Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του ιστότοπού μας στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων. Προβολή λεπτομερειών ! [ OK ]
Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat
0-2 | 3-5 | 6-12
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
   
Υγεία & Ιατρική

Ασφάλεια & Πρόληψη

Διάφορα

 
Ερωτηματολόγιο ENCA Hellas για την Περιγεννητική Φροντίδα
23/05/2017

 
Ερωτηματολόγιο για την περιγεννητική φροντίδα και τον τοκετό
 
"Το Δίκτυο ENCA Hellas ασχολείται με τη βελτίωση των συνθηκών της περιγεννητικής φροντίδας ώστε η περιγεννητική περίοδος, από τη σύλληψη μέχρι και τους πρώτους μήνες ζωής του μωρού, να απολαμβάνει τη βέλτιστη υποστήριξη σε σωματικό, συναισθηματικό και ψυχικό επίπεδο για όλους τους εμπλεκόμενους (μητέρα, βρέφος/βρέφη, πατέρας, άλλα μέλη της οικογένειας). Γνωρίζουμε από κοινωνιολογικές έρευνες πως κάτι τέτοιο φέρνει σημαντικά θετικά αποτελέσματα σε προσωπικό και σε κοινωνικό-οικονομικό επίπεδο.

Με τη δική σας συμβολή θα μπορέσουμε να προσφέρουμε πληροφόρηση, συνειδητοποίηση και αλλαγές ώστε όλες οι οικογένειες να έχουν τις επιλογές φροντίδας που τους ταιριάζουν για την περίοδο αυτή.

Σας ζητάμε να αφιερώσετε λίγα λεπτά για να συμπληρώστε το παρακάτω ερωτηματολόγιο. Το ερωτηματολόγιο απευθύνεται:
- σε γυναίκες που έχουν γεννήσει ένα ή περισσότερα παιδιά στην Ελλάδα (ανεξαρτήτως αν ήταν πρόσφατα ή πριν από χρόνια)
- σε γυναίκες που είναι έγκυες αυτή την περίοδο
- σε γυναίκες που είχαν εγκυμοσύνη από την οποία δεν επιβίωσε το μωρό/τα μωρά σε οποιαδήποτε φάση της κύησης (λόγω ασθένειας, αποβολής, διακοπής κύησης ή άλλου λόγου)

Βασικός στόχος μας είναι να συλλέξουμε στοιχεία για τις συνθήκες και τις επιλογές της περιγεννητικής φροντίδας στην Ελλάδα (μια και τα στοιχεία από επίσημους κρατικούς φορείς και νοσοκομεία/κλινικές είναι ανύπαρκτα ή ελλιπή), να ευαισθητοποιήσουμε το ευρύ κοινό για τις υπάρχουσες συνθήκες και επιλογές και, με τα ευρήματα του ερωτηματολογίου αυτού, να συμβάλουμε στην εύρεση λύσεων και στην εφαρμογή αλλαγών για βέλτιστη περιγεννητική φροντίδα."

​Παρακάτω θα βρείτε το ερωτηματολόγιο. Μπορείτε να συμπληρώσετε 1 ερωτηματολόγιο ανά τοκετό, δηλαδή εάν έχετε περισσότερους τοκετούς, θα συμπληρώσετε περισσότερα ερωτηματολόγια. 
 
Ο σύνδεσμος βρίσκεται εδώ  http://www.encahellas.eu/questionnaire_enca.html 
 
ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά  
© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008