Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες (και όλους!), παρακολουθω το forum εδω και έναν περίπου χρόνο, από τότε δηλαδή που έμεινα έγκυος. Πριν γεννήσω τη μπεμπίτσα μου, έλεγα ότι δε θέλω να δεσμευτώ ψυχολογικά γιά το αν θα τη θηλάσω , ώστε να μη στεναχωρηθώ αν δεν τα κατάφερνα και ήθελα να πιστεύω πως ουσιαστικά είτε τη θήλαζα είτε της έδινα ξένο γάλα ήταν ουσιαστικά το ίδιο. Παρότι και η ίδια ανήκω στο χώρο της υγείας, έκανα πιστεύω όσα ακριβώς λάθη θα μπορούσα να έχω κάνει στο θέμα του θηλασμού .Σήμερα, 5 σχεδόν μήνες αφού γεννήθηκε η μικρή μου έχουμε καταφέρει να θηλάζουμε γιά δύο πιστεύω και μόνο λόγους:

Ο πρώτος είναι ότι το ήθελε η ίδια η μικρή και ο δεύτερος είναι το forum και η μεγάλη βοήθεια που προσφέρετε σε όλες τις κοπέλες που θέλουν να θηλάσουν. Ειλικρινά, νομίζω ότι τις πρακτικές και ουσιαστικές πληροφορίες που μοιράζεστε όλες οι κοπέλες εδώ μέσα δε θα μπορούσα να τις είχα βρεί έτσι συγκεντρωμένες πουθενά αλλού. Θα ήθελα λοιπόν κι εγώ με τη σειρά μου να επιστρέψω λίγη από τη βοήθεια που μου δώσατε, με το να παραθέσω τα λάθη και τα σωστά στη δική μας ιστορία θηλασμού. Λοιπόν:

1.Γέννησα σε δημόσιο μαιευτήριο (Αλεξάνδρα) γιατί ήθελα να ξέρω ότι βρίσκομαι σε καλά χέρια αν γιά κάποιο λόγο κάτι δεν πήγαινε καλά και γιά να έχω μαζί μου το μωρό.Όμως... η μεγάλη πλειοψηφία των μαιών ήταν μεν πρόθυμες αλλά άσχετες περί του αντικειμένου του θηλασμού (συμβουλές γιά 10λεπτα σε κάθε μαστό, χορήγηση συμπληρώματος γιατί το πρωτόγαλα δε θα φτάνει κλπ κλπ), υπήρχε δε και συγκεκριμένη που στη βραδινή βάρδια περνούσε πάντοτε και μοίραζε συμπλήρωμα, ένα βράδυ δε που αρνήθηκα ευγενικά και εγώ και η διπλανή κοπέλα μας εξήγησε (ή καταράστηκε πείτε καλύτερα) ότι τα παιδιά μας θα πάθουν ίκτερο αν δεν πιούν συμπλήρωμα! Το γεγονός αυτό μας παραπέμπει στο 2.

2.Η μπεμπίτσα μου έκανε ίκτερο (έπιασαν οι κατάρες!) και τότε πέσαμε στα χέρια των ακόμη πιό άσχετων από τις μαίες παιδιάτρων του νοσοκομείου που μας διαβεβαίωσαν ότι το παιδί έκανε ίκτερο ακριβώς γιατί δεν είχε φάει ξένο γάλα και μας συμβούλευσαν φιλικά να του δώσουμε γιά να μπορέσουμε να φύγουμε γρήγορα(!!!!!!).Και τότε, τι έκανα η ανήκουσα στο χώρο της υγείας όπως αυτοσυστήθηκα? Της έδωσα ξένο (Ακόμη περισσότερα!!!!!!!). Ο ίκτερος πέφτει (γιατί ήταν να πέσει), γυρνάμε σπίτι , βλέπε 3.

