Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕΙΩΣΕ ΤΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ!!!!ΓΙΑΤΙ???

Recommended Posts

Καλημέρα!

Ο μπέμπης είναι 4 μηνών (παρά 9 ημέρες). Εδώ και έναν μήνα και κάτι έτρωγε 6 γεύματα την ημέρα απο 210ml έκαστο. Σύνολο στην ημέρα έτρωγε 1200ml περίπου. Πριν από 10 ημέρες κάναμε εμβόλια (αυτά του 3ου μήνα). Η γιατρός που ήρθε για να του τα κάνει και τον εξετασε μου είπε πως πηρε μέσα σε 1,5 μήνα 2 κιλά (βάρος 9.190γρ.) και πως πρέπει να προσπαθήσουμε να του κόψουμε το ενα γεύμα, να τρώει δηλ. 5 την ημέρα και ας γκρινιάζει. Κατόπιν του έκανε τα εμβόλια του και έφυγε. Το μωρό δεν παρουσιασε πυρετο ή κάτι αντίστοιχο..μόνο ενα αίσθημα ανορεξίας για 3-4 ημέρες. Χθες, 10 ημέρες μετά τα εμβόλια, τον ζύγισα στο σπίτι (με την ίδια ζυγαριά) και έχει πάρει μόλις 100 γράμμαρια (είναι δηλ. 9290γρ.)...Από μόνος του έκοψε το ένα γεύμα αδιαμαρτυρητα...πολλές φορές τον ξυπνάμε για να φάει..και δεν τρώει πάντα 210ml όπως πριν, αλλά 180 ή ακόμη και 160ml. Σύνολο πλέον την μέρα να φάει το πολύ 950ml. Με ανησυχεί το βάρος που δεν παίρνει. Δεν ξερω τι να σκεφτώ...γκρίνια ή κάτι τέτοιο δεν έχει..δεν φαίνεται γενικά να έχει κάτι...Μίλησα με την παιδίατρο και μου είπε να τον αφήσουμε καμια εβδομάδα και κατόπιν να κάνουμε μια καλλιεργεια ούρων και γενική ούρων...απλά για να "τηρήσουμε το πρωτόκολλο" και τίποτα παραπάνω, παρά μόνο για καθησυχασμό...

Σας έχει τύχει τπτ παρόμοιο;

Διαφημίσεις

εμας μεχρι τον 5ο μηνα περιπου συνέβαινε!αλλα και μετα μια ετρωγε μια οχι...και να γινεται αυτο βδομαδες.

Πραγματικα περιμενε, μπορει να ειναι απο το εμβολιο, αφου ειναι ευδιαθετος...μην ανησυχεις. Αν γκρινιαζει τοτε να ανησυχησεις.

Εχω κανει τοσες εξετασεις για ουρα απο το να μην τρωει...αστα.

Κοιτα πως θα παει και κανε μετα αυτο που σου ειπε η παιδιατρος, εξετασεις ουρων.

Μην αγχωνεσαι και μη το ταιζεις με το ζορι γιατι απο αυτα που εκανα εγω (τα ιδια και χειροτερα) αντιδρουσε περισσοτερο. Μονο οταν ηρεμησα και οταν δυσανασχετουσε σταματουσα τοτε πηρε τα πανω της

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Ειλικρινά, έχω στεναχωρηθεί πολύ με το όλο θέμα...Πιο πολύ με προβληματιζει οτι πήρε λίγο βάρος... Βέβαια, τώρα που το σκέφτομαι, μόλις γυρίσω σπίτι θα τον ξαναζυγίζω γιατί μου ήρθε μια ιδεα πως ίσως να έκανα μια κουταμάρα. Πάντα την ζυγαριά την βάζω πάνω στην τραπεζαρια. Η ζυγαρια ειναι ηλεκτρονική. Εχθές, την έβαλα πανω στον μπουφε...ο οποίος είναι πιο ψηλός απο το τραπέζι...λέτε να παίζει ρόλο; Δεν ξέρω, για να μου φύγει το κόλλημα θα τον ξαναζυγίσω το απόγευμα...Ουφ...δεν ξέρω...πάω να σκάσω...

