Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ

Recommended Posts

γεια σας!επειδη το θεμα εχει παρα πολλες σελιδες μπορει καποιος να μου πει ποσα χρηματα δικαιουται μια εγκυος γυναικα με οχταωρη απασχοληση στον ιδιωτικο τομεα?ποσα δινει ο εργοδοτης και ποσα το ικα?μεχρι ποτε δουλευει και ποση αδεια δικαιουται?

Διαφημίσεις

καλημέρα,

ήθελα να ρωτήσω όποια κοπέλα πήρε το χαρτί από το κέντρο μητέρας και όχι από γιατρό συμβεβλημένο, πόσες μέρες πριν την ΠΗΤ σας πήγατε στο κέντρο μητέρας και παιδιού του IKA για να πάρετε το χαρτί που καταθέσατε για το επίδομα;σας έκαναν υπέρηχο κι εκεί για να επιβεβαιώσουν την ΠΗΤ ή ζητάνε να δουν το χαρτί του ιδιώτη γιατρού για να σας γράψουν την ίδια ημερομηνία; ζητάνε κάτι άλλο (πχ β επιπέδου);

Επίσης, είναι καμία κοπέλα που να εξυπηρετήθηκε στο κέντρο μητέρας στην καλλιθέα;

και όσες κοπέλες αυτό το διάστημα που ήταν μεταβατικό κατέθεσαν τα χαρτιά για το επίδομα, δηλαδή δεν πήγατε καθόλου σε κέντρο μητέρας και παιδιού;κατευθείαν με τα χαρτιά (υπεύθυνη δηλωση δική σας, του εργοδότη και το χαρτί συμβεβλημένου γιατρού) στις παροχές και τα δέχτηκαν?

και όσες κοπέλες αυτό το διάστημα που ήταν μεταβατικό κατέθεσαν τα χαρτιά για το επίδομα, δηλαδή δεν πήγατε καθόλου σε κέντρο μητέρας και παιδιού;κατευθείαν με τα χαρτιά (υπεύθυνη δηλωση δική σας, του εργοδότη και το χαρτί συμβεβλημένου γιατρού) στις παροχές και τα δέχτηκαν?

Καλημερα

Εγω βεβαιωση πητ πηρα απο το αλεξανδρας γιατι τοτε δεν λειτουργουσε τιποτα.(ειχα μαζι μου κ β επιπεδου κ μου κανανε υπερηχο)

Στο ικα κατεθεσα την βεβαιωση πητ,βεβαιωση απο τον εργοδοτη,βιβλιαριο κ υπευθυνη δηλωση μου δωσανε εκει κ υπεγραψα.

kytJp2.png

Καλησπέρα!εγώ που πήγα σε συμβεβλημένο γιατρό μου ζήτησε τον υπέρηχο β' επιπέδου. Στις παροχές μια χαρά τα δέχτηκαν...βεβαίωση εργοδότη, χαρτί γιατρού, βιβλιάριο και ΙΒΑΝ τραπέζας. Την δική μου υπεύθυνη δήλωση οτι σταματάω να εργάζομαι δεν την κράτησαν καθόλου. Εγώ στον ιδιώτη πήγα 4 μέρες πριν ξεκινήσει η άδεια τοκετού και στο ΙΚΑ μια μέρα αφού είχε ξεκινήσει.

γεια σας!επειδη το θεμα εχει παρα πολλες σελιδες μπορει καποιος να μου πει ποσα χρηματα δικαιουται μια εγκυος γυναικα με οχταωρη απασχοληση στον ιδιωτικο τομεα?ποσα δινει ο εργοδοτης και ποσα το ικα?μεχρι ποτε δουλευει και ποση αδεια δικαιουται?

Οι εργαζόμενες μητέρες δικαιούνται άδεια μητρότητας συνολικής διάρκειας 17 εβδομάδων (119 ημέρες). Οι οκτώ πρώτες εβδομάδες (56 ημέρες) χορηγούνται πριν από την αναμενόμενη ημερομηνία τοκετού και οι υπόλοιπες εννέα (63 ημέρες) μετά τον τοκετό σαν μια ενιαία άδεια.Τα επιδόματα μητρότητας που καταβάλλονται για αυτές τις 119 ημέρες (περιλαμβάνονται και οι αργίες) υπολογίζονται βάσει του μέσου όρου των αποδοχών των τριάντα (30) τελευταίων ημερών ασφάλισης του προηγούμενου χρόνου. Για να έχει το δικαίωμα αυτού του επιδόματος η ασφαλιζόμενη πρέπει να έχει συμπληρώσει 200 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση τα δύο (2) προηγούμενα χρόνια από την πιθανή ή την πραγματική ημέρα τοκετού και να μην εργάζονται κατά τον χρόνο της επιδότησης. Για τα χρήματα που δικαιούσαι ρώτα καλύτερα τη λογίστρια σου.

