Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του ιστότοπού μας στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων. Προβολή λεπτομερειών ! [ OK ]
Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat
0-2 | 3-5 | 6-12
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
   
Υγεία & Ιατρική

Ασφάλεια & Πρόληψη

Διάφορα

 
Σκόνη τέλος - κόλπο για μάστορες!
12/01/2016

 Σκόνη μετά από τρυπήματα στον τοίχο;  

Είτε με μεγάλα παιδιά είτε με μωρά, η σκόνη που πέφτεί όταν τρυπάμε τον τοίχο, είναι από ανθυγιεινή εώς απλώς ενοχλητική.

Μία τρύπα και μόνο, για να ασφαλίσετε ένα νέο έπιπλο (έτσι ώστε να μην πέφτει, στην περίπτωση που ανέβει πάνω ένα παιδί) σημαίνει μετά ότι είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρική σκούπα, πανάκι, σκουπάκι κλπ. Σε μετακόμιση, ή ανακαίνιση επίσης γίνονται πολλές τρύπες στον τοίχο.

Με αυτό το πανεύκολο κόλπο, δεν θα ξαναχρειαστεί να "πονοκεφαλιάζετε" μετά από τρυπήματα στον τοίχο, για την σκόνη που θα προκληθεί.

Ειδικά εάν οι τρύπες που κάνετε είναι πάνω από ευαίσθητα σημεία στα οποία δεν πρέπει να πέσει σκόνη, πχ. μοκέτα που δεν αφαιρείται, ή τρύπες επάνω από βιβλιοθήκη όπου η σκόνη θα έπεφτε απλώς από πίσω, ή ράφι που βρίσκεται πάνω από κρεβάτι που δεν μπορεί να μετακινηθεί.

Το κόλπο αυτό είναι τόσο εύκολο που μπορεί να σας βοηθήσει και το μεγαλύτερο παιδί σας (από 5-6 ετών) να φτιάξετε αυτό το "φάκελο".

Θα χρειαστείτε απλώς κολλητική ταινία και ένα χαρτί Α4 (π.χ. ένα ήδη τυπωμένο με κάτι άλλο που αλλιώς θα πετάγατε):

 

 

 

Θα το διπλώσετε στα δύο και θα κολλήσετε από την μiα μεριά σελοτέιπ, το οποίο θα διπλώσετε προς τα πίσω, για να ενώσετε καλά τις δυο πλευρές, όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες:

 

 

 
Δημιουργήθηκε μια "τσέπη". Ελέγξτε εάν η γωνία που είναι κλειστή (στην κάτω φωτογραφία βρίσκεται δεξιά πάνω η κλειστή "τσέπη") είναι καλά κολλημένη, δηλαδή δεν έχει τρυπούλα.  Αν έχει τρυπούλα όλη η σκόνη θα περάσεικ θα πέσει κάτω! Προσοχή λοιπόν σε αυτό το σημείο.
  
 

 
 
 
 
 
 
Τσακίστε λίγο προς τα κάτω αυτή την τσεπούλα έτσι ώστε να είναι επίπεδη.
Τοποθετήστε στην πάνω μεριά κολλητική ταινία, που θα κολλήσει το χαρτί σας στον τοίχο. 
 
 
Κολλήστε το λίγα εκατοστά κάτω από το σημείο που θα τρυπήσετε τον τοίχο. 
Έτοιμο ! Το χαρτί έχει κρατήσει όλα τα κομματάκια ή σκόνες που έπεσαν στο τρύπημα του τοίχου: 
 

 
 

 

 

 

ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά  
© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008