Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του ιστότοπού μας στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων. Προβολή λεπτομερειών ! [ OK ]
Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat
0-2 | 3-5 | 6-12
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
   
Ψυχολογία

Ανάπτυξη

Συμπεριφορά

 

Ερωταπαντήσεις από το σωματείο για νέους ΛΟΑΤΚΙ Colour Youth

 
Τι είναι απαραίτητο να ξέρει ένα παιδάκι όταν πάει πρώτη φορά νηπιαγωγείο? Πώς μπορούν να βοηθήσουν οι γονείς - Τι δυσκολεύει τα πράγματα? Νέο κείμενο

Διαβάστε εδώ τι λένε οι έρευνες, τι έχει παρατηρηθεί απο επιστήμονες και τι μπορείτε να κάνετε για να εκμεταλλευτείτε τα νέα μέσα (τηλεόραση και υπολογιστής) με τρόπο που να σέβεται την ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού σας. Επίσης, στοιχεία για την έρευνα EU Kids Online σε παιδιά ηλικίας 9-16 ετών

 
Ελλειματική προσοχή κ το υπερκινητικό παιδί, του Ιωσήφ Κουράκη (παιδοψυχολόγος-νευροψυχολόγος Ph.D)

Tι να πείτε στο παιδί σας για τον παιδικό σταθμό για να το προετοιμάσετε όσο γίνεται καλύτερα, πρίν την πρώτη μέρα.

 
Τι είναι ο αυτισμός και οι διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές? Ποιά ειναι τα χαρακτηριστικά του και η συχνότητα εμφάνισής του? Πώς επηρεάζει ο αυτισμός την συμπεριφορά ενός παιδιού αλλά και την μετέπειτα ζωή του?

Ένα άρθρο που εξηγεί τους μηχανισμούς της συναισθηματικής σεξουαλικής κακοποίησης, μια πολύ συνηθισμένη μορφή κακοποίησης της οποίας όμως η έννοια δεν είναι ακόμα ευρέως γνωστή στο κοινό.

 
Επαναφέρουμε το άρθρο του 2007 για τις πυρκαγιές και την επιρροή που έχουν φυσικές καταστροφές στην συμπεριφορά των παιδιών: "Η Γραμμή-Σύνδεσμος 801 801 1177, δέχτηκε τις τελευταίες μέρες κλήσεις με αίτημα πώς να βοηθήσουν οι γονείς τα παιδιά τους να ξεπεράσουν το πρόσφατο τραυματικό γεγονός των πυρκαγιών. Οι καλούντες αναφέρονται είτε σε παιδιά που βίωσαν από κοντά τις πυρκαγιές είτε σε παιδιά που ενημερώθηκαν γι’αυτές και είδαν εικόνες μέσω των ΜΜΕ"

Οι εξετάσεις έφτασαν. Γονείς και παιδιά, βρίσκονται σε μεγάλη ένταση για να επιτεύξουν την σωστή προετοιμασία, ψυχολογική και νοητική. Ποιά βήματα μπορούν να ακολουθήσουν για να βοηθηθούν? Τι να αποφύγουν?

 
Υπάρχουν κάποια βήματα που οι γονείς μπορούν να ακολουθήσουν έτσι ώστε να προετοιμάσουν το πρωτότοκο παιδί τους για τον ερχομό του νέου μέλους στην οικογένεια. Διαβάστε εδώ πως μπορείτε να προετοιμαστείτε για αυτή την αλλαγή στην οικογένειά σας.

Τι μπορείτε να κάνετε και τί μπορείτε να πείτε στο παιδί σας για να το προστατέψετε απο κακόβουλα άτομα.

 
Διαβάστε εδώ ποιές βάσεις μπορείτε να δώσετε στο παιδί σας έτσι ώστε αργότερα να έχει την εσωτερική δύναμη να αντιδράσει και να αποφύγει κάποιο κακόβουλο άτομο, σε περίπτωση που αυτό προβεί αναγκαίο.

Έχουμε μεγαλώσει με μύθους γύρω απο την διαφορά των φύλων - τί ισχύει στην πραγματικότητα & τι είναι καλό να έχουν υπόψη τους οι γονείς?

 
Διαβάστε εδώ για τα βιβλία που προτείνει το parents.org.gr για την καλύτερη ενημέρωση όσον αφορά θέματα της ανάπτυξης και ψυχολογίας των παιδιών απο την γέννησή εώς και την εφηβεία τους.

Εδώ θα βρείτε διευθύνσεις ιστοσελίδων με πληροφορίες για όλες τις έννοιες της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής, απο όπου μπορείτε να αντλήσετε συμβουλές που ενδεχομένως να σας βοηθήσουν, αλλά και να βρείτε τους φορείς στους οποίους μπορείτε να απευθυνθείτε.

 
Τα παιδιά κάθε ηλικίας έχουν ανάγκη απο σταθερότητα. Όταν αυτή διαταράσσεται απο διάφορους παράγοντες, όπως π.χ. η γέννηση ενός μωρού, μία μετακόμιση, τον αποχωρισμό ενός γονιού ή αγαπημένου προσώπου εξαιτίας διαζυγίου ή θανάτου ή και η απώλεια ενός κατοικίδιου, υπάρχουν πάντα επιπτώσεις στην συμπεριφορά τους.
ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά  
© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008