Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρωτοτυπο δωρο για νεογεννητο;

Recommended Posts

Τηκ Κυριακη που μας περασε ειδα μια τουρτα που ηταν φτιαγμενη απο πανες και ξετρελαθηκα. ειναι τελειο!!!!!!!!!

θα το προτεινα οπωσδηποτε για δωρο!!

πηρα την καρτα που εχε πανω (την εκλεψα, χιχιχιχι) και σημερα πηρα τηλεφωνο. οι τιμες πολυ καλες ενω νομιζα οτι ηταν απλησιαστα. ειναι μια εταιρεια εδω στην Θεσσαλονικη και η κοπελα που μιλησα στο τηλεφωνο πολυ εξυπηρετικη και ευγενικη.

Σασ το προτεινω...........

αν αθελετε τα στοιχεια της στειλτε μου πμ και σας δινω το τηλ.

• 2 years later...

Διαφημίσεις

• Replies 105
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

γεια σας κοριτσια....ωραιο θεμα ....επαναφερω το θεμα γιατι θελω ιδεες κοριτσακια μου....σε 4 μηνες γενναει η συνηφαδα μου ..περιμενουν αγορακι...δεν ξερω τι να της παρω γιατι απο ρουχα θα της δωσω τα ρουχα του γιου μου ,,,επομενως ειδη εχω κανει μια καλη αρχη ...επομενως δεν θα παρω ρουχαλακι...θελω να το φτιαξω εγω....σκεφτηκα να παρω ενα καλαθακι κ να το γεμισω με κουβερτουλα,μπιμπερο κ.λ.π καμια αλλη ιδεα ας μην φτιαξω εγω.....

Εμένα μου αρέσουν πολύ κουτάκια σαν αυτά

http://www.amazon.co.uk/Silver-Plated-Train-Carriages-First/dp/B0040Y24M4/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1381660750&sr=8-4&keywords=first+tooth+and+curl+set

που είναι για να βάλει το πρώτο δόντι και μία τούφα από τα μαλλλιά

ή αυτό

http://www.amazon.co.uk/SILVER-PLATED-BIRTH-CERTIFICATE-HOLDER/dp/B003TWLYMY/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1381660883&sr=8-1&keywords=birth+certificate+holders

που είναι για να φυλάξει το πιστοποιητικό γέννησης. Τα βρίσκεις και στν Ελλάδα σε κάποια μαγαζιά με ασημικά και κοσμηματοπωλεία.

Όμως και το καλαθάκι με χρηστικά πρώτα είδη είναι πολύ ωραία ιδέα.

S02fp3.png

LnVyp3.png

• 7 months later...
  • 5 years later...

Καλημέρα! Έχω διαβάσει παλιότερες απαντήσεις αλλά θα ήθελα από νέες μανούλες ιδέες κι εμπειρίες σχετικά με δώρα για νεογέννητο που τους άρεσαν ή τις βολεψαν. Εκτός από ρούχα ή χρήματα. Αναζητώ δώρο για κοριτσάκι. 

Διαφημίσεις

Εγώ θα σου έλεγα σίγουρα ΟΧΙ ρούχα! Από εκεί και πέρα ό,τι θες. Βρεθήκαμε με άπειρα ρούχα που δεν προλάβαινε να τα φορέσει, ή τα φόρεσε 2-3 φορές. Για τις 1-2 ώρες που έβγαινε έβαζε κάθε μέρα άλλο συνολάκι απλά και μόνο για να φορεθούν όλα. Δώρα πρωτότυπα που δεν φέρνει κανείς (αλλά δεν είναι και ιδιαίτερα χρήσιμα ομολογουμένως) θεωρώ τις κορνίζες ή το λεύκωμα μωρού, και σε πιο χρήσιμο το σερβίτσιο. Εγώ αποφάσισα πλέον τέτοια να παίρνω, όχι ρούχα. Και σεντόνια-πετσετες είναι λιγότερο σύνηθες από τα ρούχα αλλά όχι και ασυνήθιστο.

Αν πρόκειται για στενό μωρό στο οποίο διαθέτεις και περισσότερα θα έλεγα μπανάκι, ριλάξ, γυμναστήριο, μόμπιλε κλπ, κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς για να μην έχουν πάρει ήδη.

• Like 2

Ευχαριστώ για την απάντηση! Ναι, ρούχα τα έχω αποκλείσει κι εγώ. Σεντόνια, κουβέρτες, πετσέτες η αλήθεια είναι ότι είναι πάντα χρήσιμα, ειδικά αν δεν είναι οι πετσέτες πολύ μικρές και τα σεντόνια κλπ να είναι για μονό κρεβάτι. Το μωρό είναι ήδη 2 μηνών οπότε μπανάκι και τα συναφή θα τα έχουν ήδη. Κορνίζες και σετ φαγητού είναι ωραίες ιδέες. Ίσως και κάποιο παιχνίδι για μεγαλύτερη ηλικία.

