➔ ParentsCafe.gr

Συμμετοχή στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2012!

H Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, σας προσκαλεί να δράσετε ως πολλαπλασιαστές της ημέρας αυτής, διοργανώνοντας δικές σας εκδηλώσεις μέσα στο σχολείο σας, στο φορέα σας, στην τοπική σας κοινωνία. Δηλώστε συμμετοχή μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου! Πρόσκληση Συμμετοχής Ως Πρεσβευτής Της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2012

«Ανακαλύψτε τον ψηφιακό κόσμο μαζί… με ασφάλεια!»

Διαφημίσεις

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2012 θα εορταστεί την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012. Το σύνθημα του φετινού εορτασμού «Ανακαλύψτε τον ψηφιακό κόσμο μαζί… με ασφάλεια!» αφορά στη σύγκλιση των γενεών, δηλώνοντας την επιτακτική ανάγκη όλων μας να έρθουμε σε επαφή με το Διαδίκτυο για να μπορέσουμε αποτελεσματικά να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τις κακοτοπιές, δίνοντάς τους παράλληλα όλα τα εφόδια που χρειάζονται για να πλοηγούνται με υπευθυνότητα και με ασφάλεια.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επίσημος διοργανωτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου στην Ελλάδα, σας προσκαλεί να δράσετε ως πολλαπλασιαστές της ημέρας αυτής, διοργανώνοντας δικές σας εκδηλώσεις μέσα στο σχολείο σας, στο φορέα σας, στην τοπική σας κοινωνία. Στόχος των φετινών δραστηριοτήτων είναι να δράσετε εσείς από μόνοι σας ως προωθητές των μηνυμάτων δίχως τη δική μας φυσική παρουσία, όντας έτσι πραγματικοί μας πρεσβευτές. Για να στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες σας, σας παρέχουμε όλο το online υλικό του ιστοχώρου μας. Περαιτέρω, για τους νηπιαγωγούς και τους εκπαιδευτικούς Α’ και Β’θμιας εκπαίδευσης που σκοπεύουν να δημιουργήσουν εκδηλώσεις στο σχολείο τους διατίθεται ειδικό υλικό μέσω του ελεγχόμενου ιστοχώρου ‘educators.saferinternet.gr.’

Για τους νηπιαγωγούς / εκπαιδευτικούς Α’ και Β’θμιας εκπαίδευσης: σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος στην ειδική δράση που διοργανώνουμε φέτος για πρώτη φορά. Ειδικότερα:

  • Για νηπιαγωγεία / δημοτικά: σας προσκαλούμε να δημιουργήσετε μαζί με τους μαθητές σας ένα πόστερ μεγέθους Α2 (Χ: 42 εκ. Υ: 59,4 εκ.). Στο επάνω μέρος του πόστερ θα μπει το λογότυπο της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου μαζί τον τίτλο του πόστερ, στο κάτω δεξί μέρος το όνομα του σχολείου σας και της τάξης που συμμετείχε (το λογότυπο θα σας αποσταλεί μεταξύ  19-21 Δεκεμβρίου μετά τη λήξη των υποβολών συμμετοχής και έχοντας λάβει τη συμμετοχή σας). Το πόστερ θα μας το στείλετε σε αρχείο μορφής JPG στην ηλεκτρονική διεύθυνση info[at]saferinternet.gr (το αρχείο δε θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 5 ΜΒ).
  • Για γυμνάσια / λύκεια: σας προσκαλούμε να δημιουργήσετε μαζί με τους μαθητές σας ένα σποτάκι έως 45″. Η πρώτη οθόνη του σποτ θα περιλαμβάνει σε άσπρο φόντο το λογότυπο της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, το όνομα του σχολείου σας και της τάξης που συμμετείχε μαζί με τον τίτλο του σποτ (το λογότυπο θα σας αποσταλεί μεταξύ  19-21 Δεκεμβρίου μετά τη λήξη των υποβολών συμμετοχής και έχοντας λάβει τη συμμετοχή σας). Θα μας αποστείλετε το σποτ σε αρχείο μορφής MP4 στην ηλεκτρονική διεύθυνση info[at]saferinternet.gr (το αρχείο δε θα πρέπει είναι μεγαλύτερο από 5 ΜΒ). Περαιτέρω, θα δημοσιεύσετε το σποτ σε δικό σας ιστοχώρο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε παραπομπή προς αυτό από την ιστοσελίδα των πρεσβευτών μας.