myDetails.php

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!εγώ που πήγα σε συμβεβλημένο γιατρό μου ζήτησε τον υπέρηχο β' επιπέδου. Στις παροχές μια χαρά τα δέχτηκαν...βεβαίωση εργοδότη, χαρτί γιατρού, βιβλιάριο και ΙΒΑΝ τραπέζας. Την δική μου υπεύθυνη δήλωση οτι σταματάω να εργάζομαι δεν την κράτησαν καθόλου. Εγώ στον ιδιώτη πήγα 4 μέρες πριν ξεκινήσει η άδεια τοκετού και στο ΙΚΑ μια μέρα αφού είχε ξεκινήσει.

Lilika και soulio σας ευχαριστω πολυ...lilika να σε ρωτησω κατι;οταν λες συμβεβλημενος που τον βρηκες;σε καποια λιστα εοπυυ;γιατι ο γιατρος μου,γραφει στη βεβαιωση πητ που μου εδωσε για να δωσω στη δουλεια μου, "ειμαι συμβεβλημενος γιατρος εοπυυ" κ το εχει σφραγισει...αλλα στο site του εοπυυ δεν ειναι...τους κανει αραγε αυτο;

τον βρήκα στο site του εοππυ....και για σιγουρια πηρα και στο τηλεφωνικο κέντρο του εοππυ και μου δώσαν όμως τους ίδιους που έλεγε και στην σελίδα. Συγκεκριμένα υπήρχαν 3 συμβεβλημένοι γιατροί στην περιοχή μου..πήρα τον πρώτο δεν απαντούσα, παίρνω τον δεύτερο και το έπαιζε κινέζος...(και γιατί να σας γράψω εγω ΠΗΤ?και πως θα βεβαιώσω πότε εχετε ΠΗΤ? λες και δεν μπορούσε να δει στους υπερήχους μου....και τελικά δεν δέχτηκε να περάσω και μου είπε να πάω όταν ανοίξουν τα ιατρεία να μου γράψουν εκει)..λεω και γω μηπως δεν εχω καταλαβει καλα την ανακοινωση του εοππυ?...παίρνω τελικά τον τελευταίο και μου λέει βεβαίως να περάσετε χωρίς ραντεβου κιολας και ρωτησα αν ειχε συμπληρωσει επισκεψεις και μου λεει οχι δεν θα πληρωσετε τπτ...πραγματικα πήγα με τον β' επιπέδου και τελειωσα πολυ γρηγορα....αυτα!!

τον βρήκα στο site του εοππυ....και για σιγουρια πηρα και στο τηλεφωνικο κέντρο του εοππυ και μου δώσαν όμως τους ίδιους που έλεγε και στην σελίδα. Συγκεκριμένα υπήρχαν 3 συμβεβλημένοι γιατροί στην περιοχή μου..πήρα τον πρώτο δεν απαντούσα, παίρνω τον δεύτερο και το έπαιζε κινέζος...(και γιατί να σας γράψω εγω ΠΗΤ?και πως θα βεβαιώσω πότε εχετε ΠΗΤ? λες και δεν μπορούσε να δει στους υπερήχους μου....και τελικά δεν δέχτηκε να περάσω και μου είπε να πάω όταν ανοίξουν τα ιατρεία να μου γράψουν εκει)..λεω και γω μηπως δεν εχω καταλαβει καλα την ανακοινωση του εοππυ?...παίρνω τελικά τον τελευταίο και μου λέει βεβαίως να περάσετε χωρίς ραντεβου κιολας και ρωτησα αν ειχε συμπληρωσει επισκεψεις και μου λεει οχι δεν θα πληρωσετε τπτ...πραγματικα πήγα με τον β' επιπέδου και τελειωσα πολυ γρηγορα....αυτα!!

Μπράβο του τελευταίου γιατρού!!!! Στη θέση σου πάντως θα έκανα γραπτή αναφορά στον ΕΟΠΥΥ για τον δεύτερο ιατρό. Κάτι τέτοιοι είναι αυτοί που παίρνουν στο λαιμό τους και ιατρούς σαν αυτόν που σε εξυπηρέτησε!

