Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του ιστότοπού μας στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων. Προβολή λεπτομερειών ! [ OK ]
Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat
0-2 | 3-5 | 6-12
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
   
Επικαιρότητα

Τα νέα μας!

Σεμινάρια

 
1-9/7 Εργαστήρια Amorφous στην Ελευσίνα
08/06/2017

 Στο πλαίσιο του Alien project, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με την Ελευσίνα 2021-Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, διοργανώνει το Amorφous, ένα summer camp διάρκειας 9 ημερών, με διεπιστημονικά workshops, events και εκθέσεις στην πόλη της Ελευσίνας.
 
Άμορφο είναι αυτό που δεν έχει καθορισμένη μορφή, αυτό που χαρακτηρίζεται από έλλειψη οργάνωσης ή ενότητας.

"Από την 1 ως τις 9 Ιουλίου 2017, αναγνωρισμένοι ακαδημαϊκοί, ανήσυχοι εκπαιδευτικοί και πρωτοπόροι designers θα εργαστούν μαζί με παιδιά, μαθητές, φοιτητές και κοινότητες μεταναστών προσπαθώντας να πραγματευτούν ένα τόσο σύνθετο ζήτημα όπως αυτό των μαζικών μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη, που εξακολουθεί να είναι ρευστό, χωρίς παγιωμένη μορφή, να το κατανοήσουν, να το ερμηνεύσουν αλλά και να θέσουν νέα, καίρια ερωτήματα.
 
Και ποιος θα ήταν καταλληλότερος χώρος από την Ελευσίνα, μια πόλη με μακρά ιστορία, έντονο πολυπολιτισμικό χαρακτήρα αλλά και μεγάλο πολιτιστικό απόθεμα, για την υλοποίηση του Amorφous;

 Η μία από τις 5 ιερείς πόλεις της αρχαιότητας, τον 20ο αιώνα μετατρέπεται σε βιομηχανική ζώνη και, για 100 και πλέον χρόνια, ο πληθυσμός της μεταβάλλεται και αναμειγνύεται διαρκώς με πρόσφυγες, εσωτερικούς και εξωτερικούς μετανάστες.
Σήμερα, φεστιβάλ, σύλλογοι, πολίτες και κοινότητες της Ελευσίνας διαμορφώνουν τη νεότερη πολιτιστική ιστορία του τόπου και αναδεικνύουν την πόλη σε ευρωπαϊκή πολιτιστική πρωτεύουσα.


Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Amorφous; Μια σειρά από workshops που συνδυάζουν καινοτόμες μεθοδολογίες και εκπαιδευτικές μεθόδους των κοινωνικών επιστημών, των οικονομικών, της εκπαίδευσης και του design. Το animation, η αφήγηση, τα comics μπλέκονται με τα εικαστικά, το arduino, τις οπτικές παρεμβάσεις κι όχι μόνο, για να δημιουργήσουν ένα patchwork εναλλακτικών αφηγήσεων μέσα στην πόλη.
Το Amorφous ολοκληρώνεται με μια πολυμεσική (multimedia) έκθεση που θα παρουσιάζει τα συλλογικά αποτελέσματα των workshops αλλά και τις παρουσιάσεις των φοιτητών που συμμετέχουν στο Alien." 

Πρόγραμμα εργαστηρίων για παιδιά και εφήβους
 
Κινούμενες παροιμίες από όλο τον κόσμο με τον Μπάμπη Αλεξιάδη
Παίξε, δημιούργησε, αφηγήσου! / Αφηγήσεις μέσα από εικόνες / Εργαστήριο animation
 
