Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΟΤΑΝ Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ...ΣΟΥ "ΚΟΒΕΙ ΤΑ ΦΤΕΡΑ"

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα,

Δεν μπορώ να καταλάβω τους γιατρούς ώρες ώρες...

Ο αντρούλης μου έχει κάνει 3 σπερμοδιαγράμματα μέσα σε 5 μήνες. Στο πρώτο βρέθηκε κινητικότητα 42% (μόνο μέτρια) και αριθμός 255.000.000 σπερματοζωάρια. Στο δεύτερο 30% κινητικότητα (2% ταχεία και 28% μέτρια) και 173.000.000 σπερματοζωάρια και στο τρίτο 40% κινητικότητα (10% ταχεία και 30% μετρια) και 66.000.000 σπερματοζωάρια. Σκοπεύαμε άυριο να πάμε στον ουρολόγο για να του δώσει κάποια θεραπεία για την κινητικότητα και παράλληλα να συνεχίζουμε τις προσπάθειες (προσπαθούμε 8 μηνες...). Σήμερα όμως επισκεφθήκαμε για πρώτη φορά έναν γυναικολόγο που μας σύστησαν ως έμπειρο (Σταματίου - Ιασώ), ο οποίος μας αποθάρρυνε τελείως! Μας είπε πως δεν υπάρχει περίπτωση να μείνω φυσιολογικά έγκυος πως το σπέρμα ΔΕΝ βελτιώνεται ποτέ (εκτός κι αν υπάρχει κιρσοκήλη, που ο άντρας μου δεν έχει) και πως πρέπει να αρχίσω αμέσως σπερματεγχύσεις. Πρίν όμως απο αυτό, επειδή έχω κάτι περικωδωνικές μικροσυμφύσεις στην δεξιά σάλπιγγα, θεώρησε απαραίτητο να υποβληθώ ΑΜΕΣΑ σε λαπαροσκόπηση...

Απογοητεύθηκα πολύ...Θεωρούσα μέχρι σήμερα πως με 40 % κινητικότητα δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα και πως θα γίνει κάτι με την αγωγή...Κυριολεκτικά μου έχουν κοπεί τα πόδια! Και ο αντρούλης μου στενοχωρήθηκε πολύ. Η γυναικολόγος που έχω 7 χρόνια τώρα δεν μου είπε ποτέ πως τα πράγματα είναι τόσο...προβληματικά και πως δεν θα μπορέσω να συλλάβω παιδί φυσιολογικά...Μου πρότεινε να κάνω κάποιες σπερματεγχύσεις ακόμα (έχω ήδη κάνει μια) και να κάνει παράλληλα και ο άντρας μου θεραπεία. Κι αν δεν γίνει τίποτα μέσα σε ένα εξάμηνο ακόμα τότε να δούμε την πιθανότητα της λαπαροσκόπησης.. Εσείς τι λέτε;

XO0jp3.png

Διαφημίσεις

Nα ακουσεις τη γιατρό σου και οχι τον γιατρό του Ιασω ο οποιος κατα τη γνωμη μου θέλει να ενισχυσει ολιγον τι το πορτοφολακι του....κ εμεις εχουμε προβλημα κινητικοτητας 38% και ο γιατρος μου μου ειπε οτι ναι μεν ειναι μια μετρια κινητικοτητα αλλα φυσικα και υπαρχει περιπτωση να μεινω εγκυος φυσιολογικα βεβαια θελει εντατικη προσπαθεια και να βρισκω παντα τις γονιμες να εχω επαφη και αν σε 6 μηνες δεν μεινω εγκυος τοτε οκ να κανω και καμια σπερματεγχυση..Ειναι απαραδεκτο αυτο που σου ειπε ο γιατρος, η κολλητη μου ειχε κλειστη μια σαλπιγγα και ο αντρας της μολις 28% κινητικοτητα και εμεινε κανονικοτατα εγκυος.. βεβαια στον 9 μηνα προσπαθειας...παρακολουθουσε στενα την ωορηξια της με υπερηχο και τεστ και εκανε εναν αγοραρο τον οποιο θα βαφτισω :):) Απλα δεν ειναι τοσο χαλια οσο σου τα παρουσιασε ο γιατρος ωστε να αποκλεισεις την φυσιολογικη συλληψη,ετσι πιστευω...

1956484dsh2s7o6cu.gif

Dinaki μου, ειλικρινά...με ισωπέδωσε! Κι εγώ έχω ακούσει κοπέλες που έμειναν φυσιολογικά και με μικρότερη κινητικότητα...

