Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και αντισηπτικό στο στήθος εξαιτίας επούλωσης πληγής - τι κάνω;

Recommended Posts

Καλημέρα,

Είχα βγάλει στο στηθος ένα σπυράκι το οποίο δεν έφευγε και ο δερματολόγος μου που το είδε με ενημέρωσε ότι είναι πυογονος κοκκιωμα το οποίο μπορούσε να αφαιρέσει επι τόπου με laser καθώς αυτά τείνουν να αιμορραγούν εύκολα και να μεγαλώνουν (όντως είχε άρχισει να ‘φουσκώνει’ σε σχέση με το όταν εμφανίστηκε). Τον ενημέρωσα ότι θηλάζω αποκλειστικά και δεν θα μπορούσα να διακόψω τον θηλασμο, μου είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον θηλασμο (ήταν στο στηθος και σε σημείο που δεν ακουμπάει το προσώπου του μωρού) όποτε προχώρησα σε εξάχνωσή του με laser χωρίς αναισθητικα μέσα. Μου είπε για 10 μέρες ότι θα πρέπει να βάζω betadine 1 φορά κάθε βράδυ, του απάντησα ότι λόγω θυρεοειδή απαγορεύεται και μου σύστησε αντ’ αυτού να βάζω Octenisept το οποίο δέχτηκα γιατί μου το έχει προτείνει και η παιδίατρος για αντισηπτικό στις πληγές του γιου μου όταν χτυπάει. Γυρίζοντας σπίτι αγχώθηκα μήπως τελικά δεν έπρεπε να το εξαχνωσω απο τη στιγμή που θηλάζω και ψάχνοντας για τα έκδοχα του Octenisept, αλλού βρίσκω ότι απαγορεύονται στον θηλασμό και άλλου ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Γνωρίζετε μήπως τι τελικά ισχύει; Υπάρχει πιθανοτητα να βλαψω το μωρό μέσω του γαλακτος, είτε λόγω του laser είτε λόγω του Octenisept; Υπάρχει μήπως κάποιο σκεύασμα για αντισηψια δέρματος το οποίο να είναι απόλυτα συμβατό με τον θηλασμο ώστε να το αναφέρω στον δερματολόγο αντί του Octenisept;

Διαφημίσεις

4 ώρες πρίν, KrisKri είπε:

Καλημέρα,

Είχα βγάλει στο στηθος ένα σπυράκι το οποίο δεν έφευγε και ο δερματολόγος μου που το είδε με ενημέρωσε ότι είναι πυογονος κοκκιωμα το οποίο μπορούσε να αφαιρέσει επι τόπου με laser καθώς αυτά τείνουν να αιμορραγούν εύκολα και να μεγαλώνουν (όντως είχε άρχισει να ‘φουσκώνει’ σε σχέση με το όταν εμφανίστηκε). Τον ενημέρωσα ότι θηλάζω αποκλειστικά και δεν θα μπορούσα να διακόψω τον θηλασμο, μου είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον θηλασμο (ήταν στο στηθος και σε σημείο που δεν ακουμπάει το προσώπου του μωρού) όποτε προχώρησα σε εξάχνωσή του με laser χωρίς αναισθητικα μέσα. Μου είπε για 10 μέρες ότι θα πρέπει να βάζω betadine 1 φορά κάθε βράδυ, του απάντησα ότι λόγω θυρεοειδή απαγορεύεται και μου σύστησε αντ’ αυτού να βάζω Octenisept το οποίο δέχτηκα γιατί μου το έχει προτείνει και η παιδίατρος για αντισηπτικό στις πληγές του γιου μου όταν χτυπάει. Γυρίζοντας σπίτι αγχώθηκα μήπως τελικά δεν έπρεπε να το εξαχνωσω απο τη στιγμή που θηλάζω και ψάχνοντας για τα έκδοχα του Octenisept, αλλού βρίσκω ότι απαγορεύονται στον θηλασμό και άλλου ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Γνωρίζετε μήπως τι τελικά ισχύει; Υπάρχει πιθανοτητα να βλαψω το μωρό μέσω του γαλακτος, είτε λόγω του laser είτε λόγω του Octenisept; Υπάρχει μήπως κάποιο σκεύασμα για αντισηψια δέρματος το οποίο να είναι απόλυτα συμβατό με τον θηλασμο ώστε να το αναφέρω στον δερματολόγο αντί του Octenisept;

δεν εχω την γνωση κ την εμπειρια να σου απαντησω

μπορεις να ρωτησεις εναν συμβουλο θηλασμου για σιγουρια

αλλα με βαση την λογικη μου οτι η ποσοτητα θα ειναι μικρη,για λιγες μερες,κ στο δερμα,που δ απορροφουνται  ολα ωστε να περασουν στο γαλα,κ οτι τα προιοντα με οκτενιδινη προτεινονται κ για βρεφη,πιστευω οτι δ θα υπαρχει προβλημα

το ιδιο κ για το λειζερ.δ εχω εμπειρια αλλα νομιζω οτι εχω διαβασει οτι δ δημιουργει  καποιο θεμα

πρίν από 18 λεπτά , vicky86 είπε:

δεν εχω την γνωση κ την εμπειρια να σου απαντησω

μπορεις να ρωτησεις εναν συμβουλο θηλασμου για σιγουρια

αλλα με βαση την λογικη μου οτι η ποσοτητα θα ειναι μικρη,για λιγες μερες,κ στο δερμα,που δ απορροφουνται  ολα ωστε να περασουν στο γαλα,κ οτι τα προιοντα με οκτενιδινη προτεινονται κ για βρεφη,πιστευω οτι δ θα υπαρχει προβλημα

το ιδιο κ για το λειζερ.δ εχω εμπειρια αλλα νομιζω οτι εχω διαβασει οτι δ δημιουργει  καποιο θεμα

Σ’ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Ξέρω ότι το λέιζερ που χρησιμοποιείται πχ για αποτρίχωση δεν δημιουργεί πρόβλημα στον θηλασμο και γι’ αυτό όταν άκουσα τη λέξη λέιζερ δέχτηκα να προχωρήσουμε αλλά μετά σκέφτηκα ότι λέιζερ από λέιζερ διαφέρει όποτε μπορεί το ένα να είναι οκ και το άλλο όχι… Και για το Octenisept από την άλλη διαβάζω αντικρουομενες απόψεις και έχω μπερδευτεί… Στο e-lactansia.org που ήταν το πρώτο που έψαξα, δεν μου βγάζει τα έκδοχα στην αναζητήση. Δυστυχως δεν έχω σύμβουλο θηλασμού και όσα γνωριζω για το θηλασμο και για το ότι έχω καταφέρει να θηλάσω 2 παιδιά εύκολα και με επιτυχία το οφείλω σε αυτό το forum και στις γνώσεις όσον απαντούν σε αυτό και ειδικά στα όσα έχω διαβάσει από την κα Αγλαΐα! Μακάρι να δει την ερώτησή μου κάποιος σύμβουλος θηλασμού εδω και να με βοηθησει για ακόμα μια φορά…

Ο έλεγχος συμβατότητας φαρμάκων με τον θηλασμο γίνεται επισήμως από τη σελίδα e-lactancia, αλλά μόλις τσεκαρα και δεν βγάζει αποτελέσματα για τα συστατικά του συγκεκριμένου...

1 hour ago, little lamb είπε:

Ο έλεγχος συμβατότητας φαρμάκων με τον θηλασμο γίνεται επισήμως από τη σελίδα e-lactancia, αλλά μόλις τσεκαρα και δεν βγάζει αποτελέσματα για τα συστατικά του συγκεκριμένου...

Το ξέρω, το γράφω και πιο πάνω ότι είναι στο πρώτο που κοίταξα αλλά η αναζητήση δεν μου έβγαλε τίποτα και εμένα… σ’ ευχαριστώ πολύ για την προσπάθεια!

Διαφημίσεις

4 ώρες πρίν, maripoz είπε:

Αν έβαζες απλώς καθαρό οινόπνευμα τοπικά? Νομίζω αρκεί 

Το οινόπνευμα γενικά δεν ενδείκνυται σε ανοιχτές πληγές γιατί καίει τους ιστούς και καθυστερεί η επούλωση όποτε δεν ξέρω αν επιτρέπεται στην περίπτωση μου που το laser έχει προκαλέσει ουσιαστικά έγκαυμα…

4 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

Μπορεις να τηλεφωνησεις στην αλκυονη,η στη φαιναρετη η σε καποιον απο τους συλλογους της la lache  league ,πιστευω θα ξερουν

Αααα, δεν το είχα σκεφτεί αυτό! Θα το δοκιμάσω, σ’ ευχαριστω!

On 28/1/2023 at 6:02 ΜΜ, KrisKri είπε:

Το οινόπνευμα γενικά δεν ενδείκνυται σε ανοιχτές πληγές γιατί καίει τους ιστούς και καθυστερεί η επούλωση όποτε δεν ξέρω αν επιτρέπεται στην περίπτωση μου που το laser έχει προκαλέσει ουσιαστικά έγκαυμα…

δεν εχω καθολου εμπειρια απο λειζερ αλλα επειδη γραφεις για εγκαυμα κ πληγη,γενικα στα παιδια κ απο εγκυος χρησιμοποιω πολυ κεραλοιφη κ βαλσαμελαιο για επουλωση.αν θελεις για επουλωση,οχι αντι αντισηπτικου φυσικα

επισης ισως κ η λανολινη,που ακομη κ στη θηλη δ πειραζει αν ερχοταν απευθειας σε επαφη με το μωρο(κ εφοσον ρωτησεις κ παιδιατρο κ δ υπαρχει θεμα αλλεργιας πχ)

Διαφημίσεις

5 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

δεν εχω καθολου εμπειρια απο λειζερ αλλα επειδη γραφεις για εγκαυμα κ πληγη,γενικα στα παιδια κ απο εγκυος χρησιμοποιω πολυ κεραλοιφη κ βαλσαμελαιο για επουλωση.αν θελεις για επουλωση,οχι αντι αντισηπτικου φυσικα

επισης ισως κ η λανολινη,που ακομη κ στη θηλη δ πειραζει αν ερχοταν απευθειας σε επαφη με το μωρο(κ εφοσον ρωτησεις κ παιδιατρο κ δ υπαρχει θεμα αλλεργιας πχ)

Δυστυχως θέλει να το βάζω για αντισηψια 1 φορά κάθε βράδυ. Οποτε επειδή ακόμα άκρη δεν έχω βγάλει, το βάζω μετά τον τελευταίο θηλασμο που μεσολαβούν 6-7 ώρες μεχρι τον επόμενο και στο 3ωρο βγάζω το γάλα και το πετάω :( . Όσο να ‘ναι και να έχει περάσει μια ποσότητα στο γάλα, τουλάχιστον το ‘ανανεώνω’ μέχρι να φάει. Άλλωστε δεν ψεκάζω με το Octenisept στο στηθος, το βάζω σε μπατονετα και ίσα που περνάω το δέρμα όποτε η ποσότητα που με ακουμπάει είναι η ελάχιστη.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...