3.Στο σπίτι συνεχίζουμε στο mode νοσοκομείου: θηλασμός και στο καπάκι πάντα συμπλήρωμα. Έστω και έτσι όμως θηλάζουμε και τότε έρχεται η κατά τα λοιπά καλή μας παιδίατρος και μας αλλάζει το πρόγραμμα άρχικά ώστε σε κάποιους θηλασμούς να μη δίνω συμπλήρωμα και σε όσα γεύματα δίνω συμπλήρωμα να μη θηλάζω, μετράμε και γράφουμε τα ml που τρώει, τη ζυγίζω πρίν και μετά τους θηλασμούς γιά να δω πόσο έφαγε, μας δίνει ανώτατο αριθμό ml στη μέρα, η μικρή μπερδεύεται , πεινάει, γκρινιάζει, το χάνουμε... Μετά από νέα σύσταση επανερχόμαστε και πάλι σε τι??? στο αρχικό μας πρόγραμμα για να μην την παιδεύουμε, οπότε θηλάζω σε κάθε γεύμα και τότε συμβαίνει το 4.

4. Η μικρή κάνει μιά φορά αίμα στα κακά της, πανικός, επικοινωνίες ανά μισάωρο, παραπομπή σε παιδογαστρεντερολόγο, η παιδίατρός μας μου συστήνει διακοπή του θηλασμού γιατί το αλλεργιογόνο μπορεί να παραμένει μέχρι και εβδομάδες στο γάλα και αποκλειστικά διατροφή με υποαλλεργικό γάλα, θήλαστρο προς το παρόν και βλέπουμε [η παιδογαστρεντερολόγος είπε ας θηλάσω καλύτερα αλλά φοβόμουν τόσο πολύ μήπως της κάνω κακό.. (κάποια extra !!!!!!! γιά το ποιόν μου , αλλά δε φταίω , πιστέψτε με)]. Μετά μιά εβδομάδα και πάνω που φαντάζομαι ότι πήγαινα να αποθηλάσω , την ξαναβάζω στο στήθος και το θέλει τόσο πολύ!!!!! Περνάμε ένα μεγάλο διάστημα που τη θηλάζω συνεχώς αλλά και αμφιβάλλω συνεχώς αν έχω γάλα, μέχρι που αρχίζει να κλαίει γοερά όταν τη ζορίζω να φάει συμπλήρωμα μετά το θηλασμό (επειδή βέβαια είχε ήδη φάει πάρα πολύ από το δικό μου γάλα!). Τελικά το πιστεύω και ξεκινάμε φουλ θηλασμό και ..... τα καταφέραμε . Σήμερα κοντεύουμε τους 5 μήνες αυτού του πολυτάραχου αλλά τόσο όμορφου ταξιδιού και ελπίζω να πάει όσο πιό μακριά γίνεται. Ελπίζω να μη σας κούρασα, θά΄θελα γιά το τέλος να σας επιστρέψω κάποιες από τις συμβουλές που φάνηκαν χρήσιμες σε μας

*Εάν θέλετε πραγματικά να θηλάσετε, θα το καταφέρετε. Ο βασικότερος κανόνας για εμάς ήταν ακριβώς αυτός που διαβάζετε και λέτε συνεχώς. Το παιδί στο στήθος όποτε το θέλει.

*Να έχετε ήδη ενημερωθεί γιά όλους τους αστικούς μύθους που θα ακούσετε (δε φτάνει το δικό σου, δώς του ξένο να πέσει ο ίκτερος, 6 μήνες φτάνει κλπ)

*Να προσέχετε ποιόν ρωτάτε και να τριπλοτσεκάρετε τις απαντήσεις τους (βιβλία, internet, δεύτερες γνώμες) γιατί οι άνθρωποι που γνωρίζουν το αντικείμενο είναι ελάχιστοι (Εδώ ένα ιδιαίτερα μεγάλο ευχαριστώ στην Αγλαϊα, που δεν ξέρω , αλλά θα χαιρόμουν πραγματικά να γνωρίσω, γιατί η βοήθειά της μου ήταν υπερπολύτιμη)

*Εάν κάνετε μικτή διατροφή πάντα θηλάζετε πριν το συμπλήρωμα, είναι σίγουρα κουραστικότερο, αλλά τελικά βοηθά περισσότερο να φτάσετε στο στόχο

*Ακολουθήστε ένα στόχο τη φορά, στην αρχή τις 40 μέρες, μέτά ίσως το τρίμηνο και τότε το 6μηνο κοκ., έτσι και δεν πελαγώνεις και ανταμοίβεσαι κάθε φορά που φτάνεις το μικρό σου στόχο

Λοιπόν , σας ευχαριστώ πολύ γιά το βήμα αλλά κυρίως γιά τη συντροφιά και τη βοήθεια που είχα από όλους σας , χωρίς μάλιστα ούτε καν να postάρω! (Τώρα πιά όμως δε μπορούσα να κρατηθώ!)