Άρχισε να μου λέει κι αυτά για τις σάλπιγγες (η αριστερή μου ήταν μια χαρά και η δεξιά είχε κάτι μικροσυμφύσεις αλλά ήταν βατότατη), πως δηλαδή η σαλπιγγογραφία δεν είναι πανάκεια και πως ακόμα και οι καλές σαλπιγγογραφίες μπορεί να "κρύβουν" μη λειτουργικές σάλπιγγες κλπ.

Πρώτη φορά αισθάνομαι τόση απογοήτευση και νομίζω πως δεν θα καταφέρω ποτέ να κάνω παιδί ή πως, αν μη τι άλλο, δεν θα μπορέσω φυσιολογικά... :(

XO0jp3.png

Αχ κοριτσακι μου μη τον ακους λυπαμαι αν αυτος ειναι γιατρος και υποτιθεται ασκει λειτουργικο επαγγελμα ελεος δεν λεγονται αυτα....διαβασε εδω την ιστορια της aretim στο τοπικ "το θαυμα των χριστουγεννων" και θα καταλαβεις...και εκεινης ο γιατρος της ειπε οτι δεν θα μεινει φυσιολογικα και αρχισε τις εξωσωματικες εκανε την πρωτη απετυχε και στο διαστημα που ετοιμαζοταν για τη δευτερη εμεινε εγκυος φυσιολογικα,τρελαθηκε η κοπελα....αν θες να με ακουσεις παρε ακομη μια γνωμη,μη σκεφτεις λεφτα και χρονο και επισκεψου συντομα αλλο ενα γιατρο εκ πειρας στο λεω ....

1956484dsh2s7o6cu.gif

Δυστυχώς διαπιστώνω ότι υπάρχει μεγάλη εκμετάλευση στο θέμα υπογονιμότητα. Αν εσύ καλή μου δεν έχει πιθανότητες με αυτές τις τιμές να μέινεις φυσιολογικά έγκυος τι να πω εγώ που έχουμε 20.000.000 με 17% κινητικότητα?? Και παρόλα αυτά ο γιατρός μας έβαλε σε 4μηνη θεραπεία πρώτα και μετά εξωσωματική (αν χρειαστεί). Ακου τη γιατρό σου και χαλάρωσε. Η περίπτωση σου δεν έιναι καθόλου τραγική όπως τη περιγράφεις. Τι να πουν και άλλοι...

Διαφημίσεις

Candycandy καλημέρα. Ο άνδρας μου εμφάνιζε κινητικότητα στο σπερμοδιάγραμμα κάτω από 20% και για δες το τίκερ μου...

Είχα επισκεφθεί κι εγώ γνωστό "μεγαλογιατρό" (μου τη δίνει αυτή η έκφραση :mad: ) και μου είχε πει τα ίδια που είπε σε σένα αυτός που επισκεφτηκες (για τον οποίο παρεμπιπτόντως έχω ακούσει καλά λόγια από παλιά μου φίλη που την παρακολουθούσε). Προσπαθούσαμε 3 χρόνια. Και οι δύο εγκυμοσύνες φυσιολογικές και η δεύτερη μάλιστα μη αναμενόμενη και πολύ κοντά στη δεύτερη.

Εάν δεν υπάρχει άλλο γυναικολογικό ή ανδρολογικό πρόβλημα, συνέχισε έτσι τις προσπάθειες και θα έχεις αποτέλεσμα. 8 μήνες δεν είναι πολύς καιρός μην απογοητεύσαι!

Αγόρια μου είστε οι λατρείες μας!

Κατ'αρχήν κοπέλα μου ο άντρας σου έχει τόσα πολλά σπερματοζωάρια, που αν κάνεις την αναγωγή στα όσα έχουν καλή κινητικότητα, πάλι πολλά μένουν!!! (Ο ελάχιστος αριθμός για να αναμένεις φυσιολογική σύλληψη είναι - αν δεν κάνω λάθος - 40.000.000?)

Για όποια κοπέλα ενδιαφέρεται, γράφω αυτά που μας είπε ο ουρολόγος που επισκεφθήκαμε σήμερα (τον οποίο και εμπιστεύομαι ακόμα και...με κλειστά μάτια)!

