Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του ιστότοπού μας στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων. Προβολή λεπτομερειών ! [ OK ]
Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat
0-2 | 3-5 | 6-12
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
   
Υγεία & Ιατρική

Ασφάλεια & Πρόληψη

Διάφορα

 
Υπερήφανοι γονείς & Οικογένειες Ουράνιο Τόξο
06/06/2017

Παρουσιάζουμε τις παρακάτω ομάδες 
Περήφανοι γονείς  (γονείς παιδιών ΛΟΑΤΚΙ)  & Γονείς Ουράνιο Τόξο (οι γονείς ΛΟΑΤΚΙ)
 
Εάν δεν ξέρετε τι σημαίνει ΛΟΑΤΚΙ δείτε εδώ http://parents.org.gr/psych/a673 συνέντευξη στην Colour Youth  - φορέας που εκπροσωπεί τα ίδια τα παιδιά και την νεολαία ΛΟΑΤΚΙ, 
 
[ΛΟΑΤΚΙ: Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά, Τρανσεξουαλικά, Κουήρ, Ίντερσεξ άτομα διεθνώς LGBTQ, περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ:  https://el.wikipedia.org/wiki/ΛΟΑΤ]
  
 
Σε τι διαφέρουν οι ομάδες;
Οι δύο ομάδες έχουν κοινούς στόχους, όπως για παράδειγμα η ενημέρωση, υποστήριξη των μελών τους.
Διαφέρουν ίσως στο ότι οι γονείς παιδιών ΛΟΑΤΚΙ (υπερήφανοι γονείς),  εάν τα παιδιά τους (έφηβοι, ή ενήλικες) τους έχουν δηλώσει τις προτιμήσεις τους, οι γονείς είναι αντιμέτωποι με ένα τετελεσμένο γεγονός. 
 
Οι γονείς οι οποιοι οι ίδιοι ανήκουν στις ομάδες ΛΟΑΤΚΙ, πιθανώς να μην είναι ήδη γονείς αλλά μπορεί και να είναι ήδη γονείς με παιδιά από προηγούμενους γάμους τους γνωστούς λευκούς γάμους: Είναι γνωστό ότι παλιότερα γινόντουσαν λευκοί γάμοι, με στόχο την τεκνοποίηση. Αρκετά ζευγάρια από λευκούς γάμους χωρίζουν σε βάθος χρόνου και οι γονείς δημιουργούν σχέσεις ομοφυλοφιλικές.  
Έτσι αυτομάτως πολλά παιδιά μεγαλώνουν με γονείς ΛΟΑΤΚΙ χωρίς αυτό να είναι κάτι άμεσα ορατό στην κοινωνία ή στατιστικά μετρήσιμο. 
Παράλληλα, σε πολλές χώρες και στην Ελλάδα, πλέον επιλέγουν συνειδητά τα ζευγάρια την τεκνοποίηση εντός συμβίωσης με ομοφυλόφιλο σύντροφο, μιας και η ιατρική επιστήμη καθιστά εφικτή την τεκνοποίηση είτε με σπέρμα δότη είτε με ωάριο δότριας και παρένθετης μητέρας, από τον οποιονδήποτε.
Παράδειγμα: Elton John & Ricky Martin, Ellen de Generes, Rosie oDonell, είναι γονείς γνωστοί ΛΟΑΤΚΙ που είναι γονείς παιδιών που έχουν γεννηθεί με αυτό το τρόπο. 
Άρα στις οικογένειες ουράνιο τόξο μεν υπάρχουν γονείς που ήδη ζουν σε οικογένειες ομογονεικές (γονείς ίδιου φύλου, δύο μπαμπάδες, δύο μαμάδες με ανήλικα παιδιά), αλλά προσεγγίζονται και από ανθρώπους ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που επιθυμούν κάποια στιγμή να αποκτήσουν οικογένεια.
 
Ακολουθούν τα κείμενα που υπάρχουν στις ομάδες: 
 
 Περήφανοι Γονείς 
 
"Στόχος της ομάδας μας είναι η υποστήριξη, η ενδυνάμωση και η πληροφόρηση των γονέων, έτσι ώστε να σταματήσουμε την ανακύκλωση αρνητικών στερεοτύπων και προκαταλήψεων γύρω από τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου." 
 