Κι εγώ έχω αποφασίσει στο εξής να παίρνω είδη που θα χρησιμοποιηθούν αργότερα, όπως πχ εκπαιδευτικά κυπελλάκια, εκπαιδευτικά σερβίτσια, σαλιάρες με μανίκια ή με τσέπη (όχι δλδ αυτές τις χαριτωμένες που θα γίνουν χάλια κ δεν θα χρησιμεύσουν σε τίποτα). Ειδικά σε νέους γονείς που δεν ξέρουν γενικά τι θα χρειαστούν, θεωρώ καλό να τους πάρω κάτι που εγώ βρήκα χρήσιμο. Ακόμα κ αν δεν τους βολέψει, θα το δοκιμάσουν κ θα ξέρουν τι θα αποφύγουν!!!! 

Αν θες να διαθέσεις κάποιο μεγαλύτερο ποσό, θα πρότεινα φορητό καρεκλάκι φαγητού, από αυτά που δένουν στις καρέκλες κ μεταφέρονται σε βόλτα. Υπάρχει ένα οικονομικό της chicco που πουλάνε και τα τζάμπο, υπάρχουν κ άλλα. Αρκεί να ξέρεις ότι δεν έχουν κάτι παρεμφερές, γιατί είναι από τα είδη που συχνά χαρίζονται. 

Για τα ρούχα έχω διαπιστώσει ότι ο κόσμος φέρνει ρουχαλάκια που είναι γουστόζικα αλλά δεν είναι πρώτης ανάγκης. ενα μωρό λίγων μηνών δεν χρειάζεται σετάκια μπλουζάκι παντελονάκι, χρειάζεται φορμάκια κ εσωρουχάκια. τα άλλα έιναι ωραία, αλλά δεν είναι αναγκαία. είναι αρκετά μικρό το μωρό για να το "ντύνεις" για βόλτα. Έχει την πλάκα του και δεν είναι κανένας κόπος αν είναι γενικά εύκολο μωρό, αλλά κάποια μπορεί να χρειαστεί πχ να τα βάλεις γρήγορα γρήγορα σε καρότσι ή μαρσιπο να τα βγάλεις έξω γιατί κλαίνει (το δικό μου για παράδειγμα) ή για να κοιμηθούν. Εκεί τι να το κάνεις το σετάκι; Ή αν είνια χειμώνας κ βγαίνει έξω με το πορτ μπεμπέ κ το κάλυμμά του; δεν θα το δει κανείς. Όχι ότι βλάπτουν, αλλά ειδικά στα νεγοέννητα τον χειμώνα, μερικά φορμάκια παραπάνω δεν βλάπτουν, να γλιτώσει κ η μαμά λίγο σιδέρωμα. 

Αλλά και σε πιο μεγάλες ηλικίες, πόσα "καλά" σετ χρειάζεται ένα παιδάκι 1-2 ετών; και κάθε σ/κ να πηγάινει η οικογένεια σε πάρτι ή βάφτιση, με 2 τζινάκια το πολύ κ δυο πουλοβεράκια ή πουκαμισάκια, βολεύεται. χώρια που μπορεί να έχει κ τα βαφτιστικά. αυτά που χρειάζονται είναι φορμες, φούτερ, κολάν. και κάτι που σπάνια κάνουν δώρο, φορμάκια εσώρουχα (ζιπουνάκια δλδ) ή καλτσάκια. Τέτοια θα έπαιρνα άνετα σε νεογέννητο. Και καλτσάκια αντιολισθητικά επίσης.

• Like 1

Συμφωνώ απόλυτα. Στις σπάνιες περιπτώσεις που σε βάφτιση ή γέννηση έχω πάει ρούχα, συνήθως έπαιρνα κορμάκια μακρυμάνικα ή κοντομάνικα (ανάλογα την εποχή) και καλτσάκια. 

Κι εγώ συνήθως παίρνω κάτι που θα χρησιμοποιηθεί αργότερα, ειδικά παιχνίδια πχ ξύλινο stack rings (κλασσικό), ξύλινα παιχνίδια οδοντοφυιας και σίγουρα κάτι και για την μαμά πχ κρέμα για ραγάδες μην μείνει παραπονεμενη:wink:

• Like 1

Διαφημίσεις

Θήκες για πιπιλες, πετσετακια, αν δίνει συμπλήρωμα γάλα ειδικές θήκες όπου βάζεις μέσα τη σκόνη, παιχνιδάκι για να δαγκώνει για τα δοντάκια του ή ακόμη και ένα κουπόνι εταιρείας με ένα ποσό όπου μπορεί για ένα χρονικο διάστημα να αγοράζει πάνες. 

