Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΘΑΥΜΑΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Μαριλίνα

Recommended Posts

Είναι ένα βιβλίο με τον τίτλο αυτό. Του Jonathan Robinson.

Κάποια στιγμή σε κάποιο ποστ μια κοπέλα το πρότεινε σε κάποια άλλη!!

Τελικά - μετά από πολύ ψάξιμο - το αγόρασα κι εγώ!

Λοιπόν... έκανε το θαύμα του από την αρχή. Μέχρι και ο άντρας μου το παραδέχτηκε.

Τους τελευταίους δύο μήνες τσακωνόμαστε όλο και λιγότερο - μην πω καθόλου, θα είναι ψέμα - είμαστε πολύ αγαπημένοι και, φυσικά, συζητάμε για το δεύτερο παιδάκι που θέλουμε.

Εννοείτε, δεν είναι όλα τέλεια, αλλά το βιβλίο με βοήθησε να ελέγξω τις ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ αντιδράσεις. Λοιπόν, τα αποτελέσματα ήταν αξιοθαύμαστε.

Είδα τον άντρα μου να κάνει δουλειές, να είναι τρυφερός, να ασχολείται με το παιδί σε τέτοιο βαθμό που δεν το πίστευα.

Κι όλα αυτά γιατί άλλαξα τη δική μου συμπεριφορά.

Αφού κάποια στιγμή που "είχε το ζωνάρι του λυμένο για καυγά" και δεν ανταποκρίθηκα, μέχρι που είπε, είπε και ξεθύμανε μου τόνισε: "πολύ καλό το βιβλίο που διαβάζεις". Εκείνο το βράδυ, που αν είχα συμπεριφερθεί όπως συμπεριφερόμουνα παλιά θα καυγαδίζαμε μέχρι το πρωί... καταλήξαμε να... κάνουμε άλλα πράγματα :oops::oops::oops: και να μου ζητάει κι ο άντρας μου συγνώμη για όσα είπε :lol::lol::lol::lol:

Ευχαριστώ όποιον το πρότεινε και το συστήνω ανεπιφύλακτα για... προβλήματα σχέσεων!!

Καλά Χριστούγεννα!!!

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Διαφημίσεις

Αν είναι να γίνει τέτοιο θαύμα να πάω να το πάρω!

Μακαρι να λύνονταν όλα με ένα βιβλίο....αλλά δεν είναι πάντα έτσι..μάλλον η δύναμη της θέλησης σας βοήθησε εσάς..

μπράβο πάντως..να είστε πάντα καλα και αγαπημένοι! :)

A3Oip2.png

MzPrp2.png

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=3748&postdays=0&postorder=asc&start=30

Το είχα προτείνει, το προτείνω και θα το προτείνω μια που είναι από τα καλύτερα βιβλία σχέσεων που έχω διαβάσει. Δεν μένει στην θεωρία. Δίνει λύσεις, αναλύει συμπεριφορές, δίνει άλλες οπτικές γωνίες για να δούμε αλλιώς κάποια πράγματα. Κι εμένα με βοήθησε πολύ!!! :wink:

Κάνει όντως θαύματα!!!!

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=3748&postdays=0&postorder=asc&start=30

Το είχα προτείνει, το προτείνω και θα το προτείνω μια που είναι από τα καλύτερα βιβλία σχέσεων που έχω διαβάσει. Δεν μένει στην θεωρία. Δίνει λύσεις, αναλύει συμπεριφορές, δίνει άλλες οπτικές γωνίες για να δούμε αλλιώς κάποια πράγματα. Κι εμένα με βοήθησε πολύ!!! :wink:

Κάνει όντως θαύματα!!!!

Το μυαλό μου σε σένα πήγε όταν διάβασα οτι κάποια κοπέλα είχε προτείνει ένα βιβλίο σε άλλο τόπικ. :lol:

Είδες Μάτα πόσο χρήσιμο είναι να προτείνεις τα βιβλία που έχεις διαβάσει?

Γι΄αυτό συνέχισε να το κάνεις. :wink:

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Κάνει όντως θαύματα!!!!

Το μυαλό μου σε σένα πήγε όταν διάβασα οτι κάποια κοπέλα είχε προτείνει ένα βιβλίο σε άλλο τόπικ. :lol:

Είδες Μάτα πόσο χρήσιμο είναι να προτείνεις τα βιβλία που έχεις διαβάσει?