 
 
Εάν θέλετε να δημοσιοποιήσετε το σχόλιό σας για τους Περήφανους Γονείς μπορείτε να το κάνετε εδώ
 
(σχόλια που προσβάλλουν ή είναι λόγια μίσους προφανώς δεν δημοσιεύονται) 
 
 
Οικογένειες Ουράνιο Τόξο
 
"Ο λευκός γάμος ανάμεσα σε έναν gay και μία λεσβία στην Ελλάδα αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί μια πάγια τακτική προκειμένου gay και λεσβίες να αποκτήσουν το δικαίωμα του να γίνουν γονείς. Η στάση αυτή των gay και των λεσβιών προκύπτει εξαιτίας κοινωνικών και νομικών κενών που ορίζουν την λειτουργία της ελληνικής κοινωνίας . Μια κοινωνία συντηρητική και τόσο ομοφοβική που δεν αναγνωρίζει ίσα δικαιώματα για τους gay και τις λεσβίες και φυσικά δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα τους να δημιουργούν οικογένειες και να κάνουν ή να υιοθετούν παιδιά. 

Όσα ζευγάρια gay ή λεσβιών αντιστάθηκαν και δεν εφάρμοσαν την παραπάνω πρακτική αλλά δημιούργησαν οικογένειες στο μοντέλο των ομογενεϊκών οικογενειών άλλων χωρών του εξωτερικού είτε κράτησαν την οικογένειά τους στην «ντουλάπα» προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν κοινωνικά προβλήματα και εκείνοι και τα ίδια τα παιδιά είτε μετανάστευσαν σε άλλες χώρες που η ζωή για την οικογένειά τους θα ήταν ευκολότερη.

Σήμερα, το 2012 , 11 χρόνια μετά το πρώτο ζευγάρι λεσβιών που ανοιχτά υποστήριξε την απόφασή του να κάνει οικογένεια και να αποκτήσει παιδιά δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα τόσο στον τομέα των διεκδικήσεων της ΛΟΑΤ κοινότητας για τις ομογονεϊκές οικογένειες όσο και στην βούληση της πολιτείας να ψηφίσει νόμους που να επιτρέπουν στις ομογονεϊκές οικογένειες και στα παιδιά τους να ζουν αξιοπρεπώς απολαμβάνοντας τα ίδια δικαιώματα που απολαμβάνουν οι οικογένειες και τα παιδιά των ετερόφυλων ζευγαριών.

Η παραπάνω κατάσταση ανάδειξε την ανάγκη να δημιουργηθούν οργανώσεις, ομάδες και φόρουμ συζητήσεων που εξειδικευμένα πια θα προσπαθήσουν να φέρουν στο φως τόσο την ύπαρξη ομογονεϊκών οικογενειών στην Ελλάδα και θα αγωνιστούν για τα δικαιώματα των οικογενειών αυτών και των παιδιών τους."
 
 
Εάν θέλετε να δημοσιοποιήσετε το σχόλιό σας για τις Οικογένειες Ουράνιο Τόξο μπορείτε να το κάνετε εδώ 
 
 
(σχόλια που προσβάλλουν ή είναι λόγια μίσους προφανώς δεν δημοσιεύονται)  
 
 
  Σημείωση:  Η πολιτική της ιστοσελίδας μας (parents.org.gr)  σε σχέση με τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά, Τρανσεξουαλικά, Κουήρ, Ίντερσεξ άτομα),διεθνώς LGBTQ, ταυτίζεται με την διεθνή αποδοχή νομικά και κοινωνικά, των ίσων δικαιωμάτων σε θέματα συμφώνων συμβίωσης, γάμου, υιοθεσίας κ.α. όπως ήδη αυτά ισχύουν στα εξής κράτη/κρατίδια για παράδειγμα στην Ευρώπη:

Γάμος: Νόμιμος στα 12 από τα 28 κράτη-μέλη. 
Υιοθεσία: Από κοινού υιοθεσία νόμιμη στα 13 από τα 28 κράτη-μέλη. Υιοθεσία παιδιού του συντρόφου νόμιμη στα 16 από τα 28 κράτη-μέλη. 
Συμφωνούμε με τους νομοθέτες αυτών των 13/16 χωρών ότι η ταυτότητα του φύλου ή η ταυτότητα του σεξουαλικού προσανατολισμού, δεν είναι ιδιότητες που αποκλείουν το να μπορεί να ανταποκριθεί κάποιος ικανοποιητικά στον γονεικό του ρόλο ή ικανές να αφαιρέσουν από αυτά τα άτομα το δικαίωμα στην οικογένεια. 


ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά  
© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008