Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του ιστότοπού μας στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων. Προβολή λεπτομερειών ! [ OK ]
Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat
0-2 | 3-5 | 6-12
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
   
Υγεία & Ιατρική

Ασφάλεια & Πρόληψη

Διάφορα

 
Εκμαγείο του εμβρύου πρίν γεννηθεί
01/11/2005

Σικάγο: Τη δυνατότητα να "αγγίξουν" το έμβρυο πριν από τη γέννησή του θα έχουν σύντομα οι υποψήφιοι γονείς, χάρη σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα που ενισχύει την τρισδιάστατη τεχνολογία των υπερήχων και επιτρέπει τη δημιουργία εκμαγείου του εμβρύου.

Η συσκευή με την ονομασία e-Touch αναπαράγει πιστά την αίσθηση της αφής, με τη βοήθεια ενός ειδικού σαρωτή εικόνας, που βασίζεται στην υπερηχογραφική εικόνα του εμβρύου. Παράλληλα, με τη συγκεκριμένη συσκευή εμπλουτίζεται το υπερηχογράφημα με τρισδιάστατες εικόνες του εμβρύου.

Μιλώντας στο CNN, ο Τομ Αντερσον, στέλεχος της κατασκευάστριας εταιρείας και υποψήφιος πατέρας, διευκρίνισε ότι με το e-Touch βλέπει κανείς πιο καθαρά το μωρό. "Η αίσθηση που αφήνει στα δάχτυλα είναι μαλακή και υγρή, καθώς αγγίζει κάποιος την επιφάνεια" πρόσθεσε.

Η νέα αυτή τεχνολογία παρέχει νέες δυνατότητες στην επιστήμη, ώστε να εντοπίζονται έγκαιρα πιθανές ανωμαλίες στην ανάπτυξη του εμβρύου, υποστηρίζει ο Ίαν Καράσκο, πρόεδρος των Ακτινολόγων του Νέου Μεξικού.

Ήδη, η παρασκευάστρια εταιρεία δοκιμάζει τη χρηστικότητα της συσκευής και στην ανίχνευση όγκων στο μαστό ή το παχύ έντερο, καθώς η αίσθηση της αφής μπορεί να μειώσει δραματικά τα χειρουργικά λάθη, αφού οι γιατροί θα έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης του ασθενούς πριν από την επέμβαση.

Ο Δρ Γκλενρόι Χέιγουντ του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού υπογράμμισε τη σημασία της αφής στο προεγχειρητικό στάδιο, διότι όταν συνδυάζεται με την αξονική και τη μαγνητική τομογραφία δίνει στο γιατρό τη δυνατότητα να αισθανθεί την υφή και την επιφάνεια των οργάνων του ασθενούς, όπως όταν πραγματοποιεί κάποια επέμβαση.

Πηγή: www.in.gr

ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά  
© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008