Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του ιστότοπού μας στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων. Προβολή λεπτομερειών ! [ OK ]
Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat
0-2 | 3-5 | 6-12
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
   
 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:   Α  Β  Γ  Δ  Ε  Ζ  Η  Θ  Ι  Κ  Λ  Μ  Ν  Ξ  Ο  Π  Ρ  Σ  Τ  Υ  Φ  Χ  Ψ  Ω  

Δ

Δίκαιο

Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι & Ελληνική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων. Ανακοινώσεις σε μορφή δελτίων τύπου απο οργανισμούς και συλλόγους που έχουν ως σκοπό την διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?sec=192

Δημοτικό

Ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων) περιέχει λίστα με τα σχολικά βιβλία μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.
http://www.pi-schools.gr/

Ιστοσελίδα της Τράπεζας Κύπρου όπου μέσα από παιχνίδια, περιηγήσεις, κατασκευές και πολλά άλλα τα παιδιά μαθαίνουν με διαδραστικό τρόπο και ταυτόχρονα διασκεδάζουν με τους φίλους ή και την οικογένειά τους. Στην ίδια ιστοσελίδα φιλοξενείται ένα παγκόσμιο ηλεκτρονικό δίκτυο σχολείων, όπου δημοτικά σχολεία από την Ελλάδα, την Κύπρο και ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού συναντιούνται ηλεκτρονικά ανά τριάδες στις «Ελληνικές Γειτονιές του Κόσμου» και παρουσιάζουν στους συνομίληκούς τους τα ιδαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του τόπου τους.
www.oikade.gr

Ανιχνευτική δοκιμασία σχολική ετοιμότητας. Το τέστ που είναι καλό να κάνουν όλα τα παιδιά λίγο πρίν αρχίσουν το σχολείο.
http://www.atest.gr/

Διαπαιδαγώγηση

Συγκινητικό βίντεο για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών, απο το U tube
http://www.youtube.com/watch?v=6JfHB2cruJU

Τα αποτελέσματα της προσπάθειας, για την αλλαγή ενός παιδιού που είναι αριστερόχειρας, σε δεξιόχειρα (στα Αγγλικά).
http://www.linkshaender-beratung.de/english/Problem.htm

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, προσφέρει την γνωριμία με την έννοια της συνεργασίας, της φιλίας και του σεβασμού προς τη φύση σε παιδιά 5 εώς 17 ετών.
http://www.seo.gr/

Attachment Parenting - Η διεθνώς πλέον αναγνωρισμένη θεωρία διαπαιδαγώγησης, που αφήνει πίσω τις πεποιθήσεις όπως "αφήστε το μωρό να κλαίει για να συνηθίσει να είναι μόνο του" και άλλους αυστηρούς κανόνες που θεωρούνταν απαραίτητοι παλαιότερα (στα Αγγλικά).
http://www.attachmentparenting.com/

Eξαιρετικό άρθρο με θέμα τον παιδικό ανταγωνισμό και τα ανταγωνιστικά παιδικά παιχνίδια, με αναφορά σε διάφορες ηλικίες και τρόπους αντιμετώπισης σχετικών προβλημάτων (στα Αγγλικά).
http://www.ces.ncsu.edu/depts/fcs/pdfs/fcs404.pdf

Διατροφή

Μια ιστοσελίδα που έχει θέμα τις Διατροφικές Διαταραχές (όπως πχ η Βουλιμία, η Νευρική ανορεξία) με πολλές πληροφορίες, ιστορίες και online τέστ διάγνωσης.
http://www.eatingdisorders.gr/

Οδηγός καταναλωτών κατά των μεταλαγμένων απο την Greenpeace σε μορφή pdf.
http://www.greenpeace.org/greece/press/118523/112553

Λαϊκές αγορές βιολογικών προϊόντων σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Λάρισα
http://www.bioagores.org/%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-

Δυσλεξία

Ιστοσελίδα που παρουσιάζει την διεθνώς αναγνωρισμένη διαγνωστική μέθοδο της δυσλεξίας ("Pavlidis Test" μέσω της οφθαλμοκίνησης) του καθηγητή Δρ. Θ.Παυλίδη, η οποία γίνεται σε κέντρα δυσλεξίας σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε πολλές άλλες χώρες. Ευρετήριο των κέντρων που εφαρμόζεται.
http://www.dyslexiacenters.gr/Pavlidis-Test.aspx

Ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Δυσλεξίας με αναλυτική και συνοπτική περιγραφή της δυσλεξίας.
http://www.dyslexia.gr/

Δυσπραξία

Τι είναι η δυσπραξία και ποιά ειναι τα συμπτώματά της?
https://www.noesi.gr/book/syndrome/dyspraxia
ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά  
© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008