μην αγχωνεσαι (στο λεω εγω που με ειχα φαει το αγχος... :oops: ) αφου ειναι ευδιαθετο ολα καλα. Κανουν κατι τετοια τα μωρακια μας, μπορει να θελει πιο πολύ να παιζει τωρα που μεγαλωσε.

Ελπιζω να πανε ολα καλα και να ξαναβρει τους ρυθμους του γιατι καταλαβαινω την αγωνια σου

εμας 4 μηνων ετρωγε περιπου 500-600 την ημερα και αυτα με το ζόρι!!!!εκει να δεις πικρα. Αλλα το τρελό έπαιρνε βαρος, το ελάχιστο αλλά επαιρνε. Τωρα πηρε ποοοολύ μπρος!!!

Διαφημίσεις

candy μου νομιζω πως αδικα στεναχωριεσαι κι αγχονεσαι ολα τα παιδακια παιρνανε φασεις!!

ο δικος μου αυτες τις μερες δεν πινει σχεδον καθολου γαλα ευτυχως ομως τρωει τα γευματα του καλα εξαλου νομιζω πως το μωρακι σου ειναι αρκετα ευτραφη ο δικος μου ειναι 6 μηνων και ειναι σχεδον 8 κιλα και τα αλλα παιδακια που ειναι στη ηλικια του ειναι σχεδον τοσο οποτε μην σκας!

QnFwm8.png

VyFvm8.png

Τα μωρά συνήθως διπλασιάζουν το βάρος της γέννησης μέχρι τους 6 μήνες. Είναι αναμενόμενο ένα μωρό που έχει πάρει αρκετό βάρος στην αρχή να ρίξει μετά τους ρυθμούς του, αν και η στασιμότητα ή το χάσιμο δεν είναι αποδεκτά. Αν όμως η γενικότερη κατάσταση του μωρού είναι καλή και ο γιατρός δεν ανησυχεί, τότε απλά κάνεις το τσεκάπ, για να ησυχάσεις περισσότερο.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Το ξέρω πως το βάρος του είναι παραπάνω απο το φυσιολογικο...μου το είπε η παιδιατρος οταν ειχε ερθει για τα εμβολια...γι' αυτο και ειχε πει να μειωσουμε τα γευματα απο 6 σε 5...Τώρα όμως αυτός τείνει να τρώει ακομη πιο λίγο..και δεν πήρε και βάρος...Δεν είπα..να μην παχύνει πολύ...είναι 67cm ύψος και 9300gr. βάρος..αλλά όχι και να μου αδυνατίσει...Δεν ξέρω...ουφ..ίσως πάω πριν τα Χριστούγεννα να κάνω την καλλιέργεια για να μου φύγει το άγχος...μέρες που είναι...πάλι όμως σκέφτομαι πως να το ταλαιπωρήσω το ζουζουνάκι μου με το παραμικρό (απο ότι κατάλαβα είναι ψιλοταλαιπωρία η καλλιεργεια ούρων..στο να τα συλλέξουν)...Τι να κάνω; Να περιμένω να δω πως θα πάει....Πω πω..τι βάσανα κι αυτά...Τρώει πολύ...μειωσε το σου λένε...δεν τρώει..γιατί δεν τρώει το μωρό...? Ελεος πια...τι να πω...

Το ξέρω πως το βάρος του είναι παραπάνω απο το φυσιολογικο...μου το είπε η παιδιατρος οταν ειχε ερθει για τα εμβολια...γι' αυτο και ειχε πει να μειωσουμε τα γευματα απο 6 σε 5...Τώρα όμως αυτός τείνει να τρώει ακομη πιο λίγο..και δεν πήρε και βάρος...Δεν είπα..να μην παχύνει πολύ...είναι 67cm ύψος και 9300gr. βάρος..αλλά όχι και να μου αδυνατίσει...Δεν ξέρω...ουφ..ίσως πάω πριν τα Χριστούγεννα να κάνω την καλλιέργεια για να μου φύγει το άγχος...μέρες που είναι...πάλι όμως σκέφτομαι πως να το ταλαιπωρήσω το ζουζουνάκι μου με το παραμικρό (απο ότι κατάλαβα είναι ψιλοταλαιπωρία η καλλιεργεια ούρων..στο να τα συλλέξουν)...Τι να κάνω; Να περιμένω να δω πως θα πάει....Πω πω..τι βάσανα κι αυτά...Τρώει πολύ...μειωσε το σου λένε...δεν τρώει..γιατί δεν τρώει το μωρό...? Ελεος πια...τι να πω...