Σάββατο 1- Τρίτη 2 Ιουλίου
2ημερο εργαστήριο
10:00 – 14:00
Ηλικία: 12-15

Περιγραφή εργαστηρίου:
Ένα διήμερο εργαστήριο κινούμενης εικόνας με σκοπό την διδασκαλία και εκμάθηση παραδοσιακών τεχνικών animation. Βασική αρχή των εργαστηρίων είναι να προσφέρουν την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν το δικό τους animation μικρού μήκους.
Οι συμμετεχοντες θα εχουν την δυνατότητα να μάθουν την τεχνική του παραδοσιακού animation (pixilation, stop motion) μέσα από την ζωγραφική και το κολάζ και την γλυπτικη. Σκοπός του εργαστηρίου αυτού είναι να προσφέρει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να μάθουν την δομή του παραδοσιακού animation και την σύνθεση της κινούμενης εικόνας χρησιμοποιώντας αναλογικές εφαρμογές όπως το θαυματοτρόπιο, το πραξινοσκόπιο και το ζωοτρόπιο.
Οι συμμετέχοντες θα είναι οι βασικοί δημιουργοί του animation, καθώς θα πάρουν μέρος σε όλα τα στάδια της παραγωγής μιας μικρού μήκους ταινίας κινουμένων σχεδίων, από το animation και τη σκηνοθεσία έως το μοντάζ και την ηχογράφηση του soundtrack.
 

Το μυστικό μου αντικείμενο και οι περιπέτειές του με την Αλεξάνδρα Αντωνοπούλου
Ιστορίες μέσα από τη δημιουργία αντικειμένων
 
Κυριακή 2 - Τρίτη 4 Ιουλίου
3 ημερο εργαστήριο
10:00 - 13:00
Ηλικία: 8-12
 
Περιγραφή εργαστηρίου:
Ελάτε να παίξουμε σε ένα κόσμο που τα μυστικά σας αντικείμενα έχουν δική τους ζωή. Ακούστε τι λένε, διηγηθείτε τις ιστορίες τους, δημιουργήστε και σχεδιάστε τις περιπέτειες τους, και πείτε μας για τα μυστικά τους ταξίδια σε όλο τον πλανήτη!*Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται. Δες το αναλυτικά εδώ*
*Μάθε περισσότερα για το Alien project εδώ*
 
Για τα εργαστήρια για φοιτητές και νέους επαγγελματίες
 
(Ελάτε με το lap-top σας !) 

1.     Η συμμετοχή στα workshops είναι χωρίς χρέωση.
Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων σε κάθε workshop, απαιτείται εγγραφή σε κάθε workshop ξεχωριστά.

2.     Τα workshops, το open-air cinema και η έκθεση θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Ελευσίνας, ενώ τα round tables και το εργαστήριο σύνταξης βιογραφικού στο INNOVATHENS, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.

3.     Υπάρχει περιορισμένος αριθμός καταλυμμάτων, που παρέχονται από την Ελευσίνα 2021-Πολιτιστική πρωτεύουσα. Επικοινωνήστε μαζί μας στο alien(ατ)innovathens.gr
  

To Πρόγραμμα του Amorφous για ενήλικες:

Workshops
 
 01-02.07 Multicultural proverbs in motion (για εφήβους)

2ήμερο εργαστήριο animation, με τον Μπάμπη Αλεξιάδη

01-04.07 Crash! Comics   
4ήμερο εργαστήριο δημιουργίας κόμικς, με τον Αλέκο Παπαδάτο

01-05.07 ListeningExcavatingAssembling
5ήμερο εργαστήριο αφήγησης, με τον Αλέξανδρο Μιστριώτη

01-06.07 I am coming from ________ and I am ________.
6ήμερο εργαστήριο πολιτιστικής επικοινωνίας/communication design με την Tarja Nieminen

02-04.07 Tackling social issues with the power of design thinking
3ήμερο εργαστήριο integration design/ μεθοδολογίας, για επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς, με τον Rama Gheerawo

02-04.07 My secret object and its adventures (για παιδιά)
3ήμερο εργαστήριο: Δημιουργούμε ιστορίες από αντικείμενα με την Αλεξάνδρα Αντωνοπούλου

03-04.07 Abolish the nation- for a parliament of cities: From public places to world citizenship

2ήμερο εργαστήριο με τη Vera Baur-Kockot & τον Ruedi Baur

03-06.07 Borders and Boundaries: Issues of identity and human rights
4ήμερο εργαστήριο design thinking/ communication design, με τη Marjatta Itkonen