Irthate epitelous !!!!!!iEMZp3.png

Lilika και soulio σας ευχαριστω πολυ...lilika να σε ρωτησω κατι;οταν λες συμβεβλημενος που τον βρηκες;σε καποια λιστα εοπυυ;γιατι ο γιατρος μου,γραφει στη βεβαιωση πητ που μου εδωσε για να δωσω στη δουλεια μου, "ειμαι συμβεβλημενος γιατρος εοπυυ" κ το εχει σφραγισει...αλλα στο site του εοπυυ δεν ειναι...τους κανει αραγε αυτο;

Συμβεβλημένος ή πιστοποιημένος???? Υπάρχει διαφορά για την ΠΗΤ..

Irthate epitelous !!!!!!iEMZp3.png

Διαφημίσεις

Μήπως γνωρίζει κάποια κοπέλα, είμαι από την αρχή του 2014 σε αναρρωτική και τώρα είμαι σε κυοφορίας, δώρο Πάσχα από πού παίρνω????

Επειδή και γω ειμαι ακριβως στην ιδια κατηγορια απο οσο το εχω ψάξει στο ίντερνετ θα πάρουμε δώρο μόνο για τις μέρες που είμαστε σε κανονική άδεια τοκετού. Οι ημέρες αναρρωτικής δεν πιάνονται...

και ότι πάρουμε είναι απο τον εργοδότη!(αν μάθετε κάτι άλλο πειτε και σε μένα!)

Συμβεβλημένος ή πιστοποιημένος???? Υπάρχει διαφορά για την ΠΗΤ..

vickie έχεις δίκιο....ότι είναι πιστοποιημένος λέει επάνω στην βεβαίωση ΠΗΤ που μου έχει δώσει ο γιατρός μου, μόλις το είδα...

αρα για την ΠΗΤ θέλουμε να είναι συμβεβλημένος, από το site του εοπυυ, σωστά; κορίτσια είστε θεές, ευχαριστώ πολύ...!

Κοριτσια ξερει καμια μετα την γεννα ,ποτε μπορουμε να παμε στον οαεδ για το συμπληρωματικο κ το 6 μηνο?

για το 6 μηνο, έχω βρει σε ένα έντυπο πληροφόρησης του ινστιτούτου εργασίας ότι γράφει αυτό:

3. 6μηνη άδεια (Παροχές)

3.1 Γενικά

Μετά τη λήξη της άδειας μητρότητας και της ισόχρονης προς το μειωμένο ωράριο άδειας, η

μητέρα ασφαλισμένη στο ΙΚΑ που απασχολείται σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις με σχέση

εξαρτημένης εργασίας, ορισμένου ή αορίστου χρόνου, με πλήρη ή μερική απασχόληση,

δικαιούται να λάβει ειδική άδεια προστασίας μητρότητας έξι (6) μηνών. Για τη διάρκεια της

εν λόγω άδειας καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ ειδική παροχή στην εργαζόμενη μητέρα.

3.2 Προϋποθέσεις – Ποσά ‐ Διαδικασίες

Η καταβολή των ειδικών παροχών από τον ΟΑΕΔ στην εργαζόμενη μητέρα, κατά τη

διάρκεια της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας, απαιτεί σωρευτικά τις παρακάτω

προϋποθέσεις:

 Ενεργή εργασιακή σχέση

 Έχει ληφθεί το επίδομα μητρότητας από το ΙΚΑ

 Το καταβαλλόμενο μηνιαίο ποσό είναι ίσο με τον κατώτατο μισθό (με βάση την

ΕΓΣΣΕ).

Ο χρόνος της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας λογίζεται ως χρόνος ασφάλισης

στον κλάδο Σύνταξης και Ασθένειας του ΙΚΑ.

Η παροχή μπορεί να διακοπεί είτε λόγω πρόσληψης και απασχόλησης της δικαιούχου σε

νέο εργοδότη ή με αίτηση διακοπής της δικαιούχου.

Αρμόδιος φορέας για την καταβολή της ειδικής παροχής είναι η τοπική Υπηρεσία του ΟΑΕΔ

ή το ΚΠΑ 2 του τόπου κατοικίας και ο δικαιούχος οφείλει, εντός 60 ημερών από τη λήξη της

άδειας μητρότητας, της ισόχρονης προς το μειωμένο ωράριο άδειας ή και της ετήσιας

κανονικής άδειας, να υποβάλλει το σχετικό του αίτημα στον ΟΑΕΔ.