Μας είπε πως για να χαρακτηριστεί ένα σπέρμα ως "μη γόνιμο" πρέπει ή να έχει πάρα πολύ μικρό αριθμό ή να έχει πολύ μικρή κινητικότητα (κάτω απο 10%). Εάν υπάρχει κινητικότητα σχετικά καλή και νούμερο καλό τότε το σπέρμα θεωρείται γόνιμο και κάποια στιγμή θα γίνουν παιδιά με αυτό (αν δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα)! Επίσης μας είπε πως πολλοί άνδρες με παιδιά έχουν κάνει, μετά τη γέννηση των παιδιών τους, σπερμοδιάγραμμα και το σπέρμα τους είναι...αδύνατο ή ακόμα και μη γόνιμο!!! Κι όμως έχουν ήδη παιδιά!

Εν ολίγοις μας είπε πως δεν χρειάζεται να ανησυχούμε, πως το σπέρμα είναι μια χαρά, πως οι φυσιολογικές τιμές που βλέπουμε στα σπερμοδιαγράμματα είναι ενδεικτικές και πως απλά...πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες. Του έδωσε και ένα μικρό βοήθημα (l-carnitine) και ζήτησε επανάληψη του σπερμοδιαγράμματος σε 3 μήνες (αν και ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ)!!!

XO0jp3.png

Διαφημίσεις

Mπράβο κοριτσακι ειδες? Ολα καλα θα πανε στο ειπαμε δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα απλα θελει λιγο περισσοτερο κυνηγι τις γονιμες κυριως μερες γιατι το σπερμα με χαμηλη κινητικοτητα εχει και χαμηλη βιωσιμοτητα δεν ζει πολυ...αυτο ειναι ολο..τουλαχιστον εμενα ο γιατρος μου αυτο μου ειπε (εμεις ειχαμε 38.3 %κινητικοτητα, 90.εκατομ σπερματοζωαρια ανα ml και 120 εκατομυρ συνολο)...αυτο δε σημαινει οτι πρεπει αμεσως να παμε σε εξωσωματικη και οτι δεν υπαρχει δυνατοτητα φυσιολογικης συλληψης για ονομα του θεου καποιοι γιατροι ειναι τοσο ανευθυνοι!!

1956484dsh2s7o6cu.gif

Είδες ρε παιδί μου πώς μερικοί γιατροί (αναφέρομαι στον γυναικολόγο που έγραψες στην αρχή) είναι τελείως απατεώνες??? Σώνει και καλά - χωρίς κανένα λόγο - να σας βάλει στη διαδικασία των σπερματεγχύσεων για να αρπάξει.

Και σεις και να αγχωθείτε χωρίς λόγο, αλλά και να φορτωθείς με φάρμακα - και πάλι χωρίς λόγο!!!!

Ολα καλά τελικά, καλή επιτυχία να έχετε!

Κοριτσάκια μου κι εγώ τα ίδια λέω...Αν μπορούσε, θα με έβαζε εκείνη την ώρα μέσα για λαπαροσκόπηση που παρεπιπτόντως όπως μου είπε "δεν στοιχίζει πολύ, κανένα διχίλιαρο θα σου έρθει"!!! Α! Και κάτι άλλο! Πριν φύγουμε κι αφού μας είχε κάνει την καρδιά περιβόλι με ρώτησε: "Πληρώσατε";;;

Νομίζω πως και μόνο αυτό είναι αρκετό...

XO0jp3.png

Mπράβο κοριτσακι ειδες? Ολα καλα θα πανε στο ειπαμε δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα απλα θελει λιγο περισσοτερο κυνηγι τις γονιμες κυριως μερες γιατι το σπερμα με χαμηλη κινητικοτητα εχει και χαμηλη βιωσιμοτητα δεν ζει πολυ...αυτο ειναι ολο..τουλαχιστον εμενα ο γιατρος μου αυτο μου ειπε (εμεις ειχαμε 38.3 %κινητικοτητα, 90.εκατομ σπερματοζωαρια ανα ml και 120 εκατομυρ συνολο)...αυτο δε σημαινει οτι πρεπει αμεσως να παμε σε εξωσωματικη και οτι δεν υπαρχει δυνατοτητα φυσιολογικης συλληψης για ονομα του θεου καποιοι γιατροι ειναι τοσο ανευθυνοι!!