candy1234 ηρεμησε το παιδί σου είναι μία χαρά και πολύ πολύ παραπάνω σε κιλά από το φυσιολογικό. Μην το μπουκώνεις το παιδάκι. Εμένα που είναι κάτι μέρες μεγαλύτερο από το δικό σου κάνει 4 γεύματα την ημέρα, και συνολικά τρώει μέσο όρο στα 800ml. Τώρα είναι 7 κιλά περίπου.

Μάλλον το μωράκι σου πήρε πολλά κιλά τον περασμένο μήνα και τώρα είναι λογικό να έχει πέσει η διάθεσή του. ΄Χειρότερο είναι να πέρνει κάθε μήνα 2 κιλά, που θα φτάσει το παιδάκι γίγαντας θα γίνει? Μην αγχώνεσαι και αυτό που κάνεις με την ζυγαριά σε κάνει χειρότερα. Μία φορά την εβδομάδα πρέπει να το ζυγίζεις το παιδί γιατί αν το κάνεις συχνότερα γνώμη μου είναι ότι θα τρελαθείς

Αα και κάτι άλλο την συλλογή ούρων θα την κάνεις εσύ με τον παιδικό ουροσυλλέκτη. Πανεύκολο είναι. Αν θέλεις πμ να σου εξηγήσω γιατί πρόσφατα κάναμε καλλιέργεια γιατί και του δικού μας έπεσε η διάθεση και ξέρω να σου πω.

Αφού τα συλλέξεις τα πας σε ένα μικροβιολογικό εργαστήριο και στα αναλύουν. Δεν χρειάζεται να το πας πουθενά το παιδάκι. Το κάνεις σπίτι σου, και δεν ταλαιπωρείται καθόλου.

Διαφημίσεις

Πολύ σωστή η επισήμανση της KAT123, δεν χρειάζεται να ζυγίζεις το μωράκι τόσο συχνά. Από βδομάδα σε βδομάδα μπορεί να υπάρχουν διακυμάνσεις, σημασία έχει ποιο είναι το αποτέλεσμα στο τέλος του μήνα. Οπότε νομίζω ότι, αν αυτή είναι η μόνη ανησυχία σου, μπορείς να περιμένεις να δεις τι βάρος θα έχετε στο επόμενο μηνιαίο τσεκάπ και, αν ο παιδίατρος πιστεύει ότι χρειάζεται η ανάλυση, τότε να την κάνεις.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

δηλαδη που θελεις να φτασει κοριτσι μου το μωρο????? και η δικια μου στον τεταρτο μηνα αποφασισε να γινει μινιον, το παλεψα αλλα τελικα μαλλον αυτη νικησε :lol: τρωμε οσο θελουμε και ειμαστε καλα

..η μαμα δεν ειναι καλα....αλλα ειμαστε 12 μηνων και 8200

ειπες κατι?????....ειναι κοριτσι?

ε και ο μπεμπης 12 μηνων ειναι 11300 και τον θεωρω γεματοχοντρουλη :lol:

χαλαρα λοιπον πανω απο 900 τη μερα ειναι τελεια, δε χρειαζεται παραπανω

ακουω και για κρεμες 300 μλ που δινουν, πως τα τρωνε απορω, δηλαδη εσυ πρωι πρωι εχεις ορεξη να φας στη καθισια σου 5-10 φρουτακια?

kKZUp2.png

Δεν στεναχωριέμαι για το βάρος του, ξέρω πως είναι και παραπάνω απο το κανονικό. Αυτο που με ανησυχεί είναι πως ενω η παιδίατρος είχε πει να του κάνω 5 τα γεύματα αντί για 6, αυτός το έκοψε το 6ο από μόνος του! Και πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα..μια χαρά...Όταν όμως τον βλέπω που μέσα σε 20 μέρες έχει πάρει μόνο 100γρ. τότε αρχίζω και αγωνιώ..το ίδιο και η γιατρός διότι το ζητούμενο είπε να μην πάρει ΠΟΛΥ αυτό τον μήνα αλλά όχι και καθόλου ή να χάσει ή να πάρει μόνο 200 γρ... Αυτό μου είπε πως μπορεί να ενέχει υποψίες για τυχόν πρόβλημα που πρέπει να το τσεκάρουμε με καλλιέργεια ουρων...Άντε τώρα βγάλε άκρη...

