Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του ιστότοπού μας στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων. Προβολή λεπτομερειών ! [ OK ]
Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat
0-2 | 3-5 | 6-12
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
   
Ψυχολογία

Ανάπτυξη

Συμπεριφορά

 
Βιβλιοπροτάσεις για νέους γονείς (Μέρος Α')
23/01/2007

"Τα 6 πρώτα χρόνια της ζωής" της Λουκίας Δημητρίου-Χατζηνεοφύτου, εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, ISBN 960 393 844Χ 

Επιστημονικά γραμμένο, λίγο μεγάλο (900 σελίδες) αλλά αρκετά αναλυτικό, για κάθε αναπτυξιακή φάση του παιδιού εώς τα 6 χρόνια.
Περιέχει πολλές πληροφορίες, με σωστή πληροφόρηση για όλα τα στάδια της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης.
Όλα όσα γράφει η κ.Δημητρίου βασίζονται σε έρευνες - βιβλιογραφίες και τα ονόματα θεωρητικών αναφέρονται σε κάθε παράγραφο. 
Οι περιλήψεις που ακολουθούν κάθε κεφάλαιο διευκολύνουν πολύ την ανάγνωση αυτού του λεπτομερούς και αναλυτικού τόμου. 


 

"Τα ψέματα των παιδιών" απο τη σειρά "Βιβλιοθήκη για γονείς" της Νέσια Λανιάντο και του Τσιανφίλιππο Πιέτρα, Εκδόσεις Καστανιώτη ISBN 9960 033 04 0

Ένα βιβλίο εξαιρετικό που μιλάει για τα μικρά αθώα ψεματάκια των παιδιών, σε τί οφείλονται και σε τί οδηγούν στο μέλλον. Ασχολείται και ευρέως με το τί είναι αλήθεια, τί ψέμα και σε ποιές αόρατες παγίδες μπαίνουν εύκολα οι γονείς, οι οποίες στρέφουν τα παιδιά τους στο ψέμα. Ευκολοδιάβαστο, σύντομο (143 σελίδες) και διεξοδικό.   


"Παιδιά που ζηλεύουν" της Νέσια Λανιάντο απο την σειρά "Βιβλιοθήκη για γονείς",
Εκδόσεις Καστανιώτη ISBN 960 03 3602 4

Απο την ίδια σειρά΄με το προηγούμενο, αυτό το βιβλίο μιλά για την ζήλια, απο πού προέρχεται και το πως οι γονείς μπορούν να την μετατρέψουν σε θετικά συναισθήματα.

"Γνωρίστε το παιδί σας" της Dr. Miriam Stopard, Εκδόσεις Μίνωας. ISBN 960 240 571 6

Το «Γνωρίστε το Παιδί σας» είναι ένα βιβλίο που εξηγεί στους γονείς σε απλή, κατανοητή γλώσσα πώς να προσεγγίσουν το παιδί τους και να γνωρίσουν τις ικανότητές του, από τους πρώτους μήνες της ζωής του ως τη σχολική ηλικία.


"Το υπεύθυνο παιδί και πως να το μεγαλώσουμε" των Δρ. Ντον Ντινκμέγιερ - Γκάρυ Μακ Κεϊ, Παιδοψυχολόγοι), Εκδόσεις Θυμάρι.

Οι συγγραφείς, ερευνώντας τις δυνατότητες για κινητοποίηση των παιδιών με δημοκρατικά μέσα, έγραψαν ένα πρακτικό βιβλίο για γονείς που επιδιώκουν να φτιάξουν δεσμούς αμοιβαίας αποδοχής με τα παιδιά τους. Προτείνουν συγκεκριμένες μεθόδους που ωφελούν τόσο το παιδί όσο και τους ίδιους. Καλλιεργούν τη συνεργασία και δημιουργούν ένα υγιές ψυχικά και ήρεμο περιβάλλον για την υπεύθυνη ανάπτυξη του παιδιού. Το παράδειγμα του Οικογενειακού Συμβουλίου που παραθέτουν, αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό Οδηγό Δημοκρατικής συμπεριφοράς, Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων μέσα στο σπίτι και, αργότερα, στην κοινωνία.


"Οι Μονόκεροι Υπάρχουν" Το Δεξί Ημισφαίριο του Εγκεφάλου και η Συμβολή του στη Μάθηση, της Μπάρμπαρα Βιτάλ, Ειδική Παιδαγωγός και Σχολική Σύμβουλος, Εκδόσεις Θυμάρι.

Οι αποκαλύψεις για το διαφορετικό ρόλο του κάθε ημισφαιρίου, και την χιαστί λειτουργία τους με το σώμα, θέτουν τέρμα σε μια ταλαιπωρία αιώνων των παιδιών σχετικά με τον τρόπο μάθησης και γραφής. Το γραμμικό μοντέλο σκέψης -από το μερικό στο ολικό- και το γράψιμο "με το καλό χέρι", είναι ασύμβατα με τη λειτουργική ποικιλία της ανθρώπινης φύσης. Η παιδαγωγική αντίληψη περνάει, πλέον, από το "Έτσι πρέπει να προχωρήσεις" (της αυταρχικής αγωγής), στο "Πες μου με ποιον τρόπο μπορείς ΕΣΥ να προχωρήσεις".

 


 

 "Γράμματα των παιδιών για τους γονείς τους" ISBN Εκδόσεις Θυμάρι. ISBN 960 349 004 0

  ISBN Εκδόσεις Θυμάρι. ISBN 960 349 004 0

Συγκλονιστικά γράμματα των παιδιών για τους γονείς τους που βοηθούν να κατανοήσουν οι γονείς τον τρόπο σκέψης και αντιδράσεις των παιδιών τους.


ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά  
© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008