Dinaki, αν μου επιτρέπεις βέβαια θα σου προτείνω κάτι... Αν ήδη δεν το έχετε κάνει, στο επόμενο σπερμοδιάγραμμα συλλέξτε το δείγμα στο σπίτι και πηγαίντε το στο εργαστήριο (ή στο μαιευτήριο). Διάβασα σε έρευνες (του Lancet που είναι το κορυφαίο ιατρικό περιοδικό), πως το σπέρμα που λαμβάνεται στο σπίτι είναι καλύτερο σε όλες τις παραμέτρους απο εκείνο που δίνεται απευθείας στο εργαστήριο. Οι λόγοι έχουν να κάνουν με την ψυχολογία του άνδρα την ώρα της εκσπερμάτωσης!!! Προφανώς, το ότι νοιώθουν πιο άνετα και οικεία στο σπίτι τους επηρεάζει τα νούμερα!

XO0jp3.png

Διαφημίσεις

Και επανέρχομαι... Σήμερα πήγα στη γυναικολόγο που έχω τα τελευταία 7 χρόνια. Εκείνη είπε πως ναι μεν το σπέρμα δεν έχει την καλύτερη κινητικότητα, αλλά ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος οπότε μάλλον δεν θα είναι μεγάλο το πρόβλημα με το σπέρμα. Δυστυχώς όμως, μας είπε να προσπαθήσουμε για 1-2 φορές ακόμα κι αν δεν γίνει τίποτα μάλλον θα πρέπει να οδηγηθώ σε λαπαροσκόπηση για να γίνει λύση των περικωδωνικών συμφύσεων (δεξιά) και να διερευνηθεί γιατί έγιναν... Επειδή δεν έχω ιστορικό (αποξέσεων ή επεμβάσεων), οι περισσότερες πιθανότητες είναι να έχουν γίνει απο χλαμύδια (έχω κάνει εξέταση αίματος και ήταν αρνητικά) ή ενδομητρίωση... Μου είπε πως για τα χλαμύδια η καλύτερη εξέταση είναι ο ιστός περιόδου (κάπως έτσι το είπε). Αν δε βρεθεί ενδομητρίωση, τότε τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα. Χρειάζεται καυτηρίαση των εστιών ενδομητρίωσης και μετά διακοπή της περιόδου(!!!) απο 4-7 μήνες! Κορίτσια είμαι χάλια... Εγώ απο τον Σεπτέμβριο που βρέθηκαν οι συμφύσεις, φώναζα και κανείς δεν με άκουγε...Όλοι μου έλεγαν πως το πρόβλημα δεν είναι μεγάλο. Και τώρα... Δεν αντέχω άλλο...Θέλω να τα παρατήσω όλα. Αισθάνομαι πως δεν αξίζει καν να προσπαθώ πια...Όλο εμπόδια βρίσκω μπροστά μου...

XO0jp3.png

Candy Candy μου,κάνε την εξέταση ιστού περιόδου.Έτσι βρήκα κι εγώ γιατί δημιουργήθηκαν οι συμφύσεις...Είναι η καλύτερη εξέταση,μην το αφήσεις,γιατί αν υπάρχουν,πρέπει να πάρετε αγωγή...Καλή επιτυχία!!!!!!!Εξαιτίας των συμφύσεων στη δεξιά σάλπιγγα δυστυχώς είχα εξωμήτριο κύηση.Μακάρι να το είχα ανακαλύψει νωρίτερα...

Candy Candy μου,κάνε την εξέταση ιστού περιόδου.Έτσι βρήκα κι εγώ γιατί δημιουργήθηκαν οι συμφύσεις...Είναι η καλύτερη εξέταση,μην το αφήσεις,γιατί αν υπάρχουν,πρέπει να πάρετε αγωγή...Καλή επιτυχία!!!!!!!Εξαιτίας των συμφύσεων στη δεξιά σάλπιγγα δυστυχώς είχα εξωμήτριο κύηση.Μακάρι να το είχα ανακαλύψει νωρίτερα...

Evi μου σε ευχαριστώ για τη συμβουλή σου! Η εξέταση αυτή πως γίνεται; Το κακό είναι πως εγώ έχω κάνει εξέταση αίματος για χλαμύδια και δεν είχα κάτι...Πόσο πιθανό είναι να βρεθούν τώρα χλαμύδια σε αυτή την εξέταση;

XO0jp3.png

kala mioame με κουφανες τελειως!!!!! ειναι δυνατον τετοιο σπερμα να μην μπορει να συλλαβει??/ :shock::shock: τα ποσοστα ιναι σχεδον φυσιολογικοτατα. δεν το συζητω!!!!! τι βλεκαεις ειναι αυτες?? για να τα αρπαξουνε μωρε. φαντασου θα κανει κατι να μην πιαστουν οι σπερμ/σεις για να απς εξωσωματικη σιγουρα. πανε σε αλλο γιατρο εισαι σοβαρη???τι καθεσε σε αυτον??? εδω εμεις με τα μισα κ ελπιζουμε!!!! σε παρακαλω πολυ μην ακουω χαζα. μια χαρα ειναι μακαρι να ειχε κ ο δκος μου τα ιδια. οσο για την σαλπιγγα δεν γνωριζω αλλα για το σπερμα ειμαι σιγουρη γιατι κ εγω ρωτησα πολλους γιατρους!! μου ειχαν πει οταν ειχε αυτες τις τιμες , κ με λιγοτερα εχουν πιασει παιδι!!! περιμενουμε νεα σου φιλακια.. κ αν δεν σε εμπνεει πανε αλλου

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ Κ ΠΑΡΕ ΦΟΡΑ!!!!

Το κακό είναι πως η περίπτωσή μας είναι λίγο "Η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα"...

Μου λένε πως επειδή έιχα συμφύσεις στη σαλπιγγογραφία και δεν έχω μείνει ακόμα έγκυος (μέσα στους 8 μήνες που προσπαθώ), πρέπει να κάνω λαπαροσκόπηση για να δούν τι γίνεται. Απο την άλλη, μέχρι πριν λίγο καιρό, μου έλεγαν πως μάλλον δεν έχω μείνει έγκυος λόγω του σπέρματος! Χθές, η γυναικολόγος μου είπε πως ναι μεν το σπέρμα δείχνει να μην έχει την καλύτερη κινητικότητα αλλά ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος και θα μπορούσε να έχει προκύψει εγκυμοσύνη. Και ο ουρολόγος το ίδιο μας είπε. Επομένως, ξαναγυρνάμε σε εμένα...και στο πρόβλημα με τις συμφύσεις! Η πιθανή ενδομητρίωση (σαν αιτία των συμφύσρων), ξεφύτρωσε χθές!

XO0jp3.png

εγω ενα εχω να πω και ειμαι απολυτως σιγουρη γι αυτο...Οι γιατροι το χουν πολυ ευκολο πια να προτεινουν εξωσωματικες μονο για να κερδισουν χωρις να υπολογιζουν οτι παιζουν με τις ζωες μας και τις ψυχες μας.

Εμενα ο αντρας μου ειχε χαμηλη κινητικοτητα (δε θυμαμαι ποσοστο) και μολις 5000000 σπερματοζωαρια και αμεσως χωρις να εξετασουν παθολογικα αιτια ηταν καθετοι:Δεν προκειται να κανετε παιδια παρα μονο με εξωσωματικη.3 γιατροι μας το ειπαν.Ωσπου βρεθηκε ο λατρεμενος μου πλεον γιατρος (Πετρογιαννης) και λεει:παιδια χαλαρωστε κανα μηνα και ελατε να κανουμε εξετασεις να δουμε μηπως υπαρχρι κατι που διορθωνεται.

Ε, στο διαστημα της αναμονης, επειδη δεν ειχαμε αγχος εμεινα εγκυος και στο προγραμματισμενο ραντεβου πηγαμε για να δει το μωρακι μας :lol::lol::lol:

Φυσικα και η επιστημη βοηθα ζευγαρια που εχουν προβλημα αλλα ψαχτε το λιγο...

hGbPp3.png

Συμφωνω Olga.Και εμενα μου ειχε πει πριν 10 μηνες ενας 'φοβερος" γιατρος _ Ο θεος να τον κανει_ οτι λογω το οτι εχω καποιες κυστουλες στην μια ωοθηκη μου , διεγνωσε ενδομητριωση , μου ειπε πως ειναι δυσκολο να μεινω εγκυος . Και απο τοτε εχω μεινει 2 φορες και με την πρωτη , ασχετο αν το πρωτο παλινδρομησε !!!! Αλλα ειχε βλεπεις κεντρο εξωσωματικης.....Ο τωρα γιατρος μου , απο την πρωτη στιγμη λεγοντας του αυτα εφρηξε!!! Αμεσως μιλανε για λαπαροσκοπηση και καυτεριασμο!Ναι ειπαμε αλλα ασε και το καθε ζευγαρι να δοκιμασει μονο του , μην το αγχωνεις ΕΠΙΤΗΔΕΣ για να σου ρθει στα συγουρα !!!!!!!!!!!!!!!!

Γιατρό που "βιάζεται" δε θα τον εμπιστευόμουν. Πάρε κάποια γνώμη από έμπιστο γιατρό.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.