Και εγω μπηκα μεσα σημερα για να ψαξω για αυτο ακριβως το θεμα. Ο μικρος μου ετρωγε (συμπληρωμα) γυρω στα 100-120 (και ενιοτε 150 ), 7-8 φορες την ημερα και αυτες τις τρεις ημερες εχει μειωσει πολυ την ποσοτητα. Προχθες κοιμηθηκε 7 ωρες χωρις να εχει φαει τιποτα ( συνηθως κοιμαται 6 ωρες σερι το βραδυ αλλα εχει προηγηθει και ενα μεγαλο γευμα ) και οταν ξυπνησε εφαγε 50 με το ζορι.

Συνολικα τρωει 650 περιπου που ειναι μεσα στα πλαισια που μας εδωσε η παιδιατρος αλλα η ορεξη του δεν εχει καμια σχεση με πριν. Κανει πολλες ωρες να πεινασει. Επισης οταν ξεκινησαν αυτα εκλαιγε απαρηγορητος ολη την ημερα αλλα αυτες τις 2 ημερες ειναι κεφατος και χαρουμενος απλα ισως να κοιμαται λιγο παραπανω.

Εχω φρικαρει και εγω. Ειναι φυσιολογικο ? Μπορει να εχει κατι ?

• 1 year later...

Ο μπεμπης μου εχει κανα δυο μερες που μειωσε την ποσοτητα που επινε,ειμαστε σχεδον τριων μηνων και απο βαρος τα παμε αρκετα καλα 6750kg και 60.5cm.Πιναμε 150 ml στα 5 γευματα και 1 γευμα 180 τωρα με το ζορι να πιει τα 130,δεν εχουμε χασει την διαθεση μας αλλα τον παρατηρησα οτι μερικες φορες μεσα στον υπνο του κλαιει και ξυπναει και μολις τον παρω αγκαλια ηρεμει.του εχω κοψει και το τσαγακι εδω και λιγες μερες επινε μια φορα την ημερα απο 50 εως 100.Τι λετε να μας συμβαινει ανηυχω πολυ!:-(

oDCcp2.png?ZJtXT2x0

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

τα ιδια παθαμε και μεις με τον μπεμπη μας...ενω επινε 6 γευματα των 150 ξαφνικα κλαιει στην θεα του μπιμπερο και δεν θελει με τιποτα να φαει..ενταξει εχει μια μικρη παλλινδρομηση που του εχει κανει πιθανως οισοφαγιτιδα αλλα παιρνουμε επαντορεν..η παιδιατρος τον ξεκινησε υποαλλεργικο γαλα οπως και την μπεμπα που μας εκανε ακριβως τα ιδια πριν απο κανα μηνα και κατι..

δεν το πινει ουτε αυτο ακομα..ειναι η πρωτη μερα...

κοριτσια ψαξτε μηπως εχουν ελαττωσει τις ποσοτητες απο παλλινδρομηση που δημιουργει οισοφαγιτιδα η απο πιθανη αλλεργια στην πρωτεινη το αγελαδινου γαλακτος...

* Τα πιο γλυκά χαμόγελα,που υπάρχουν στη ζωή μας,μας δίνουνε απλόχερα,οι άγγελοι οι δικοί μας,Κι αυτοί είναι τα μικρά παιδιά,που ζουν ανάμεσά μας,και μας διδάσκουν πως σωστά...να λειτουργεί ...η καρδιά μας...Κάθε πρωϊ στα μάτια τους,βλέπουμε άλλιως το κόσμο...με άνθη και ροδόσταμο..μέλι ,μέντα και δυόσμο...