Γι΄αυτό συνέχισε να το κάνεις. :wink:

Καλό είναι να προτείνεις Ελεν μου σίγουρα, γιατί είμαστε τόσα μέλη και όλο και κάποιος μπορεί να βοηθηθεί από κάποιο που θα προτείνεις!!!Συμπερασματικά....θα συνεχίσω να σας πρήζω!!! :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

1735163dw4xo5bgx8.gif

n3kPp3.png

zewgp3.png

Κορίτσια και αγόρια της παρέας καλησπέρα σας, και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!

Έχω να μπω 1 εβδομάδα στο φόρουμ και βλέπω πως γίνεται ένας ψιλοπανικός...

Μαριλίνα το βιβλίο αυτό είναι καλό?

Άκου εγώ τι έπαθα αυτές τις μέρες...

Την Παρασκευή πήγαμε στο χωριό, καθήσαμε μέχρι την Κυριακή το βράδυ όπου και γυρίσαμε πίσω στην Θεσσαλονίκη..

Άύριο έχω κανονίσει να κάνω το πάρτυ της μικρής μου για τα 2α γεννέθλιά της (βέβαια τα γιορτάζουμε την Δευτέρα αλλά τα κάνω Σάββατο για να βολέψει όλο το σόι) και από την Δευτέρα που μας πέρασε τρέχω σαν την τρελλή!!!

Να πάμε 4 φορές σούπερ μάρκετ, να πάμε JUMBO και σ'άλλα μαγαζιά με παιχνίδια για να πάρουμε δώρα στη μικρή, στα ανήψια μας, στα βαφτησίμια μας, στους εαυτούς μας και γενικώς ΠΑΝΤΟΥ με αποτέλεσμα να έχω να καθαρίσω όλο το σπίτι γενική για το πάρτυ, να προσέχω και τη μικρή γιατί η μάνα μου δεν μπορούσε, τον έπιασε και η μέση του τον άνδρα μου(όχι ευτυχώς πολύ) και φυσικά τα έκανα όλα ΜΟΝΗ ΜΟΥ.

Αφήστε τώρα είμαι με βιταμίνες και φάρμακα για να αντέξω για αύριο...

'Ομως σ'αυτά που γράφω δεν είναι το πρόβλήμα στις δουλειές, το πρόβλημα είναι που ο άνδρας μου για πρώτη φορά γύρισε και μου είπε προχθές παραμονή Χριστουγέννων ότι τεμπέλιαζα και πως δεν έκανα τίποτα!!!

Και αυτά γιατί με έβλεπε που είμουν κομμένη και που δεν είχα διάθεση γιατί μου βγήκε όλη η κούραση τόσες μέρες..

Ε και? Επειδή είμουν σαν τη γύφτισσα και με το κλάμερ στο κεφάλι και δεν είχα διάθεση αυτό ερμηνεύεται πως είμαι τεμπέλα?

Το σπίτι μου αφού το καθάρισα και το έχω στην τρίχα στο φινάλε, κάναμε όλες μας τις υποχρεώσεις, προσέχω και το μωρό μας, επειδή του ζήτησα να με βοηθήσει στα μπαλκόνια για τον λόγο ότι δεν θα προλλάβαινα, ε και, καθάρισε τα μπαλκόνια (σπουδαίο πράγμα!), αυτό σημαίνει πως είμαι τεμπέλα?

Για κάτσε καλά...

Μόλις μου το είπε αυτό άρχισα να φωνάζω και να τον ξαναρωτάω αν το εννοεί,και μου απαντάει πως ναι..

Και του λέω και γω 1 ωραίο: Μάζεψε τα πράγματά σου και φύγε ΤΩΡΑ από το σπίτι!

Μόλις του το είπα αυτό κορίτσια το βούλωσε στην κυριολεξία (να τονίσω πως πρώτη φορά του είπα κάτι τέτοιο).

Παίρνω το μωρό και κατεβαίνω κάτω στους γονείς μου, μας περίμεναν για φαγητό, του λέω κιόλας πως τον περιμένουμε κάτω και μετά κανένα τέταρτο έρχεται με κατεβασμένα τα μούτρα..

Τον ρωτάει η μάνα μου κάποια στιγμή τι έχει και του την είπα, και όχι μόνο του την είπα, δεν τόλμισε να μιλήσει μπροστά στους γονείς μου!

Και κοιμήθηκα και με το μωρό εκείνο το βράδυ..

Τα χριστούγεννα(χθες) έρχεται σαν τη βρεγμένη γάτα όταν έπινα τον καφέ μου και με φιλάει και μου ζητάει συγνώμη και πως δεν πρέπει να μαλώνουμε τέτοιες μέρες...

Εγώ η καημένη δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου από την κούραση, είμαι με αλοιφές και παυσίπονα για να μην καταρρεύσω αύριο, έχω να φιλοξενήσω και 6 άτομα το Σάββατο.. γ@*^#ε τα ..