3.3 Δικαιολογητικά

α) Βεβαίωση εργοδότη από την οποία θα προκύπτει η ενεργή εργασιακή σχέση κατά την

έναρξη της άδειας μητρότητας, το είδος, η μορφή, η διάρκεια της εργασιακής σχέσης, οι

μηνιαίες αποδοχές, η ημερομηνία πρόσληψης και προκειμένου για τις συμβάσεις

ορισμένου χρόνου η ημερομηνία λήξης τους καθώς και η λήψη της ετήσιας κανονικής

άδειας, που ενδεχομένως χορηγήθηκε μετά την άδεια λοχείας ή την ισόχρονη προς το

μειωμένο ωράριο άδεια,

β) αντίγραφο απόφασης επιδόματος μητρότητας (κυοφορίας ‐ λοχείας) από το ΙΚΑ‐ΕΤΑΜ,

γ) υπεύθυνη δήλωση της δικαιούχου με την οποία αναλαμβάνει την υποχρέωση να

γνωστοποιήσει εντός 8 ημερών στην Υπηρεσία του ΟΑΕΔ οποιαδήποτε μεταβολή της

εργασιακής της σχέσης. Στην ίδια δήλωση θα αναφέρονται ο αριθμός μητρώου της

ασφαλισμένης στο ΙΚΑ‐ΕΤΑΜ και ο αριθμός φορολογικού μητρώου,

δ) αριθμός λογαριασμού (ΙΒΑΝ) Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος της δικαιούχου (φωτοτυπία

της αντίστοιχης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης).

Για την νομιμότητα της παροχής, η αρμόδια Υπηρεσία δύναται να ζητήσει οποιοδήποτε

άλλο δικαιολογητικό.

Για το συμπληρωματικό από τον ΟΑΕΔ, δεν ξέρω να σου πω σίγουρα, αλλά νομίζω πρέπει να καταβάλλεται στο τέλος της περιόδου λοχείας (μετά δηλαδή τις 119 ημέρες).

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΤΡΓΗΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ 6ΜΗΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ???

Ειδική Παροχή Προστασίας της Μητρότητας ΤΑ 500€ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΒΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Φάνη Πάλλη-Πετραλιά

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

. Άρθρο 142 ν. 3655/2008

. Υ.Α. 33891/606/2008

. Άρθρο 36 ν. 3996/2011

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ

ΑΝ ΜΑΣ ΤΟ ΚΟΨΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΧΑΘΗΚΑΜΕ!!!!

ΕΛΕΟΣ!

Διαφημίσεις

Dionh σ΄ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες κ για τον χρονο σου!

Μαριαννα και το εχω ακουσει οτι θα γινει,πραγματικα αυτο ηταν μια ανασα για τις μαμαδες,μακαρι να το προλαβουμε :-(

kytJp2.png

Μήπως γνωρίζει κάποια κοπέλα, είμαι από την αρχή του 2014 σε αναρρωτική και τώρα είμαι σε κυοφορίας, δώρο Πάσχα από πού παίρνω????

Εγώ είμαι σε αναρρωτικη απο τον Οκτώβριο του 2013 κ με τον εργοδοτη που μιλησα ειπε οτι θα παρω δωρο ενα ποσο απο τον εργοδοτη μου κ ενα ποσο απο το ΙΚΑ. Τωρα τι θα γινει θα σε ενημερώσω οταν πάρω τα χρήματα.

Κορίτσια για το εξάμηνο του ΟΑΕΔ πήγα σήμερα και ρώτησα και οι υπάλληλοι μου είπαν οτι είναι φήμες και πως δεν ισχύει η κατάργηση. Όλα ισχύουν όπως πριν..

Δεν μπορείς να φανταστείς τι χαρα μου εδωσες!!!! Δεν εχουμε κανεναν δικο μας κοντα για να προσεχει το μωρο κ το ειχα αγχος!!!!

Κορίτσια για το εξάμηνο του ΟΑΕΔ πήγα σήμερα και ρώτησα και οι υπάλληλοι μου είπαν οτι είναι φήμες και πως δεν ισχύει η κατάργηση. Όλα ισχύουν όπως πριν..

Αχ κ μενα κ μενα,μου φτιαξες τη μερα 6 μηνες με το μωρο μας :D

kytJp2.png

Πραγματικά μακάρι να μη μας το στερήσουν αυτό το δικαίωμα!

Κορίτσια καλημέρα! Συγχωρέστε με αν επαναλαμβάνω ήδη υπάρχοντα ερωτήματα αλλά πραγματικά έχω χάσει τη μπάλα!!!

Έχω ΠΗΤ 29/6/14 και έως τέλη Φλεβάρη είχα 185 ένσημα. Προχθές που πήγα στο ΙΚΑ ο αγενέστατος προϊστάμενος μου είπε ότι δεν καλύπτομαι για την άδεια και το επίδομα λοχείας! Μα του λέω Μάρτη και Απρίλη θα εργάζομαι κανονικά και γεννάω τέλη Ιούνη τι δε με καλύπτει? Α τότε μου λέει μπορεί και να το προλάβεις, πρέπει να έχεις τα ένσημα 2 μήνες πριν την ΠΗΤ.... Και ερωτώ.. έχει καμία κοπέλα υπόψιν της τι ισχύει?