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


μπραβο σας, πολύ ζηλεύω εγώ είδα το forum ποοοολύ μετά που σταματησαμε το θηλασμό!στο 2ο θα το μελετήσω και θα το μαθω ποίημα!!!!!

να χαίρεσαι το παιδακι σου

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλως σας βρήκα κορίτσια, ευχαριστώ γιά τις ευχές και ελπίζω να είστε όλες καλά με τα ζουζούνια σας. Μακάρι όλα τα κορίτσια να έχουν βοήθεια σαν και αυτή που δίνετε στο forum γιά να ξεπερνάνε τις όποιες δυσκολίες του θηλασμού. Εγώ πάντως το συστήνω όπου μπορώ! Σίγουρα στο δεύτερο δε θα ακούσω κανέναν, "θήλαζε και μη ερεύνα " , όπως σοφά λέει και μιά κοπέλα εδώ μέσα!

Link to comment
Share on other sites

Σας εύχομαι καλή συνέχεια! :)

 

Το Μάρτιο μάλλον στις 14 θα γίνει μια ημερίδα στο Αττικό νοσοκομείο. Το πρόγραμμα δεν έχει βγει ακόμη και η ημερομινία δεν είναι εντελώς βέβαιη. Θα βγάλω ανακοίνωση εγκαίρως και όσες πιστές και πιστοί προσέλθετε μετα τέκνων φυσικά!

Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω να τα καταφέρω να σας ακούσω από κοντά στην ημερίδα, θα περιμένω νεότερα γιά την ημερομηνία. Αγλαια (αλλά και όποιος άλλος έχει τη γνώση ή την εμπειρία να απαντήσει) , θα ήθελα τη γνώμη σας γιά κάτι που με απασχολεί. Όπως έγραψα και πιό πάνω, όταν ήταν περίπου 20 ημερών και ενώ θήλαζε και έτρωγε παράλληλα συμπλήρωμα Frisolac (λάφυρο του μαιευτηρίου!), η μικρή μας παρουσίασε κάποιες ερυθρές τριχούλες σε μιά της κένωση. Η παιδίατρος και η παιδογαστρεντερολόγος που επισκεφθήκαμε μας μίλησαν γιά αλλεργία και από τότε έως σήμερα που κοντεύει τους 5 μήνες εγώ δεν τρώω γαλακτοκομικά, αυγά, ψάρι, μοσχάρι, ξηρούς καρπούς κλπ, ενώ σαν συμπλήρωμα (1 μπουκάλι που τρώει πιά την ημέρα) δίνουμε το Almiron pepti. Από εκείνη τη φορά έως σήμερα δεν έχει παρουσιάσει ποτέ ξανά αίμα, μόνο που τα κακά της είναι σταθερά πράσινα, αλλά η παιδογαστρεντερολόγος μας είπε να μη μας απασχολεί. Η ερώτηση που θα ήθελα να κάνω ,εν όψει μάλιστα της έναρξης των στερεών τροφών από τον 6ο, είναι μήπως θα πρέπει να αρχίσω να βάζω πάλι τις απαγορευμένες τροφές στο διαιτολόγιό μου, όχι γιά μένα , αλλά αφ΄ενός γιά να δω αν συνεχίζει να υπάρχει πρόβλημα και αφ΄ετέρου γιατί σκέπτομαι μήπως είναι ομαλότερο να γίνει η πρώτη της επαφή με τα αλλεργιογόνα των τροφών μέσω του μητρικού γάλακτος. Δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικά , απλώς το θεωρώ μιά λογική υπόθεση. Τί νομίζετε? Οι ειδικοί με τους οποίους είμαι σε επαφή νομίζω ότι παρότι δε θεωρούν την κατάσταση σοβαρή (με μόνο μία φορά αίμα) δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη να μου συστήσουν κάτι τέτοιο, αλλά και το ίδιο το αντικείμενο απ΄όσο έχω καταλάβει είναι ρευστό. Φαντάζομαι λοιπόν ότι περισσότερα θα ξέρουν όσοι από εσάς ασχολήθηκαν με ανάλογα προβλήματα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και περιμένω με ανυπομονησία τις γνώμες σας!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...