραγουδάκι του Παπάζογλου στην υπογραφή σου από τα αγαπημένα

 

 

Φοβερό βιβλίο ........

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

.... ειναι οτι δεν επιχειρηθηκε ποτε ξανα, και δεν ειναι στα σχεδια να ξαναγινει, παρα την τεχνολογικη προοδο.... παντως το βιντεακι ειναι ενδιαφερον...

 

Και εγω το ιδιο σκεφτόμουν , ξαναπροσπάθησαν βέβαια ... αλλά μετά απο 40 χρόνια , με τα μέσα κ την τεχνολογία που διαθέτουμε ... κανονικά δεν θα έπρεπε να ηπάρχει τρόπος να πηγαίνουμε ενα ... ΣΚ ... έτσι απλά να ξεσκάσουμε στο Φεγγάρι ... :confused::D

 

Dalia μου , το βιβλίο δεν το εχω διαβάσει , αλλά μου κινησε το ενδιαθέρον απο μια ερευνα που εκανα στο νετ ...

υ.γ: Αγαπημένος ο Παπαζογλου ...

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

κανονικά δεν θα έπρεπε να ηπάρχει τρόπος να πηγαίνουμε ενα ... ΣΚ ... έτσι απλά να ξεσκάσουμε στο Φεγγάρι ... :confused::D

ε, βέβαια !! μιά που τώρα έχουμε βαρεθεί τις βόλτες στη γη!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Link to comment
Share on other sites

Φαιδροτητες αλλα δουλεμενες καλα για να μοιαζουν αληθοφανεις.

Η πραγματικοτητα ειναι οτι σημερα συνειδητοποιουμε οτι οι αστροναυτες αυτοι πιο πιθανον ηταν να μην πατουσαν το εδαφος της σεληνης ποτε,αλλα ειχαν (και) την τυχη με το μερος τους και τα καταφεραν.

 

Η καταρρευση της Ρωσιας ουσιαστικα τερματισε τον "πολεμο των αστρων" και πηγε πολυ πισω τα διαστημικα προγραμματα,αυτο μαζι με την βεβαιότητα οτι η Σεληνη δεν ειναι το μερος που θα μπορουσαμε να παμε να καταστρ...να ζησουμε ως ειδος,ο πλανητης Αρης μας ταιριαζει καλυτερα κατα πως φαινεται.

Link to comment
Share on other sites

ε, βέβαια !! μιά που τώρα έχουμε βαρεθεί τις βόλτες στη γη!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

 

ε! μα ναι βρε Χρυσάλιδα μου! τι Ζάκυνθος τι Φεγγάρι ... :lol:

 

Vagos789 όντως η επιτυχία του Απόλλων 11 έβαλε τέλος στην κούρσα του διαστήματος ανάμεσα στις δυο υπερδυνάμεις της εποχής...

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...