Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του ιστότοπού μας στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων. Προβολή λεπτομερειών ! [ OK ]
Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat
0-2 | 3-5 | 6-12
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
   
Ψυχολογία

Ανάπτυξη

Συμπεριφορά

 

Η πρόκληση της διαπαιδαγώγησης των ευφυών παιδιών!

 
Δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία να εξασκήσουν την δημιουργικότητά και την φαντασία τους - διαβάστε εδώ τι θα χρειαστείτε! (για παιδιά απο 3 ετών)

Πως φτάνουμε στο να σκεφτόμαστε δημιουργικά; Πως είναι να μαθαίνεις δημιουργικά; Διαβάστε εδώ το πώς βιώνει μια νηπιαγωγός αυτή την έννοια και δείτε ένα παράδειγμα δημιουργικού τρόπου εκμάθησης των συλλαβών: μέσω ενός παραμυθιού - της ιστορίας του μικρού ΜΠΟΥ!

 
Ανήκει η εκμάθηση γραφής και ανάγνωσης στους στόχους του νηπιαγωγείου; Διαβάστε εδώ την τοποθέτηση της κας. Πιπεράκη, κλινικής ψυχολόγου, που εργάζεται στα Εκπαιδευτήρια Δούκα ως ψυχολόγος/ειδική παιδαγωγός.

Η μαγειρική είναι ένας πολύ ευχάριστος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να δώσετε πάρα πολλά ερεθίσματα στα παιδιά σας - δείτε εδώ πως συνδυάζεται η μαγειρική, με την εξάσκηση της λεπτής κινητικότητας και την γνωριμία με τις μαθηματικές έννοιες.

 
Είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα εργαλεία που χρησιμοποιούνται από τους ειδικούς για την αξιολόγηση του επιπέδου της ανάπτυξης ενός παιδιού. Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαβάστε και ακούστε για τους ήχους-λέξεις που χρησιμοποιούν τα μωρά εώς 3 μηνών για να επικοινωνήσουν.

 
Πότε είναι ένα παιδί έτοιμο να αφήσει τις πάνες στην άκρη και να χρησιμοποιεί το γιο-γιο?

Το παιδί σας μεγάλωσε και ήρθε η ώρα για να του πάρετε καινούρια παιχνίδια? Δείτε εδώ ποιά παιχνίδια είναι ιδανικά για αυτή την ηλικία, αλλά και πως να τα χρησιμοποιήσετε (απο 2 ετών)

 
Είναι το παιδί σας στην ηλικία των 3 ετών? Μπορείτε να το βοηθήσετε να είναι περισσότερο αυτόνομο, με το να βρείτε παπούτσια και ρούχα τα οποία να ανοίγουν και να κλείνουν εύκολα.

Μάθετε για την λεπτή κινητικότητα και πόσο σημαντική είναι η καλλιέργησή της.

 
Oμιλία
10/02/2006
Η ομιλία είναι ένα στάδιο στην ανάπτυξη του παιδιού, το οποίο είναι διαφορετικό για κάθε παιδί. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια χρονικά πλαίσια σύμφωνα με τα οποία εξελίσσεται η ικανότητα της ομιλίας σε σχέση με την ηλικία ενός παιδιού.

Η μουσική προσφέρεται ιδανικά για την γνωριμία των παιδιών προσχολικής ηλικίας με έννοιες όπως η έκφραση συναισθημάτων, συμβολικό παιχνίδι και απλές μαθηματικές έννοιες.

 
Τα μαθηματικά πρέπει να περιμένουν έως το δημοτικό? Όχι απαραιτήτως! Η πρώτη επαφή των παιδιών με μαθηματικές έννοιες μπορεί να γίνει στην πραγματικότητα πολύ νωρίτερα με την μορφή πολύ ευχάριστων δραστηριοτήτων όπως αυτές που προτείνουμε εδώ.
ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά  
© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008