• 4 months later...

Καλησπερα, την άλλη βδομάδα, θα γεννηθεί ο μέλλοντας βαφτιστήρας μου και δεν ξέρω τι δώρο να πάω στη γέννα της μαμάς. Σίγουρα δώρο στη μαμά αλλά στο μωρό τι να πάρω σα μέλλουσα νονά? Εγώ είχα σκεφτεί μια χρυσή παραμάνα με ματάκι αλλά μου είπαν πως είναι κάπως ξεπερασμένο. Εσείς τι προτείνετε? Ευχαριστώ.!! 

7 ώρες πρίν, Nefeli2014 είπε:

Καλησπερα, την άλλη βδομάδα, θα γεννηθεί ο μέλλοντας βαφτιστήρας μου και δεν ξέρω τι δώρο να πάω στη γέννα της μαμάς. Σίγουρα δώρο στη μαμά αλλά στο μωρό τι να πάρω σα μέλλουσα νονά? Εγώ είχα σκεφτεί μια χρυσή παραμάνα με ματάκι αλλά μου είπαν πως είναι κάπως ξεπερασμένο. Εσείς τι προτείνετε? Ευχαριστώ.!! 

Καθόλου ξεπερασμένο..Θα το βάζει σίγουρα η μανούλα του είτε πάνω από το κρεβατακι του, είτε στο ζακετακι του και θα είναι και ένα ενθύμιο από σένα που θα του μείνει.Η νονα εξάλλου  παίρνει κάτι χρυσο στη γέννηση σαν έθιμο.

• Like 1

14 ώρες πρίν, Nefeli2014 είπε:

Ξέρω ότι συνηθίζεται, εγώ όμως το θεωρώ ξεπερασμένο, περιττό, κ τελείως άσχετο με τις ανάγκες μιας οικογένειας σήμερα. Ο,τι κόσμημα μας έφεραν δεν το χρησιμοποίησα κ δεν μπορώ να φανταστώ πού θα το χρησιμοποιούσα. Αφού είναι κανονισμένη η κουμπαριά, εγω θα ελεγα να κανεις ενα σεβαστό χρηματικό ποσό ή να ρωτησεις αν εχουν ολο τον εξοπλισμο για να παρεις ενα τετοιο μεγαλο δωρο. 

Αν θες κάτι υλικής αξίας για ενθύμιο, θα μπορούσες να δεις κατι επάργυρο πχ αλλα χρηστικό, οπως μια κορνίζα ή ενα πολυτελές αλμπουμ που θα χρησιμοποιηθεί μετά για τη βάφτιση, οπότε θα παραπέμπει στην ιδιαίτερη σχέση σας. εμένα οι παππούδες μ όταν γεννήθηκα μου είχαν κάνει ένα πορσελάνινο παιδικό σερβίτσιο που ειχαν επίχρυσο το ονομα μ κ την ημερομηνια γεννησης. προφανως το οαραγγειλαν αφου γεννήθηκα κ εμαθαν το φυλο κ το ονομα. θα μπορουσες κ εσυ να κανεις κατι παρομοιο, κατόπιν συνεννόησης, για να ξερεις κ το ονομα, κ να ξερει κ η οικογενεια οτι δεν άφησες το δωρο τελευταια στιγμη απο αμελεια.

Μου κάνει εντυπωση που νεοι ανθρωποι σήμερα κάνουν δώρο κοσμήματα σε μωρα. Εμάς μας έκαναν κάποιοι συγγενεις μεγαλύτερης ηλικιας. Ακομα κ  μ αυτα εξεπλάγην, ειδικα οταν η γιαγιά μ με ρωτησε αν εχω παραμάνα ασφαλειας για να καρφιτσώνω το φλουρί στα ρούχα του μωρου κ της ειπα "μα φυσικα και δεν θα το φορεσω ποτε στο παιδι για λογους ασφαειας". Το ειπα καπως άγαρμπα βεβαια αλλα ηταν τετοια η εκπληξη μου!! Εγω κ πριν γεννησω, παντα σκεφτομουν ποσες αναγκες εχει ενα νεο ζευγαρι που αποκτά μωρο, ποσα εξοδα, ηθελα παντα να συνεισφέρω με κατι που θα χρησιμοποιηθεί κ θα αλαφρυνει την οικογένεια κ γι αυτο στα ανιψια μου δωσαμε χρηματα για να τα αξιοποιήσουν οι γονεις οπως ηθελαν.

• Like 1

17 ώρες πρίν, Nefeli2014 είπε:

Και εγώ το θεωρώ  ξεπερασμένο μου το έφερε η πεθερά μου δώρο για το μωρό όταν γέννησα και ακόμη βρίσκετε στο κουτί ,που να κρεμάσει την πάραμανα με το ματάκι επάνω στο μωρό αποκλείεται στο κρεβατακι δεν βρισκω το λογο καλύτερα να σκεφτείς κάτι άλλο γιατι νομίζω πως το συγκεκριμένο θα πάει χαμένο 

Διαφημίσεις

Εμάς οι νονοί μας έφεραν μια Παναγίτσα με παραμάνα συν ένα χρηματικό ποσό. Την Παναγίτσα την είχαμε τον πρώτο καιρό στο πορτ μπεμπέ πριν χρησιμοποιήσουμε κούνια και τη φορέσαμε και στο μωρό στη βάφτιση (στα ρούχα που φορούσε πριν) οπότε κάπως χρησιμοποιήθηκε.

Και κάτι άλλο να έφερναν ομως δεν θα είχα προβλημα. Αν επρόκειτο να έκανα εγώ δώρο σε μελλοντικό βαφτιστηρι μάλλον κι εγώ τέτοιο θα επέλεγα όμως, κι ας μην είναι χρηστικό, γιατί θα σκεφτόμουν ότι μπορεί κάτι τέτοιο να περιμεναν λόγω του εθίμου κ να τους φανεί παράξενο κάτι άλλο. Εκτός αν ήμουν πολύ σίγουρη ότι δεν θα τους ενθουσίαζε. Αν θέλεις να τηρήσεις το έθιμο αλλά εν μέρει, μπορείς να πάρεις κάποιο άλλο κόσμημα, όχι φυλαχτό. Στη βάφτιση πχ κάποιοι μας έφεραν κοσμήματα για μεγαλύτερο παιδί (μια πεταλουδιτσα για το λαιμό) ή και για ενήλικη (κάτι σκουλαρίκια καρφωτά) και μου φάνηκε πρωτότυπο.

Edited by little lamb
  • Thanks 1

Σας ευχαριστώ πολύ!!! Κατανοώ ότι για τους μελλοντικούς γονείς τα χρήματα ειναι πολύτιμα,αλλά εγω δε θέλω να δώσω ξερά έτσι χρήματα γιατί θα πετάξουν στον αέρα. Δώστε κι άλλες ιδέες αν εχετε:) θέλω κάτι να μείνει  στο μωρό.. αυτό με το σερβίτσιο καλό αλλά δε νομίζω να προλαβαίνω...επίσης δεν έχει ακόμα βαπτιστεί αν και ξέρω το όνομα αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι γιβεται δε θέλω από τώρα να γράψω όνομα. Μπορεί να αλλάξουν γνώμη οι γονείς!! Εμένα τα χρυσαφικόυλια μου αρέσουν αλλά γιαυτό είπα να πάρω ιδέες γιατί η αλήθεια είναι ότι ειμαι λίγο πατροπαραδοτη σε αυτά.. :) αλλά να δω και κάτι άλλο πέραν από τις δικές μου ιδέες!!

.. :)

Επισης στη βάπτιση ξέρω πως πάνε κοσμήματα στη γέννα δεν το έχω ακούσει.. Δηλαδή είχα σκεφτεί ταυτότητα αλλά ακόμα δεν έχει βαπτιστεί οπότε δεν ξέρω αν ειναι καλη ιδέα. Το άλμπουμ επίσης παραπέμπει σε βάπτιση αλλά είναι δώρο αυτό της νονας? Θέλω να πω εγώ άλμπουμ έχω κανει σε φίλους. Θα θελα  κάτι ιδιαίτερο αν όχι πατροπαραδοτο... Που να μην το φέρει ο οποιοσδήποτε αυτό εννοώ... 

Edited by Nefeli2014

Just now, little lamb είπε:

Και κάτι άλλο να έφερναν ομως δεν θα είχα προβλημα. Αν επρόκειτο να έκανα εγώ δώρο σε μελλοντικό βαφτιστηρι μάλλον κι εγώ τέτοιο θα επέλεγα όμως, κι ας μην είναι χρηστικό, γιατί θα σκεφτόμουν ότι μπορεί κάτι τέτοιο να περιμεναν λόγω του εθίμου κ να τους φανεί παράξενο κάτι άλλο. Εκτός αν ήμουν πολύ σίγουρη ότι δεν θα τους ενθουσίαζε. Αν θέλεις να τηρήσεις το έθιμο αλλά εν μέρει, μπορείς να πάρεις κάποιο άλλο κόσμημα, όχι φυλαχτό. Στη βάφτιση πχ κάποιοι μας έφεραν κοσμήματα για μεγαλύτερο παιδί (μια πεταλουδιτσα για το λαιμό) ή και για ενήλικη (κάτι σκουλαρίκια καρφωτά) και μου φάνηκε πρωτότυπο.

