Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του ιστότοπού μας στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων. Προβολή λεπτομερειών ! [ OK ]
Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat
0-2 | 3-5 | 6-12
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
   
Επικαιρότητα

Τα νέα μας!

Σεμινάρια

 
Arnica Συναντήσεις Ομάδας Υποστήριξης Γονέων σχετικά με τους φυσικούς - εναλλακτικούς τρόπους θεραπείας και πρόληψης
03/05/2012

Ψήφισμα: Eλευθερία Eπιλογής για τον Eμβολιασμό των Παιδιών μας

Με την επιστολή μας αυτή, σας προσκαλούμε να υπογράψετε το παρακάτω ψήφισμα, για να στηρίξετε το αίτημά μας για ελευθερία επιλογής σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών μας. 

Πολλοί γονείς πιστεύουν ότι εμβολιάζοντας τα παιδιά τους τα προστατεύουν ενάντια σε πιθανές σοβαρές ασθένειες. Υπάρχει όμως και ένας σημαντικός αριθμός γονέων που ανησυχούν για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Κάποιοι γονείς προτιμούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους μόνο για τις πιο σοβαρές ασθένειες και όχι για τις πιο ήπιες ή τις σπάνιες ασθένειες.

Στην Ελλάδα όλα τα παιδιά σχολικής ηλικίας υποχρεούνται να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί, με μόνη εξαίρεση μη εμβολιασμού κάποιον ιατρικό λόγο. Τα εμβόλια περιέχουν τοξικές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένων της μόνιμης βλάβης ή και του θανάτου. Τις περισσότερες φορές εξαιρείται ένα παιδί αφού έχει ήδη παρουσιάσει σοβαρές παρενέργειες από εμβόλιο: όταν φτάσει σε αυτό το σημείο, είναι πια αργά!

Τόσο οι ασθένειες όσο και οι εμβολιασμοί εμπεριέχουν κινδύνους. Τελικά είναι οι γονείς που θα πρέπει να φροντίσουν ένα άρρωστο παιδί ή ένα παιδί που υποφέρει από παρενέργειες κάποιου εμβολίου.

Σας προσκαλούμε και παρακαλούμε να υπογράψετε το παρακάτω ψήφισμα (δεν έχει σημασία αν είστε γονιός ή αν έχετε εμβολιάσει το παιδί σας), αν πιστεύετε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας αναγκάσει να διακινδυνεύσουμε ακολουθώντας τη μία ή την άλλη επιλογή. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι ευθύνη του γονέων να πράξουν αυτό που θεωρούν καλύτερο για το παιδί τους. 

http://www.gopetition.com/petitions/ελευθερία-επιλογής-για-τον-εμ.html

Αυτό το ψήφισμα είναι σημαντικό μέρος της Καμπάνιας Κατά των Υποχρεωτικών Εμβολιασμών. Η Καμπάνια λειτουργεί χάρη στις οικονομικές εισφορές υποστηρικτών της (δεν είναι όμως υποχρεωτικό να κάνετε κάποια δωρεά αν θέλετε να υπογράψετε το ψήφισμα). H δικηγόρος μας θα προετοιμάσει και θα καταθέσει έναν πλήρη φάκελο, με επιστημονικά και νομικά στοιχεία και επιχειρήματα που στηρίζουν το αίτημά μας για ελευθερία επιλογής εμβολιασμού στον Συνήγορο του Παιδιού. Η ίδια δικηγόρος θα μας εκπροσωπήσει στο Υπουργείο Παιδείας και στο Υπουργείο Υγείας. 

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Σαντρίν Στεφανίδη s_stefanidis1[at]hotmail.com


Arnica Ομάδα Υποστήριξης Γονέων


Το Δίκτυο Arnica δημιουργήθηκε στην Αγγλία το 2007. Οι εμπνευστές του ήταν γονείς που ανησυχούσαν για το Κρατικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού και ενδιαφέρονταν για έναν φυσικό τρόπο πρόληψης και αντιμετώπισης των ασθενειών.


Δεν υποστηρίζουμε ένα συγκεκριμένο τρόπο για τη διατήρηση της υγείας αν και προτιμούμε την εναλλακτική προσέγγιση θεραπείας από εκείνη που εφαρμόζει η συμβατική ιατρική. Όπως για παράδειγμα, για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος να εφαρμόζεται κατάλληλη διατροφή και η λήψη βοτάνων καθώς και η αγκαλιά και η λήψη ομοιοπαθητικών πριν από τη χορήγηση σκευάσματος παρακεταμόλης και αντιβιοτικών. Να υποστηρίζεται με φυσικούς τρόπους η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος αντί του καθιερωμένου εμβολιασμού. Σε περιπτώσεις χρόνιων νοσημάτων θα υποστηρίζαμε ένα συνδυασμό της συμβατικής ιατρικής και ενός εναλλακτικού τρόπου θεραπείας.


Μέσα σε λίγα χρόνια, σαράντα (40) νέες ομάδες γονέων Arnica δημιουργήθηκαν σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο εκφράζοντας από τη μια το έντονο ενδιαφέρον για ένα φυσικό τρόπο αντιμετώπισης της ασθένειας και από την άλλη τη βαθειά ανάγκη των γονιών να μοιραστούν μια τέτοια επιλογή για εκείνους και την οικογένεια τους, με άλλους που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο.


Δημιουργήθηκε και στην Ελλάδα η πρώτη ομάδα υποστήριξης γονέων Arnica.


Οι συναντήσεις γίνονται κάθε πρώτη παρασκευή του μήνα, συνήθως χωρίς προκαθορισμένη θεματολογία. Σε αυτές τις συναντήσεις τα μικρά παιδιά και ιδιαίτερα εκείνα που θηλάζουν είναι καλοδεχούμενα.


Οι στόχοι της ομάδας είναι οι ακόλουθοι:
• να συναντηθούν γονείς και ζευγάρια που πρόκειται να γίνουν γονείς για να μοιραστούν τις ίδιες ανησυχίες και να ανταλλάξουν σκέψεις και εμπειρίες,
• να εκφραστεί ο προβληματισμός για το τρέχον πρόγραμμα εμβολιασμού που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και η υπερβολική χρήση φαρμάκων όπως τα αντιβιοτικά,
• να γίνει ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας σχετικά με φυσικούς τρόπους θεραπείας για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος,
• να ενημερωθεί η ομάδα για γιατρούς που εφαρμόζουν εναλλακτικούς τρόπους θεραπείας, για μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα, κ.ά.

Επόμενη συνάντηση: Παρασκευή 1η Οκτωβτρίου 2010
Ώρα: 6 - 7.30μμ

Τοποθεσία: Πάτημα Χαλανδρίου (παρακαλώ να επικοινωνήσετε για να σας δοθεί η πλήρης διεύθυνση, οι συναντήσεις γίνονται σε ιδιωτικό χώρο).
Για επιπλέον πληροφόρηση, επικοινωνήστε:
Σαντριν Στεφανιδη - 210 60 83 957
ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: s_stefanidis1(ατ)hotmail.com

www.arnica.org.uk

ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά  
© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008