Οι έξι θεματικές για το πόστερ / σποτ, από όπου επιλέγετε κάποια για το σχολείο σας, αποφασίστηκαν από το Πάνελ Νέων μας και είναι οι εξής:

  • Η εικόνα μας στον ψηφιακό κόσμο – η ψηφιακή μας υπόληψη («online reputation»)
  • Άγνοια γονέων
  • Συνάντηση με αγνώστους (ειδικά μέσω Facebook για παιδιά γυμνασίου / λυκείου)
  • Εξάρτηση
  • Σκέψου πριν ‘κλικάρεις’!
  • Κλοπή ταυτότητας

Όλα τα πόστερ και τα σποτάκια που θα παραλάβουμε από τα σχολεία της χώρας θα τα παρουσιάσουμε στην κεντρική εκδήλωσή μας στην Αθήνα. Περαιτέρω, εάν το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου θεωρήσει ότι κάποιο πόστερ ή κάποιο σποτ είναι ιδιαίτερα εύστοχο και καινοτόμο για να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό, θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω παρουσίασή του στο πλαίσιο μελλοντικών δράσεων του Κέντρου και/ή θα προωθηθεί για τη δημιουργία ενημερωτικού υλικού και τηλεοπτικού σποτ του Saferinternet.gr. Σε μια τέτοια περίπτωση θα αναφέρεται το σχολείο σας στο υλικό αυτό.

Πλάνο υλοποίησης της δράσης «Πρεσβευτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2012»:

  • Υποβολή της φόρμας συμμετοχής σας: από σήμερα έως 20/12/2011
  • Υποβολή πόστερ (νηπιαγωγεία / δημοτικά): από 09/01/2012 έως 20/01/2012
  • Υποβολή βίντεο (γυμνάσια / λύκεια): από 09/01/2012 έως 20/01/2012
  • Υποβολή σύντομης παρουσίασης της πραγματοποιηθείσας δράσης σας (μέχρι 100 λέξεις): από 11/02/2012 έως 28/02/2012

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την φόρμα συμμετοχής

Όροι χρήσης του υλικού της δράσης Saferinternet.gr ως «Πρεσβευτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου»:

Με τη χρήση του υλικού της δράσης Saferinternet.gr συναινείτε αυτόματα με τα παρακάτω.

Επιτρέπεται η χρήση του υλικού ως έχει και στο σύνολό του με αντιγραφή, διανομή και μετάδοση με τους εξής όρους:

  • Το υλικό θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για την προώθηση της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2012 και για την εκδήλωσή σας.
  • Απαγορεύεται ρητά η ενσωμάτωση άλλων λογοτύπων ή ονομάτων φορέων στο υλικό αυτό.
  • Απαγορεύεται ρητά η χρήση του υλικού μέσα στα πλαίσια σκοπού άμεσα ή έμμεσα κερδοσκοπικού.
  • Απαγορεύεται η διασκευή, η προσαρμογή, ή η οποιαδήποτε άλλη μετατροπή, η αποσπασματική χρήση του υλικού, ή η δημιουργία παράγωγου έργου.
  • Για οποιαδήποτε άλλη χρήση του υλικού πέραν των παραπάνω απαιτείται γραπτή άδεια από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης Insafe ή το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, ως δικαιούχο της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Δήλωση συναίνεσης / άδειας χρήσης:

Με τη συμμετοχή σας στη δράση δημιουργίας πόστερ / σποτ παραχωρείτε την άδεια στο Saferinternet.gr να παρουσιάζει το πόστερ / σποτ σας σε περαιτέρω δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, όπως και να χρησιμοποιήσει την ιδέα του πόστερ / σποτ για τη δημιουργία επαγγελματικού υλικού με στόχο την προώθηση της ορθής, υπεύθυνης και ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου στο πλαίσιο του έργου που τελεί για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε μια τέτοια περίπτωση θα αναφέρεται το όνομα του σχολείου σας σε αυτό το υλικό.