2. Ρώτησα που μπορώ να απευθυνθώ για τη βεβαίωση ΠΗΤ και μου είπε σε δημόσιο νοσοκομείο... Δεν πρέπει να ε δει συμβεβλημένος γιατρός του ΕΟΠΥΥ??

3. Κανονικά βγαίνω σε άδεια 27 Απρίλη, μάλλον όμως θα το πάω ως τις 10 Μάη. Ποιες διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσω? Το επίδομα μπαίνει εφάπαξ ή κάθε μήνα?

Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις. Σας ευχαριστώ!

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Κορίτσια καλημέρα! Συγχωρέστε με αν επαναλαμβάνω ήδη υπάρχοντα ερωτήματα αλλά πραγματικά έχω χάσει τη μπάλα!!!

Έχω ΠΗΤ 29/6/14 και έως τέλη Φλεβάρη είχα 185 ένσημα. Προχθές που πήγα στο ΙΚΑ ο αγενέστατος προϊστάμενος μου είπε ότι δεν καλύπτομαι για την άδεια και το επίδομα λοχείας! Μα του λέω Μάρτη και Απρίλη θα εργάζομαι κανονικά και γεννάω τέλη Ιούνη τι δε με καλύπτει? Α τότε μου λέει μπορεί και να το προλάβεις, πρέπει να έχεις τα ένσημα 2 μήνες πριν την ΠΗΤ.... Και ερωτώ.. έχει καμία κοπέλα υπόψιν της τι ισχύει?

2. Ρώτησα που μπορώ να απευθυνθώ για τη βεβαίωση ΠΗΤ και μου είπε σε δημόσιο νοσοκομείο... Δεν πρέπει να ε δει συμβεβλημένος γιατρός του ΕΟΠΥΥ??

3. Κανονικά βγαίνω σε άδεια 27 Απρίλη, μάλλον όμως θα το πάω ως τις 10 Μάη. Ποιες διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσω? Το επίδομα μπαίνει εφάπαξ ή κάθε μήνα?

Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις. Σας ευχαριστώ!

Για τα ένσημα δεν μπορώ να σε βοηθήσω.... μιλα καλυτερα με τον εργοδοτη σου..εγω ετσι εβγαλα άκρη..

Οσο αφορα την ΠΗΤ εγω πηγα στο νοσοκομείο Αλεξάνδρας κ εξυπηρετηθηκα εκει. Ειχα μαζι μου τον υπερηχο β επιπέδου. Μου δωσανε τη βεβαιωση, πηρα τη βεβαιωση απο τον εργοδοτη κ μετα μαζι με το βιβλιαριο μου τα κατεθεσα στις παροχες στο ΙΚΑ. Τωρα περιμένω να μπουνε. Εφάπαξ θα τα βαλουνε. Απλά στις παροχες τα χαρτια θα τα πας μια μερα μετα αφου αρχισει η ΠΗΤ σου..

Για τα ένσημα δεν μπορώ να σε βοηθήσω.... μιλα καλυτερα με τον εργοδοτη σου..εγω ετσι εβγαλα άκρη..

Οσο αφορα την ΠΗΤ εγω πηγα στο νοσοκομείο Αλεξάνδρας κ εξυπηρετηθηκα εκει. Ειχα μαζι μου τον υπερηχο β επιπέδου. Μου δωσανε τη βεβαιωση, πηρα τη βεβαιωση απο τον εργοδοτη κ μετα μαζι με το βιβλιαριο μου τα κατεθεσα στις παροχες στο ΙΚΑ. Τωρα περιμένω να μπουνε. Εφάπαξ θα τα βαλουνε. Απλά στις παροχες τα χαρτια θα τα πας μια μερα μετα αφου αρχισει η ΠΗΤ σου..

Η άδεια μήπως εννοέις??? στο αλεξάνδρα έκλεισες ραντεβού μέσω του 1535????

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Η άδεια μήπως εννοέις??? στο αλεξάνδρα έκλεισες ραντεβού μέσω του 1535????

Ναι η άδεια... δεν εκλεισα ραντεβού.. δεχονται καθημερινα εκτος Παρασκευής 8.30 με 10 το πρωι.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Σύνδεση/Εγγραφή

Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν: 

• Δημοφιλή μέλη

Nobody has received reputation this week.

• Δημιουργία νέου...