Όμως από χθες με έχει στα όπα-όπα!!

Γιατί?

Γιατί η τεμπέλα αν πέσει κάτω θα μας φάνε τα ποντίκια!!!

Και να τονίσω πως ο άνδρας μου δεν είναι από τους τύπους που δεν κάνει δουλειές!1 χαρά όλες τις δουλειές τις κάνει, απλά επειδή δεν δουλεύω έχει επαναπαυθεί και νομίζει πως η βιονική γυναίκα θα τα κάνει όλα!

'Ελα ντε όμως που εγώ κάτι τέτοια δεν τα ανέχομαι και 1 χαρά τα βάζω όλα στη θέση τους!!! :wink::wink::lol::lol::lol:

ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΦΟΒΕΡΑ ΘΕΛΕΙ!!! :D:D:D:D

Τώρα αν διαβάσεις και κανένα βιβλίο για να βελτιώσεις το σκεφτηκό σου δεν είναι κακό, όμως εγώ πιστεύω πως για ΤΑ ΠΑΝΤΑ υπάρχει τρόπος, πρέπει να βρεις το κουμπί του/της συζύγου σου και να βρεις την χρυσή τομή για να υπάρχει ηρεμία και αρμονία μέσα στη σχέση γιατί το να αναλλώνεσε με καβγάδες και φασαρίες, αποτέλεσμα είναι να χαλιέσε και να έχεις μονίμως νεύρα..

Σωστά?

433965qzur0la2nd.gif

Moraki δεν διαφωνώ ότι όλα τα πράγματα θέλουν τρόπο για να τα αντιμετωπίσεις. ΄

Το θέμα όμως είναι ότι αν στη δική σου περίπτωση, έπιασε η φοβέρα και η απειλή μιας βαλίτσας,δεν σημαίνει ότι είναι και η ενδεδειγμένη μέθοδος που θα πρέπει να προτείνεται σε προβλήματα που υπάρχουν στον γάμο. Γιατί μια τέτοια μέθοδος, μπορεί να είναι αποδοτική, για μια φορά, δεν ξέρουμε όμως κατά πόσο μπορεί να αποδόσει, κάποια επόμενη φορά. Αυτό που θέλω να πώ είναι πώς πρέπει να βρίσκουμε τρόπους να αντιμετώπίζουμε τα προβλήματα γιατί οι ακραίες λύσεις, είναι ακραίες και δεν μπορούν να εφαρμοζονται σε όλες τις περιπτώσεις.

Ο άντρας σου κατάλαβε, ότι αυτό που σου είχε πεί, ήταν κάτι άδικο. Γιάυτό και σου ζήτησε συγγνώμη. Την επόμενη φορά, που θα γίνει κάτι, δεν θα πρέπει να υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να του εκφράσεις την δυσαρέσκεια σου; Θα μπορούσες να ξαναπείς το ίδιο που είπες τώρα;

Συνεπώς, όλοι χρειαζόμαστε κάποιους τρόπους αντιμετώπισης προβλημάτων, τρόπους για να εκφραζόμαστε και να κάνουμε τους άλλους να μας καταλαβαίνουν και να περνάμε τα μηνύματα που θέλουμε, χωρίς να χρειάζεται να απειλούμε και να φτάνουμε στα άκρα. Η μέθοδος των άκρων, αποτελεί για μένα την λύση του "άσσου στο μανίκι", για κάποια προβλήματα, σοβαρά, άλυτα για πολύ καιρό και για συμπεριφορές παράλογες σε μόνιμη βάση. :wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

MATA ΛΕΣ ΝΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΡΒΗΞΩ ΤΟΝ ΑΣΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΙΚΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ??????????ΜΑΛΟΝ ΟΧΙ ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΩΕΙ :D

Ζαχαρένια μου, συνήθως φαίνεται πότε είναι η στιγμή να γίνει κάτι τέτοιο!!!! :wink: Σσσσσσσσσ

544048ryqw1r7aw3.gif

:lol::lol:

n3kPp3.png

zewgp3.png

μήπως θυμάσαι εκδοτικό οίκο;καλά χριστούγεννα και αγαπημένα :wink:

Ο εκδοτικός οίκος είναι "Δυναμική της Επιτυχίας".

Άρτης 1, Αθήνα, τηλ. 210-6985440

Δεν ξέρω αν ισχύουν τα στοιχεία γιατί εγώ το βρήκα στον Ελευθερουδάκη. Ομολογουμένως δυσκολεύτηκα. Όμως, το έχω εντοπίσει και στο βιβλιοπωλείο του Πατάκη.

