Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του ιστότοπού μας στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων. Προβολή λεπτομερειών ! [ OK ]
Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat
0-2 | 3-5 | 6-12
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
   
Υγεία & Ιατρική

Ασφάλεια & Πρόληψη

Διάφορα

 
Εκπαιδευτικό Υλικό για παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού
24/10/2013

 

 

Ένα εξαιρετικό ebook το οποίο μπορούν εύκολα εκπαιδευτικοί και ειδικοί παιδαγωγοί να χρησιμοποιήσουν. 

http://eva-edu.gr/images/flashbook/index.html

(Προσοχή ο σύνδεσμος δεν ανοίγει σε ipad/iphone! )

Μετάφραση/Προσαρμογή:  Σοφία Κουπίδου, ψυχολόγος / ειδική παιδαγωγός

Αναδημοσιεύεται με την άδεια του  www.speakingofspeech.com

Το υλικό προσφέρεται για εκπαιδευτική και μόνο χρήση - δεν επιτρέπεται αναπαραγωγή ή χρήση του για οποιαδήποτε άλλο λόγο. 

Το εκπαιδευτικό υλικό αποτελείται από κοινωνικές ιστορίες και οπτικοποιημένες καρτέλες που έχουν ως στόχο τη διευκόλυνση της κατανόησης και της επικοινωνίας των παιδιών στο φάσμα του αυτισμού. Παρέχεται σε δύο μορφές, α) όπως χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2011-2012 στα πλαίσια του προγράμματος παράλληλης στήριξης και β) μόνο με τη μορφή εικόνων, δίχως το γραπτό περιεχόμενο, για παιδιά μικρότερης ηλικίας που δεν έοχυν μάθει ακόμα να διαβάζουν και για κάθε ενδιαφερόμενο (γονέα ή επαγγελματία) που επιθυμεί να προσαρμόσει το υλικό στις ανάγκες και δυνατότητες του κάθε παιδιού. 

Οι κοινωνικές ιστορίες στοχεύουν στην αναγνώριση κοινωνικών προτροπών και εισάγουν καινούριες δραστηριότητες και κανόνες καθορίζοντας θετικά επιθυμητές κοινωνικές συμπεριφορές.  

 

 

 

 

 


ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά  
© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008