Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του ιστότοπού μας στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων. Προβολή λεπτομερειών ! [ OK ]
Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat
0-2 | 3-5 | 6-12
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
   
Υγεία & Ιατρική

Ασφάλεια & Πρόληψη

Διάφορα

 
Διάφορα νέα απο της Η.Π.Α.
08/01/2007

Που ακούστηκε ξανά σε μία αντιπροσωπεία αυτοκινήτων να μοιράζονται κίτ για την συλλογή DNA ανηλίκων?

Ναι είναι πραγματικότητα. Στις Η.Π.Α. πλέον αρκετοί γονείς έχουν συμφιλιωθεί με την ιδέα συλλογής του DNA του παιδιού τους, έτσι ώστε να βοηθηθεί το παιδί και η οικογένειά του, σε περίπτωση απαγωγής, σοβαρού ατυχήματος είτε φυγής του παιδιού απο το σπίτι του.

Πολλές εταιρείες διανέμουν ακόμα και δωρεάν αυτό το κίτ που είναι εξοπλισμένο με όλα όσα είναι αναγκαία για να αποσταλεί το δείγμα για επεξεργασία (κανονικά το κόστος μπορεί να είναι εώς 60 δολάρια).  

Όπως δηλώνει ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Σωματείου Αρχηγών Αστυνομίας Craig Webre, σε μία δεκαετία θα θεωρείται αυτονόητη και θα είναι καθιερωμένη η συλλογή DNA σε ανηλίκους και ενηλίκους.

Ο Bob Chastant, ορθοδοντικός απο τo Λ.Άντζελες ξεκίνησε το 1994 το KID ID, ένα σύστημα όπου συγκεντρώνονται φωτογραφίες, DNA και δακτυλικά αποτυπώματα απο παιδιά και το προωθεί  σε ολόκληρη την χώρα.

Έρευνες του Εθνικού Κέντρου Κακοποιημένου και Αγνοούμενο Παιδιού, δείχνουν ότι στο 2% "μόνο" ετησίως (περίπου 16.000 παιδιά) απο τα 850.000 παιδιά που έχουν δηλωθεί αγνοούμενα, αντιμετωπίζεται πρόβλημα ταυτοποίησης των. Τα περισσότερα παιδιά γυρνούν μετά απο λίγες μέρες ή τα βρίσκουν οι αρχές σχετικά κοντά απο το σημείο όπου ξεκίνησαν.  

Η υπεύθυνη του εγκληματολογικού τμήματος αυτού του κέντρου, Jerry Nance αναφέρει ότι εκπομπές όπως CSI: Crime Scene Investigation (που προβάλλονται και στην Ελλάδα) αλλά και ρεπορτάζ των ΜΜΕ δίνουν την εντύπωση στους γονείς ότι το DNA λύνει όλα τα προβλήματα, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι πάντα έτσι.

Μία δήλωση διόλου ξεκάθαρη είναι αυτή του Joe Polski, διευθυντή επιχειρήσεων της Διεθνούς Ομοσπονδίας για την Ταυτοποίηση, ότι εκείνος προσωπικά δεν θα χρησιμοποιούσε αυτά τα κίτ, αλλά δεν θα αποθάρρυνε άλλους στο να τα χρησιμοποιήσουν.

Πηγή: Associated Press


Παθητικό Κάπνισμα

Σε διάφορες πολιτείες των Η.Π.Α θεσμοθετήθηκαν πλέον απαγορεύσεις για το κάπνισμα σε χώρους όπου βρίσκονται παιδιά.

Στην Ουάσινγκτον, στην Λουιζιάνα στο Τέξας και στο Αρκάνσας έχει ήδη απαγορευτεί το κάπνισμα σε σπίτια ανάδοχων οικογενειών και στο αυτοκίνητο όταν βρίσκονται μέσα παιδιά.

Επίσης κάποιοι δικαστές, με δικαστικές τους αποφάσεις απαγόρευσαν το κάπνισμα κατά τη διάρκεια επισκέψεων των γονέων (που τους έχει αφαιρεθεί η κηδεμονία), στα παιδιά τους.

Πηγή: USA Today

ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά  
© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008