Το είχα προτείνει, το προτείνω και θα το προτείνω μια που είναι από τα καλύτερα βιβλία σχέσεων που έχω διαβάσει. Δεν μένει στην θεωρία. Δίνει λύσεις, αναλύει συμπεριφορές, δίνει άλλες οπτικές γωνίες για να δούμε αλλιώς κάποια πράγματα. Κι εμένα με βοήθησε πολύ!!!

Κάνει όντως θαύματα!!!!

Δεν σε θυμόμουνα mata μου, πάντως... το θαύμα του το έκανε!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ZS95p3.png  hcT0p3.png

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΖΗΓΟ.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ ΒΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΛΙΑ ΑΥΤΟ.ΚΑΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΑΝ ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΑΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ.ΤΟΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΚΟΝΤΡΑ .ΜΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ-ΖΕΙ.ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ.ΜΕ ΕΝΤΟΝΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΘΥΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ.ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ.ΕΙΧΑ ΚΑΤΙ ΞΕΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΣΧΗΜΑ.ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΡΑΒΑΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ.ΚΑΛΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΕΓΩ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΝΑ ΔΩ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΒΡΩ ΛΥΣΗ.ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΤΣΙ ΜΕ ΒΛΕΠΩ ΜΟΝΗ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ?ΧΘΕΣ ΠΗΓΑΜΕ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΜΠΑΙΝΕ ΤΟ ΚΕΡΜΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΔΥΝΑΤΑ ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΑ?ΒΛΑΜΕΝΗ ?ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΚΟΣΜΟ.ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΣ ΚΑΙ Η ΓΗ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΠΙΕΙ!!!!ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΑΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΖΑΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Η ΜΙΚΡΗ ΝΑ ΚΛΕΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΩ ΕΛΑ ΗΡΕΜΗΣΕ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΚΑΡΟΤΣΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΥΦΟΣ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΗΡΕΜΟ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΛΛΑ/

ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΝΕΥΡΑ.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΡΩ ΛΥΣΗ

ΣΟΡΡΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

:roll: ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΟΛΕΣ ΑΝΤΙ ΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΟΜΟΙ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΜΑΣ.ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.ΚΑΘΟΜΑΙ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΛΑΙΩ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΟΡΟΙΔΟ ΠΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΩ.ΤΗΝ ΠΕΠΤΗ ΗΡΘΕ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΠΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕ ΚΑΙ Η ΚΟΠΕΛΑ ΤΟΝ ΕΚΡΑΞΕ.ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΠΟΤΕ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ?ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΤΟ ΒΡΩ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ?

Διαφημίσεις

Το βιβλίο είναι όντως καλό, αλλά υπάρχουν ΄συμπεριφορές και λόγια, που πρέπει να εξαλείφονται από τη σχέση του ζευγαριού, με κουβέντα.Σε αυτά, δεν χρειαζόμαστε βιβλία, αλλά συζήτηση και άμεση επίλυση του προβλήματος.

Γιατί για μένα, το παράδειγμα που αναφέρεις Νάντια με το Σ/Μ,και οι κουβέντες που ξεστόμισε ο άντρας σου και σε πρόσβαλλαν αλλά σε πλήγωσαν κιόλας, αποτελούν όντως πρόβλημα σε μια σχέση. Είπες "αυτό είναι τίποτα μπροστά σε άλλα". Φαντάζομαι ότι έχουν συμβεί και άλλα παρόμοια, ίσως και χειρότερα, από ότι λές.

Η ταλαιπωρία που έχει περάσει ο άντρας σου από την αρρώστια του, δεν του δίνει το δικαίωμα ή το ελαφρυντικό να σε μειώνει, να σου μιλάει τόσο άσχημα ή να σε πληγώνει. Ίσως να του δίνει το ελαφρυντικό, να είναι κάποιες φορές, λίγο περισσότερο απότομος, ή να μην έχει την ίδια υπομονή που είχε, αλλά σίγουρα όχι να είναι προσβλητικός και να σε στολίζει με διάφορα κοσμητικά.

Ο τρόπος που το αντιμετώπισες, εκείνη την συγκεκριμένη στιγμή, ίσως να ήταν καλός. Δεν ξέρω να σου πώ ακριβώς τί θα έπρεπε να κάνεις, δεν είμαι και ειδικός. Αλλά σίγουρα με τον τρόπο αυτό, δεν δημιουργησες μεγαλύτερη ένταση, μέσα σε ένα χώρο που δεν ήταν για περαιτέρω σκηνικά, ειδικά με ένα μικρό παιδί μπροστά.

Αυτό όμως που έπρεπε να κάνεις στη συνέχεια, ήταν μια κουβέντα με τον ίδιο, στο σπίτι, χωρίς την παρουσία του παιδιού μπροστά γιατί αντιλαμβάνονται την ένταση και τους πιάνει νευρικότητα, και να του εξηγήσεις τί σε πείραξε. Χωρίς μούτρα, κατηγόριες, αλλά με λόγια καθαρά, χαμηλόφωνα και με σαφήνεια.

Ο άντρας σου έχει περάσει μια ταλαιπωρία, μια κατάσταση αγωνίας, όπως κι εσύ επίσης μια που σίγουρα τον στήριξες, έτρεξες και έκανες ότι μπορούσες και μπορείς για εκείνον. Συνεπώς, έχεις κι εσύ κουραστεί από όλο αυτό, μια που έχεις κι ενα παιδί επιπλέον.Παρόλο που ίσως δεν χρειάζεσαι τα ευχαριστώ και μια διαρκή εκδήλωση ευγνωσμοσύνης από πλευράς του, χρειάζεσαι σίγουρα τον στοιχειώδη σεβασμό και την κατανόηση του.

Σου τονίζω όταν κάνεις τη συζήτηση, (γιατί το θεωρώ αναγκαίο να την κάνεις, χωρίς να περιμένεις κανένα βιβλίο να διαβάσεις), να μην ξεκινήσεις, έχοντας επικριτικό ύφος και διάθεση να τον στήσεις στον τοίχο.

Εσύ θα μιλήσεις για το πώς αισθάνεσαι εσύ και τί δεν θέλεις εσύ. Θα μιλάς για σένα. Από τις κουβέντες σου προσπάθησε να αποφύγεις τα "πάντα κάνεις αυτό ή εκείνο" ή ποτέ δεν κάνεις εκείνο ή το άλλο.

Αυτά απογοητεύουν και κάνουν τον άλλον να αισθάνεται ότι και κάποιες φορές, που φέρθηκε όμορφα σε εσένα πέρασαν απαρατήρητες.

Μπορείς να του αναφέρεις αν θέλεις και κάποιες καλές του συμπεριφορές, που σε έκαναν να πάρεις τα πάνω σου, και σου έδωσαν δύναμη και χαρά.

Το σημαντικό είναι να τον κάνεις να σε ακούσει.

Αν ξεκινήσει να αμύνεται ή να φωνάζει, εξήγησε του καθαρά τον σκοπό σου, για να του πέσουν οι άμυνες. Υπάρχει ενδεχόμενο, μόλις ξεκινήσεις να μιλάς, να βάλει "νοητές ωτοασπίδες"(βάζουν οι περισσότεροι :lol: ), γιατί θα φοβηθεί ότι θα γκρινιάξεις. Μόλις όμως δεί, ότι μιλάς ήρεμα και δεν σκοπεύεις να γκρινιάξεις, ή να τον πυροβολήσεις, θα τις "βγάλει" και θα σε ακούσει.

Ακόμα κι αν δεν δείξει κάτι εκείνη την ώρα, φύγε από εκείνον τον χώρο και αφησε τον να επεξεργαστεί τα λόγια σου. Σίγουρα θα τα σκεφτεί. Αν έχει σκοπό να αλλάξει πράγματα και να βελτιώσει τη σχέση σας θα το κάνει. Μην περιμένεις άμεση απάντηση. Ή μάλλον μην περιμένεις καθόλου απάντηση. Η απάντηση σου, θα είναι οι πράξεις του. :wink:

eleni, κι εμένα ο άντρας μου, με πειράζει που βλέπω κάποιες σειρές. Εχει βάλει μια δική του ταμπέλα, ότι σίριαλ= βλακεία. Όταν μου το λέει, του λέω ότι κι εκείνος που βλέπει 22 άτομα να κυνηγάνε μια μπάλα, ή και σε διαφορες εκπομπές, καμια 10αρια άτομα γύρω από ένα τραπέζι που μιλάνε όλοι μαζί και δεν ακούς τελικά κανέναν, είναι και για μένα βλακεία!!!:wink::lol::lol:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Καλημέρα κορίτσια!!!

Mata καταρχήν θέλω να ξέρεις πως δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον άνδρα μου, και ειδικά η σχέση μου με τον άνδρα μου δεν συκρίνεται με τίποτα με την σχέση που έχει η Νάντια με τον άνδρα της!!!

Καταρχήν εγώ δεν θα μπορούσα να είμαι με τίποτα με έναν άνδρα που θα με βρίζει και θα με κάνει ρεζίλι μπροστά σε κόσμο γιατί ο δικός μου χαρακτήρας απλά δεν ανέχεται τέτοιου είδους συμπεριφορές!!!

Αν διάβασες καλά, τον άνδρα μου πρώτη φορά τον ξεστόμισα κάτι τέτοιο γιατί με είχε φτάσει στο αμήν!!

Και του το είπα γιατί ήξερα πως μόνο έτσι θα το βούλωνε!!!

Εγώ ξέρω τον άνδρα μου καλύτερα από τον καθένα και αυτό προσπάθησα να εξηγήσω πιο πάνω, πως εγώ έχω βρει τα κουμπιά του άνδρα μου και συνενοούμαστε 1 χαρά!

Έτυχε να τον πιάσει η μ@**#ία του εκείνη την ημέρα και άρχισε να λέει μ@**#^ες, εγώ όμως επειδή δεν είχα καμία απολύτως όρεξη να μαλώσω μαζί του, του ξεστόμισα αυτό το πράγμα για να σταματήσει.

Δεν έχει καμία σχέση το περιστατικό που έγινε με τον άνδρα μου, με άγριες συμπλοκές, βρισιες και τραγικούς καβγάδες γιατί στην ουσία ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΜΟΥ :!::!::!:

Και θα το τονίζω αυτό γιατί δεν πρόκειται να αφήσω κανέναν να βγάλει άλλο συμπέρασμα.

Ήταν ένα απλό περιστατικό με τον άνδρα μου όπως συμβαίνει να έχετε όλες σας κάποια στιγμή με τους συζύγους σας, και μην μου πείτε το αντίθετο γιατί θα λέτε ψέματα!

433965qzur0la2nd.gif

moraki κανείς δεν παρεξήγησε τη σχέση σου με τον άντρα σου, ούτε πουθενά στα λόγια μου, ανέφερα κάποιο συμπερασμα που έβγαλα για τον γάμο σου.

Στο κάτω κάτω δεν θα μπορούσα να βγάλω συμπέρασμα και δεν θα ήταν λογικό και για κανέναν να το κάνει από ένα μεμονωμενο περιστατικό. Σίγουρα έχεις κάποια χρόνια σχέσης και εμείς γνωρίζουμε από αυτά, μόνο την μία ώρα που συνέβη αυτό το περιστατικό.Αυτό που είπα μεταξύ άλλων ήταν το παρακάτω, ορμώμενη από την δική σου αναφορά.

Το θέμα όμως είναι ότι αν στη δική σου περίπτωση, έπιασε η φοβέρα και η απειλή μιας βαλίτσας,δεν σημαίνει ότι είναι και η ενδεδειγμένη μέθοδος που θα πρέπει να προτείνεται σε προβλήματα που υπάρχουν στον γάμο. Γιατί μια τέτοια μέθοδος, μπορεί να είναι αποδοτική, για μια φορά, δεν ξέρουμε όμως κατά πόσο μπορεί να αποδόσει, κάποια επόμενη φορά. Αυτό που θέλω να πώ είναι πώς πρέπει να βρίσκουμε τρόπους να αντιμετώπίζουμε τα προβλήματα γιατί οι ακραίες λύσεις, είναι ακραίες και δεν μπορούν να εφαρμοζονται σε όλες τις περιπτώσεις. Με αυτά, εννοούσα ότι αν κάποιου το κουμπί είναι αυτό, δεν σημαίνει σίγουρα ότι είναι και όλων. Δηλαδή πρέπει να είμαστε επιφυλακτικές στο αν πρέπει να εφαρμόσουμε κάτι που έκανε κάποιος άλλος και "έπιασε", γιατί μπορεί σε εμάς να έχει άλλα αποτελέσματα.

Το θέμα του τόπικ έχει τίτλο "θαύματα επικοινωνίας για ζευγάρια". Η πηγή του τίτλου είναι το συγκεκριμένο βιβλίο με τον ομώνυμο τίτλο. Εδώ μέσα μπορεί κάποιος που έχει πρόβλημα στο γάμο του να μπεί, για να βρεί κάποια λύση. Αν διαβάσει τον δικό σου τρόπο αντιμετώπισης, ίσως σκεφτεί πάνω στην απόγνωση του, ότι είναι καλό να τον εφαρμόσει. Ίσως όμως να απογοητευτεί από το αποτέλεσμα που μπορεί να φέρει αυτή η μέθοδος.

Δεν κατακρίνω το ότι το ανέφερες. Αλοίμονο!!!Απλά ήθελα να τονίσω ότι όλες οι μέθοδοι δεν ταιριάζουν σε όλες τις περιπτώσεις.

Επίσης δεν αναφέρθηκα σε συγκρίσεις της σχέσης σου με άλλης κοπέλας και βρίσκω ανώφελη την σύγκριση καθώς και την αναφορά.

Το ότι η Νάντια, μας ανέφερε το πρόβλημα στη σχέση της, δεν μας δίνει το δικαίωμα να κρίνουμε αρνητικά την ίδια και τον τρόπο αντιμετώπισης της. Μάλλον αναφέρθηκε στο περιστατικό για να της πούμε μια γνώμη και όχι να αναφερθούμε σε συγκρίσεις η καθεμία για το πόσο καλή είναι η δική μας σχέση. Οι περιπτώσεις αναφορών σε προβλήματα σε γάμους ή σχέσεις, χρίζουν συμβουλών και βοήθειας και όχι συγκρίσεων και επικρισης.

Φιλικά! :wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.ΚΑΙ ΠΟΤΕ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ.ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ.ΑΠΛΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.ΤΟΝ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΔΕΚΤΟ.ΟΥΤΕ ΘΑ ΔΕΧΤΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΜΕ ΚΡΙΝΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ.ΑΠΛΑ Η ΜΑΤΑ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΦΑΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑ ΑΛΛΙΩΣ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΠΙΝΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΠΡΩΤΑ .ΘΕΛΩ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

Νάντια εύχομαι μέσα από το ποστ μου, ή από το βιβλίο που θα αγοράσεις, ή από κινήσεις που θα σκεφτείς μόνη σου, (ότι νομίζεις ότι σου ταιριάζει καλύτερα ή ταιριάζει στον άντρα σου)να΄αντιμετωπίσετε και να λύσετε το όποιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί.

Είναι σίγουρο ότι χάρη κάποιων καταστάσεων, πολλές φορές γινόμαστε πιο ανεκτικοί, αλλά όπως και να ΄χει είναι καλό να λέμε στον άλλον τί μας ενοχλεί, γιατί ίσως κι εκείνος να αντιδρά από παρόρμηση και να μην καταλαβαίνει πόσο μπορεί εσένα να σε πληγώνει.

Εύχομαι και σε σένα Υγεία, στην οικογένεια σου, και περισσότερες ήρεμες και ευτυχισμένες στιγμές που να γεμίζουν με χαρά και αγάπη το σπίτι σας και τη ζωή σας!!!!!! :D:D:D:D

Αν πάρεις το βιβλίο περιμένουμε εντυπώσεις!!! :wink::D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Η μέθοδος των άκρων, αποτελεί για μένα την λύση του "άσσου στο μανίκι", για κάποια προβλήματα, σοβαρά, άλυτα για πολύ καιρό και για συμπεριφορές παράλογες σε μόνιμη βάση. :wink:

Κούκλα μου αυτό εδώ είδα που έγραψες και κατάλαβα πως το ερμήνευσες πως υπάρχει κάποιο σοβαρό άλυτο πρόβλημα στην σχέση μου γι'αυτό και αντέδρασα μ'αυτό τον τρόπο απέναντι στον σύζυγο!

Όχι δεν συμβαίνει τίποτα τέτοιο, ούτε συμβουλεύω την κάθε κοπέλα εδω μέσα με το που θα έχει κάποιο πρόβλημα αμέσως να πει στον σύζυγο να τα μαζέψει και να φύγει!

Απλά ήθελα να πω πως πρέπει να βρεις το κουμπί του συντρόφου σου για να υπάρχει 1 ομαλή ροή μέσα στη σχέση και να μην υπάρχουν εντάσεις, είτε με τον ένα τρόπο, είτε με τον άλλον! 'Ηξερα πως δεν θα έφευγε ο άνδρας μου αν του έλεγα κάτι τέτοιο, και ήξερε πως δεν το έννοούσα πραγματικά που του είπα κάτι τέτοιο γιατί αφού του το είπα, σταμάτησε να μιλάει για κανά 10 λεπτο και να λέει τις βλακειες του και την άλλη μέρα είμασταν μέσα στις γλύκες. Για να καταλάβεις, εγώ με τον άνδρα μου λέμε κάτι σήμερα και αύριο το ξεχνάμε, δεν κρατάμε κακίες. Νάζια του έκανα για να καταλάβει την βλακεία του.

Είναι άλλοι άνδρες που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί του, γι'αυτό λέω πως πρέπει να βρεις το κουμπί του άλλου.

Όσο για σένα κούκλα μου Νάντια, δεν σε έκρινε κανείς. Εσύ ξέρεις γιατί είσαι με τον σύζυγό σου, εσύ ξέρεις γιατί τον αγαπάς, και εδύ ξέρεις τι περνάς μέσα στην σχέση σου, δεν σε έκρινε κανείς αρνητικά, απλά παράδειγμα έδωσα πως δεν έχω τέτοιου είδους σχέση εγώ με τον άνδρα μου, όπως έχεις εσύ. Η κάθε σχέση είναι διαφορετική!

433965qzur0la2nd.gif

:wink::D Καλή Χρονιά να έχουμε όλοι με Αγάπη στη σχέση μας και όλες μας να ζήσουμε μέσα στο 2009 μικρά θαύματα που να μας γεμίσουν χαρά!!! :D:D

Όποια διαβάσει το βιβλίο περιμένουμε εντυπώσεις!!! :D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

eleni, κι εμένα ο άντρας μου, με πειράζει που βλέπω κάποιες σειρές. Εχει βάλει μια δική του ταμπέλα, ότι σίριαλ= βλακεία. Όταν μου το λέει, του λέω ότι κι εκείνος που βλέπει 22 άτομα να κυνηγάνε μια μπάλα, ή και σε διαφορες εκπομπές, καμια 10αρια άτομα γύρω από ένα τραπέζι που μιλάνε όλοι μαζί και δεν ακούς τελικά κανέναν, είναι και για μένα βλακεία!!!

αχ αυτό ΗΤΑΝ ενα σημαντικο για μένα προβλημα στην σχέση μου με τον αντρουλη μου.

Βλέπετε η οικογένεια μου ειναι ολοι τους "διανοούμενοι" :lol::lol:

(Ακομα ψάχνω που εμοιασα εγώ και βγήκα ετσι!!!!!!!)

και δεν παρακολουθουν τέτοιου ειδους σειρές που εγώ επιλέγω.....

Αυτο γινοταν απο παντα και παντα μου την έλεγαν ΟΛΟΙ τους.

Εκτος όμως απο τις σειρες, μου την έλεγαν και για την μουσική.....διότι ολοι τους ακουν κλασική μουσικη, αντε και καμια ξένη μπαλάντα δεκαετίας 80.

Ε και έλεγα και γω τωρα που παντρευτικα και εχω δικη μου ΤV θα βλέπω οτι θέλω!!!!!!!!

Και τσουπ ξεκινησε η φωνουλα να με πρήζει:

- Η γυναικα μου να βλέπει τέτοιες σειρες (π.χ. ευτυχισμένοι μαζί).

Αδύνατον εσύ αγαπη μου εχεις επιπεδο!!!!!!!!! :twisted::twisted:

Στην αρχη του απανταγα με γλυκο τρόπο και μαλαγανιτσα.....

Κατα διαστήματα ομως αυτη η φωνουλα άρχισε να μου σπαει τα νεύρα. οποτε και γω μια ωραία βραδια του απάντησα : Με έντονο ύφος , εφυγα απο τον πατέρα μου για να μπορώ να βλέπω οτι θέλω , μην με καταπιέζεις δεν μπορώ.

Ε καλα οχι οτι το καταλαβε ..... μια αλλη φορά εβαλα τα κλάματα γιατι ημουν κουρασμένη και αρχισε παλι ο αντρουλης μου την γνωστή μουρμουρα.....

(καλά οταν με δει να κλαιω , τα παιζει τελειως!!!!!)

Το άσκημο είναι οτι εχει και σύμαχους τα αδερφάκια μου ....που και αυτά τα ίδια μου λένε οταν τυχη και ειναι εδώ οταν βλέπω τηλεόραση.

Ε τελευταια αρχισα να προσεύχομαι και απο ότι βλέπω έχει αποτέλεσμα!!!!! .....αλλα μπορει σε καμια βδομαδιτσα να το θυμηθεί πάλι !!!!!!!!

ΩΧ ΘΕΕ ΜΟΥ ΒΟΗΘΑ!!!!

Αν και παντα βλέπω την σειρα που θέλω....απλα κατι μέσα μου κλωτσάει δυνατα.....γιατι δεν αντέχω να με καταπιέζουν!!!!!!!!

(ή οπως λέει και ο αντρουλης μου - δεν σηκωνω μύγα στο σπαθί μου.)

Πας το βραδάκι να χαλαρώσεις και να δεις κατι ευχάριστο και εχεις τον αλλον να γκρινιάζει!!!!!!!

Η δική μου αποροια πως ατομα που βλέπουν θριλερ....ταινιες μυστηριου.....και αλλα τετοια ΠΩΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ???

εγώ οτι δω το βλεπω στο ονειρο μου !!!!!!!

HAPPY NEW YEAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2009!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:idea::idea: