giomi

Ψάχνω γιατρούς για επέμβαση σε λαγόχειλο (σχιστεία)

  Recommended Posts

  Καλησπέρα σας!

   

  Θα εκτιμούσα όποιες πληροφορίες για γιατρούς που χειρουργούν μωρά με λαγώχειλο και λυκόστομα. Αν κάποια μαμά έχει παρόμοια εμπειρία, παρακαλώ να με ενημερώσει σχετικά με όνομα γιατρού, νοσοκομείο, κόστος, πορεία χειρουργείων. Ο γιος μου είναι 2 μηνών και ξεκινώ τώρα τις επισκέψεις σε διάφορους γιατρούς για εκτιμήσεις.

   

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  Ψαξε ποστ της dimidana η στειλε της μηνυμα.......εκαναν εγχειρηση πριν λιγους μηνες!

   

  Να σας πανε ολα καλα!!! :D


  “Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

  Al Gore - An Inconvenient Truth

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Ο γιος μου γεννήθηκε με λυκόστομα.

   

  Στο Ιασώ που γέννησα τον είδε ο κ. Λαζάρου, πλαστικός χειρουργός, που είναι στο Υγεία (αν δεν κάνω λάθος).

   

  Στο ψάξιμο μάθαμε ότι στο Αγία Σοφία έχει Κέντρο Γναθοπροσωπικών Ανωμαλιών που ανήκει στην ΩΡΛ Κλινική. Τον είδε ο κ. Κουδουμνάκης.

   

  Και οι δυο γιατροί μας είπαν τα ίδια ακριβώς πράγματα (άλλους που τον είδαν δεν θέλω να αναφέρω, γιατί..... άστα....). Προτιμήσαμε όμως το Παίδων γιατί είναι Παίδων ενώ στο Υγεία είχαμε αμφιβολίες για την υποστήριξη σε παιδιατρικά θέματα. Υπόψη ότι τα λεφτά δεν ήταν απαγορευτικά στο Υγεία, ώστε να υπάρχει θέμα οικονομικό.

   

  Τέλος πάντων, το παιδί χειρουργήθηκε 10 μηνών. Το χειρουργείο πήγε μια χαρά, το παιδί είναι καλά (κοντεύει τα 7) κάνουμε τακτικά τις επανεξετάσεις μας.

   

  Δεν ξέρω τι σου έχουν πει οι γιατροί, όμως πρέπει να ξέρεις ότι το λυκόστομα ειδικά (για το λαγόχειλο δεν έχω άποψη) προκαλεί διάφορα προβλήματα στα παιδιά (ωτίτιδες, πρόβλημα στην ομιλία κ.ά.) και το καλό με το Παίδων είναι ότι υπάρχει ομάδα υποστήριξης. Βλέπουν το παιδί εκτός από το χειρούργο του και λογοπαιδικοί και παιδοοδοντίατροι και αν χρειαστεί και κάτι άλλο σε παραπέμπουν. Θέλω να πω ότι με το χειρουργείο δεν τελείωνει το θέμα, και ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να χρειαστεί και άλλη επέμβαση (εμάς ευτυχώς ήταν από τις πιο ελαφρές περιπτώσεις: μόνο στη μαλθακή υπερρώα) και σίγουρα θα χρειαστεί το παιδί παρακολούθηση πέρα από το χειρουργείο.

   

  Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες, όμως αυτά τα ξέρω και από το δικό μου το παιδί και από τα παδιά που βλέπω κάθε φορά που πάμε για φουλ επανεξέταση (να τον δει δηλαδή όλη η ομάδα).

   

  Αν θέλεις περισσότερες λεπτομέρειες στείλε μου e-mail κι εγώ μπορώ να σε βοηθήσω σε ότι μπορώ.

   

  Πάντως να ξέρεις ότι είναι κάτι που διορθώνεται και δεν χρειάζεται να ανησυχείς.

   

  Περαστικά!

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  το μήνυμα της νικόλ είναι από τα πιό κατατοπιστικά που έχω διαβάσει στο forum. μετά από ψάξιμο είχαμε μιλήσει και εμείς με τον κ. κουδουμνάκη ο οποίος ήταν πολύ καλός και σαν άνθρωπος. όντως το παίδων είναι πολύ καλό γιατί πραγματικά λειτουργούν γιατροί από διαφορετικές ειδικότητες σαν ομάδα και στην δική σας περίπτωση το πιό πιθανό είναι να χρειαστείτε την ομάδα για κάθε ενδεχόμενο.

  ο κος κουδουμνάκης μας εξήγησε τα πάντα πολύ αναλυτικά. το ότι εμείς καταλήξαμε στον κο λαζάρου ήταν καθαρά προσωπική επιλογή χωρίς να μειώνεται η αξία της ομάδας του παίδων.