03-06.07 Listen to your neighbours
4ήμερο εργαστήριο τυπογραφίας/μεταξοτυπίας, με τη Verena Gerlach & τις Loupes

04.07 Skills portfolio
Εργαστήριο ανάπτυξης προσόντων & σύνταξης βιογραφικού για μετανάστες & πρόσφυγες, με τη Μαρία Νομικού

Round Tables/Lectures

 

02.07 Tackling social issues with the power of design thinking με τον Rama Gheerawo & Abolish the nation- for a parliament of cities: From public places to world citizenship με τη Vera Baur-Kockot & τον Ruedi Baur

Συζήτηση για το Design thinking and Design activism for social change

03.07 Ethnographic Cinema. A history of seeing otherness and ourselves.

Σεμινάριο παραγωγής εθνογραφικού ντοκιμαντέρ με τον Κωνσταντίνο Αϊβαλιώτη και το Σίλα Μιχαλάκα

05.07 Economic and demographic aspects of migration & integration - why does it matter?,

Συζήτηση για τις οικονομικές όψεις των μεταναστευτικών ροών με συντονίστρια τη Marta Pachocka

        Giving voice to the authentic migrant experience, συζήτηση για την εκπαίδευση, με συντονίστρια τη Margaret Allan

Exhibition

 

07-9.07 Πολυμεσική έκθεση με τα αποτελέσματα των εργαστηρίων

07.07    στις 19:00/ Opening

             στις 19:30/ Print your Alien! Οι Loupes θα είναι εκεί να σας υποδεχθούν με τον ιδιαίτερο δικό τους τρόπο: τυπώνοντας! Φέρε μια υφασμάτινη τσάντα, ένα μπλουζάκι ή κάποιο όμορφο χαρτί-χαρτόνι κι εκτύπωσε το δικό σου Alien.

09.07 στις 19:00/ Παιχνίδια του κόσμου, για μικρούς και μεγάλους, με την Ευτυχία Λιβανίου

 

Open-air cinema

 

Δύο βραδιές με προβολές εθνογραφικών ντοκιμαντέρ και οπτικής ανθρωπολογίας.

 


*Τα workshops, το open-air cinema και η έκθεση θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Ελευσίνας, ενώ τα round tables και το εργαστήριο σύνταξης βιογραφικού στο INNOVATHENS, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.*
 

Λίγα λόγια για το Alien project:

Το Alien (Advanced Learning and Inclusive EnviroNment) project συγχρηματοδοτείται από το Erasmus+ Programme της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υλοποιείται από την Polish Japanese Academy of Information Technology-Πολωνία, το Warsaw School of Economics-Πολωνία, το Glyndwr University-Ηνωμένο Βασίλειο, το University of the West of Scotland-Ηνωμένο Βασίλειο, το Aalto University-Φινλανδία και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Είναι μια διακρατική και διεπιστημονική συνεργασία που ασχολείται με το φλέγον κοινωνικό θέμα των μεταναστών και πώς αυτό επηρεάζει τις τοπικές κοινωνικές δομές σε κοινωνικό-οικονομικό-πολιτικό επίπεδο.

Στόχος του είναι η δημιουργία μιας open source, διαδικτυακής, διαπολιτισμικής πλατφόρμας που διασυνδέει τους εμπλεκόμενους φορείς και πολίτες για την αντιμετώπιση, διασπορά γνώσης και ανάπτυξη ανάλογων θεμάτων που αφορούν στη μετανάστευση (και κατ' επ'εκταση και σε άλλα κοινωνικά θέματα - social design).
Η πλατφόρμα περιέχει εγχειρίδια και εκπαιδευτικές μεθοδολογίες, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα μέσο επικοινωνίας μεταξύ των φορέων και των πολιτών. Η καινοτομία του προγράμματος έγκειται στη διεπιστημονική προσέγγιση του θέματος και στην άμεση εμπλοκή κοινοτήτων μεταναστών και τοπικών φορέων καθώς και την in situ έρευνα του θέματος.
 
 
 
  


ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά  
© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008