Επεξεργάστηκαν 37 λεπτά πριν by little l

Εμείς δεν είχαμε νονό πριν γεννηθεί το  παιδί και δεν είχαμε σκεφτεί κάτι τέτοιο, αλλά δεν γνωρίζαμε κ την ύπαρξη τέτοιου εθίμου για να είμαι ειλικρινής! Στη μητερα μου παντως που προσφατα πηγε σε συγγενικό μωρο δωρο χρυσή ταυτότητα με το ονομα (σε βαφτιση), ηθελα πολυ να τα ψάλλω για το παλιομοδίτικο δωρο, απλως αυτολογοκριθηκα. Σκεφτομουν οτι εγινε μονη της ρεζιλι, αλλα μετα εμαθα οτι κ στη βάφτιση της ανιψιάς μ έκαναν τέτοια δώρα κ κατάλαβα ότι δεν σκεφτομαστε ολοι με τον ιδιο τροπο. Εμενα μ φαινεται αδιανοητο, έως εξοργιςτικο, να σκεφτομαι οτι οι γονεις μετρανε το καθε ευρω για να ξεπληρώσουν το μαιευτηριο ή για να πάρουν ένα ποιοτικό κάθισμα αυτοκινήτου, κ οι πιο στενοι συγγενεις τους θεωρουν οτι ενα μωρο χρειαζεται δώρο χρυσαφικά στη γέννηση ή τη βάφτιση. 

• Like 3

6 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Ξέρω ότι συνηθίζεται, εγώ όμως το θεωρώ ξεπερασμένο, περιττό, κ τελείως άσχετο με τις ανάγκες μιας οικογένειας σήμερα. Ο,τι κόσμημα μας έφεραν δεν το χρησιμοποίησα κ δεν μπορώ να φανταστώ πού θα το χρησιμοποιούσα. Αφού είναι κανονισμένη η κουμπαριά, εγω θα ελεγα να κανεις ενα σεβαστό χρηματικό ποσό ή να ρωτησεις αν εχουν ολο τον εξοπλισμο για να παρεις ενα τετοιο μεγαλο δωρο. 

Αν θες κάτι υλικής αξίας για ενθύμιο, θα μπορούσες να δεις κατι επάργυρο πχ αλλα χρηστικό, οπως μια κορνίζα ή ενα πολυτελές αλμπουμ που θα χρησιμοποιηθεί μετά για τη βάφτιση, οπότε θα παραπέμπει στην ιδιαίτερη σχέση σας. εμένα οι παππούδες μ όταν γεννήθηκα μου είχαν κάνει ένα πορσελάνινο παιδικό σερβίτσιο που ειχαν επίχρυσο το ονομα μ κ την ημερομηνια γεννησης. προφανως το οαραγγειλαν αφου γεννήθηκα κ εμαθαν το φυλο κ το ονομα. θα μπορουσες κ εσυ να κανεις κατι παρομοιο, κατόπιν συνεννόησης, για να ξερεις κ το ονομα, κ να ξερει κ η οικογενεια οτι δεν άφησες το δωρο τελευταια στιγμη απο αμελεια.

Μου κάνει εντυπωση που νεοι ανθρωποι σήμερα κάνουν δώρο κοσμήματα σε μωρα. Εμάς μας έκαναν κάποιοι συγγενεις μεγαλύτερης ηλικιας. Ακομα κ  μ αυτα εξεπλάγην, ειδικα οταν η γιαγιά μ με ρωτησε αν εχω παραμάνα ασφαλειας για να καρφιτσώνω το φλουρί στα ρούχα του μωρου κ της ειπα "μα φυσικα και δεν θα το φορεσω ποτε στο παιδι για λογους ασφαειας". Το ειπα καπως άγαρμπα βεβαια αλλα ηταν τετοια η εκπληξη μου!! Εγω κ πριν γεννησω, παντα σκεφτομουν ποσες αναγκες εχει ενα νεο ζευγαρι που αποκτά μωρο, ποσα εξοδα, ηθελα παντα να συνεισφέρω με κατι που θα χρησιμοποιηθεί κ θα αλαφρυνει την οικογένεια κ γι αυτο στα ανιψια μου δωσαμε χρηματα για να τα αξιοποιήσουν οι γονεις οπως ηθελαν.

Ξέρεις τι γίνεται? Εγώ θέλω ένα δώρο να κάνω στο μωρό, στους γονείς θα κάνω κάτι άλλο :) ένα δωρό στο μωρό να του μείνει!! 