  καλή επιτυχία και εύχομαι η απόφαση που θα πάρετε να είναι η καλύτερη για το παιδάκι :)


  bpGZp3.png

  ooAsp3.png

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  ΝΙΚΟΛ και dimidana,

   

  καταρχήν ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Μέσα στα προσεχή μας σχέδια είναι να πάμε στο Παίδων για να πάρουμε μία εκτίμηση. Κι εγώ έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Γνωρίζω τα προβλήματα που προκαλεί το λυκόστομα στην ομιλία και στα αυτιά. Ευτυχώς κι εμείς το έχουμε μόνο στη μαλακή υπερώα. Και ρωτώ: dimidana, ο Λαζάρου λειτουργεί μεμονωμένα; Δεν έχει ομάδα γιατρών από διαφορετικές ειδικότητες, οπως π.χ. ο Στρατουδάκης στο ΜΗΤΕΡΑ; Και δεύτερον, ΝΙΚΟΛ πόσο όμορφο αισθητικά θα είναι το αποτέλεσμα στο λαγόχειλο αν το κάνει ένας ΩΡΛ; Μήπως ένας πλαστικός χειρουργός λειτουργεί καλύτερα; Δεν ξέρω! Εύχομαι να μην ξαναβρεθώ στη ζωή μου σε τέτοιο δίλημμα... :?:

   

  Και πάλι ευχαριστώ...

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  Και ρωτώ: dimidana, ο Λαζάρου λειτουργεί μεμονωμένα; Δεν έχει ομάδα γιατρών από διαφορετικές ειδικότητες, οπως π.χ. ο Στρατουδάκης στο ΜΗΤΕΡΑ;

  δεν γνωρίζω τι γίνεται στο μητέρα στην δική μας πάντως περίπτωση όταν χειρουργήθηκε η μπέμπα ήταν παρών ένας αναισθησιολόγος, ένας παιδίατρος και ο λαζάρου που είναι κρανιο-γναθοπροσωποχειρουργός και πλαστικός χειρουργός. (σου λέω την ειδικότητα που γράφει στην κάρτα του)

  εμάς μετά την εγχείρηση μας παρακολουθεί μόνο ο λαζάρου αλλά και πάλι εμείς δεν είχαμε πρόβλημα στην υπερώα.

   

  Και δεύτερον, ΝΙΚΟΛ πόσο όμορφο αισθητικά θα είναι το αποτέλεσμα στο λαγόχειλο αν το κάνει ένας ΩΡΛ; Μήπως ένας πλαστικός χειρουργός λειτουργεί καλύτερα;

  να πάρω το θάρρος να απαντήσω και εγώ; επειδή εμάς το θέμα ήταν μόνο η σχιστία του χείλους και μας ενδιέφερε το αποτέλεσμα που θα είχε αισθητικά μετά την επέμβαση καταλήξαμε στον λαζάρου που είναι πλαστικός και είχε τα καλύτερα αποτελέσματα από όλους συν το ότι μας κάλυψε σαν άνθρωπος. είδαμε φωτογραφίες στο παίδων και μετά από συζήτηση με τους εκεί γιατρούς διαπιστώσαμε ότι δεν δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο αισθητικό κομμάτι αλλά και πάλι αυτό είναι καθαρά δικό μας συμπέρασμα.

   

  Δεν ξέρω! Εύχομαι να μην ξαναβρεθώ στη ζωή μου σε τέτοιο δίλημμα... :?:

  αυτό ευχόμουν και εγώ τότε και ο άντρας μου. είναι δύσκολο να πρέπει να πάρεις αποφάσεις σημαντικές για το παιδί σου σε έναν τομέα που σου είναι άγνωστος. ψάξιμο-κουράγιο-αισιοδοξία! :P


  bpGZp3.png

  ooAsp3.png

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Για το λαγόχειλο δεν ξέρω να σου απαντήσω γιατί δεν είχαμε τέτοιο πρόβλημα. Έχω δει παιδάκια που έχουν κάνει και λαγόχειλο, καθώς και παιδάκια που η σχιστία ήταν εκτεταμένη κι έφτανε μέχρι το χείλος και δεν μπορώ να πω ότι ήταν άσχημα αισθητικά. Όμως δεν ξέρω και το βαθμό του προβλήματος που είχαν (για το λαγόχειλο).

   

  Εμείς, δεν μπορούμε να σου πούμε πήγαινε εκεί ή μην πας κάπου αλλού, η απόφαση είναι δική σας, όμως αυτό που μπορώ να σου πω είναι την εμπειρία μου και να το ψάξεις καλά.

   

  Εύχομαι να πάνε όλα καλά για το παιδάκι σας. :)

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  Εμείς, δεν μπορούμε να σου πούμε πήγαινε εκεί ή μην πας κάπου αλλού, η απόφαση είναι δική σας, όμως αυτό που μπορώ να σου πω είναι την εμπειρία μου και να το ψάξεις καλά.

  Εύχομαι να πάνε όλα καλά για το παιδάκι σας. :)

  με καλύπτει πλήρως η νικόλ :)


  bpGZp3.png

  ooAsp3.png

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  Πολλές φορές ένα «ευχαριστώ» στον άμεσα ενδιαφερόμενο δεν είναι αρκετό για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη που νιώθουμε για την προσφορά στον συνάνθρωπο. Όταν μάλιστα αφορά σε θέματα υγείας, η ανάγκη για ένα. δημόσιο ευχαριστώ, είναι πηγαία!

  Γι΄ αυτό το λόγο θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας στον παιδοχειρουργό του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία κ. Κουδουμνάκη πρωτίστως για τον τρόπο που αντιμετώπισε την περίπτωση της μικρής μας και εμάς τους γονείς της και στη συνέχεια για την επιτυχή χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

  Άνθρωποι με το ήθος και βέβαια με την ιατρική του κατάρτιση αποτελούν κόσμημα για τον -πολύπαθο- χώρο της δημόσιας υγείας.

  Με εκτίμηση

  Παναγιώτης και Μαρία Πετρούτσου

  • Μου αρέσει 1

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  ΞΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝ Ο ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΣΧΙΣΤΙΑ ΧΕΙΛΟΥΣ-ΥΠΕΡΩΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ; ΤΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ;

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Γεια σας ,θα ήθελα να καταθέσω και γω το προβλημά μου.Είμαι στην 22η εβδομάδα κύησης και όταν έκανα την αμνιοπαρακέντηση πριν απο 2,5 περίπου εβδομάδες εντόπισε η γιατρός μου ότι η μικρούλα μας έχει λαγόχειλο σχιστία αριστερα και σχιστία στην γνάθο απλά και με τον υπέρηχο που έγινε δεν διαπίστωθηκε πόσο είναι η σχισμή στο όστο της μικρής.Διάβασα στο forum διάφορες σαν την δική μου περιπτώσης.Πλέον με τον άνδρα μου καταλήξαμε να μην κάνουμε διακοπή στην κύηση εφόσον η μικρή δεν έχει γεννετικά προβλήματα και είναι όλα φυσιολογικά απο τις όλες εξετάσεις ,απλά περιμένουμε και κάποιες εξτρά μοριακές (γεννετικές)που μας πρότεινε η γιατρός.Επικοινωνήσαμε με τον Κο.Κουδουμνάκη γιατί όπως είπα διαβάζοντας το forum διαπίστωσε ότι είναι (ΑΝΘΡΩΠΟΣ) και όντως άκουσε το πρόβλημα μας,μας καθησύχασε και μάλλον την επόμενη εβδομάδα θα κατέβουμε Αθήνα για να του δείξουμε απο κοντά τους υπερήχους της μικρούλας μας.Οπως και να χει έιναι κάτι που με αγχώνει γιατι δεν γνωρίζω το εσωτερικό μέγεθος της υπερώας.Θα ΄ηθελα να επικοινωνήσει κάποια/ος που πέρασε το ίδιο και να με ενημερώσει για το τι πέρασε έπειτα,για τις περιπτώσεις τον χειρουργίων ,όλα αυτα που γράφονται για το ότι τα παιδάκια αυτα΄΄εχουν πρόβλημα με την ακοή η την ομιλία κτλ.Ευχαριστώ πολυ όλυς για τον χρόνο σας και περισσότερο την ομάδα του parent που μου έδωωσε την ευκαιρία να γραψω στο forum.


  O Θεός να μας έχει γερούς να αντιμετωπίζουμε το κάθε προβλημα.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  Ψάχνω πληροφορίες για εγχείρηση νεογέννητο με λαγόχειλο. Μου πρότειναν τον κ. Λαζάρου ή τον κ. Κουδουμνάκη. Όποιος/α γνωρίζει ας μου στείλει μήνυμα

   

   

  Σου έχω στείλει μήνυμα

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Είμαι νέα στο φόρουμ.σας παρακαλώ κάποιος που γνωρίζει θα ήθελα να μου προτείνει κάποιο γιατρό για σχιστια χείλους και υπερωας.θα προτιμούσα σε δημοςιο νοσοκομείο λόγω οικονομικών.γενναω το μωρακι μου σε ενα μήνα και είμαι προς αναζήτησή.και επίσης για τι κοστος μιλάμε?

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Σου έστειλα προσωπικό μήνυμα!

  Όλα καλά θα πάνε. Είμαστε εδώ για σένα και είμαστε πολλές :-)

  Έχουμε παει σε δημόσια σε ιδιωτικά...

  Υπάρχει ποικιλία στην παρέα μας (μαμάδες παιδιών με σχιστεία)

  Περιμένω μήνυμα ή τηλέφωνο!

  • Μου αρέσει 1

  bpGZp3.png

  ooAsp3.png

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Παιδια ειμαι νεα στο φορουμ αλλα θελω να πω την γνωμη μου για τις μαμαδες που εχουν παιδια με λαγοχειλο και λυκοστομα! Εμενα ο γιος μου ειναι τωρα 8.5 ετων και εχει ηδη κανει 2 χειρουργια στην σχιστια και στην υπερωα και ετομαζομαστε για τριτο.Το παιδι το εχει χειρουργησει ο κυριος Λαζαρου.Ειναι φοβερος γιατρος και πολυ καλος ανθρωπος.Τον ευχαριστω για ολα!!!

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Καλησπερα. Γεννήσαμε κ εμείς το δεύτερο κοριτσάκι μας και έχει μια χειλιοσχιστια. Μας πρότειναν τον κ. Κεχαγια στον Αγ. Λουκά στη Θεσσαλονικη. Τον γνωρίζει κάποιος; Έχετε να προτείνετε κάποιον άλλο είτε σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό νοσοκομειο στη Θεσσαλονικη;

  Ευχαριστώ.

  • Μου αρέσει 2

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Καλημέρα! Να σας ζήσει το κοριτσάκι σας με υγεία, αγάπη, τύχη και πίστη στον εαυτό της!

  Για Θεσσαλονίκη δεν έχω ακούσει κάτι αλλά αν θέλεις μπορώ να σε βάλω στην όμορφη ομάδα που έχουμε φτιάξει στο messenger (αν το χρησιμοποιείς) και να σε γνωρίσω με τις υπόλοιπες μαμάδες παιδιών με σχιστεία. Ίσως κάποια άλλη μπορεί να σε βοηθήσει περισσότερο.

  Σου στέλνω με προσωπικό μήνυμα τα στοιχεία μου να με βρεις καθώς επίσης και τα τηλέφωνά μου να με πάρεις όποτε θέλεις να μιλήσουμε.

  ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟ. ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙΣ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΩΡΑ! :D

  • Μου αρέσει 2

  bpGZp3.png

  ooAsp3.png

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Κορίτσια καλησπέρα. Διάβασα όλα όσα γράψατε και ήταν κατατοπιστικότατα. Είμαι από Καβάλα και το δεύτερο παιδί μου που ετοιμάζομαι να γεννήσω μας είπαν ότι θα έχει σχιστία χείλους και υπερώας. Μου πρότειναν κι εμένα την ομάδα του κυρίου Κεχαγιά στην Θεσσαλονίκη και θα πάω να μιλήσω μαζί τους. Αλλά αυτό που φοβάμαι πέρα απ'όλα τ'άλλα είναι το κόστος. Είναι πολύ ακριβά αυτά τα χειρουργεία; Γιατί δεν έχουμε πολλά χρήματα. 

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Γειά σας! Γέννησα στις 18-01-2018 προωρα στις 28 εβδομαδες και 5 μερες.Μια μερα μετα με ενημερωσαν οτι η μπεμπα μου εχει σχιστια στο μαλακο μερος της υπερωας.Να ενημερωσω οτι σε κανεναν απο τους υπερηχους που εκανα δεν φανηκε κατι.Εκτος απο την προωροτητα κ την επικινδυνοτητα αυτης εχω να διαχειριστω κ τη σχιστια.Οποιαδηποτε ενημερωση για χειρουργους, ομαδες στο facebook, messenger θα ηταν πολυτιμη.Σας ευχαριστω εκ ρων προτερων

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Γειά σας... Ήθελα να ρωτήσω αν κάποια από εσάς έκανε επέμβαση στο μικρό της σε λαγοχειλο λυκοστομα στο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη και τι εντυπώσεις έχετε... Ή αν έχετε ακούσει κάτι... Ευχαριστώ πολύ 

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Καλησπέρα σας, εάν μπορείτε να βοηθήσετε και εμένα. Ο μικρός μας έχει σχιστία και στη μαλ(θ)ακή και στη σκληρή υπερώα. Πριν περίπου 1 μήνα ο γιατρός έκανε χειρουργείο για την μαλακή. Όμως άνοιξαν τα ράμματα. Έχει συμβεί σε κάποιον από εσάς; Και αν ναι τι κάνατε;

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

  Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Σύνδεση

  Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

  Συνδεθείτε τώρα