Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προσοχή σε παιχνίδια στο internet που ζητούν αριθμό κινητού

Recommended Posts

Σε πολλές διαφημίσεις, ακόμη και σε πολύ γνωστά site, υπάρχουν παιχνίδια που σε καλούν να παίξεις είτε για να μετρήσεις το iq είτε για να απαντήσεις κάποιες ερωτήσεις γνώσεων και λογικής κλπ. Αφού απαντήσεις τις ερωτήσεις και για να σου πει το αποτέλεσμα, σου ζητά να δώσεις τον αριθμό του κινητού σου και την εταιρεία. Σε αυτή τη φάση νομίζεις ότι το ζητά για διαφημιστικούς λόγους, να σου στέλνει διαφημιστικά κλπ. Αν το δώσεις σου στέλνει έναν αριθμό με sms στο κινητό το οποίο σου λέει να το γράψεις στο site, πάλι για να δεις το αποτέλεσμα για τις ερωτήσεις που έχεις απαντήσει. Αν γράψεις τον αριθμό στο site σε εγγράφει σε συνδρομητική υπηρεσία που χρεώνει 2 ευρώ +ΦΠΑ το κάθε μήνυμα που σου στέλνει και άλλα λεφτά αν θέλεις να ξεγραφτείς και επιβαρύνει το λογαριασμό του κινητού. Σε άλλα παιχνίδια σε ενημερώνει με κάτι ψιλά γράμματα, ενώ σε άλλα δίνει επιγραμματικά κάποια στοιχεία που μοιάζουν σαν απλά να διαφημίζει κάποιο άλλο συνδρομητικό παιχνίδι. Σε κάθε περίπτωση σου δίνει την εντύπωση ότι όλη η διαδικασία γίνεται για να σου πει το αποτέλεσμα και ενώ υποθέτεις ότι σου ζητά το κινητό για διαφημιστικούς ή στατιστικούς σκοπούς στην πραγματικότητα σε χρεώνει και το ανακαλύπτεις εκ των υστέρων.

Η διαφορά με άλλες συνδρομητικές υπηρεσίες και το καινούριο της υπόθεσης είναι ότι δεν χρειάζεται να στείλεις κανένα μήνυμα από το κινητό σου (πράγμα που θα σε υποψίαζε και δεν θα συνέχιζες), αλλά σε εγγράφει σε συνδρομητική υπηρεσία μέσω του site. Αυτό γίνεται από εξωτερικές εταιρείες που απλά νοικιάζουν κάποια νουμερα (τετραψήφια ή πενταψήφια) για διάφορες συνδρομητικές ή μη υπηρεσίες και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας εισπράτουν απλά το ποσοστό τους. Το ανήθικο της υπόθεσης είναι ότι εν αγνοία σου εγγράφεσαι σε κάποια συνδρομητική υπηρεσία για την οποία δεν έχεις ιδέα.

Άλλος τρόπος να επιβαρυνθεί ο λογαρισμός του κινητού, χωρίς ο ιδιοκτήτης να πολυκαταλάβει πώς έγινε είναι να στέλνουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας διαφημιστικά sms που περιέχουν links στο internet ή wap και ο ιδιοκτήτης αφού δει το μήνυμα πατάει πάνω στο link και χρεώνεται εν αγνοία του (είτε με ογκοχρέωση είτε με άλλο τρόπο) είσοδο στο internet από το κινητό.

Διαφημίσεις

Eγω την πάτησα με αυτό ! Μετά απο την συμμετοχή μου σε ένα διαγωνισμό και παρόλο που έστειλα sms απενεργοποίησης , συνέχισαν να μου στέλνουν μυνήματα web τα οποία αν και νόμιζα ότι αγνοούσα αυτά μου χρέωσαν τον λογαριασμό μου με ποσό τριπλάσιο απο αυτό που πληρώνω συνήθως ! Οταν το κατάλαβα είχε ήδη γίνει το κακό ! Γι΄αυτό μεγάλη προσοχή !

Δηλαδή, αν σου στείλουν web μύνημα και έχεις ενεργοποιημένες τις υπηρεσίες wap ή gprs συνδέεσαι αυτόματα στην ιστοσελίδα τους και τρως χρεώσεις λόγω αυτής της σύνδεσης;

Μια πρώτη απλοϊκή λύση σ'αυτό θα ήταν να απενεργοποιήσουμε το προφίλ για ίντερνετ (αν δεν το χρησιμοποιείς γιατί να υπάρχει; )

Υπάρχουν 152 τρόποι να κρατήσεις ένα μωρό και είναι ΟΛΟΙ σωστοί!

Aυτό ακριβώς έκανα και γω ! Πήρα και μου απενεργοποίησαν την σύνδεση και έπειτα μου έδωσαν το τηλέφωνο της εταιρείας που με χρέωνε μίλησα μαζι τους και λύθηκε το θέμα !

Aυτό ακριβώς έκανα και γω ! Πήρα και μου απενεργοποίησαν την σύνδεση και έπειτα μου έδωσαν το τηλέφωνο της εταιρείας που με χρέωνε μίλησα μαζι τους και λύθηκε το θέμα !

πάλι καλά, έχουν ξεφύγει εντελώς!

Υπάρχουν 152 τρόποι να κρατήσεις ένα μωρό και είναι ΟΛΟΙ σωστοί!

Διαφημίσεις

Δηλαδή, αν σου στείλουν web μύνημα και έχεις ενεργοποιημένες τις υπηρεσίες wap ή gprs συνδέεσαι αυτόματα στην ιστοσελίδα τους και τρως χρεώσεις λόγω αυτής της σύνδεσης;

Μια πρώτη απλοϊκή λύση σ'αυτό θα ήταν να απενεργοποιήσουμε το προφίλ για ίντερνετ (αν δεν το χρησιμοποιείς γιατί να υπάρχει; )

Δεν γίνεται αυτόματα η σύνδεση, πατάς να δεις το μήνυμα και μετά ξεκινάει η χρέωση. Αυτό το ανακαλύψαμε όταν πήρε ο πατέρας μου τηλέφωνο και ρώταγε "τι είναι αυτό το wap που με χρεώνουν στο λογαριασμό;" Εκ των υστέρων βέβαια του απενεργοποίησε ο άντρας μου το ίντερνετ. Αφού πλήρωσε όμως (ευτυχώς όχι πολλά λεφτά).

Ο μέσος χρήστης δεν γνωρίζει ότι χρεώνεται για να βλέπει τα web μηνύματα και εκεί ακριβώς είναι το ανήθικο της υπόθεσης.

• 1 year later...