Αθήνα, 22/11/2011 | Με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

. Attachment Babywearing Bonding Bιβλία ENCA Kids in Athens KMOP LaLeche Online Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Origami Quilling S.O.S. Saferinternet STEM Tourette vbac Άγχος Όρια Αγόρια Αδερφάκι Αθήνα Αθλητισμός Αιματολογική εξέταση Ανάπτυξη Ανακύκλωση Ανοσοκαταστολή Απόκριες Ασφάλεια Ασφάλιση Αυτισμός Αυτοάνοσα Βάφτιση Βίντεο Βιβλιάριο Υγείας Βιβλιοθήκες Βοήθεια Βρώμικο παιχνίδι Γεωγραφία Γεωμετρία Γλουτολίνη Γυναικολογία ΔΕΠΥ Δημιουργικότητα Διάστημα Διαγωνισμοί Διαδίκτυο Διαδραστικό Διαζύγιο Διακρίσεις Διαταραχές Διατροφή Δικαιοσύνη Δωρεά ωαρίων Δώρο ΕΨΥΠΕ Εγκυμοσύνη Εθελοντισμός Ειδική Αγωγή Εκδρομή Εκπαίδευση Εκπαιδευτικές δράσεις Εκτυπώσεις Εκφοβισμός Εμβόλια Εξωσωματική Επιμέλεια Επιστημονικά νέα Ευεξία Εφηβεία Εφημερίες Ζάχαρη Ζήλεια Θεσσαλονίκη Θετική ενίσχυση Θηλασμός Θυμός Ιατρική Ιστορία Ισχίο ΚΑΡΠΑ Κακοποίηση Καλοκαίρι Καρκίνος Κατάθλιψη Κατοικίδια Κοινωνικοποίηση Κορωνοϊός Κουράκης Κουτάκι Κρίση ΛΟΑΤΚΙ Λεπτή Κινητικότητα Μαθηματικά Μαιευτήρια Μουσεία Μουσική Μπαμπάς Μυθολογία Νεογέννητο Νηπιαγωγείο Νησί Νοηματική Νοσοκομεία Ξύλο Ολοήμερο Ορθοπεδική Ουρολογία Πάρτυ Πάσχα Παιδικός Παιχνίδια Παλιές κακές συνήθειες Πανεπιστήμιο Παππούς & Γιαγιά Παρασυμπαθητικό Παχυσαρκία Πετιμέζι Ποτέ πια μόνα Προγεννητική Προς Ετήσια Ανανέωση Προσκόλληση Πρωτοχρονιά Πρόληψη Ρολό τουαλέτας Σαπουνόφουσκες Σαπούνι Σεμινάρια Σεξουαλική αγωγή Σπίτι Στατιστικές Συμβουλές Συμπαθητικό Σχολείο Σώμα Ταξίδι Ταυτότητα φύλου Τηλεφωνικές γραμμές Τηλεόραση & Η/Υ Τοκετός Τυρί ΥΛΑ Υπερδιέγερση Υποστήριξη Φαρμακεία Φθηνές κατασκευές Φοβίες Φωτιά Φόβος Φόρουμ Φύση Χανιά Χαρτί Χορηγία Επικοινωνίας Χριστούγεννα Χρυσόσκονη Χωρίς Ζάχαρη Ωάριο















Διαφημίσεις (5)












"Με την παραμονή σας σε αυτή τη σελίδα συμφωνείτε στους όρους χρήσης & την πολιτική απορρήτου/cookies. Το φόρουμ συζητήσεων είναι δημόσιο. Θα είναι καλό να τηρείτε την ανωνυμία σας και να μην δημοσιεύετε πληροφορίες που σας ταυτοποιούν. Ότι δημοσιεύετε στο διαδίκτυο μένει για πάντα στο διαδίκτυο. "





      © parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008
Υποστηρικτές: