Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προβληματισμός για αγορά πραγμάτων γενεθλίων

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες. Θα ήθελα να σας γράψω για έναν προβληματισμό που έχω. Όχι κάτι ιδιαίτερο αλλά τι θα κάνατε εσείς.

Σε λίγες μέρες θα κάνουμε τα γενέθλια στην κόρη μου και τις προάλλες πήγαμε να αγοράσουμε πράγματα που θα χρειαστούμε για τα γενέθλια της. Μέσα σε όλα τα πράγματα ήταν κ μια στέκα που ήθελε να αγοράσει που γράφει πάνω happy birthday. Η κόρη μου ήθελε να την πάρουμε αλλά με τον άντρα μου της εξηγήσαμε ότι δεν γίνεται γιατί ήδη πήραμε διάφορα κ αυτή θα την φορούσε μόνο μια φορά. Δεν ήταν για τα λεφτά που αρνηθηκαμε, εφόσον δεν ήταν ακριβή 2 ευρώ περίπου, αλλά γιατί θέλαμε να μάθει ότι δεν χρειάζεται να τα παίρνουμε όλα ενώ δεν θα χρησιμοποιηθούν αλλού. 

Όταν γυρίσαμε σπίτι είδε στο κινητό ότι σε φώτο μια φίλη της που έκανε γενέθλια το καλοκαίρι την φορούσε αυτή την στέκα. Τότε της είπα ότι τότε ακόμα δεν είχαμε πλημμυρίσει κ οι άνθρωποι δεν είχαν χάσει τόσα λεφτά λόγω αυτού. Χθες όμως πήγαμε σε γενέθλια από άλλη φίλη της κ την φορούσε κ αυτή. 

Όταν γύρισαμε σπίτι το σκεφτόμουν όλη την ώρα. Η κόρη μου δεν μου ανέφερε πάλι τπτ αλλά εγώ είμαι τώρα το σκέφτομαι.

Εσείς τι θα κάνατε? Δεν είναι οτι είναι ακριβή κ ότι δυσκολευόμαστε αλλά γιατί θέλουμε να μαθαίνει ότι τα λεφτά έχουν αξία και δεν μπορούμε να παίρνουμε όλα όσα θέλουμε. Απ' την άλλη, μήπως είναι υπερβολικό? Δεν ζήτησε δα και κάτι τόσο ακριβό.. 

Διαφημίσεις

3 ώρες πρίν, mama16 είπε:

Καλημέρα σε όλες. Θα ήθελα να σας γράψω για έναν προβληματισμό που έχω. Όχι κάτι ιδιαίτερο αλλά τι θα κάνατε εσείς.

Σε λίγες μέρες θα κάνουμε τα γενέθλια στην κόρη μου και τις προάλλες πήγαμε να αγοράσουμε πράγματα που θα χρειαστούμε για τα γενέθλια της. Μέσα σε όλα τα πράγματα ήταν κ μια στέκα που ήθελε να αγοράσει που γράφει πάνω happy birthday. Η κόρη μου ήθελε να την πάρουμε αλλά με τον άντρα μου της εξηγήσαμε ότι δεν γίνεται γιατί ήδη πήραμε διάφορα κ αυτή θα την φορούσε μόνο μια φορά. Δεν ήταν για τα λεφτά που αρνηθηκαμε, εφόσον δεν ήταν ακριβή 2 ευρώ περίπου, αλλά γιατί θέλαμε να μάθει ότι δεν χρειάζεται να τα παίρνουμε όλα ενώ δεν θα χρησιμοποιηθούν αλλού. 

Όταν γυρίσαμε σπίτι είδε στο κινητό ότι σε φώτο μια φίλη της που έκανε γενέθλια το καλοκαίρι την φορούσε αυτή την στέκα. Τότε της είπα ότι τότε ακόμα δεν είχαμε πλημμυρίσει κ οι άνθρωποι δεν είχαν χάσει τόσα λεφτά λόγω αυτού. Χθες όμως πήγαμε σε γενέθλια από άλλη φίλη της κ την φορούσε κ αυτή. 

Όταν γύρισαμε σπίτι το σκεφτόμουν όλη την ώρα. Η κόρη μου δεν μου ανέφερε πάλι τπτ αλλά εγώ είμαι τώρα το σκέφτομαι.

Εσείς τι θα κάνατε? Δεν είναι οτι είναι ακριβή κ ότι δυσκολευόμαστε αλλά γιατί θέλουμε να μαθαίνει ότι τα λεφτά έχουν αξία και δεν μπορούμε να παίρνουμε όλα όσα θέλουμε. Απ' την άλλη, μήπως είναι υπερβολικό? Δεν ζήτησε δα και κάτι τόσο ακριβό.. 

Τώρα που είπες όλο αυτό καλά έκανες Κ δεν άλλαξες γνώμη. 

Τώρα από την αρχή αν το μόνο που ζήτησε εκεί ήταν αυτή η στέκα Κ τα υπόλοιπα τα επέλεξες εσύ για εκείνη ίσως Κ να ήταν φάουλ. Δηλαδή αν πας κάπου για πράγματα μπορείς να πεις θα επιλέξεις ένα πράγμα εσύ γιατί δεν μπορούμε να πάρουμε παραπάνω. 

Αν είχε ήδη επιλέξει μόνη της πολλά πράγματα καλά έκανες Κ είπες όχι εξαρχής Κ ας ήταν κάτι φτηνό πρέπει να βάλεις ένα όριο στα ποσά θα σταματήσετε . 

1 hour ago, ninaki80 είπε:

Τώρα που είπες όλο αυτό καλά έκανες Κ δεν άλλαξες γνώμη. 

Τώρα από την αρχή αν το μόνο που ζήτησε εκεί ήταν αυτή η στέκα Κ τα υπόλοιπα τα επέλεξες εσύ για εκείνη ίσως Κ να ήταν φάουλ. Δηλαδή αν πας κάπου για πράγματα μπορείς να πεις θα επιλέξεις ένα πράγμα εσύ γιατί δεν μπορούμε να πάρουμε παραπάνω. 

Αν είχε ήδη επιλέξει μόνη της πολλά πράγματα καλά έκανες Κ είπες όχι εξαρχής Κ ας ήταν κάτι φτηνό πρέπει να βάλεις ένα όριο στα ποσά θα σταματήσετε . 

Πήραμε τραπεζομάντηλα, πιατακια, ποτηράκια κλπ κ αυτή ζήτησε μπαλόνια, τα φρου φρου που τα φυσάνε, μπαλόνι με το νούμερο 7 και ένα παιχνιδάκι.. Δεν ξέρω αν θεωρούνται πολλά ή όχι. Συνήθως σε πάρτυ παίρνουν διάφορα τέτοια..

3 ώρες πρίν, mama16 είπε:

Πήραμε τραπεζομάντηλα, πιατακια, ποτηράκια κλπ κ αυτή ζήτησε μπαλόνια, τα φρου φρου που τα φυσάνε, μπαλόνι με το νούμερο 7 και ένα παιχνιδάκι.. Δεν ξέρω αν θεωρούνται πολλά ή όχι. Συνήθως σε πάρτυ παίρνουν διάφορα τέτοια..

νομιζω το χειριστηκες καλα

δε χρειαζεται να το συνεχισεις

δεν ειναι ο αριθμος η το ποσο,εφοσον ειπατε οτι φτανουν τοσα,ειναι καλο να το μαθει

κ γω πλεον στο δημοτικο ειμαι πιο αναλυτικη  οσον αφορα τα εξοδα κ τις δυσκολιες,η οτιδηποτε

ακομα κ αν το πει,δ ειναι κακο να της πεις,οτι καθε οικογενεια ξοδευει αλλα ποσα,αναλογα τις αναγκες,τα λεφτα που εχουν,τα μελη κλπ.συν οτι μπορει καποιος να επιλεξει κτ αλλο,κ να αφησει κτ

4 ώρες πρίν, mama16 είπε:

Το θέμα είναι το όριο που έβαλες εσύ . Δεν έχει σημασία αν είναι πολλά ή λίγα αλλά το όριο σου . Αφού διάλεξε Κ δικά της πράγματα καλά έκανες Κ έβαλες κάπου το στοπ σου. 

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τις απαντήσεις σας. Η αλήθεια είναι ότι το σκεφτόμουν σήμερα κ στεναχωριομουν αλλά τουλάχιστον ίσως έκανα καλά, γιατί τα παιδιά θέλουν να μάθουν ότι δεν μπορούν να ζητάνε συνέχεια πράγματα..

12 hours ago, mama16 said:

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τις απαντήσεις σας. Η αλήθεια είναι ότι το σκεφτόμουν σήμερα κ στεναχωριομουν αλλά τουλάχιστον ίσως έκανα καλά, γιατί τα παιδιά θέλουν να μάθουν ότι δεν μπορούν να ζητάνε συνέχεια πράγματα..

Πιστεύω πως το χειρίστηκες καλά. Δεν έχει σημασία τι επιλέγουν οι άλλοι. Έθεσες το όριο σου, το παιδί προσπάθησε να σου αλλάξει γνώμη (όπως θα έκανε κάθε εφτάχρονο) , έμεινες σταθερή στην τοποθέτηση σου και το παιδί το δέχθηκε και όλα καλά! Νομίζω πως τώρα αν αναιρέσεις αυτό που πρώτα υποστήριξες, θα το μπερδέψεις το παιδάκι.

πρίν από 44 λεπτά , kotsifikos είπε:

Πιστεύω πως το χειρίστηκες καλά. Δεν έχει σημασία τι επιλέγουν οι άλλοι. Έθεσες το όριο σου, το παιδί προσπάθησε να σου αλλάξει γνώμη (όπως θα έκανε κάθε εφτάχρονο) , έμεινες σταθερή στην τοποθέτηση σου και το παιδί το δέχθηκε και όλα καλά! Νομίζω πως τώρα αν αναιρέσεις αυτό που πρώτα υποστήριξες, θα το μπερδέψεις το παιδάκι.

Ευχαριστώ πολυ για την απάντηση. Χαίρομαι που ολες έχετε την ίδια άποψη!

Συμφωνώ με όλες και για να αποφύγω τέτοιες καταστασεις, ακόμα πηγαίνω μόνη όταν είναι να ψωνίσω τέτοια... Στο γνωστό μεγάλο μαγαζί πάω σχεδόν κρυφά 😀 Είναι όμως ακόμα 4μισι ακόμα η δικιά μου, οπότε δεν ξέρω σε δυόμισι χρόνια αν θα είναι ακόμα εύκολο. Ακόμα είναι στη φάση που θα ενθουσιαστεί ο,τι κι αν διαλέξω και που ζητάει πολλά και διάφορα που βλέπει αλλά σε λίγο τα ξεχνάει (εκτός από συγκεκριμένα 2-3 πράγματα που είχε κολλήσει για καιρο). Κάτι που πιθανώς θα έκανα ομως (αλλά πάλι το σκέφτομαι με βάση το πώς είναι τώρα η δικιά μου) είναι ίσως να το έπαιρνα χωρίς να το ξέρει και να της το έδινα τη στιγμή της τούρτας σαν έκπληξη ή ακόμα και λίγο πριν σαν δώρο γενεθλίων υποτίθεται. Έτσι δεν θα ήταν ακριβώς σαν να αναίρεσες αυτό που είχες πει κατόπιν διαπραγματεύσεων, θα είναι σαν δώρο. Και νομίζω ότι είναι και υπέροχο να βλέπεις τη χαρά τους όταν τους πας κάτι που πίστευαν ότι δεν θα το έπαιρναν!

Εγώ τον παίρνω μαζί μου πάντα, εννοείται ότι είχαμε (8 ετών πλέον μεγάλωσε, δεν έχουμε τέτοια θέματα) αντιμετωπίσει ανά τα χρόνια δύσκολες - άβολες καταστάσεις αλλά οκ και αυτές μέσα στο πρόγραμμα ήταν. Με αυτόν τον τρόπο, έμαθε πως δεν γίνεται όποτε πηγαίνουμε jumbo Publc ή μουστάκα, να παίρνουμε και δικό του δώρο.

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα! Χρόνια πολλά με υγεία! 

@mama16 να την χαίρεσαι! Να τα εκατοστήσει! 

On 4/12/2023 at 11:19 ΠΜ, mama16 είπε:

αλλά γιατί θέλαμε να μάθει ότι δεν χρειάζεται να τα παίρνουμε όλα ενώ δεν θα χρησιμοποιηθούν αλλού

Πάνω σε αυτό που έγραψες θα ήθελα να πω πως μπορείς να τα κρατάς σε ένα κουτάκι όλα τα στολιδακια των γενεθλίων (πχ. κεράκια, σημαιάκια, φιγούρες, γιρλάντες κτλ.) Έτσι θα χρησιμοποιηθούν παραπάνω από μια φορα, ακόμα και στα γενέθλια όλων των μελών της οικογένειας. 

4 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Καλησπέρα! Χρόνια πολλά με υγεία! 

@mama16 να την χαίρεσαι! Να τα εκατοστήσει! 

Πάνω σε αυτό που έγραψες θα ήθελα να πω πως μπορείς να τα κρατάς σε ένα κουτάκι όλα τα στολιδακια των γενεθλίων (πχ. κεράκια, σημαιάκια, φιγούρες, γιρλάντες κτλ.) Έτσι θα χρησιμοποιηθούν παραπάνω από μια φορα, ακόμα και στα γενέθλια όλων των μελών της οικογένειας. 

Ωραία η ιδέα σου, κάποια είχα κρατήσει αλλά δεν είχα σκεφτεί κ κεράκια κλπ. Βέβαια ως τώρα δεν μου χρησίμευαν γιατί είχα κορίτσι κ αγόρι αλλά τώρα θα χρειάζονταν!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...