4 ώρες πρίν, Mamaloulou είπε:

Και εγώ το θεωρώ  ξεπερασμένο μου το έφερε η πεθερά μου δώρο για το μωρό όταν γέννησα και ακόμη βρίσκετε στο κουτί ,που να κρεμάσει την πάραμανα με το ματάκι επάνω στο μωρό αποκλείεται στο κρεβατακι δεν βρισκω το λογο καλύτερα να σκεφτείς κάτι άλλο γιατι νομίζω πως το συγκεκριμένο θα πάει χαμένο 

Ναι οκ μαζί σου, αλλά σαν τι? Γιαυτό έγραψα να σκεφτείτε εσείς γιατί εγώ έχω στερέψει από ιδέες ασε που βιάζομαι την άλλη βδομάδα γένναμεεεεε!!:) :) το τι χαρα έχω δε φαντάζεστε πάντως :)

Όταν η κουμπάρα μου γέννησε την μέλλουσα βαφτιστήρα μου, ήμουν τόσο στον κόσμο μου όσον αφορά στο θέμα παιδιά, που "έδωσα ρέστα " με τα άχρηστα δώρα που της πήγα : χρυσή παραμάνα ματάκι και  έναν τεράστιο αρκούδο για το δωμάτιο.. Και τα χρυσοπλήρωσα κιόλας. Θα είχα πάρει σούπερ δώρο με τα χρήματα αυτά. Για τον ανιψιό μου, τον οποίο επίσης βάφτισα, είχα ωριμάσει κάπως και τους πήρα ένα καλό καθισματάκι αυτοκινήτου. Εμένα στο μαιευτήριο μου έφεραν πολλά μπιχλιμπίδια, ματάκια , παραμάνες κτλ, και δεν έχουν βγεί  ποτέ από το κουτί. Γι αυτούς που με ρωτούσαν (τους χιλιοευχαριστώ), είχα κάνει λίστα με ότι χρειαζόμουν και δεν είχα αγοράσει και μου τα πήραν όλα. ( ο καθένας διάλεγε ότι ήθελε από την λίστα). Για μένα πάρε κάτι πρακτικό. Αν έχεις άνεση, ρώτα τους.

• Haha 1

Just now, Yovanna είπε:

α τον ανιψιό μου, τον οποίο επίσης βάφτισα, είχα ωριμάσει κάπως και τους πήρα ένα καλό καθισματάκι αυτοκινήτου. Ε

Αυτο θεωρω οτι ειναι ενα απο τα καλυτερα δωρα που μπορει να κανει καποιος στενός συγγενης. 

Θυμήθηκα τώρα την πρόσφατη συζήτηση που είχαμε εδώ για τα δώρα που παίρνει κάποιος στους νονους. Όπως είχα γράψει κι εκεί, όταν ρώτησα τους νονους του μωρού μας αν χρειάζονται κάτι για το σπίτι ρώτησαν γελώντας "σαν τι δηλαδή; Συσκευή;" Τους φάνηκε κουφό μάλλον. Και λέω ευτυχώς που δεν πήραμε κάτι τέτοιο. Αλλά μάλλον τους φάνηκε περίεργο και το ότι ρωτήσαμε και είπαν ο,τι θέλουμε. Και συμφωνώ κάπως με αυτό, δηλαδή κι εγώ νιώθω περίεργα να με ρωτάνε, πάντα λέω ο,τι θέλουν. Αφ' ενός ντρέπομαι να "παραγγείλω" κάτι και αφ' ετέρου μου φαίνεται πως το νόημα του δώρου είναι η έκπληξη και το να έχεις κάτι από το γούστο του άλλου. Από το γάμο μας αλλάξαμε μόνο 5 δώρα -που δεν μας άρεσαν σε κραυγαλέο βαθμο- και τα υπόλοιπα μ'αρεσει πολύ που τα βλέπω κ λέω "αυτό είναι από τον τάδε", κι ας μην είναι 100% κάτι που θα επέλεγα. Στο πλαίσιο αυτό σκέφτομαι λοιπόν ότι το παιδί όταν μεγαλώνει θα βλέπει το ματάκι πχ και θα λέει "αυτό μου το έφεραν όταν γεννήθηκα" (εγώ χαίρομαι όταν βλέπω αυτα που μου είχαν φέρει όταν ήμουν μωρό). Για το καθισματακι πχ τι θα λέει; Δεν είναι "ενθύμιο". Και αν το βάλεις στο κουνακι το ματάκι ή το φορέσεις έστω 2-3 φορές το αξιοποιείς κ δεν πάει χαμενο. Με την ίδια λογική χαμενος πάει και ο σταυρός της βάφτισης που είναι και πανάκριβος! Για να μην παρεξηγηθω, να πω ότι ούτε θα με πείραζε ούτε θα το έβλεπα αρνητικά το να μας έκανε δώρο ο νονός μας κάτι σαν καθισματακι. Αν επρόκειτο να διαλέξω όμως εγώ για βαφτιστηρι, θα επέλεγα μάλλον την ασφαλή λύση του κοσμήματος, σε συνδυασμό με χρήματα όπως έκαναν οι δικοί μας νονοί, ώστε να ικανοποιήσω τους γονείς ειτε είναι παραδοσιακοί είτε θέλουν να αγοράσουν κάτι χρηστικο. Εγώ πάντως, πείτε με περίεργη, αλλά ψιλοξενερωνα όταν ανοίγοντας τα δώρα του γάμου κ της βάφτισης έβλεπα φακελάκια! Μου άρεσε να βλέπω νέα αντικείμενα, ρουχαλακια και τέτοια! Ακόμα κι αν επρόκειτο να το αλλάξουμε μετά, μου άρεσε να βλέπω αντικείμενο, μου φαίνεται πιο "δώρο".

