Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του ιστότοπού μας στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων. Προβολή λεπτομερειών ! [ OK ]
Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat
0-2 | 3-5 | 6-12
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
   
Ψυχολογία

Ανάπτυξη

Συμπεριφορά

 

Οι εποχές άλλαξαν και ο σημερινός τρόπος επικοινωνίας με τα παιδιά διέπεται απο άλλους κανόνες που σέβονται περισσότερο τα συναισθήματα τους.

 
Βοηθήστε το παιδί σας να κοινωνικοποιηθεί, οργανώνοντας ή συμμετέχοντας σταθερά σε μία ομάδα παιχνιδιού (playgroup) με το παιδί σας - ακόμα και από την ηλικία των 18 ή και 15 μηνών.

Διαζύγιο
01/11/2005
Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των χωρισμένων γονιών είναι το κατά πόσο και για πόσο χρονικό διάστημα το διαζύγιο θα επηρεάσει τα παιδιά τους. Το διαζύγιο είναι μια δύσκολη συναισθηματική εμπειρία για όλη την οικογένεια και ο αντίκτυπός του είναι διαφορετικός στα παιδιά διαφορετικών ηλικιών και στους γονείς.

 
Oι εορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν και πολλοί από μας, σκέφτονται τα παιδιά, που στερούνται φυσικής οικογένειας. Κάποιοι συνάνθρωποί μας προσφέρουν χρήματα και δώρα σε ιδρύματα που φροντίζουν αυτά τα παιδιά, ενώ άλλοι φιλοξενούν αυτές τις ημέρες κάποιο παιδί σπίτι τους. ?λλοι πάλι κάνουν ένα βήμα πιο πέρα και σκέφτονται την περίπτωση της αναδοχής.

Τα παιδιά που συνεχίζουν να έχουν επαφή με τον πατέρα τους έπειτα από ένα διαζύγιο αντιμετωπίζουν λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Child Psychology and Psychiatry.

 

2


ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά  
© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008