Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Life Care Ηρακλειου-Λαθος κατασκευη ορθ.υποδ.

Recommended Posts

ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ και ειμαι

ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ!!!!

Τελη Σεπτεμβρη καναμε ορθοπεδικα παπουτσακια και τα παιδια τα φορουσανε συνεχεια...Ο Μιχαλης ομως κατα διαστηματα εκανε μια μεγαλη φουσκαλα κατω απο την καμαρα και το αιτιολογουσαμε λογω του τοι μπορει αν ηταν αρκετες ωρες ξυπολυτος στο σπιτι...αυτη η φουσκαλα ερχοταν...εφευγε μεχρι που πλεον γινοτανε αλλα το παιδι δεν πονουσε(ειχε νεκρωσει κατα καποιο τροπο το δερμα στο σημειο αυτο).και λεω ας ρωτησω και το γιατρο.

Τον παιρνω τηλ και ακολουθει ο εξης διαλογος

Εγω:...και κανει μια μεγαλη φουσκαλα κατω απο την καμαρα και στα 2 ποδια..

Γιατρος:Μα γιατι του κανατε πατους;αφου σας ειπα πως δεν θελουμε πατους ακριβως για να μην πιεστει η καμαρα

Εγω:μα γιατρε δεν καναμε πατους...για τα παπουτσια σας μιλαω.

Γιατρος:τοτε πρεπει να δω τα παιδια αμεσως.

Παω λοιπον και βλεπει τα παιδια.Κοιταζει πρωτα αναλυτικα τα ποδαρακια τους..καμια βελτιωση εννοειτε...εξαλλου ειναι πολυ νωρις.Βλεπει τις φουσκαλες(ερεθισμενες μιας και ειχε και γυμναστικη ο Μιχαλης πιο πριν) και φρικαρει.Παιρνει τα παπουτσια βγαζει το χαρακα,μετραει το τακουνι και δεν υπαρχει καμαι διαφορα.Καμια ανυψωση στο τακουνι.Βαζει το χερι μεσα και φουντωνει.

Τα παπουτσια των παιδιων εχουν κατασκευαστει Εντελως λαθος.Η συνταγη του γραφει

"Ενα ζευγος ορθοπεδικα υποδηματα βλαισοπλατυποδιας με τακουνι Thomas και ανυψωση του εσω χειλους του 5χιλιοστα"

Το παπουτσι που μας φτιαξανε ειναι Υπερβολικα σκληρο απο μεσα(σα σκληρο πετσι)χωρις ανυψωση στο τακουνι και με ανυψωση στην ΠΟΔΙΚΗ ΚΑΜΑΡΑ για 5 χιλιοστα.

Δηλαδη αντι να υψωθει η φτερνα απο μεσα για 5 χιλιοστα πιεζοταν η ηδη υπαρχουσα καμαρα για αν ανεβει 5 χιλιοστα.Αυτο εν ολιγης σημαινει οτι αν χρησιμοποιουσε αυτη την κατασκευη μακροχρονια εκτος των τραυματισμων θα ειχε και μαι νεκρωση του σημειου ή μια αθρτιτιδα.

Μου εξηγησε τι ακριβως ειναι η συνταγη(τα παπουτσια αυτα ειναι κανονικα ανατομικα παπουτσια ππου του βαζουν ενα τακουνι σα σφηνα (πιο ψηλο απο τη μεσα πλευρα) για να ερθει σε ευθεια ο τενοντας και να τον γυμναζει στη σωστη θεση ωστε να δεσει ετσι το ποδι.Η ποδικη καμαρα ειναι μια χαρα!

Το ιδιο εγινε και στης Βαλιας με τη διαφορα οτι επειδη η ανυψωση ηταν μικρη δεν τραυματισε το σημειο αλλα φυσικα δεν ειχε και καμια βελτιωση ή βοηθεια.

Και οπως καταλαβατε επειγομαστε για καινουργια παπουτσια και στα 2 παιδια και χασαμε 5 μηνες...

Να μη σας πω για τις τυψεις που νιωθω που εβαζα το παιδι να φοραει τα παπουτσια παρα του οτι μου ελεγε με ποναει η φουσκαλα...

Το επομενο κιολας πρωι,περνω τα παπουτσια και βγαινω στη γυρα.βρισκω εναν ηλικωμενο που πουλαει ορθοπεδικα και μου ειπαν οτι εδω και 30 χρονια κατασκευαζει τετοια παπουτσια.Πηγα ,τα ειδα μου εξηγησε πως τα κανει,ειναι αυτα που θελει ο γιατρος αλλα κοστιζουν 200ε και για τα 2.

Παω στο Μουγερ που επισης φτιαχνουν τα ιδια παπουτσια και επειδη εχει λιγα κομματια μου τα αφηνει 140ε τα 2 παπουτσια(και οι 2 μου ειπαν αν τα φτιαξουν,να τα δει ο γιατρος και αν τα εγκρινει τοτε να τα πληρωσω) και αφου εχω γυρισει ολο το Ηρακλειο και ξερω τι θα επρεπε να ειχε φτιαχτει και τι οχι παω στο μαγαζι που ατ αγορασα....

Η υπαλληλος φαρμακωθηκε...στεναχωεθηκε και επειδη οι βλακες ειχαν και τα σωστα παπουτσια αλλα ουτε που μας τα δειξανε ) μου μιλησε για αντικατασταση αφου πρωτα μιλησει εμ τον υπευθυνο.Με παιρνει τηλ ο υπευθυνος αφου μιλησε με το γιατρο και παραδεχθηκε οτι υπαρχει κατασκευαστικο λαθος αλλα ριχνει το φτεξιμο στο γιατρο που δεν διευκρινισε οτι υπαρχει ποδικη καμαρα!!!!τον ρωτησα αν μπορει να τα αντικαταστησει και μου ειπε "αυτα να τα συζητησουμε καλυτερα απο κοντα".

Πηγα λοιπον και ...ακουσον ακουσον...

" Ναι εγινε λαθος αλλα δεν μπορω να σας τα αντικαταστησω γιατι φορεθηκαν .Αν το λαθος το βλεπατε απο οταν τα πηρατε τοτε θα σας τα αντικαταστουσα"

Του λεω και γω "Μα εγω δεν ειμαι γιατρος.Ηρθα με μια συνταγη και μου εγγυηθηκατε οτι ξερετε να τα φτιαχνετε .δεν μου ειπατε ναι μεν τα φτιαχνουμε αλλα εσεις πρεπει αν τα ελεγξετε!"

και το θρασος του καταληγει "φυσικα δεν ειστε γιατρος γιαυτο αν αποφασισετε να κανουμε εδω τα αλλα τοτε θα σας κοψω το κερδος μου ολο απο το ενα ζευγαρι και 10ε απο το αλλο και απο 280 θα σας βγουνε 220 και αν θελετε να σας κοψω αργοτερα αποδειξη για να τα γραψετε τον ΜΑρτιο στο Ικα"

Του λεω και γω "μα δεν ειστε καλα...εχω πληρωσει 250ε το Σεπτεμβρη σε λαθος παπουτσια.Μου λετε να ξαναπληρωσω αλλα 200 για τα καινουργια που αθ ερθουν σε 20 μερες και μετα τον Απριλιο να ξαναπληρωσω αλλα 250 για τα καλοκαιρινα;Ειστε καλα;;;

Μου απαντησε "εχετε δικαιο αλλα αυτο ειναι το καλυτερο που μπορω να κανω"!!!

.png.png

Διαφημίσεις

Ρε Βικακι οκ.. Πατα του μια μυνηση για σωματικες βλαβες και μην ανυσηχεις.. Με την αποζημιωση που θα παρεις θα μπορεσεις να παρεις παπουτσακια στα παιδια για τα επομενα 20 χρονια.

Ακου εκει τον βλακα. Το θεμα ειναι σοβαρο.. Ακου εκει δεν μπορει να τα αντικαταστησει.. Εγω προσωπικα θα του την εκανα την μυνηση σε αυτη την περιπτωση. Και στην τελικη εφοσον χρειαζοταν περαιτερω διευκρινηση ας επικοινωσουσε μαζι σας αυτος που ειναι επαγγελματιας και ξερει τη δουλεια του πριν τα φτιαξει τα παπουτσια και οχι να τα φτιαξει στην τυχη

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Να ρωτήσω κάτι μιας και μιλάμε για παπουτσάκια;

ο γιος μου έχει πλατυποδία, και ο άντρας μου και ο μπαμπάς μου, αυτό φτιάχνει αργότερα; ο παιδίατρος μου είπε να αδιαφορήσω αλλά εγώ από τότε που περπάτησε μόνο ορθοπαιδικά αγοράζω... και καμία βελτίωση. Μπορώ να κάνω κάτι;

ο γιος μου έχει πλατυποδία, και ο άντρας μου και ο μπαμπάς μου, αυτό φτιάχνει αργότερα; ο παιδίατρος μου είπε να αδιαφορήσω αλλά εγώ από τότε που περπάτησε μόνο ορθοπαιδικά αγοράζω... και καμία βελτίωση. Μπορώ να κάνω κάτι;

υπαρχουν διαφοερες μορφες βλαισοπλατυποδιας οποτε ειδικος να σου απαντησει ειναι μονο ενας ορθοπεδικος.

Στα δικα μας παιδια οταν το ποδι δεν πατατει κατω ειναι μια χαρα και με ποδικη καμαρα.Οταν πατανε ειναι το προβλημα που πατανε προς τα μεσα και γυριζει προς τα κατω το κοτσι.Ρωτα λοιπον ενα ορθοπεδικο που εμπιστευεσαι αν σου πει εμ σιγουρια

.png.png

Διαφημίσεις

Ρε Βικακι οκ.. Πατα του μια μυνηση για σωματικες βλαβες και μην ανυσηχεις.. Με την αποζημιωση που θα παρεις θα μπορεσεις να παρεις παπουτσακια στα παιδια για τα επομενα 20 χρονια.

Ακου εκει τον βλακα. Το θεμα ειναι σοβαρο.. Ακου εκει δεν μπορει να τα αντικαταστησει.. Εγω προσωπικα θα του την εκανα την μυνηση σε αυτη την περιπτωση. Και στην τελικη εφοσον χρειαζοταν περαιτερω διευκρινηση ας επικοινωσουσε μαζι σας αυτος που ειναι επαγγελματιας και ξερει τη δουλεια του πριν τα φτιαξει τα παπουτσια και οχι να τα φτιαξει στην τυχη

συμφωνω :evil::evil::evil:

Εγώ πάντως έχω πλατυποδία. Μου έβαζε η μάνα μου ορθοπεδικά παπούτσια, αλλά φυσικά δεν υπάρχει βελτίωση. Χώρια που αισθανόμουν άσχημα στο σχολείο γιατί όλοι φορούσαν αθηλητικά στη γυμναστική κι εγώ ήμουν υποχρεωμένη να φοράω τα "ειδικά παπούτσια". Γλυστρούσα, δυσκολευόμουν και πάντα αναγκαζόμουν να εξηγήσω στις δασκάλες γιατί δε φοράω αθλητικά (συνήθως μπροστά στα άλλα παιδιά) και αισθανόμουν χάλια.

Να σημειώσω πως δεν είχα πρόβλημα στις γυμναστικές επιδόσεις. Είχα πολύ καλή φυσική κατάσταση. Ασχολιόμουν χρόοονια με τον αθλητισμό. Στους ενδοσχολικούς αγώνες έβγαινα πρώτη για χρόνια στους αγώνες δρόμου. Επομένως... εμένα προσωπικά δε με ενόχλησε ποτέ η πλατυποδία, αλλά τα ορθοπεδικά παπούτσια!

Φαντάζομαι πως όλο και κάποιο από τα παιδιά μου θα έχει πλατυποδία... αλλά δε θα τα υποβάλω σε τέτοια. Ασκήσεις ναι. Σωστά και συστηματικά ναι, αλλά όχι παπούτσια. Στο κάτω κάτω και η παιδίατρος μου είπε πως είναι αμφίβολο το αν τελικά έχουν αποτέλεσμα.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

• 5 months later...

εγω εχω καταστημα με ορθοπεδικα και δεν αναλαμβανω κατασκευη παπουτσιων γιαυτο ακριβως το αισθημα ευθυνης . Νομιζω οτι οποιο καταστημα φτιαχνει παπουτσια ορθοπεδικα ειδικα διαμορφωμενα πρεπει να εξειδικευεται σαυτο και μονο.

ο γιος μου εχει πλατυποδια και του αγορασα μποτακια κανονικα στα οποια βαζω πατακι πλατυποδιας...επειδη εχω μαθει τους ορθοπεδικους απο την καλη και την αναποδη δεν τους εχω εμπιστοσυνη

με το πατακι ειμαι σιγουρη πως το παιδι μου ειναι καλυμενο να μην παθει μεγαλυτερη ζημια(αλλωστε χρησιμοποιειται ευρεως) και δεν ταλαιπωρειται με "μποτακια"που ισως δεν χρειαζεται και του τα εχει γραψει ο γιατρος για να παρει "το μεριδιο "του

Χ 6/9/2004 Μ 18/7/2006