Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παιδικός σταθμός και ομιλία

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους

Έχω μία κορούλα 17 μηνών και έχω δύο ερωτήσεις. Αν κάποιος έχει κάποια απάντηση θα χαρώ πολύ να την ακούσω.

1) Κοιτάω τους παιδικούς σταθμούς της Κηφισιάς. Από δική σας εμπειρία έχετε να συστήσετε κάποιον ή να με συμβουλέψετε ποιον να αποφύγω?

2) Αυτή τη στιγμή το κοριτσάκι μας λέει μόνο 5 λέξεις. Είναι φυσιολογικό?

Πότε να ανυσηχήσω πραγματικά?

Αντωνία

Διαφημίσεις

Kαλημέρα ΤΟΝΙΝΑ, για την πρώτη σου ερώτηση δυστυχώς δεν έχω καμία απάντηση, για τη δεύτερη θα σου απαντήσω ως μαμά ενός μικρούλη 18 μηνών. Μέχρι και πριν ένα μήνα δεν έλεγε τίποτα εκτός από τα μαμά, μπαμπά και μαμ. Εδώ και ένα μήνα όμως έχει αρχίσει και επαναλαμβάνει πολλές λεξούλες από αυτές που του λέμε. Στις λεκτικές ασκήσεις του σταθμού μέχρι τώρα δεν ήθελε να συμετέχει. Όπως μας είχε πει η δασκάλα του μόλις έβλεπε την ομαδούλα να επαναλαμβάνει λεξούλες έφευγε ενώ στις κινητικές ασκήσεις έτρεχε πρώτος. Η ίδια που το είχα συζητήσει μου είχε πει ότι είναι φυσιολογικό και είναι πολύ μικρούλης. Εγώ βέβαια δεν σου κρύβω ότι ανησυχούσα γιατί έβλεπα άλλα παιδάκια της ηλικίας του ότι λέγανε αρκετές λέξεις, αν δε μπεις στη διαδικασία να συνομιλήσεις με άλλους γονείς θα πιστέψεις ότι υπάρχει όντως πρόβλημα. Αποφάσισα λοιπόν να σταματήσω να ασχολούμαι και να μη το συζητάω κάθόλου, σημειώνω βέβαια ότι έβλεπα ότι το παιδί καταλαβαινε ότι του έλεγα. Ελπίζω να σε βοήθησα :):):)

xZBdp3.png

Στο 2ο και γω θα σε αθησυχασω. Μεχρι και σε παιδοψυχιατρο πηγα και μου ειπε οτι αν δεν κλεισει τα 3 μην ψαχνομαι. Τελικα τα ειπε μαζεμενα ολα

Εχεις κανενα αλλο σημαδι που να σε ανησυχει ή μονο ομιλια? Ακολουθει απλες εντολες?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

H Αναστασία μας χρησιμοποιεί πολύ το σώμα της για μας περιγράψει τί θέλει και καταλαβαίνει τα πάντα. Αν της πεις : Αναστασία μάζεψε τα παιχνίδια σου και πήγαινε τα παπούτσια στην σκάλα , θα το κάνει. Δεν λέει "Ναι" όταν συμφωνεί σε κάτι. Εκφράζει τη θετικότητα με το μμ! Για το "όχι" λέει το αρνητικό "μπα. Αναστασία θέλεις νερό? Απαντάει "Μπα" για το όχι. Οι λέξεις που λέει είναι μπαμπά, μαμά, νονό, κακά, νανά ( για τον ύπμο) μαμ, εκεί, από εκεί, παπά (για το παπάκι), πιπί (για το πιπίλα). Απαντάει στο πώς κάνει το σκυλάκι και η αγελάδα και δείχνει πολύ. Της μιλάμε συνέχεια και διαβάζουμε καθημερινά. Δεν την πιέζω όμως με το να της λέω Αναστασία πες αυτό πες εκείνο. Κάνω λάθος?

Διαφημίσεις

Ε μα τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς αφού το παιδί λέει αρκετές λέξεις με νόημα, ανεξάρτητα αν τις λέει με το δικό της τρόπο. Εγώ προσωπικά την βρίσκω μια χαρά και εγώ όταν είπα ότι δείχνει ότι καταλαβαίνει όπως και εσύ του λέω πήγαινε τα παπούτσια σου στη θέση τους και αυτός τα παίρνει και τα πάει ή παρόμοια τέτοια. Αυτός επαναλαμβάνοντας τη λέξη παπούτσια λέει παπά. Ωστόσο δεν του λέω πήγαινε τα παπά εξακολουθώ και του λέω τα παπούτσια και σιγά σιγά διορθώνεται η άρθρωση. Για παράδειγμα όταν ξεκίνησε να λέει τη μπάλα έλεγε μπα, τώρα λέει μπάλι κάποια στιγμή θα το πει κανονικά που θα μας πάει :):):) Και βέβαια πιστεύω ότι κάνεις καλά που δεν την πιέζεις, θα δεις ότι τον επόμενο μήνα θα λέει ακόμη περισσότερες λεξούλες :):):)

xZBdp3.png