Edited by little lamb

3 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

Όταν η κουμπάρα μου γέννησε την μέλλουσα βαφτιστήρα μου, ήμουν τόσο στον κόσμο μου όσον αφορά στο θέμα παιδιά, που "έδωσα ρέστα " με τα άχρηστα δώρα που της πήγα : χρυσή παραμάνα ματάκι και  έναν τεράστιο αρκούδο για το δωμάτιο.. Και τα χρυσοπλήρωσα κιόλας. Θα είχα πάρει σούπερ δώρο με τα χρήματα αυτά. Για τον ανιψιό μου, τον οποίο επίσης βάφτισα, είχα ωριμάσει κάπως και τους πήρα ένα καλό καθισματάκι αυτοκινήτου. Εμένα στο μαιευτήριο μου έφεραν πολλά μπιχλιμπίδια, ματάκια , παραμάνες κτλ, και δεν έχουν βγεί  ποτέ από το κουτί. Γι αυτούς που με ρωτούσαν (τους χιλιοευχαριστώ), είχα κάνει λίστα με ότι χρειαζόμουν και δεν είχα αγοράσει και μου τα πήραν όλα. ( ο καθένας διάλεγε ότι ήθελε από την λίστα). Για μένα πάρε κάτι πρακτικό. Αν έχεις άνεση, ρώτα τους.

Εγώ ξέρω πως η νονά χρυσωνει το μωρό. Δεν ξέρω σε ποιον αιώνα αλλά εγώ θέλω το κρατήσω. Για τα πρακτικά που λέτε ειναι κάτι έξτρα. Στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον..

Εγω που χω πχ δύο παιδια όλα αυτά τα μπιχλιμπίδια που λες μου αρέσουν πολύ να τα κοιταω και να τους τα δείχνω. Σαφώς και μου φέραν αλλά μετά πιο πρακτικά στο σπίτι ή σε βάπτιση η σε γενέθλια αλλά τα δώρα από τη γέννα είναι ανεκτίμητης αξίας. Αυτά τα μπιχλιμπίδια.. Για μένα τουλάχιστον αλλά βλέπω πως έχουν αλλάξει πολύ οι εποχές.. Και είμαι και νέα ρε γμτ :D

Just now, little lamb είπε:

Θυμήθηκα τώρα την πρόσφατη συζήτηση που είχαμε εδώ για τα δώρα που παίρνει κάποιος στους νονους. Όπως είχα γράψει κι εκεί, όταν ρώτησα τους νονους του μωρού μας αν χρειάζονται κάτι για το σπίτι ρώτησαν γελώντας "σαν τι δηλαδή; Συσκευή;" Τους φάνηκε κουφό μάλλον. Και λέω ευτυχώς που δεν πήραμε κάτι τέτοιο. Αλλά μάλλον τους φάνηκε περίεργο και το ότι ρωτήσαμε και είπαν ο,τι θέλουμε. Και συμφωνώ κάπως με αυτό, δηλαδή κι εγώ νιώθω περίεργα να με ρωτάνε, πάντα λέω ο,τι θέλουν. Αφ' ενός ντρέπομαι να "παραγγείλω" κάτι και αφ' ετέρου μου φαίνεται πως το νόημα του δώρου είναι η έκπληξη και το να έχεις κάτι από το γούστο του άλλου. Από το γάμο μας αλλάξαμε μόνο 5 δώρα -που δεν μας άρεσαν σε κραυγαλέο βαθμο- και τα υπόλοιπα μ'αρεσει πολύ που τα βλέπω κ λέω "αυτό είναι από τον τάδε", κι ας μην είναι 100% κάτι που θα επέλεγα. Στο πλαίσιο αυτό σκέφτομαι λοιπόν ότι το παιδί όταν μεγαλώνει θα βλέπει το ματάκι πχ και θα λέει "αυτό μου το έφεραν όταν γεννήθηκα" (εγώ χαίρομαι όταν βλέπω αυτα που μου είχαν φέρει όταν ήμουν μωρό). Για το καθισματακι πχ τι θα λέει; Δεν είναι "ενθύμιο". Και αν το βάλεις στο κουνακι το ματάκι ή το φορέσεις έστω 2-3 φορές το αξιοποιείς κ δεν πάει χαμενο. Με την ίδια λογική χαμενος πάει και ο σταυρός της βάφτισης που είναι και πανάκριβος! Για να μην παρεξηγηθω, να πω ότι ούτε θα με πείραζε ούτε θα το έβλεπα αρνητικά το να μας έκανε δώρο ο νονός μας κάτι σαν καθισματακι. Αν επρόκειτο να διαλέξω όμως εγώ για βαφτιστηρι, θα επέλεγα μάλλον την ασφαλή λύση του κοσμήματος, σε συνδυασμό με χρήματα όπως έκαναν οι δικοί μας νονοί, ώστε να ικανοποιήσω τους γονείς ειτε είναι παραδοσιακοί είτε θέλουν να αγοράσουν κάτι χρηστικο. Εγώ πάντως, πείτε με περίεργη, αλλά ψιλοξενερωνα όταν ανοίγοντας τα δώρα του γάμου κ της βάφτισης έβλεπα φακελάκια! Μου άρεσε να βλέπω νέα αντικείμενα, ρουχαλακια και τέτοια! Ακόμα κι αν επρόκειτο να το αλλάξουμε μετά, μου άρεσε να βλέπω αντικείμενο, μου φαίνεται πιο "δώρο".

Η αίσθησή μου είναι ότι γενικώς το παραπάνω όλο και φθίνει, στο δικό μου συγγενικό και φιλικό περιβάλλον τουλάχιστον που έχει χαρακτηριστικά της κλασικής μεσαίας τάξης με την μέση οικονομική άνεση (ούτε πρόβλημα επιβίωσης, ούτε όμως και τεράστια άνεση), υπάρχει σαφής στροφή στα πρακτικά δώρα, τόσο στους γάμους όσο και στις γεννήσεις/βαφτίσεις.

Προσωπικά πιστεύω ότι όσο πιο στενή είναι η σχέση τόσο πιο εύκολο είναι να διερευνηθεί εκατέρωθεν η δυνατότητα ενός δώρου που δεν θα πάει χαμένο, που θα προσφέρει δευκόλυνση στον φίλο σου που ανοίγει σπίτι ή περιμένει μωρό. Εμείς είμαστε μια αρκετά μεγάλη παρέα και σε κάθε γέννηση κάνουμε δώρο συνεταιρικό, δηλαδή διαλέγουν οι υποψήφιοι γονείς μια σειρά πραγμάτων (κυρίως εξοπλισμό) που θα έπαιρναν έτσι κι αλλιώς για το μωρό και αναλόγως με το πόσα χρήματα μπορούμε να διαθέσουμε/συγκεντρώσουμε η παρέα εκείνη την περίοδο, μέρος των πραγμάτων τα παίρνουμε ως δώρο. Δεν βάζουμε όλοι τα ίδια χρήματα γιατί δεν έχουμε όλοι την ίδια οικονομική δυνατότητα, έτσι αν κάποιος μπορεί να διαθέσει π.χ. μόνο 20 ευρώ, είναι πολύ πιο χρήσιμο και βολικό να συνεισφέρει το ποσό αυτό για να αγοραστεί κάτι πιο μεγάλο και ακριβό παρά να αγοράσει π.χ. ένα σετ φορμάκια. Πριν έναν χρόνο που γεννήθηκε το πιο πρόσφατο μωρό της παρέας είχαμε βρεθεί σε σχετικά καλή φάση οικονομικά οι περισσότεροι, πήραμε καρότσι, ρηλάξ, αποστειρωτή και παρκοκρέβατο!!!!

Ως νονά έχω πάει στο μαιευτήριο χρυσή λίρα, αλλά αυτό πριν γίνω μαμά :oops::oops::oops: Βλακεία μου, γιατί η συγκεκριμένη οικογένεια του βαφτιστηριού μου σίγουρα είχε ανάγκη κάποιου πιο λειτουργικού δώρου αν ήταν να δώσω 130 ευρώ.... τώρα αν τυχόν ξαναβαφτίσω σίγουρα θα ρωτήσω να πάρω κάτι πρακτικό και χρήσιμο, πχ καρεκλάκι αυτοκινήτου, κρεβατάκι, καρεκλάκι φαγητού.

Από την άλλη η λίρα μπορεί και να εξαργυρωθεί, οπότε από ένα ματάκι είναι κατά την γνώμη μου προτιμότερη.

• Like 1